- - - לא מוגה! - - -
כי בעידן ריתחה צריך זכויות גדולות להינצל.
כשבאה סופה צריך זכויות גדולות להינצל.
כמו שאמרו חכמים זיכרונם לברכה, כיוון שניתנה רשות למשחית,
אינו מבחין בין צדיקים לרשעים.
זה קשה.
איך יכול להיות? הרי כתוב שאין אדם נוקף אצבע מלמטה,
אלא אם כן הכריזו עליו מלמעלה.
בית דין יושבים ואומרים ייכנס לו קוץ ביד.
בית דין צריך לעשות את זה.
ורק אחר כך נכנס לו קוץ, איזה עומק וכמה טיפות דם ייצאו לו ומתי זה יגליד,
מתי הוא יחלים.
כל בית דין יושבים על כל דבר קטן, אין דבר כזה שקורה סתם.
אז איך זה המלאך לא מבחין בין צדיק לרשע?
מה זה לא מבחין?
מה זה לא מבחין?
אלא הפירוש שבעידנא דריתחה צריך זכויות גדולות להינצל.
להינצל רק מי שהוא,
טוב!
ונלחם נגד הרע.
לא מספיק שאתה טוב,
אתה צריך להילחם גם נגד הרע.
אם אתה לא נלחם ברע,
סימן שאתה מסתדר איתו.
הוא לא מפריע לך כל כך.
לא מפריע לך כל כך.
אדם יושב באיזשהו מקום,
וקרה מקרה, ויש ריח לא טוב.
אז אנשים שהם
הריחו בדרך כלל או שסותמים את האב או שעושים איף או שמתרחקים או משהו כזה.
אבל אם אחד אומר,
אה!
ראית איזה רע יש פה?
הוא ממשיך לשבת.
אז זה סימן שהוא נהנה קצת עם הרע. ככה
מדי פעם שינוי אווירה.
איך יכול להיות שבן אדם מריח רע רע והוא לא קם,
והוא לא הולך,
והוא לא אומר, הלו, מי עשה את זה?
מה, אתם לא מתביישים?
איך יכול להיות?
אז סימן שהוא מסתדר, מסתדר עם הרע.
אם אדם לא נלחם ברע,
סימן שהוא מסתדר איתו, לא מפריע לו הרע. דווקא נחמד, שינוי אווירה.
כל הזמן להיות דתי,
חנוק יותר מדי, ככה זה, מה?
תשמע, קצת ככה, גיוון, גיוון.
קצת זמר פסול, קצת ארוחות כאלה, קצת פה, קצת שם.
אדם כזה הוא לא צדיק, הוא לא צדיק,
כי אוהבי השם שנאו רע.
לא להתרחק רק מהרע, לגנות את הרע,
לשנוא את הרע.
אם אתה לא אוהב את השם,
אתה מקבל את הרע,
מסתדר איתו, מלמד עליו זכות על הרע.
אבל כתוב, אוהבי השם,
אם אתה אוהב השם,
אתה חייב לשנוא את הרע.
אם זה לא ככה, אתה לא אוהב השם.
אתה אוהב את עצמך.
אתה רוצה להיות נחמד בציבור,
אתה רוצה זה, אתה רוצה זה. יש רבנים שאומרים, אני לא מדבר על רבנים.
אני לא מדבר על רבנים.
מי אמר שאתה יכול לא לדבר על רבנים?
מה זה מפרסמים את החנפים מפני חילול השם? מדובר על רבנים. מה מדובר?
מדובר על רשעים.
מדובר על רבנים לפרסם. למה לא לפרסם?
שאם הם יקבלו עונש, יגידו, היי, איך הרב הגדול הזה קיבל עונש?
אז אומרים, לא, לא, לא, כבר אמרו עליו שהוא לא בסדר, וזה, אה, אמרו עליו שהוא לא בסדר, קיבל עונש, בסדר, מגיע לו, כן, זה בסדר.
אז רואים שיד השם היא מכה את מי שראוי לקבל מכה.
אבל אם לא, לא.
אז מה זה הדבר הזה? לא, אני לא מדבר על רבנים.
מה, לא חובה להתריע ולהגיד לציבור להיזהר מהאנשים מזויפים?
היזהרו מן הצבועים?
מה פירוש?
שהאדם יונה את הציבור?
מה, אני לא מדבר על רבנים. מה זה אתה לא מדבר על רבנים?
הוכח תוכיח את עמיתיך.
אתה צריך לגשת לאותו רב,
לדבר איתו בפניו, להגיד לו כך וכך,
לשלוח לו שליחים וכו' וכו',
ואם לא,
צריך להגיד מה שצריך להגיד.
מה פירוש?
איזה דבר זה?
זה אומר שאתה לא צדיק.
אתה לא צדיק, אתה לא חומה.
אתה דלת.
אתה דלת הדלת.
אתה מדלת העם.
אתה לא אחד מהחשובים.
כי אם אין לו יראת שמיים ומזלזל במצוות,
הרי הוא קל שבציבור, נאמר על תלמיד חכם בהלכה.
קל שבציבור.
מזלזל במצוות.
מזלזל. זאת אומרת, אתה עושה מצוות ורק מזלזל.
אם אתה מברך ברכות, ברכות התורה,
ואתה לא מכוון בשם ה', אתה מזלזל במצוות.
גם גדולי הדורות מזלזלים במצוות. כך כתוב באורחות צדיקים.
גם גדולי הדורות מזלזלים בברכות.
אז איזה גדול דור זה?
אם אתה תא אלף-בית לברך את השם ולהתייחס אליו,
לא כמו גדי ודוד ובוזי,
אלא אתה מתכוון,
יודע שאדון הכל היה הווה ויהיה תקיף, בעל היכולת, בעל הכוחות כולם, שאתה דע לפני מי אתה מתפלל.
דע לפני מי אתה עומד.
תגיד מה שצריך להגיד.
עם זה אתה לא יודע להגיד. אין לך זמן בשבילו.
יותר חשוב לך להגיד את הברכה עם סלסול אולי,
והעיקר אתה מבין מה זה.
מה זה?
העולם שומע, מסתכל עליך.
מזלזלים, מזלזלים.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).