- - - לא מוגה! - - -
יש בעיה לקדוש ברוך הוא להעשיר את כולם?
אבל מה הם יעשו? יפרקו עול.
וישמן ישורון ויבעט
שמנת עבית כסית ברם לבבך ושכחת את השם אלוקיך.
אז הקדוש ברוך הוא ודאי, אם
חכמי ישראל, גדולי ישראל, אנשי כנסת הגדולה, הם בעצמם יטענו לטובתם של הכותבי סופרי תורה,
תפילין ומזוזות, שלא יתעשרו.
שאם יתעשרו,
לא יכתבו.
זה לא מדובר על כאלה שהם יראי שמיים. יש כאלה שיראי שמיים שבכל מצב מלאכת שמיים היא חשובה להם, ולא הכסף היוצא מזה.
אבל רוב האנשים, אם לא יראי שמיים,
אז הם התפללו.
זאת אומרת, הם דאגו להם. זה נקרא דאגו.
מה היה אומר הסופר? מה אתה מתערב? מה אתה אכפת לך? אני אחשיר מה אני אעשה עם הכסף? מה אני אעשה?
אני לא אכתוב כאן. מה אתה מתערב?
רואים שזו אחריות
של גדולי ישראל
לדאוג
שאנשים לא יבואו לידי חטא,
גאווה, יוהרה, מידות פסולות,
והכול, ולא יעשו מלאכת שמיים.
ודאי
בכל שכן שהקדוש ברוך הוא רוצה לחסוך אותנו מחטא. לכן אומרת המשנה,
יפה תורה עם דרך ארץ,
שהגיעת שניהם משכחת עוון.
מה רוצים לומר לנו?
אתה צריך להיות שכוח מן העוון.
אתה צריך להיות טרוד כל היום בעבודת השם. אין פנאי.
אין פנאי.
תורה, אם אתה יכול ללמוד כל היום, מצוין. אתה לא יכול?
אז יפה תורה עם דרך ארץ, גם אם אתה עובד. העיקר תהיה עסוק. עסוק כל הזמן בדברים שלא היה לך פנאי לחטא.
כי ברגע שאדם נהיה פנוי,
אוטומטית
רוח טומאה מתחילה לשוטט,
ובמקום שאין חוכמה רוח שטות,
ומרוח שטות מגיעים לחטאים,
להרהורים רעים, למעשים רעים.
ולך תדע איפה האדם הזה יידרדר.
לכן צריך להיות
מוטרד כל הזמן בעבודת האלוקים,
עמל התורה.
עמל התורה והמצווה.
אז ברור שהקדוש ברוך הוא חוסך אותנו מלאכתו. ואם אדם היה יודע זאת,
היה מתבונן עד כמה הקדוש ברוך הוא שומר עליו. ממילא לא,
כל מה שאתה לא מקבל,
תודה להשם שאתה לא מקבל למרות שאתה רוצה.
כי הוא מבין שאתה לא צריך וזה יכול להיות גרוע בשבילך.
אימא לא רוצה לתת ממתקים לילדים,
לתת להם גלידה,
אבל בחורף.
היא לא קמצנית.
היא תיתן בזמן שהיא חושבת שזה ראוי, שזה מתאים, שזה לא יפגע בילד.
מה פירוש?
מה, חסר לה?
אין לה כסף?
יש לה.
אבל אתה רוצה בכל זמן את מה שאתה רוצה.
אבל אימא ואבא אחראים, הם יודעים מה מתאים לך ומתי.
אז הבורא עולם לא לפחות כמו ההורים?
אז הוא לא דואג לנו?
אז מה שהוא לא נותן,
הוא יודע שאתה לא צריך או לא רצוי.
כי אם זה היה לפי רצונו של אדם,
אינו חושש על עצמו לעמוד אפילו בקובה של זונות.
ומי יודע מה היה ממנו.
וחס ושלום לא היה לו תקומה.
ודווקא ברוב רחמי השם יתברך,
כי תמיד ינחהו מי ישמרנו מלאכתו.
ובכל זאת אולי יש תקווה.
והכל נעשה כדי להרחיקו מן החטא ולקרבהו אל הטוב.
שיעמוד תמיד במצב כזה.
שיהיה קל לפניו לשוב אל אדוני.
וזהו שורש גדול בהנהגת השם יתברך עם האדם.
לשמור את האדם קרוב אליו.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).