התקופה היפה בחיים - כשצעירים [כפר מימון 2005] | חוזרים בעבר
"הבל הבלים" אומר קהלת הכל הבל, שלא יעבדו עליך בעינים!
תחשוב: למה אתה פה? תברר.
אז יש אנשים שחושבים: 'אני לומד, אין ברירה, צריך ללמוד. מה אני אסתובב ברחובות? זה לא יפה... יגידו: 'שאני פרחח' אז אני הולך ללמוד! אבל ללמוד ברצינות? לא, אני לא מתכוון ללמוד! ללמוד בשביל לדעת? לא! צריך למלא את הזמן ללמוד, לגמור את זה ואחר כך להמשיך, אחר כך יש לי תוכניות. בינתיים פחות או יותר נעבור את המבחנים, נעתיק קצת, נגיד שהיינו חולים, ננוח קצת, העיקר זה אחר כך, לא עכשיו...'
ככה אנשים חושבים!
והימים והתקופות הכי חשובות בחיים זה כשצעירים ואין עול עדין, לא של פרנסה, לא של אשה, ולא של ילדים. ואדם יכול עכשיו למלא את המאגרים שלו – דעת, חוכמה ותבונה. אחר כך לא יהיה לו מספיק זמן! פה ושם אולי הוא יספיק לחטוף משהו אבל האילוצים של החיים יטריחו אותו מאוד, אלה השעות הכי טובות והכי יפות של החיים – הגיל שלכם.
אבל אם בן אדם נמצא במקום הנכון ולומד את מה שהוא צריך ללמוד על מנת לדעת ולקיים. אם לא? זה פספוס של החיים.
איך בן אדם רואה מלאך? מה זה מלאך? מי יכול להגיד לי מה זה מלאך? רוח! איש א-לקי, כן, שליח! אז אתם רואים. כל הדמיונות שאמרו עד כרגע, אמרו לפי הסתכלות אנושית. רוח! מה ההבדל ביני לבינו? הוא בלי גוף, אני עם גוף. אז הוא רוח. איש א-לקי, ומה עוד אמרו? שליח, מלאך. נכון, מלאך זה מלשון מלאכות, מלשון שליחות אבל שליחות יש גם בבני אדם אז מה זה משנה אם שולחים כזה או שולחים כזה?
היה ילד אחד קטן בהרצאה שאמרתי בבאר שבע אתמול. שאלתי: 'מה זה מלאך?'
הוא אמר: 'אין לו יצר הרע!'
שמעתם? ילד טהור... קטן. הוא יודע: שיש מלחמה בין יצר הרע ליצר הטוב אז הוא אומר: 'מלאך אין לו יצר הרע! אנחנו יש לנו יצר הרע!'
אבל מה אתם מבינים? מלאך? סופר-מן! רוח, טס, שניות! נמצא פה, נמצא שם... ההסתכלות שלנו היא של בן אדם! אנחנו לא מסוגלים להבין מלאך מהו! אם אדם מסתכל על העולם, מאיפה הוא מסתכל עליו? מהתוכן הפנימי שלו.
עכשיו כל אחד מכם יעשה שיעור לעצמו ויבחן: מה הוא רוצה להיות בחיים?
אם תזכרו את זה ותרצו להיות כאלה שהם מצליחים ומצליחנים תזכרו עוד דבר: בלי הקב"ה - אי אפשר להצליח! אפשר להצליח אבל הצלחה שהיא לא אמתית, זמנית - ומקבלים עליה בסוף עונש. אבל אחד שלא מסמן כלום וחי סתם, הוא מבעלי החיים.
יהי רצון שנזכה להיות בני אדם עפ"י תורה ומצוות – אמן"