- - - לא מוגה! - - -
מקשה הסבא, זיכרונו לברכה,
הרי אמרו לעולם יעסוק אדם בתורה ובמצוות
שלא לשמה,
שמתוך שלא לשמה בא לשמה.
מתי התירו לבן אדם לעשות מצוות וללמוד תורה שלא לשמה?
בתנאי שמתוך שלא לשמה יבוא לשמה.
אבל אם מתוך שלא לשמה הוא יישאר במצב הזה,
הוא לא עשה שום דבר.
כיוון שאדם לא יכול להגיע לדרגה הגבוהה של לשמה וצריך תרגול,
אז לא אומרים לו לא לא אל תעשה כלום עד שתהיה לשמה, אין דבר כזה.
תתחיל לתרגל ולעשות ולהשתפר ולהשתפר ולהוסיף יראת השם וכו' וכו',
עד שתגיע לשמה.
אז לכן לעולם יעסוק אדם בתורה ומצוות
מתוך שלא לשמה, כי אין ברירה כרגע שמתוך שלא לשמה יבוא לשמה.
בתוך של הלא לשמה יש לשמה.
אבל כרגע אני לא יכול להגיע לתוך הזה,
להגיע לנקודה הפנימית הזאת.
כי אני עדיין חיצוני, אז אם אני חיצוני אני לא יכול להגיע ללשמה.
מתי אני אגיע?
שאני אתמיד ואתמיד ואתמיד, אם הכוונה להגיע לשמה אני אגיע.
אבל לא קול שלא לשמה מביא לשמה.
מי שיש לו לא לשמה,
שכולו מלא רצון לתאווה,
אדם כזה לא יגיע לעולם לשמה. אין לו תקווה.
אם הוא לא ינטרל את הרצונות ואת האהבות שלו, בחיים הוא לא יגיע לשמה. לשמה פירושו התבטלות של הרצונות בעשיית רצון השם בלבד.
זה נקרא לשמה.
שאין שום נגיעה במעשים שאתה עושה.
שום אינטרס.
רק לשם המצווה.
אבל אם אתה עדיין, יש לך רצונות ויש לך תאוות,
אין לך תקווה אפילו.
עבודה שלא לשמה
היא שסופה לבוא לידי לשמה.
אבל כשאתה עובד באמת להגיע ללשמה.
במסילת ישרים בפרק הטהרה מלמד אותנו הרמחל שיראה מלומדה
אינה בגדר עבודה שלא לשמה.
לכן העונש שלה חמור.
כשאמרנו שלעולם יעסוק אדם בתורה ומצוות
ואף על פי שלא לשמה,
שמתוך שלא לשמה יבוא לשמה,
זה לא נאמר על יראה.
אין מושג כזה שמיראה מלומדה אתה תגיע ליראה ממש. אין דבר כזה.
אין דבר כזה.
בתי ירתם אותי מצוות אנשים מלומדה זה רק מכות.
רגע, אולי הוא בסוף יגיע ליראה.
לא, הוא אומר, אם יראתם מלומדה
והם לא עובדים
להתבונן כל הזמן איך לחזק את היראה ולהתקרב לבורא,
לא יועיל שום דבר.
אין פה את המצב לא לשמה שהגיע לשמה. אין.
לכן העונש הוא חמור.
לכן יפליא השם את מכותיו.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).