- - - לא מוגה! - - -
אז הסבא מקלם, זכר ציגורך, הסביר לנו מה זה בשרירות ליבי ילך,
ועל זה כתוב לו יווה השם סלוח, לא,
הקדוש ברוך הוא בשום אופן לא יסלח לו,
ורבצה בו כל העלה הכתובה בספר הזה.
יכול להיות שאדם ישמע את כל התוכחות
ואת כל העלות האיומות שנאמרו,
שאומרים לו שיהיה לו כרת,
והבן אדם הזה לא יפחד מכלום והוא אומר שלום יהיה לי.
רואים אדם מחליק בסקי,
ובסעף
על צוקים
נשבר נחתיכות.
רואים עוד אחד ואותו דבר.
השלישי צריך לפחד או לא?
הוא אומר לו שלום יהיה לי.
אדם רואה שמן על הכביש, כל מי שמגיע, פססס, מחליק.
יש לו אפשרות לעצור ולא להמשיך לפני שהוא יגיע לשמן.
הוא אומר, לא, שלום יהיה לי.
מה, אתה בשכל שלך?
איך יכול להיות שאתה עושה כזה דבר?
אדם רואה פלוני חטא,
אלמוני חטא,
רואה קיבלו עונש, זה קיבל עונש, זה קיבל עונש,
הוא עושה את העבירות בריש גלי בלי פחד, ומה הוא אומר?
שלום יהיה לי, לי יהיה שלום.
לי זה לא יקרה, אתם מכירים את זה? לי זה לא יקרה.
בתורה קוראים לזה שלום יהיה לי.
לא סתם לי זה לא יקרה, שלום יהיה לי.
אני פחות משלום לא מתפשר.
ולמה?
כי בשרירות לבי אלך. מה זה?
המהלך הזה הוא בשרירות לבי אליך.
אדם יכול להגיד שלום יהיה לי אחרי שהוא רואה בעיניו, באור בהיר.
מה הוא רואה? שאנשים נענשים ומקבלים עונש?
ואחרי כל זאת
שמוע ושמע ואין תבונה בו. איך זה יכול להיות דבר כזה?
מי יכול לגלות לי את הסוד הזה?
מה הסוד?
איך יכול להיות שאדם יכול להגיד דבר כזה, שלום יהיה לי? לי זה לא יקרה.
אם השם מבטיח שהוא לא יובס לו וחלו,
וחרה אף השם, אף השם יעשן בו,
כל העלות הכתובות בספר הזה, הכול יחול על ראשו. השם מבטיח.
איך הוא יכול להגיד שלום יהיה לי?
מישהו יכול להסביר לי את הפטנט?
איך יצר הרע יכול לשכנע בן-אדם לעבור עבירות בריש גלי, במזיד,
בפרהסיה,
עם ביטחון,
כאילו הבבא סאלי.
איך יכול להיות דבר כזה?
אתם יודעים מה הסוד?
לא תאמינו.
מה הסוד?
אדם שלא מתבונן לראות
את הנולד ממעשיו,
הוא לא התפעל מכלום,
ולא תהיה לא יראה ולא פחד.
ומה תקוות אנוש
אם הוא לא יתבונן על העתיד לבחון את הדברים ואת המעשים?
כי עת אשר ישנו פה עמנו עומד היום,
ועת אשר איננו פה עמנו היום.
אתה צריך לראות גם את מה שאיננו עדיין לפנינו,
כאילו זה היום לפנינו.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).