טוען...

ריבוי המציאות מחייב הנחיצות

 תאריך פרסום: 29.03.2015, שעה: 20:53



28-3-15

"והיה כי ישאלך בנך מחר לאמור, מה זאת? ואמרת אליו, בחוזק יד הוציאנו ה' ממצרים מבית עבדים".

הנה כל מה שהוא מעט המציאות הוא יקר מאד כמו כסף וזהב, והנה הוא יוקר מקרי אבל לא יוקר עצמי. בגלל שכסף וזהב הם נמצאים מעט במציאות, לכן הם יקרים, קשה להשיגם אבל זה יוקר מקרי, לא יוקר עצמי, בגלל שהם מעטים אז הם מתייקרים, לפי ההיצע והביקוש.

יוקר עצמי מה זה? זה שאי אפשר לחיות בלעדיו, זה יוקר עצמי.  למשל, יין הוא חשוב, משמח, אבל עם כל זה, זה לא יוקר עצמי, כי אפשר לחיות בלי יין, לכן גם אם יצמא אדם מאד, והוא רגיל ביין תדיר, עם כל זאת אם יבקשו ממנו על כוסית יין מאה דולר - ספק אם הוא ישתה. ואם יבקשו ממנו חצי רכושו על כוסית, ודאי שהו אלא ישתה, וכל שכן אם את כל אשר לו יצטרך לתת, ודאי וודאי שהוא לא ישתה. כי הוא יכול לחיות עם מים, אבל עם מים בלעדי המים אי אפשר לחיות, בלעדי לחם אי אפשר לחיות, ז"א אלה היסודות שהאדם חי בהם, והוא זקוק להם, ואדם יתן כל אשר לו בעד נפשו כי אי אפשר לו לחיות בלעדם.

לכן אם אנחנו רואים כי כל מה שאדם צריך יותר ואי אפשר לו לחיות בלי זה, ברא הקב"ה יותר. כמו הלחם והמים יש הרבה, יש הרבה חיטה, בכל העולם, ויש מים בכל העולם, ויש גשמים ויש נהרות יש אגמים ויש בתהום ויש ויש ויש ויש, כפי הצורך, בכל מקום יש כפי הצורך, בכל מקום ישוב יש כפי הצורך. אויר אי אפשר לחיות רגע אחד בלי אויר, לכן אוי רמצוי בכל מקום. אם היה כיס אויר בגובה זה שבו אנו נמצאים, כמו שיש למעלה בחלל, אדם היה הולך פתאום נכנס לכיס אויר, אין אויר - היה מת. אז אויר מצוי בכל מקום, כי זה יוקר עצמי, יש לו יוקר עצמי, אבל מי מעריך לחם ומים ואויר? כאילו זה בזול, בחינם כזה, זה לא אין לזה מחיר בכלל. אבל בלי זה אי אפשר לחיות, זה נקרא יוקר עצמי, לא יוקר מקרי כמו זהב וכסף ופלטינה, בגלל שהם מעטים במציאות לכן הם מתייקרים, זה לא יוקר עצמי, זה יוקר מקרי, ולכן מצוי אויר בכל מקום.

אם כן מה למדנו, כל מה שיש יותר זה אות ליוקר עצמי, כי אי אפשר לחיות בלי זה.

ועכשיו נגיע לענייננו, זכירת יציאת מצרים מצינו שנתחייבנו לזכור פעמיים בכל יום, בקריאת שמע שחרית, קריאת שמע ערבית, וגם עשר זכירות שאחד מהם יציאת מצרים, וארבע פרשיות שבראש, וביד, ויציאת מצרים, והמזוזה בפת יציאת מצרים, והכל יציאת מצרים, כל דבר, קידוש יציאת מצרים, ברכת המזון יציאת מצרים, כל דבר שאתה זז כמעט יציאת מצרים, וגם בתפילה אנחנו אומרים, אמת ואמונה, אמת ויציב, יציאת מצרים. וכל המצוות זכר ליציאת מצרים, אם כן נוכל להבין מכל זה, כי בודאי יש לה ליציאת מצרים יוקר עצמי ואי אפשר לחיות בלי זה, כדי להתבונן כי ה' יתברך מושל ומשגיח בעולם, ומי שאינו מתבונן ביציאת מצרים אינו חי, אין לו חיים רוחניים.

ענין סיפור יציאת מצרים זה כמו גרעין, שהולך מן הקודם אל המאוחר, מתחילה הוא צומח, הגרעין מתחילה צומח, עד שנעשה בפועל פירות, אח"כ נשאר מהם שוב בכח, מהפירות בתוכם יש גרעינים, או גלעינים, ויש בכח של הגלעין או הגרעין יש בזה לעשות עוד פעם צמיחה ועוד פעם פירות, כך הענין של סיפור יציאת מצרים, מתחילה אבותינו הקדושים, אברהם יצחק ויעקב, השיגו את ידיעת ה' יתברך בשכלם והכרתם בפועל, אח"כ רצה הקב"ה להשריש את הידיעה הזאת בכל זרע יעקב והוציא אותם ממצרים בפרסום גדול, ואז נזרע ידיעת האלוקות בליבם שזה ממש כמו זריעה בארץ, ואז היתה ידיעה בחוש ועשתה פירות הרבה, כי ראתה שפחה בים מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי הנביא. ברבות הימים נשכח מהחוש, ולא נשאר רק בידיעה, אבל לא בזריעה בלב, ואינו יכול להוציא פירות בפועל, את פירות האמונה, כי אינו רק בבחינת גרעין עדיין, לכן צריך תמיד לחשוב בזה, ולזכור את זה כל הזמן, כדי שלאט לאט ישתרש בלב הגרעין היבש הזה, ואח"כ יוציא פירות לפועל, וכך חוזר חלילה. והדבר חוזר מאב לבן ומבן לבנו עד עולם, ומסיפור יציאת מצרים תמיד מגיעים לידיעה, ומהידיעה ל"והשבות אל לבבך" כדי להוציא את הפירות האלה הלוך ושוב וחוזר חלילה, כל הזמן, כל הזמן, כל הזמן, כל הזמן. מה זה חוזר חלילה? חלילה? חס ושלום? חלילה זה מחול סובב סובב, חוזר וחלילה, עוד פעם, בסיבוב, לחול במחולות.

אז אנחנו רואים מפה שכל דבר שהוא ביוקר, איזה יוקר? יוקר עצמי, אנחנו זקוקים לו מאד, אז דבר כזה אי אפשר לחיות בלעדיו, לכן יציאת מצרים בלי יציאת מצרים, בלי להתבונן באמונה, בשרשים ביסודות של האמונה, של האותות והמופתים שנעשו, של שבירת הטבע, של ההשגחה, של שכר ועונש, של השגחה, כל הדברים האלה צריך לראות מיציאת מצרים, וזה צריך לראות כל הזמן ולהוציא פירות, ועוד פעם ועוד פעם, לכן חייב אדם לראות עצמו  יוצא, כאילו הוא יוצא מארץ מצרים עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם. לכן מצווים לזכור יציאת מצרים הרבה פעמים, כי זה יוקר עצמי ובלעדיו אי אפשר לחיות, כל השאר זה יוקר מקרי זהב ופלטינה וכל מיני דברים, סברובסקי יהלומים, כל מיני, זה כל זה זה יוקר מקרי, אנחנו צריכים את היוקר העצמי, לכן התורה מבינה שבלי אויר אי אפשר לחיות, לכן זה נמצא בכל מקום בכל זמן, ככה יציאת מצרים צריכה ללוות אותנו יום יום מספר פעמים ביום, מספר פעמים ביום כדי שאדם יזכור וישריש ויוציא פירות של האמונה כל הזמן בלי הפסק, ויהיה מחובר למי שאמר והיה העולם, למי שאמר והוציא אותנו ממצרים, מי שאמר יביא את הגאולה במהרה בימינו אמן.

ואנחנו מתקרבים מאד, כי סעודיה כבר נלחמת בתימן ועוד צבאות נוספים, ואיראן עכשיו רוצה להלחם בסעודיה, והאמריקאים בינתיים שותקים, והם עוקפים האיראנים את כל המזה"ת, הם כבר יש להם יד ורגל בעיראק ויש להם בסוריה ויש להם בלבנון, ועכשיו בתימן, הם מעקפים את כל המזה"ת, וזה מתאים בדיוק למה שאנחנו אמרנו תמיד, ואמרנו שהמלחמה בפתח. דוט פורגט!

רבי חנניה בן עקשיא אומר, רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות שנאמר ה' חפץ למען צדקו יגדיל תורה ויאדיר.

  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 13.12 18:45

    הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...

  • 13.12 18:35

    רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).

  • 13.12 18:33

    כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹

  • 10.12 19:03

    כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!

  • 09.12 18:28

    כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:28

    פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:11

    תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:10

    שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:09

    שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:08

    תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

077-353-2243 או 8724*
לשידור חי יש ללחוץ כוכבית (*) ואז 0

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים