איסור ריבית
ה העיקר של טעם איסור ריבית? אדם פשוט מסיר את מידת הביטחון,
הוא חושב: 'אם אני אלווה לו אלף (1,000) שקלים והוא יחזיר לי 1000 שקלים איך אני אתפרנס? ! אם אני אביא לו 1000 ויחזיר לי אלף מאתים (1,200) - אני אתפרנס...! '
אז הוא לא מאמין: שאם נותנים 1000 וחוזר 1000 אפשר להתפרנס.
זה איסור הריבית! שזה אומר שהבן אדם אין לו ביטחון בשם, לכן הוא גם לא קם בתחיית המתים. כי מי שקוברים אותו הוא לא קם ואם הוא יקום - זה נס! אבל אתה לא מאמין בניסים שאם נותנים אלף וחוזר 1000 אפשר להתפרנס אתה לא מאמין... אין דבר כזה 1000 נשאר 1000 איך אני אתפרנס? ! אז גם יקברו אותך תישאר שמה כי בשביל לקום צריך נס, אם היית מאמין קודם שאפשר מאלף אלף שחוזר אלף להתפרנס - אז גם אחד שנכנס לעפר יכול לצאת משם! "ה' מֵמִית וּמְחַיֶּה" (שמואל-א ב, ו).
למי שיש ביטחון - זה זכות גדולה מאוד! החיים שלו שלוים מאושרים שום דבר לא מטלטל אותו, הוא מוכן לכל המצבים: "שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי" (תהלים כג, ד) "כּוֹס יְשׁוּעוֹת אֶשָּׂא וּבְשֵׁם ה' אֶקְרָא" (תהלים קטז, יג) "צָרָה וְיָגוֹן אֶמְצָא: וּבְשֵׁם ה' אֶקְרָא" (תהלים קטז, ג-ד) תמיד הוא מוכן לכל המצבים! אדם מזומן למקרים! לפי מה? - לפי מה שהוא עשה, אתה מפעיל בעצם את מה שיקרה לך: 'דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ' (אבות ב, א) כל מה שקורה מלמעלה זה ממך, זה ממך אתה הגורם, אל תבוא בטענות לאף אחד, אתה מפעיל את כל מה שפועל עליך זה אתה צריך לדעת, אתה רוצה לשנות - תשנה את המעשים.
אַתָּה בּוֹרֵא נְפָשׁוֹת רַבּוֹת וְחֶסְרוֹנָן... אתה בראת אותנו חסרים בכוונה... בשביל שנוכל להודות לך, שנהיה קרובים, שנדבר, שנעריך, שנדע, אחרת אם לא? - מי היה מכיר בכלל בטובתו של המקום?!
ואנחנו למדים מזה: שעלינו לשוות את השם לנגדנו תָמִיד ולהיות שמחים תָמִיד! אם השם לנגדך תָמִיד ואתה לא מסיח דעתך ממנו - אתה יכול להיות שמח תָמִיד כי הוא לידי! הוא לידי כל הזמן!!
אבל עלינו להאמין בלב שלם: שהוא מארע את כל המאורעות, הוא אחראי לכל! ו: "רַבּוֹת מַחֲשָׁבוֹת בְּלֶב אִישׁ וַעֲצַת ה' הִיא תָקוּם" (משלי יט, כא) ו: "אֵין עוֹד מִלְבַדּוֹ".