יהודי בן 86 זכה בילד!
אז גם בעונשים של 'בין אדם לחברו' לא רק פוגעים באדם עצמו, אלא פעמים גם בדורות הבאים שלו! זאת אומרת אם פגעת אתה מועד להיפגע.
הרבה צרות יש בבתים שונים, יש בתים עם מחלות, עוני, שלום בית, תרבות רעה, בדרך כלל נוטים בני אדם לחפש איזה שהוא גורם לפתור את הבעיות; אם זה רופאים או יועצים או מחנכים, אבל אינם משערים שהם לא מכוונים לאפיק הנכון!
קודם צריך לגלות: מה העניין הרוחני שעוצר מהם שפע? או גורם להם ייסורים. הטיפול במקור - יכול לפתור את הבעיה!
אם אדם לא אשם בכלום ומקפידים עליו - לא יקרה לו כלום!
אבל אם יש אנשים שתובעים אותו על דבר אמיתי שנעשה להם - הוא עלול להפגע בפגיעות כאלה, שאם הוא לא יאתר אותם - זה יכול לחסל את חייו; גם בעולם הזה! וגם לעולם הבא!!
שמעתם פעם דבר כזה?
'שלא יהיה לך צער גידול בנים' - אשה עם צער אומרת את הדברים, היא לא מתכווננת לקלל כמו שמקללים, אבל עם הכאב שלה - זה עשה חסימה עשרים (20) שנה!
והשם חמל עליו! אשתו בת ארבעים ותשע (49)!! עוד לא ילדה מעולם!!! הוא בן חמישים ושתים (52)! והביאו בן לעולם!!
יש עכשיו, לפני כמה חודשים התפרסם: שיהודי פה בירושלים, מבוגר! בן שמונים ושש (86)!! זכה לילד ראשון!!!
'כל בן אדם צריך להבין' אומר אותו חסיד סלונים: 'אני נחשב יהודי, חרדי, חסידי, איפה הייתי עשרים וחמש (25) שנה?! כשהתחילו העיכובים בנושא ההיריון - הייתי צריך לרוץ לרופאים?! - הייתי צריך לעבור על כל השמות של אנשים שאני מכיר; בבית כנסת, בעבודה, לבדוק: אם לא פגעתי במישהו? אפשר... אפשר לשלב גם טיפולים, אבל צריך לדעת: שהמקור לבעיות הוא רוחני!
[מוזיקה] "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב).