טוען...
קמחא דפסחא - חובה! | הרב אמנון יצחק
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
‏קיצורי מקלדת
Shortcuts Open/Close/ or ?
‏עצור/נגן‏מקש רווח
‏הגבר עוצמת שמע
‏הנמך עוצמת שמע
‏העבר קדימה
‏העבר אחורה
‏הדלק / כבה כתוביותc
‏יציאה ממסך מלא/מסך מלאf
‏הפעל שמע/השתקm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
‏% העבר קדימה0-9
00:00
00:00
00:00
 

קמחא דפסחא - חובה! | הרב אמנון יצחק

 בית מדרש 'קהילות פז', בני ברק
 תאריך פרסום: 19.03.2017, שעה: 18:27

הורדת MP4 הורדת MP3


שנינו בשולחן ערוך בפתיחת הלכות פסח: "שואלין בהלכות הפסח קודם לפסח שלושים יום". והרמ"א מוסיף: "ומנהג לקנות חיטים לחלקם לעניים לצורך פסח".

נשאלת השאלה: לכאורה אין קשר בין שני הדינים. מדוע כתב הרמ"א את דינו בו"ו החיבור? "שואלין בהלכות הפסל קודם לפסח ומנהג לקנות חיטים לחלקן לעניים לצורך פסח". מה קשור זה לזה? למה הוא מחבר אותם?

 אומר הרב יעקב גלינסקי, זכרונו לחיי עולם הבא: שהגרמנים כבשו את פולין  מצד זה והרוסים מצד זה, נתבצר מקום בגהנום בליטה חופשית שהוקמה בטבח, והמוני בני ישיבות מצאו מקלט בעיר ווילנא. רציתי להיכנס לגאון רבי חיים עוזר, זצ"ל, ומקרובו הגאון רבי יחזקהו יוסף מישקובסקי, זצ"ל, קבע לי תור למחרת באחד עשרה בבוקר. כל הלילה לא ישנתי מרוב התרגשות. ושנינתי את סוגיות מסכות יבמות שיהיו שגורים על פי. אם ישאלני לא אגמגם, אלא אומר לו מיד. 15 נשים פותרות צרותיהן וצרות צרותיהם מן החליצה ומן הייבום וכו'. הגעתי במועד ומצאתי כ-30 איש ממתינים לתורם. כל אחד ושאת צרותיו. לפתע נפתחה הדלת והרב מישקובסקי קרא לי להכנס. התרגשותי געתה, עמדתי לפני רבם של ישראל.

הייתי בטוח שהשאלה הראשונה תהיה: 'מה אתה לומד?'. והשאלה השנייה: 'מה חידשת?'. והשלישית: 'מה עוד חידשת?'. במקום זה הוא שאל שלוש שאלות אבל אחרות:

הראשונה: "מתי קיבלת לאחרונה מכתב מההורים?". עניתי: "כבר חצי שנה נותק הקשר. הם נשארו בצד הרוסי ואנחנו ברחנו לליטא מהצד הגרמני.

שאלה שנייה: "האם יש לך שמיכה?". על מקום שינה לא שאל. לרבים לא היה. ישנו על ספסלי בית המדרש אבל בלי שמיכה ועלולים לקפוא למוות. עניתי שיש לי. נחה דעתו.

שאלה שלישית: "אפשר לראות את נעלייך?". התביישתי. אבל לא היית ברירה. הרמתי את המכנס המתולע ונעליי נראו במלוא הדרן. בנובהרדוק היו אמרים על הנעליים של הבחורים: "כולם אהובים כולם ברורים וכולם פותחים את פיהם". מיד נתן לי כסף לקנות זוג נעליים. ואמר: "כאן ביתם הוא פתוח עבורך 24 שעות ביממה".

ואני כששמעתי במקום לשמוח, התחלתי לבכות מהתרגשות. הרגשתי שמשיהו אכפת לו ממנו. לא חקר על צרותיהן וצרות צרותיהן של היבמות, אלא מה שעניין אותו זה צרותיי וצרות צרותי שלי. כאלה הם גדולי ישראל.

זה מה שרומז הרמ"א, זצ"ל: "שואלין בהלכות הפסח קודם לפסח שלושים יום", טוב יפה, אבל קודם תראו שיהיה לעניים מה לאכול. אז צריך לדאוג לקמחא דפסחא לכל היהודים שלא יהיו רעבים.

כיודע, כבר אמרנו את זה בשם הזוהר הקדוש, שאצל הקב"ה יש מושג כזה שנקרא "שברי כלים". מי אלה השברי כלים? אלו העניים. הם כלים שבורים. אתה תשב על שולחן מרווח עם כל מה שצריך והוא ישב מסכן אין לו כלום. ואיך הוא יתסכל על הילדים ועל האשה? אין לו שום דבר. אז קורא לזה הקב"ה "שברי כלים". וחובה על כל יהודי בימים טובים בפרט לתת לעניים שיהיה להם לאכול, ואם צריך גם בגדים. לדאוג להם.

אחרת הקב"ה אומר את הפסוק שאמר הנביא: "וזרעתי פרש על פניכם פרש חגיכם". שזה חגים שלכם ולא של כולם. אתם דואגים שבחגים לכם יהיה ומצטבר לכם מאכילה פרש, מה שמופרש וזה יהיה על פניכם. אז כתוב שאדם נטמן באדמה אחרי שלושה ימים מתבקעת קרסו וכל הפרש נופל על פניו. במי נאמר? באלה.

ומביא הזוהר שמה את המעשה שאפילו על זה נידון אברהם אבינו בעקדה. בגלל שהשטן בא בשעה שהוא עמד על גדולי הדור בזמן הברית, אז הוא היה שמה עם יצחק והסתובב והוא עמד על הפתח והוא לא קרא לו. ישר עלה קטרג אצל הקב"ה, אומר: "ראית? אברהם אבינו, אתה אומר שהוא עמוד החסד וזה, תראה, אני עומד שמה בפתח הוא לא קרא לי אפילו להכנס". והא התחזה לעני אבל הוא לא קרא לו. אמר לו :"איפה יש עוד אחד כמו אברהם?". אמר: "לא, לא משנה, בסוף, בסוף הוא לא קרא לי? לא קרא לי". עמד וקטרג קטרג. "ויהיה אחר הדברים האלה", עקדה.

אז זאת אומרת מעקדה מה נגרם ששרה אמנו נפטרה. בקיצור, כל השתלשלות הייתה בגלל חוסר שימת לב שהיה עוד מישהו שהוא לא הבחין בו  אברהם אבינו.  עד כדי כך הקפדה שאדם ישים לב וכו'.

וידוע שבתו של רבי עקביא ניצלה, ביום חתונתה נאמר לאביה שהיא תמות. וזהו, ככה ראה רבי עקיבא, הוא לא ידע איך, מה ומו, אבל הוא ראה. ואחרי כן, אחרי הלילה הוא בא אליה והיא חיה. אז הוא נדהם. מה קרה? שאל אותה מה קרה? אז היא אומרת שהגישו לו את הסעודה בזמן החתונה לאכול, ואז היא ראתה עני שאין לו מה לאכול והיא נתנה לו את המנה שלה. והוא אכל העני. ואז היא באה לחדר והיא הוציאה את הינומה שהייתה לה והיא תקעה אותה בקיר עם הסיכה וזהו. ובבוקר שבאו להוציא את הינומה נמשך איתה נחש. "צדקה תציל ממוות". בזכות הצדקה שהיא עשתה בלילה, היא ניצלה ונשארה בחיים. נתבטלה הגזרה.

אז זאת אומרת, קמחא דפסחא זו חובה. אבל בעניין הזה של שואלין ודורשין בפה, כתוב: "שואלין ודורשין", כששואלין ודורשין בהלכות הפסח זה בפה. ויש מנהג לקנות חיטים לעניים. זה בפועל. בפועל. שואלין ודורשין בפה ולקנות זה בפועל. כי שמעתי אומרים שפעם היו מנשקים ספר תורה בפה וצדקה נתנו ביד. היום מנשקים ספר תורה בהושטת יד וצדקה נותנים בפה. מבטיחים ודיים.  הנודבים נהיים שבעים מהבטחות ועניים לבטח אינם שבעים מהן. אז זאת אומרת, באמת צריך לראות שכל אחד ישתדל כפי כוחו לעשות.

נשאלת השאלה: מדוע דווקא חיטים ומדוע דווקא לצורך פסח. "מנהג לקנות חיטים לחלקם לעניים לצורך פסח", למה דווקא חיטים? ולמה דוקא לצורך פסח? משום שבפסח נידונים על התבואה. כמוש כתוב בראש השנה טז. אז תיקנו שלפני הדין נראה ונוכיח שאנו מודעים לכך שגם התבואה של העניים מופקדת בידנו. "את העני עמך". אז זאת אומרת, אדם צריך לדעת שיש חוב גדול שאדם יתן גם לעניים.

עכשיו אנחנו נאמר איזה משהו, פעמים אנחנו נצרכים לחזור על דברים שאמרנו, אבל מה לעשות, כל שנה זה מחזור, חוזרים על הדברים וכו'. האם יש תועלת בזה או אין תועלת בזה? אז בואו נראה:

חזקיה המלך היה צדיק גדול, הוא היה בעל רוח הקודש, וראוי היה להיות מלך המשיח. כמו שכתוב בסנהדרין צד. וחלה חזקיהו וישעיה הנביא בא לומר לו בשם ה': "צו לבתך כי מת אתה ולא תחיה". מדוע? משום שהוא לא נשא אשה. לא קיים מצות פרו ורבו. התנצל. שהוא לא עשה את זה במרד ובמעל. להפך, הוא התכוון לכבוד שמים. כי ראה ברוח הקודש שיצאו ממנו בנים שאינם ראויים. אז ענה לו הנביא: "מה לך בסתרים של הקב"ה עליך מוטל לעשות את שלך". אמר לו: "אתה יודע מה, תן לי את בתך לאשה אולי תגרום זכותי וזכותך ויצאו ממני בנים ראויים". הבריא מחוליו ונשא את בת ישעיהו הנביא ונולדו לו מנשה ורבשקה.

יום אחד הרכיב אותם על כתפם להביאם לבית המדרש, אמר אחד מהם: "ראוי ראשו של אבא לצלות עליו דגים". אמר השני: "ראוי הוא להקריב עליו לעבודה זרה". לקח את שניהם חבטם בקרקע, רבשקה מת ומנשה חי. קרא על עצמו "וכלי כליו רעים". כלומר, זה שהיה כלי במצוה זה, "כלי" זה מלשון עני, כלומר, זה שהיה כלי במצוה זו ולא נשא אשה עד שנשא את בת ישעיהו לא הואילו ויצאו ממנו בנים רעים. ככה מפרש הבן יהוידע, על ברכות י'.

אז זאת אומרת, לא עזר גם שהבת של ישעיה הנביא התחתנה איתו וכמו שהוא ראה ברוח הקודש, הוא ראה שיצאו ממנו בנים לא מהוגנים ואלה הם השנים : מנשה ורבשקה.

טוב, מה קרה עם מנשה שנותר בחיים? לא היה מלך רשע ביהודה יותר גרוע ממנו. הוא היה יותר גרוע מירבעם בן נבט. הוא הכניס צלם להיכל, הוא הרג את ישעיהו הסבא שלו. הסבא שאמר לחזקיה הנביא: "בהדי כבשי דרחמנא למה לך", מה אתה מתעסק בנסתרות של ה'? אתה תעשה מה שאתה צריך". אותו סבא שהוא נתן את הבת שלו לחזקיה הנביא, הנכד שלו קם והרג אותו. צדק, הא? צדק חזקיה שיהיו בנים לא מהוגנים. הרג את הסבא ישעיהו ומילא את ירושלים דם פה לפה. לבסוף נלכד ביד צבא מלך אשור ושמו בדוד נחושת נקוב והציתו תחתיו את האש. אתם ידועים מה זה לעמוד על נחושת והאש מתחממת? זה מתחמם מאוד מהר. וצריך לקפוץ עם יבלות. דרגה אחת, דרגה שתיים, דרגה שלוש... לא נעים, נכון?

וכיוון שראה שצרתו צרה לא הניח עבודת כוכבים שלא הזכיר אותה שתבוא להציל אותו. אז הוא התחיל לצעוק, קורא לכל עבודה זרה שהוא עבד ומבקש ממנה שתבוא להציל אותו. וכיוון שלא הועיל לו כלום, אמר: "זכור אני שהיה אבי מקריא אותי את הפסוק הזה", שהוא היה קטן, גרסא דינוקתא: "בצר לך ומצואך כל הדברים האלה ושבת עד ה' אלוהיך ושמעת בקולו כי אל רחום ה' אלוהיך לא ירפך ולא ישחיתך".

ואז הוא פנה אל הקב"ה, אמר: "אם תענני אני חוזר בתשובה, ואם לא, כל הפיה שווים." חס ושלום אתה והעבודה זרה אותו דבר. במצב כזה להגיד כזה דבר, איזה חוצפה! איזה עזות פנים! ומה? הקב"ה רוצה להושיעו והמלאכים מתנגדים. "חס ושלום! לתת לאחד כזה?!". הקב"ה חותר חתירה מתחת לכסא הכבוד ומחזיר אותו למלכותו. הוא מלך 55 שנה. 22 שנה היה רשע גדול, חזר בתשובה מהדוד, ו-33 שנים היה חוזר בתשובה, חזר למלכותו. הקב"ה הטיס אותו מהדוד. אתם שומעים דבר כזה?

אז מה לומדים מכאן? גם שידע חזקיה המלך ברוח הקודש מי יהיה מנשה, הוא ידע, עד כאן הוא צדק, נכון? ונוכח שכליו רעים, שהילדים שיצאו ממנו יהיו רעים, שהוא יהיה כל כך רחוק מעולמו של אבא שלו, שגרם שכל ישראל ידעו את כל התורה כולה, והוא ראוי להיות מלך המשיח, חזקיה המלך, לא חדל ללמד אותו בהיותו קטן והקריא ושינן לו והקריא ושינן והקריא ושינן, ואכן הרשיע מכל שהיו לפניו, חטא והחטיא, היה רע לשמים ורע לבריות. אבל כעבור עשרות שנים, בעת צרה ומצוקה, נזכר בפסוק שהקריא אותו אביו: "בצר לך ומצאוך" ונתפס בפסוק הזה ושב בתשובה ומלך כמלך כשר במשך 33 שנה. היום הוא ראש הישיבה של בעלי תשובה בעולם האמת.

נו, אז זה מלמד אותנו שצריך לחזור ולשנן גם דברים הידועים. לך תדע מתי זה יעזור. כי לא תמיד זה עוזר בפעם הראשונה, לא תמיד אנשים עושים בפעם הראשונה. אבל הדברים צריך להשריש אותם מאוד מאוד.

באמת צדק ישעיה הנביא בכל אופן שאמר לו: "בהדי כבשי דרחמנא למה לך? מה אתה נכנס לחשבונות של הקב"ה ולמסתרים שלו, למה אתה נכנס לזה בכלל? אתה תעשה מה שצוות פרו ורבו ותקיים את זה, מה זה ענייך מה יצא ממך? יצאו מהוגנים , לא מהוגנים. אבל הוא אמר ברוח הקודש אני ראיתי. נו, אז איך הוא לא ראה ברוח הקודש שמנשה הבן שלו יחזור בסוף בתשובה ויהיה 33 שנה מלך כשר? מתרצים: כיוון שמעלת התשובה היא למעלה מרוב הקודש? ואי אפשר להשיג אותה ברוח הקודש. לכן הוא ראה עד איפה שרוח הקודש מאפשרת, אבל המעלה של התשובה היא כל כך גבוהה שלא ניתנת להשגה ברוח הקודש. לכן את הספה הוא לא ראה. אבל הוא לא וויתר! כל זמן שהוא עוד קטן ולא רשע, כמה שאפשר להחדיר, כתוב: "ספילא כתורה" כמו שלדור נותנים את האבוס, מכניסים לו כל זמן שעוד אפשר להכניס לילד, צריך להכניס ספילא כתורה. אח"כ לך תדע מה יהיה, לאן ילך, מה מו, אבל הגרסא דינוקא שהצלחת להחדיר, מי ידע איפה היא תפעל.

אז אנחנו כל פעם מפמפמים ואומרים וכו'. לא תמיד זה נתפס בפעם הראשונה, אולי בפעם העשירי. מכל מקום, קמחא דפסחא חובה ליתן בשביל שהקב"ה לא יכעס עלינו שבשעה שאנחנו יושבים ביום טוב, ואולי יש לנו, אולי אין, אבל אנחנו צריכם לדאוג לאחרים. אז אם אדם יכול לזמן על שולחנו, "כל דכפין ייתי וייכל", כל מי שרעב יבוא ויאכל. או לדואג שיהיה להם ולא יחסר. אז לכן צריך לתת קמחא דפסחא ולעניים אמיתיים ובפרט לומדי התורה כדי לסעוד אותם ולעזור להם כדי שיכולו לשמוח ככל ישראל. וזאת השמחה הכי גדולה. אצל הקב"ה שאדם עוזר לבנים שלו , לשברי הכלים, ולא מפקיר אותם. שאפילו אברהם אבינו נתפס בזה, שהוא היה עמוד החסד! עמוד החסד! שאפילו עובדי עבודה זרה משתחווים לאבק רגליהם, הוא היה מאכיל אותם לשונות וחרדל. אבל אם יש פספוס אפילו פעם אחת, זה מספיק לשטן לקטרג. לא כדאי להיתפס אצלו, הוא לא מוותר. אם לאברהם הוא לו ויתר, אז תארו לכם מה זה סתם בן אדם?!

נו, כל אחד ישתדל, וגם אם אין לו מה לתת, יכול להתרים אחרים כדי שיוכלו לתת, ייחשב לו שהוא גם נותן בזה שהוא מזכה את הרבים. "כי גדול המעשה יותר מן העושה". ואנחנו גם נשתדל מאוד לתת, גם מצות, גם ביגוד , כמו שיש פה כידוע, ושאנשים ישמחו בחג ושלא יחסר בעזרת ה' עד כמה שאפשר.

ברוכים תהיו!

  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 22.04 11:29

    [ברכת הרב והישועה בצהרון: עבודה קבועה, ליד הבית, ובתנאים מופלאים] שלום כבוד הרב, ב"ה אתמול בירכת אותי שאעבוד בצהרונים אחרי העבודה. ולמרות שסוף שנה, מצאו לי לעבוד כמדריכה ויש איתי סייעת לעזר, 60 ש"ח לשעה, שעתיים וחצי, ליד הבית. חשוב לציין: שלמרות שהאחראית קצת קשוחה - היא באה לקראתי, אמרה לי: 'לפנות לצהרונים שיעזרו לי' והם אמרו: 'שאין להם משהו מתאים וגם שאין קביעות, אז אצטרך להסתובב וכל פעם ללכת לגן או בית ספר שיצטרכו ולהחליף את הצוות מתי שצריך...' יצאתי משם ואז האחראית ישבה בחוץ ואמרתי לה: 'שאין מקום' והלכתי לאחר שהתרחקתי ממש, היא קראה לי וביקשה: 'שאקרא למישהי' היא דיברה איתה, ממש ניסתה לעזור. ובדקו ומצאו לי משהו קבוע! ואפילו היה אופציה או בגן או בבית הספר. ב"ה כמו תמיד הרב מברך ויש הצלחה זוכים לישועה🌹! נ.ב. ואני גם לא מאכילה, אלא הסייעת דואגת להביא לילדים לאכול. תודה כבוד הרב.

  • 22.04 11:26

    [ניצחון בזכות האמונה: הצלחה מלאה בתביעה ללא עו"ד בעקבות עצת הרב] שלום לכבוד רבי. שאלתי את הרב: 'האם לתבוע נכות עם עורך דין או לבד?' כי עם עוד היה נראה לי השתדלות יתרה! וב"ה כבודו הורה לי: 'לבד'. ואני רוצה לבשר: 'שהבורא עשה את כל העבודה! התביעה הצליחה מאה אחוז (100%) בזכות השם יתברך בלבד, רואים מעשי ידיו. הכל היה חלק וקל ומוצלח כמו שבחיים לא היה צפוי - אפילו עם עו"ד. תודה להשם יתברך ולכבוד הרב שעשיתי על פיך וברכה מצויה בכל מוצא פיך כבוד הרב. תודה רבה.

  • 20.04 20:36

    [בזכות כבוד הרב: ניצלנו משקוצי הנפש – מוסר מפרשת צו על מאכלות אסורות] כבוד הרב שליט"א, בלימוד של 'חוק לישראל' בחלק של המוסר מדבר על מאכלות אסורות, שיראו ממה ניצלנו ב"ה בזכות כבוד הרב! [חוק לישראל, פרשת צו יום שלישי, מוסר משערי קדושה ח"ב ש"ו] ציטוט: 'מַאֲכָלוֹת אֲסוּרוֹת יָדוּעַ כִּי אֲפִילוּ אֶת הַנֶּפֶשׁ הֵן מְשַׁקְצִין כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (ויקרא כ'): "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם" וְלֹא עוֹד אֶלָא שֶׁהַפּוֹרֵשׁ מֵהֶן נִקְרָא: 'קָדוֹשׁ!' כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם וְגו' וְהִתְקַדְשְׁתֶּם וְגו' כִּי אֲנִי ה' הַמַּעֲלֶה וְגוֹ' וִהְיִיתֶם קְדוֹשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אָנִי". וְיָדַעְתָּ כִּי הַקְדוּשָׁה מְבִיאָה לִידֵי רוּחַ הַקֹּדֶשׁ'. (לכתבה: חוק לישראל, סט כיס, 54 כרכים 145 ש"ח shofar.tv/articles/15320. לאשכול כשרות הבשר העוף והמאכלים בימינו shofar.tv/threads/9).

  • 20.04 19:07

    [מגיפה, מסכות וסנקציות – רמזים שנאמרו מפי הרב כבר בשנת תשס"ג] חלק משיעור, לפני 22 שנים! הרב שליט"א בהרצאה בקרית הרצוג בשם "בְּצֶדֶק תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶךָ" (ויקרא יט, טו. shofar.tv/lectures/1057) ומיד אחרי שהרב מספר על תלמידי רבי עקיבא 'שלא חלקו כבוד זה לזה...' ורבי עקיבא הזהיר את החמישה שנותרו: 'שלא יעשו כמעשיהם!... יצאו מיד ומילאו את כל הארץ תורה..." ואז כבוד הרב משלב עם זה את המגיפה 'סרס' שהתפרצה באותה שנה(2003) שידועה גם בשם: 'שקורונה'. ואומר: 'מגיפה עולמית שיכולה להיפרץ ואף מדבר על כמה בודדים שמתו ואלפים הולכים עם מסיכות...!' אכן, אפשר לומר: 'נבואה!' והנמשל ברור... לבסוף הקטע: 'רבי יהונתן אייבשיץ, מה זה שנאת חינם? - אף אחד לא דאג רוחנית אחד לשני! "וְהֶחֱזַקְתָּ בּוֹ" (ויקרא כה, לה) לא רק פיזית, אלא רוחנית!'

  • 20.04 18:03

    [העקידה באור חדש – חידוש מהרצאה שפתר לי קושיות של שנים] מועדים לשמחה רבינו היקר! ב"ה באמת חידוש גדול ומחייב לימדתנו בהרצאה (בני ברק - הקבלת פני רבו "מעלת הזריזות" 18.04.2025 shofar.tv/lectures/1655) ונפתרו לי כמה קושיות שהיו לי בעניין העקידה תמיד שאלתי 1. למה עקידת יצחק נספר ונמדד כניסיון לאברהם ולא גם ליצחק? הרי בכל זאת הוא הנעקד! 2. מה כבר הניסיון לעקוד את הבן אחרי שכבר קפץ לאש ויצא למלחמה בודד נגד מיליונים וכו' הרי כל חייו נתן את כל כולו להשי"ת! 3. "כִּי עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי יְרֵא אֱלֹהִים אַתָּה" (בראשית כב, יב) קצת מבייש שרק עכשיו הוכתר כירא שמים?! אחרי כל מה שעבר אברהם בחייו למען הבורא! אבל עכשיו אחרי החידוש הנפלא! שהניסיון היה על אופן ביצוע העקידה שאפילו ביקע לבדו את העצים ובזריזות ב"ה זה פותר את כל השאלות! לעיל, כדלהלן: 1. דווקא אברהם שהיה אז בן 137 ניסיון הזריזות גדול לאין שיעור מיצחק שהיה בן 37. 2. באמת העקדה עצמה היא לא הנקודה אלא הזריזות, מה שלא היה שייך לבדיקה בשאר הניסיונות. ואם נבוא ונקשה: הרי במלחמה נגד 4 המלכים, אברהם הריק את חניכיו בזריזות? אין זה דומה, כיוון ששם ההצלה תלויה בזמן! כי הצבאות הולכים ומתרחקים, מה שאין כן העקידה שהיצר טוען: 'שום דבר לא בוער...' 3. כאן אברהם הוכיח לבורא וגילה על כל מפעל חייו שאכן היה בשמחה! בזכות הזריזות, כמו שהסביר הרב בהרצאה. ישר כוח!!! עד כאן תאוריה נפלאה מאד מאד, מכאן החלק הפרקטי, יה"ר שנזכה לקיים, חג שמח (אמן).

  • 20.04 17:26

    [תודה מכל הלב – בזכותכם עשרות משפחות חגגו את פסח בשמחה!] 💐 בס"ד, מועדים לשמחה לתורמים ולכולם! 🎞️ ב"ה ערכנו סרטון קצר כהוקרה לכל התורמים ששימחו עשרות משפחות למשך החג! כל הפעילות לא היתה אפשרית בלעדיכם! 🌟 חגים וזמנים לששון עד לגאולה השלמה ברחמים מהרה בניסן הזה אמן❣️ 💛עמותת בצדקה תכונני💛 פסח התשפ"ה (לכתבה: הגדה של פסח - בצדקה תכונני - כאשר ציוה השם shofar.tv/articles/15373).

  • 20.04 17:21

    [בזכות ההרצאה – זכיתי לעלות לארץ ישראל: סיפור של סגירת מעגל ונס גלוי] רבנו הקדוש, מועדים לשמחה. ב"ה בהרצאה שארגנתי באילת לפני שנה, בחודש שבט, נושא ההרצאה היה על עשרת הדברות ועל חודש סיון (29.01.2024 shofar.tv/lectures/1583) במעמד ההרצאה בירכת אותי: 'שאזכה לעלות לארץ ישראל!' וב"ה אחרי כמה חודשים בדיוק זכיתי לעלות לארץ ישראל בחודש סיון. ועכשיו יש 'סגירת מעגל' בחודש הגאולה, חודש ניסן, רגע לפני שהחודש של הגאולה חולף לו, שוב יש הרצאה באילת (23.04.2025) והפעם בעזרת השי"ת אזכה להגיע כאורחת באילת... אם ידעו כולם שבזכות זה שארגנתי הרצאה ועזרתי בהפצה זה מה שיפתח לי שערי שמים לעלות לארץ ישראל, כולם צריכים לרוץ לארגן הרצאה! ממש בריש גלי, זה ברור לי שרק בזכות זה זכיתי להגאל ממצרים. תודה רבנו, שבזכותך ניצלתי, כמו הרבה פעמים. תודה להשי"ת שאתה הוא רבנו. אשמח אם יפורסם הנס העצום הזה, זה המעט הכרת הטוב שלי, לרבנו היקר, עטרת ראשנו, להגיד בפשטות שיש לרבנו, תודה רבה על הכל.

  • 20.04 16:51

    [תפילות שמרעידות את השמים – סיפור על ניסים והכרת הטוב] בס"ד שלום וברכה, מועדים לשמחה חגים וזמנים לכבוד גדול הדור מורנו ורבנו עטרת ראשנו צדיק האמת בדורנו רבי אמנון יצחק שליט"א "מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַה' כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי ה' הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ ולא [וְלוֹ] אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב ה' לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:" (תהלים פרק ק') תודה רבה למלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא שנותן לנו מתנה גדולה ונפלאה בדורנו את מורנו ורבנו רבי אמנון יצחק שליט"א שמברך ומתפלל לקדוש ברוך הוא על עם ישראל בכל זמן וב"ה התפילות עושות פלאי פלאים בשמים, ניסים ונפלאות הכרת הטוב לרב, שהשיב: 'בירכתי'... תודה תודה תודה תודה תודה רבה הנה ב"ה אמא שתחי' השתחררה עכשיו מבית חולים בדרך לבית בריאה ושלמה יהי רצון מלפני אבינו שבשמים כשם שהרב שליט"א מברך ומתפלל על עם ישראל ומשמח אותם כך מן השמים ישמחו אותו ואת אשתו ובניו ובנותיו וכל יוצאי חלציו, בריאות ואריכות ימים ויוקויים בו הפסוק: "כִּי אֹרֶךְ יָמִים וּשְׁנוֹת חַיִּים וְשָׁלוֹם יוֹסִיפוּ לָךְ" (משלי ג, ב) ולכל הברכות הכתובות בספר התורה אמן ואמן ברכת: מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון, פסח כשר ושמח.

  • 20.04 16:40

    [ברכת הצדיק שהביאה שלום לביתנו] ביום רביעי, שעבר, אימי ביקשה מכבודו: 'שיברך את הבית לשלום' מפני המחלוקת, מה שלא היה בעבר הרחוק הרחוק... 'ושיהיה חג שמח! ושלא תהיה מחלוקת בחג בין האחים'. וממש בדרך של נס! השי"ת מקשיב לצדיק וב"ה החג היה כיף מלא באהבה בין האחים, גם מי שלא מדבר - היה בשקט וברוגע, הבית היה עם שלווה בלי שום מריבה, אלא, חג שמח ושלום. ולכן רציתי לפרסם את זה ולהודות לכבוד הרב. מועדים לשמחה 🌹🌹.

  • 20.04 15:56

    [ה: "עבדו" שפתח שערי ישועות] ברוך השם! מאז שהרב הנחה אותי לעשות "עבדו" ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה"! (תהלים ק, ב) אני ואשתי מקפידים לעשות את זה (כבר חצי שנה כל יום) ואין סוף לישועות והניסים שזכיתי לראות מאז.. אשתי בזה הרגע בזמן ה: "עבדו"... (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

 02-372-4787 | שידור חי:  073-337-6900

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime