טוען...

הרב שהשמיץ התקפל – הכצעקתה?!

הרב תבע את הרשות השנייה על דברי שקר שיוחסו לו. בכתבה נרמז ש"התקפל", אך בפועל הוכח בבית המשפט שהנציב שיקר. למרות זאת, השופטת המליצה לסיים בפשרה בשל חסינות משפטית. הכתבה באתר 'העין השביעית' הטעתה את הציבור.

  פורסם בתאריך: 22.06.2025, 18:44 • מערכת שופר

ת"א 57001-09-23 יצחק נ' הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו

 

הרב שהשמיץ התקפל – הכצעקתה?!

באתר העין השביעית נכתב באופן שקרי, כי כב' הרב "חזר מהתביעה שהגיש נגד הרשות השנייה בשל קביעת נציב הקבילות כי דבריו היו "מזעזעים ופוגעניים" ופגעו בזכר קורבנות השואה ובני משפחותיהם".

https://www.the7eye.org.il/555167

 

בפועל, התביעה של כב' הרב הוגשה בגין דברי שקר שפורסמו על ידי נציב תלונות הציבור והדיון בבית המשפט התנהל בצורה שונה מכפי שהוצג בכותרת של הכתבה, כפי שנסביר לכם בכתבה זו.

 

ביום ב' תמוז התשפ"ג (21.6.2023 למניינם) שודר בערוץ 14 בתוכניתו של שמעון ריקלין – "ריקלין ושות'", ריאיון עם כב' הרב. כב' הרב נשאל בריאיון על פעילותו כרב שמחזיר בתשובה, על הרצאות שהוא מעביר בארץ ובעולם, על המחלוקת הפוליטית שבין מצביעי מפלגות השמאל והימין, ועל המתח שבין הדת והמדינה.

כב' הרב הזכיר בריאיון את האירוע שבו הושמץ עורך דין חרדי מהפרקליטות – מר יונתן הירש, שנסע באוטובוס בהוד השרון, על ידי אישה חילונית שנסעה עמו באוטובוס והטיחה בו: "לך לצבא; למה אתה חובש כיפה?;  למה אתה עם כל השטריימל הזה?; מה זה? כת האמיש?".

 

https://www.c14.co.il/article/809330

 

כב' הרב סיכם את דבריו במילים: "יש פה מלחמת הכופרים נגד המאמינים. כן. לכן קוראים לנו, לכולם, חרדים; ימניים; משיחיים; כל השמות, הגנאי – בגלל שאתה דתי. יש לך סיווג. והם האינטליגנטים, הם הנאורים, אילומינאטים, הם הנאורים. אתה - 'חושך' הם קוראים לך, ואנחנו – 'חושך באנו לגרש'. אותך הם רוצים לגרש. אתה לא מקובל. הישיבה של הציונות הדתית בתל-אביב, שלא עשתה מאומה רע, רק טוב, נו? ולמרות כל זאת, הנה הם יוצאים עליהם. ומסיתים את הציבור, עד שזאת באוטובוס היום, כן? שאמרה ל...סרן, את הדברים. אתה יודע קיבלתי עכשיו משהו, אתה לא תאמין. ראיין אותה דניאל עמרם ואומר 'גם אחרי שהבנתי שהוא היה בצבא', היא אומרת, 'לא התכוונתי להתנצל כי אני פשוט שונאת דתיים. הם לא עושים כלום. רק מתפללים כל היום. ובגללם קרתה השואה'. זה מה שהיא אומרת אותה אישה. בדיוק. ומי הפקיר את היהודים שמה בשואה, אתה יודע? בהיסטוריה? השמאלנים האלה שהקימו. מפא"י. היה על הרכבות כתוב – 'מפא"י'. והיו מעלים את החבר'ה של מפא"י".

 

הריאיון גרם לאנשי מפלגת העבודה להתעצבן, וחברת הכנסת מרב מיכאלי אפילו שלחה מכתב התראה לכב' הרב ולערוץ 14, שבו נכתב היא תסכים לסיים את העניין בפשרה חינוכית הולמת, אם יודיעו לה בתוך יום אחד שהם מסכימים לפרסם התנצלות בנוסח שיהיה מקובל על עורך הדין שלה, שידור תוכן חינוכי לגבי השואה ותרומה בסך של 10,000,000 ₪, על ידי הערוץ ועל ידי כב' הרב.

 

בנוסף למכתב ההתראה, שכב' הרב כמובן לא התייחס אליו – הוגשו כנגד ערוץ 14 מספר רב של תלונות לנציב תלונות הציבור ברשות השניה לטלויזיה ורדיו.

 

נראה שהנציב בכלל לא צפה בריאיון ולא שמע את הדברים שכב' הרב אמר בריאיון, ולראיה – הוא כתב בתשובה שלו למתלוננת כי "אמירתו לפיה תנועת מפא"י הייתה שותפה לשילוחם של יהודים באירופה באמצעות רכבות המוות אל מותם היא אמירה הפוגעת בזכר קורבנות השואה ופוגעת במשפחותיהם", למרות שכב' מעולם לא אמר דברים אלו.

 

התשובה של נציב תלונות הציבור, פורסמה על ידי הרשות השניה לטלויזיה ורדיו. 

 

מכיוון שהחוק לא מאפשר לתבוע את נציב תלונות הציבור על החלטותיו וממצאיו – הוגשה תביעת לשון הרע כנגד מי שפרסם את מכתב התשובה – הרשות השניה לטלויזיה ורדיו.

ביום ט"ו סיון התשפ"ה (11.6.2025 למניינם) התקיים דיון בתביעה, והתברר שכב' הרב צודק, כי הנציב שיקר כשייחס לכב' הרב אמירה כאילו ח"ו מפלגת מפא"י היתה שותפה בדרך כלשהי להשמדת יהדות אירופה. 

השופטת מאיה אב-גנים ויינשטיין שיתפה את הצדדים בכך שלפני שהיא מונתה להיות שופטת, היא עבדה במשרד מבקר המדינה – גוף נוסף שיש לו חסינות מפני הגשת תביעות נזיקיות. השופטת אמרה שהיא חושבת שיש לנציב חסינות ולכן גם הרשות השניה לטלויזיה ורדיו צריכה להיות מוגנת מפרסום החלטות של הנציב, משום שהיא לא כתבה את מכתב התשובה של הנציב אלא רק פירסמה אותו. למרות שהיה ברור לשופטת שכב' הרב לא אמר את הדברים שהנציב כתב, היא המליצה לכב' הרב לא להמשיך לנהל את התביעה כנגד הרשות השניה לטלויזיה ורדיו בגלל החסינות שיש למדינה, והעניין נסגר בפשרה כפי שנכתב בפרוטוקול המצ"ב.

 

לצפיה בסרטון: 'הרב אמנון יצחק בערוץ 14 אצל שמעון ריקלין' 20.06.2023.

למכתב התראה - לחץ כאן.

 

לפרוטוקול ופסק דין - לחץ כאן.

 

 

  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 03.12 17:36

    שלום כבוד הרב, אני בהלם... ב"ה בסוף ההרצאה שלכם ברמלה (26.11.25) ביקשתי ממכם ברכה לתינוק בן שנה שמאושפז בטיפול נמרץ ומועמד לניתוח לקוצב לב (ל"ע), הרב בירך לרפואה ואמר: 'שיצא מבית החולים מהרה!' מאז הברכה התחילה הטבה בליבו ואתמול הוא חזר הביתה ללא ניתוח, וואו תודה רבה כבוד הרב יה"ר שהשי"ת ישמור עליכם תמיד! (אמן) (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).

  • 02.12 18:28

    כבוד הרב היקר שליט"א תודה רבה על ברכתכם, ב"ה קיבלתי היום תשובה שנתנו לי נכות כללית לעוד שנתיים. קיבלתי על עצמי לאסוף לפחות 10 נשים לומר יחד "מזמור לתודה" ו: 'נשמת כל חי'. אם אפשר בבקשה להפיץ לינק הצטרפות לקבוצה שפתחתי במיוחד לזה. תודה רבה כבוד הרב היקר שליט"א על הכל מכל וכל.

  • 27.11 14:05

    שלום כבוד הרב, יהודי שחי בצרפת, לקחתיו לשדה התעופה, חזר היום אחרי חופשה בארץ של כמה ימים, מוסר ד"ש ומשבח את הרב הוא מאוד אוהב את הרב הבאתי לו שני דיסק און קי של הרב הוא ממש התרגש! (מאגר השו"ת הגדול בעולם shofar.tv/articles/14569).

  • 27.11 13:10

    שלום עליכם כבוד הרב שליט''א, בדיוק מה שכבוד הרב דיבר בשיעור של הבוקר ,תודה לכבוד הרב שמכוון אותנו לאמת 🤗 (🎞 מדוע מבני עשיו באים להתגייר ולא מבני ישמעאל? shofar.tv/videos/16401).

  • 27.11 10:28

    בוקר אור לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום לאין ערוך על עוד דרשה מרתקת ועמוקה ממש - ניתוח עברו של העם היהודי בהתאמה למציאות היומית בהווה היא הרבה יותר ממדהימה בעיניי (ללא ספק אזדקק לחזור לשמוע דרשה זו עוד מספר פעמים על אף הבהירות שהרב היקר והאהוב העביר את העניין בשלימות כדרכו בקודש). כמובן שהחלק של ההתייחסות לשאלות ולבקשות הציבור היה מרגש ועינייני. מכאן, אני רוצה לאחל לרב היקר והאהוב בלב שלם ונפש חפצה בריאות ואריכות ימים ושנים שהקדוש ברוך הוא יתברך ישמור ויצליח את דרכך בכל עניין ועניין לנצח נצחים. אמן ואמן!!! (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).

  • 26.11 10:14

    בוקר אור ומבורך לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום על עוד דרשה מרתקת ומיוחדת כדרכך בקודש. (ועשה לי מטעמים 26.11.2025, shofar.tv/videos/18186) יה"ר שהקדוש ברוך הוא יתברך ירעיף על הרב היקר והאהוב כל מילי דמיטב ושמחה לנצח. אמן ואמן!!!

  • 23.11 18:00

    מורינו ורבינו הקדוש, ב"ה מאוד הזדהתי עם השיעור "לב שבור" (shofar.tv/videos/18174) גם אני הייתי תקופה ארוכה ללא ילדים (ל"ע). מה לא ניסינו?! טיפולים, תפילות, ברכות, סגולות... עד שיום אחד הייתי לבד בבית, התחלתי להתפלל ופתאום פרצתי בבכי ללא שליטה, ממש בכי חזק מלב שבור! התחננתי לזרע קודש, והיאומן!... ב"ה אחרי כחודש קיבלתי תשובה חיובית... 🥹☺️

  • 23.11 17:59

    🌺 שלום וברכה כבוד הרב היקר! חייב לשתף מה שהיה אתמול בערב בבני ברק: יעקב ברקולי הזמין אותנו לסעודת הודיה, לא אמר על מה, הגעתי מחולון עם מאור יהודה שותפי, אמרו שמתחילים עם סרט במקרן. הסרט התחיל עם לוגו העמותה שלנו ואז המון-המון חברים ממשפחות הקהילה מודים בוידאו לנו ולעמותה על כל השנים של התמיכה והעזרה הגדולה וכו', ממש ממש יפה ומרגש מאד! ❤️ היינו ממש מופתעים, לי אישית עדיין לא נפל האסימון ושאלתי את ברקולי 'ומה עכשיו? על מה הסעודת הודיה?'... ואמרו שכל הסעודה בשבילנו ולעמותה כהכרת הטוב! כל הארגון וההשקעה להוקיר טובה לעמותה ולנו היינו בהלם, מתרגשים מאד, שמחים מאד ולא ציפינו ולא חלמנו לדבר שכזה כי אנחנו לא מחפשים 'תודה' ושבחים, רק עושים באהבה בהתנדבות לשם שמים... היו אולי 30 חברים מהקהילה בבני ברק, חלק הגיעו מירושלים כמו אלחנן, בנצי ועוד, שי קדושים ניגן, הרב שמעון רחמים דיבר דברים מרגשים ומסר שיעור (צילמנו) כולם התארגנו והביאו לנו מתנות יפות ומושקעות מאד לי, למאור ולשלומי צעירי שמתנדב איתנו, תעודות הוקרה מרגשות, טרחו במיוחד לקייטרינג עם איתן אזולאי, בקיצור הרגשנו את ההשקעה בלב שלנו בצורה בלתי רגילה, כולם שמחו ששמעו על זה וחיכו להשתתף ולהוקיר טובה, פשוט מדהים ביותר! יישר כח ענק ליעקב ברקולי ואוריאל יפת הי"ו שארגנו את רוב הדברים והזמינו את כולם, הם אמרו שהלוואי שזה יהיה מעט מן המעט ממה שכל משפחות הקהילה יכולים להחזיר טובה! תודה לכבוד הרב היקר על כל העזרה וההכוונה מתחילת הדרך שלנו והלאה, לא מובן מאליו! יהי רצון שנזכה להגדיל את מפעל החסד והצדקה עשרות מונים, שנשמח את הבנים והבנות של הקב"ה ובזכות הצדקה נזכה לגאולה השלמה ברחמים בחיינו בימינו אמן ואמן! ארז ומאור, עמותת בצדקה תכונני (לכתבה הגדה של פסח מבית בצדקה תכונני shofar.tv/articles/15376).

  • 01.11 23:33

    כבוד הרב שלום שבוע טוב🌹קודם כל אני מודה לרב על הכל, אתמול בכניסת שבת בלחץ ב"ה בירכת את אימי, תודה. ביקשתי בנרות שבת שהשי"ת יתן לי סימן בתהילים שלא אדאג שקשור למילה של 'שופר' שאמא שלי תבריא בזכותך, ויצא לי תהילים (מז, ו) "עָלָה אֱלֹהִים בִּתְרוּעָה ה' בְּקוֹל שׁוֹפָר" ושמחתי ובכיתי שבזכותך אמא שלי תבריא . וב"ה השי"ת שומע בקולך כל כך. אמא שלי בדקה לחץ דם ויצא לה 167 ואחרי שעה בערך בדקה שוב ולפני אמרה: 'בזכות הרב אמנון יצחק יעבור לי!' הלחץ דם ירד ל144 תודה כבוד הרב. 🙂🙂 רציתי לפרסם את זה.

  • 25.10 19:44

    כל כך מודה לה' יתברך ולעוסקים במלאכה של אפלקצית הרב אמנון יצחק ללא ההפסקה, אין... ב"ה ממש לטהר את הלב והשכל מכל הטומאות שבעולם ומעניק שמחה ושלוות נפש לשמוע את הרב הקדוש הצדיק הפרוש והגאון שלנו (לכתבה shofar.tv/articles/15403 להורדה play.google.com/store/apps/details?id=tv.shofar.nonstop&pli=1).

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

077-353-2243 או 8724*
לשידור חי יש ללחוץ כוכבית (*) ואז 0

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים