טוען...
סיבת הכשלונות שלנו | הרב אמנון יצחק שליט"א
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
‏קיצורי מקלדת
Shortcuts Open/Close/ or ?
‏עצור/נגן‏מקש רווח
‏הגבר עוצמת שמע
‏הנמך עוצמת שמע
‏העבר קדימה
‏העבר אחורה
‏הדלק / כבה כתוביותc
‏יציאה ממסך מלא/מסך מלאf
‏הפעל שמע/השתקm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
‏% העבר קדימה0-9
00:00
00:00
00:00
 

סיבת הכשלונות שלנו | הרב אמנון יצחק שליט"א

 בית מדרש 'קהילות פז', בני ברק
 תאריך פרסום: 06.02.2015, שעה: 20:50

הורדת MP4 הורדת MP3


http://live.shofar-tv.com/videos/4678

6-2-15

"ועתה אם שמוע תשמעו בקולי והייתם לי סגולה". פירש רש"י, אם עתה תקבלו עליכם יערב לכם, מכאן שכל התחלות קשות. אם עתה תקבלו עליכם יערב לכם, מכאן שכל ההתחלות קשות. תחילת הדרך חייבת להיות עצמית, אם עתה תקבלו עליכם, זה חייב להיות התחלה עצמית, רק אחר כך יקבל סיעתא דשמיא, יערב לכם, מכאן שכל התחלות קשות. ולכן כל התחלות קשות, כי העבודה עצמית קשה מאד.

וכבר נתבאר שהקב"ה נקרא מלך עוזר ומושיע ומגן, הקב"ה אינו נותן הכל, אלא עוזר ומסייע למי שהתחיל בעבודה, לכן ההתחלה קשה, שכיון שאין לו עדיין סיעתא דשמיא בודאי קשה היא מאד. אז ה' עוזר, הוא לא נותן הכל, הוא מסייע, תתחיל אתה ואז הקב"ה יעזור, לכן זה קשה בהתחלה כי עדיין אין סיעתא דשמיא.

ובגמרא בסוכה נ"ב. כתוב לעתיד לבוא מביא הקב"ה את יצר הרע ושוחטו לפני הצדיקים ולפני הרשעים, צדיקים נדמה להם כהר גבוה, ורשעים נדמה להם כחוט השערה, אז יצר הרע נדמה לצדיקים כהר גבוה ולרשעים כחוט השערה. הללו בוכים והללו בוכים, צדיקים בוכים, היאך יכולנו לכבוש את ההר הגבוה הזה, ורשעים בוכים, היאך לא יכולנו לעבור כחוט השערה. נראה לבאר שבעת שעושה התחלה והכנה כראוי לפי כוחותיו, מקבל מאת ה' יתברך סיעתא דשמיא לאין שיעור, ומכח העזר האלוקי יכול להתגבר על הנסיונות הקשים ביותר שעומדים בפניו. הוא מסוגל להגיע עד מסירות נפש ממש, ואף שבכל מעשיו מקבל כח מאת הקב"ה, מכל מקום מחסדי ה' יתברך וגודל טובו נחשבים פעולותיו למעשיו ממש, כי הקב"ה מחשיב גודל הטבתו כאילו תשלום על המעשה הראשון שעשה לפי כוחותיו.

נשוב ונבאר. בעת שאדם עושה התחלה והכנה כראוי לפי כוחותיו, לא עושה טיפונת, עושה מה שהוא יכול עד היכן שהוא יכול הכנה כפי כוחותיו, אז הקב"ה נכנס לתמונה ונותן לו סיעתא דשמיא לאין שיעור עד כדי שיגיע אפילו להתגבר על כל הנסיונות העומדים לפניו ויגיע אפילו למסירות נפש, ולמרות שבכל המעשים שהוא יעשה בס"ד זה כח מאת ה', אבל ה' בחסדיו המרובים יחשיב את זה כאילו זה מעשים שהוא עשה מכח עצמו לבד, למה? כי ה' מחשיב לו את גודל הטבתו כאילו תשלום על המעשה הראשון שעשה לפי כוחותיו, ה' אומר, אם אתה עושה עד איפה שאתה יכול ואני ממשיך זה כאילו אתה עשית הכל, רק בגלל שהתחלת והגעת עד איפה שאתה יכול, גם מה שאני אעשה הלאה זה יחשב שאתה עשית כי אתה גרמת לי על ידי המעשה הראשון שלך לסייע לך.

ואפילו שהתשלום גדול מאד על מקצת המעשים שאדם עושה, כי אדם רק התחיל ועשה עד איפה שהוא יכול, אבל הוא לא סיים, הוא לא עשה הכל, כל הכוחות הבאים באו מאת ה', אז אפילו שהתשלום גדול מאד על מקצת המעשים שאדם עשה, מכל מקום עדיין זה בגדר תשלום, וה' מחשיב לו את זה כתשלום על מה שעשה.

דומים הדברים למי שעשה טובה קטנה לעשיר גדול ונדיב, שנותן לו שכר רב על טרחה קטנה שעשה למענו. בודאי שהכל נחשב כתשלום, אף על גב שאין נותנים תמיד שכר גדול כל כך עבור מעשה זה. ז"א עשיר יודע לשלם, עשיר נדיב, יש עשיר קמצן, אבל אפילו אם עשו לו טובה קטנה בשיעור שאם משלמים על הטובה הקטנה אז מגיע לו שק שניים שלשה, אבל הוא כל כך מתפעל שעשו לו טובה שהוא משחרר, אין לו בעיה לשחרר, אז זה בהרבה לאין שיעור, אבל זה נחשב גם כן תשלום על הטובה שהוא עשה לו.

כך הדברים אף בעינינו, הקב"ה מגודל טובו וחסדו נותן לאדם שכר עבור מעשה קטן שעשה, ונותן לו אפשרות לעמוד כנגד כל הנסיונות והקשיים שעומדים לפניו, ומשום כך הצדיקים בוכים משמחה, היאך יכלנו להתגבר על הר גבוה כזה, כשהקב"ה לעתיד לבוא ישחט את היצר הרע לפני הצדיקים והרשעים, לצדיקים הוא יראה כמו הר גבוה, אז הם בוכים בשמחה, מה, אנחנו התגברנו על הר גבוה כזה? למה, כי הם גברו רק מכח העזר האלוקי שהם קיבלו, ז"א הם עשו עד איפה שהם יכולים וה' עשה את הכל אז בעצם זה היה הר גבוה, הר גבוה שהם התגברו עליו, כי בלעדי ה' לא היו מתגברים. אמנם הרשעים בוכים מצער, איך לא הצלחנו לכבוש את חוט השערה, ואף הקשיים שעמדו בפניו היו כהר גבוה, מכל מקום הכל תלוי בחוט השערה, נכון שיצר הרע הוא הר גבוה מאד, הר גבוה מאד, אבל מה נדרשת בהחלה, בהתחלה נדרשת למאמץ ביחס של חוט השערה שאתה תתחיל מעצמך ותעבור רק את חוט השערה, אם תעבור את חוט השערה בהשתדלות שלך עד איפה שאתה מגיע, משמה ה' יעפיל אותך מעל ההר ותעבור אותו, אבל גם את זה לא עשו הרשעים, לא התחילו אפילו התחלה קלה, כי לו יתגבר הרשע על הקושי הראשון שהיה ביכלתו להתגבר, היה מקבל סיעתא דשמיא מאת הקב"ה וגובר וכובש אפילו את ההר הגבוה.

מעתה חייבים אנו לבדוק מהי ההתחלה שאנו חייבים להתמודד איתה. אז עכשיו בואו נברר מה אנחנו צריכים לבדוק, מהי ההתחלה שאנו חייבים להתמודד עמה. על זה כתב הרמח"ל במסילת ישרים פרק ב': הולכים במרוצת הרגלם מבלי שיניחו זמן לעצמם, לדקדק על המעשים והדרכים, ונמצא שהם נופלים ברעה בלי ראות אותה. זה מקיף הכל וזו הסיבה הראשונה לכשלון מעשינו, כי אנו מבולבלים בטרדות הזמן, ואין לנו פנאי לשבת בנחת ולהתבונן על מעשינו, ולראות מה חובתנו בעולמנו, ולו היינו מתפנים מעט להתבוננות היה כל מהלך חיינו משתנה לגמרי, כי האמת ברור לכל והרע אינו אלא שקר. נחזור על דבריו, הטענה היא ככה, אנחנו הולכים במרוצת ההרגל, זהו, מה שאתה עושה אתה עושה מכח הרגל, קם בבוקר מתפלל והולך לעבודה, הולך לכאן ללמוד זה זה, תפילות ככה טטט טרים ארוחה מברך בקושי כזה, בלי שימת לב וכו' וכו' וכו', והחיים חוזרים על עצמם איזה שיעור שיעור פה שיעור שם, מבסוט על הכיפאק וזהו, אומר הולכים במרוצת הרגלם מבלי שיניחו זמן לעצמם לדקדק על המעשים והדרכים, אם אדם היה מתפנה, אם אדם היה לוקח לעצמו כמו שכתוב בספרי המוסר יום בשבוע, לעשות חשבון נפש על כל מעשה, או כמו שהציע החפץ חיים, לרשום כל מעשה וכל תקלה שהיה לו ביום על גבי ספר, ואז אח"כ למחרת כבר יש לו את הספר, מה הוא נכשל מה לא טוב ואז הוא ישים לב למחרת. אם היה אדם מדקדק על המעשים, לוקח לו זמן לחשוב על המעשים, ולא רק המעשים, ז"א המעשים זה כל מצוה ומצוה, ועל הדרכים, איך דרכי עבודתו את ה', אם היה מתבונן בזה אז האדם לא היה נופל, אבל בגלל שהולכים במרוצת ההרגל מבלי להניח זמן ולא מדקדקים על המעשים והדרכים נמצא שנופלים ברעה בלי לראות אותה. הוא בכלל לא חש ומרגיש שמשהו לא בסדר, בכלל בכלל לא, בכלל בכלל לא, אבל כמו העצה שנתתי ליהודי שאמר, הנחת תפילין בהרצאה האחרונה, אמרתי לו תלמד חודש רק את המצוה הזאת, אז תדע לקיים אותה בלשמות, אח"כ תלמד חודש רק ציצית, דברים שאתה חוזר עליהם כל יום, ואז תדע אותם בשלמות, וכן כל מצוה ומצוה, אם אדם יקח אותה וילמד אותה מכל היקפה, יוכל לקיים אותה לשמה, אבל אם זה בחוסר שימת לב, העיקר לגמור את המצוה ולהמשיך הלאה, אז זה נקרא רצים במרוצת ההרגל מבלי להניח זמן לדקדק על המעשים, ואז נופלים ברעה בלי לראות אותה. וזה מקיף הכל, וזו הסיבה הראשונה לכשלון של המעשים שלנו, כך אנחנו מבולבלים בטרדות הזמן, אין זמן, אין זמן, איפה יש לי זמן, הלואי והיה לי זמן, אם היה לי זמן ודאי, אבל אין לי זמן, מאיפה יש לי זמן?

ואין לנו פנאי לשבת בנחת ולהתבונן על מעשינו, ולראות מה חובתנו בעולמנו, כשאדם מנהל עסק אם הוא רוצה להצליח הוא צריך לבדוק כל יום מה נכנס, ואז אם הוא רואה שהוא לא עשה פדיון טוב הוא צריך לשאול את עצמו מיד בסוף היום מה קרה? מה קרה, האם היה חסר מוצרים, האם המוצרים הם לא טובים, למה לקוחות לא הגיעו, ואז למחרת הוא יתקן, אבל אם הוא רק יעשה מאזן שנתי בסוף הוא כבר יכול להתברר לו שהוא בפשיטת רגל. אדם שהוא בעסק הוא כל הזמן נוגע בדופק, מה קורה, נכנסו קונים לא נכנסו, למה לא נכנסים, למה הם לא קונים אצלי, למה אני רואה שהם קונים אצל השני, מה קרה? אה, הוא עשה מבצע הוריד את המחיר אז תתבונן תראה מה לעשות. אבל אם בן אדם לא שם לב, אז החיים עוברים במרוצת ההרגל וחביבי, הבן אדם נופל בלי להרגיש בכלל, לכן אם היה לנו פנאי, יש לנו, אבל אם היה לנו פנאי שהיינו מסוגלים לשבת בנחת ולהתבונן על המעשים, ולראות מה חובתנו בעולמנו, ולו היינו מתפנים מעט  להתבוננות, מעט להתבוננות, היה כל מהלך חיינו משתנה לגמרי. כי האמת ברורה לכל והרע אינו אלא שקר, זה מה שהוסיף הרמח"ל שם, כי יודע הוא יצר הרע שאילולא היו שמים ליבם כמעט קט על דרכיהם ודאי שמיד היו מתחילים להנחם ממעשיהם. יצר הרע יודע שאסור לו לתת לנו פסק זמן שנוכל להתבונן, כי אם נתבונן במעט זמן אנחנו נתחרט מהמעשים שאנחנו עושים שלא כראוי.

משום כן, ראשית עבודתנו חייבת להיות עזיבת הבלבול השולט בנו, ולהתבונן מעט, ואז זוכים לשלמות, בהתבוננות, זה מה שכתוב, "אם שמוע תשמעו בקולי והייתם לי סגולה", ועתה אם שמוע, מה זה ועתה? עכשיו כל רגע תפסיק, תעצור משטף הזמן, קח את הזמן שלך, "ועתה אם שמוע תשמעו לי" מיד "והייתם לי סגולה", מיד. עיקר הנדרש מאיתנו זה השמיעה הראשונה, שמעת עכשיו את השיעור הזה, מיד תעצור רגע קח עשר דקות תתבונן במהלך היום מה עשית מהבוקר עד הערב, מה עשית כראוי, מה עשית במחשבה, מה עשית בשלמות, מה אתה יודע על המצוה, עד כמה אתה מקיף אותה, קראת את כל ההלכות סביבה, אתה יודע אותה? לא, תחליט עכשיו שאתה לוקח מצוה זו ולומד אותה כמו שצריך, תחליט שאח"F אתה עושה זה, קדימה, קח את הזמן תתחיל לזוז, עיקר הנדרש מאיתנו – השמיעה הראשונה, מתוך ישוב הדעת ועל ידה יגיעו למצב שיערב לכם, כמו שמבטיח ה', אם עתה תקבלו עליכם, עתה זה לא לדחות, לדחות זה לא לעשות יותר לעולם, עתה, אם תקבלו עליכם יערב לכם, אנימבטיח לכם שיערב לכם, מה שנקרא לכם עכשיו קשה, אין לכם זמן, כל ההתחלות קשות, אני מבקש מכם שתעשו את ההתחלה הקשה, משמה אני אמשיך עם סיעתא דשמיא, משמה יערב לכם, כי בהתבוננות מועטת יגיע להכרה אמיתית.

הנה יש לכם עצה לפני שבת, ובשבת יש מספיק זמן להתבונן מה אנו מה חיינו, פסק זמן של יום שלם נותנים לנו, שביתה מכל מלאכה, תעשה חשבון נפש, קדימה, קח את החיים בידיים, לפני שהם יקחו אותך לקבר.

רבי חנניה בן עקשיא אומר...

  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 24.04 11:01

    [ריקוד של אמונה – תודה על החיזוק] כבוד הרב ב"ה הרצאה באילת היתה ממש מרגשת ומיוחדת (כחה של מצוה אחת 23.04.2025 shofar.tv/lectures/1656) רגע השיא לדעתי זה היה כשאֵם הבן החולה שהקימה את ההרצאה - דיברה וביקשה ברכת הרב לרפואת בנה והרב יעץ לה את סגולת השמחה: 'לשיר ולרקוד "עִבְדוּ" 15 דקות כל יום במשך חודש ימים!' ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה"! (תהלים ק, ב) כמה תקוה ואמונה העצה הזאת נותנת לאנשים בנסיונות החיים וגם לי באופן אישי וכמה חשוב להפיץ אותה כדי שיזכו כולם לעבוד את ה' יתברך בשמחה (אמן) חזק וברוך👏 (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).

  • 24.04 10:39

    [מעשים של גיבורים – תודה על ההשראה] כבוד הרב שלום ובוקר טוב🌸 ב"ה הרצאה יפייפיה (אילת 23.4.25) התחברתי מאד לסיפור של הנטילת ידיים. ויחודה של מצווה בכוונה באופן תמידי. והנעילת נעליים... - מעשים של גיבורים ממש! ישר כח.

  • 24.04 10:38

    [מעיין חי של תורה וחסד] בוקר אור לרב היקר! ישר כח עצום על הרצאה נפלאה ומרגשת מאוד. (אילת 23.4.25) החלק הראשון בו הרב היקר העביר את הדרשה כדרכו בקודש באופן ברור ורהוט מאוד משולב בפרקטיקות ליישום לכל אדם מישראל ששומע. בחלק השני שאלות ובקשות הציבור, מאוד ריגש! - הרב היקר סיפק תשובות ועצות שונות בהתאמה לכל השואלים ומבקשי הברכות שנכחו (גם שלא הגיעו פיזית). יה"ר שכל הברכות הכתובות בתורה יחולו על הרב היקר שמהווה דוגמה אישית באופן בולט לעשיית רצון האל יתברך כרצונו!!! (אמן).

  • 24.04 10:37

    [השגחה פרטית מחט מחט – תודה על ההרצאה שחדרה ללב] תודה רבה על ההרצאה קודם כל! (אילת 23.4.25) ראשית כל כשנשלחה התמונה של סט מחטים בצהריים - לא הבנתי: למה נשלחה תמונה של סט מחטים? אולי מישהו בהפצה שלח בטעות... אבל ברוך השם השגחה פרטית מדוייקת הסט מחטים ב"ה. והבחור עם העגילים. והרעיון לפתוח מסעדת בייגלה בשר. והסיפורים על ההשגחה פרטית - ב"ה חיזקוני מאוד! אז תודה רבה כבוד הרב שליט"א יה"ר שהשם יתברך ישמור לנו אותך עד ביאת גואל צדק וגם לאחר מכן אמכי"ר 🙏.

  • 23.04 10:14

    ["הודו לה' כי טוב" – בענווה ובשמחה] כבוד הרב ב"ה שיעור בוקר מרתק ומחזק הנפש על הענוה ומעלתה (הענווה ומעלתה - חלק ד' 23.04.2025, shofar.tv/videos/17841) להכיר את ערך עצמנו ולא החזיק טובה לעצמנו ושהכל מאיתו יתברך הידיעה שהקב"ה משפיע עלינו טובות וחסדים בכל עת - היא השמחה העצומה שבלב! חזק וברוך👏.

  • 22.04 11:29

    [ברכת הרב והישועה בצהרון: עבודה קבועה, ליד הבית, ובתנאים מופלאים] שלום כבוד הרב, ב"ה אתמול בירכת אותי שאעבוד בצהרונים אחרי העבודה. ולמרות שסוף שנה, מצאו לי לעבוד כמדריכה ויש איתי סייעת לעזר, 60 ש"ח לשעה, שעתיים וחצי, ליד הבית. חשוב לציין: שלמרות שהאחראית קצת קשוחה - היא באה לקראתי, אמרה לי: 'לפנות לצהרונים שיעזרו לי' והם אמרו: 'שאין להם משהו מתאים וגם שאין קביעות, אז אצטרך להסתובב וכל פעם ללכת לגן או בית ספר שיצטרכו ולהחליף את הצוות מתי שצריך...' יצאתי משם ואז האחראית ישבה בחוץ ואמרתי לה: 'שאין מקום' והלכתי לאחר שהתרחקתי ממש, היא קראה לי וביקשה: 'שאקרא למישהי' היא דיברה איתה, ממש ניסתה לעזור. ובדקו ומצאו לי משהו קבוע! ואפילו היה אופציה או בגן או בבית הספר. ב"ה כמו תמיד הרב מברך ויש הצלחה זוכים לישועה🌹! נ.ב. ואני גם לא מאכילה, אלא הסייעת דואגת להביא לילדים לאכול. תודה כבוד הרב.

  • 22.04 11:26

    [ניצחון בזכות האמונה: הצלחה מלאה בתביעה ללא עו"ד בעקבות עצת הרב] שלום לכבוד רבי. שאלתי את הרב: 'האם לתבוע נכות עם עורך דין או לבד?' כי עם עוד היה נראה לי השתדלות יתרה! וב"ה כבודו הורה לי: 'לבד'. ואני רוצה לבשר: 'שהבורא עשה את כל העבודה! התביעה הצליחה מאה אחוז (100%) בזכות השם יתברך בלבד, רואים מעשי ידיו. הכל היה חלק וקל ומוצלח כמו שבחיים לא היה צפוי - אפילו עם עו"ד. תודה להשם יתברך ולכבוד הרב שעשיתי על פיך וברכה מצויה בכל מוצא פיך כבוד הרב. תודה רבה.

  • 20.04 20:36

    [בזכות כבוד הרב: ניצלנו משקוצי הנפש – מוסר מפרשת צו על מאכלות אסורות] כבוד הרב שליט"א, בלימוד של 'חוק לישראל' בחלק של המוסר מדבר על מאכלות אסורות, שיראו ממה ניצלנו ב"ה בזכות כבוד הרב! [חוק לישראל, פרשת צו יום שלישי, מוסר משערי קדושה ח"ב ש"ו] ציטוט: 'מַאֲכָלוֹת אֲסוּרוֹת יָדוּעַ כִּי אֲפִילוּ אֶת הַנֶּפֶשׁ הֵן מְשַׁקְצִין כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (ויקרא כ'): "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם" וְלֹא עוֹד אֶלָא שֶׁהַפּוֹרֵשׁ מֵהֶן נִקְרָא: 'קָדוֹשׁ!' כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם וְגו' וְהִתְקַדְשְׁתֶּם וְגו' כִּי אֲנִי ה' הַמַּעֲלֶה וְגוֹ' וִהְיִיתֶם קְדוֹשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אָנִי". וְיָדַעְתָּ כִּי הַקְדוּשָׁה מְבִיאָה לִידֵי רוּחַ הַקֹּדֶשׁ'. (לכתבה: חוק לישראל, סט כיס, 54 כרכים 145 ש"ח shofar.tv/articles/15320. לאשכול כשרות הבשר העוף והמאכלים בימינו shofar.tv/threads/9).

  • 20.04 19:07

    [מגיפה, מסכות וסנקציות – רמזים שנאמרו מפי הרב כבר בשנת תשס"ג] חלק משיעור, לפני 22 שנים! הרב שליט"א בהרצאה בקרית הרצוג בשם "בְּצֶדֶק תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶךָ" (ויקרא יט, טו. shofar.tv/lectures/1057) ומיד אחרי שהרב מספר על תלמידי רבי עקיבא 'שלא חלקו כבוד זה לזה...' ורבי עקיבא הזהיר את החמישה שנותרו: 'שלא יעשו כמעשיהם!... יצאו מיד ומילאו את כל הארץ תורה..." ואז כבוד הרב משלב עם זה את המגיפה 'סרס' שהתפרצה באותה שנה(2003) שידועה גם בשם: 'שקורונה'. ואומר: 'מגיפה עולמית שיכולה להיפרץ ואף מדבר על כמה בודדים שמתו ואלפים הולכים עם מסיכות...!' אכן, אפשר לומר: 'נבואה!' והנמשל ברור... לבסוף הקטע: 'רבי יהונתן אייבשיץ, מה זה שנאת חינם? - אף אחד לא דאג רוחנית אחד לשני! "וְהֶחֱזַקְתָּ בּוֹ" (ויקרא כה, לה) לא רק פיזית, אלא רוחנית!'

  • 20.04 18:03

    [העקידה באור חדש – חידוש מהרצאה שפתר לי קושיות של שנים] מועדים לשמחה רבינו היקר! ב"ה באמת חידוש גדול ומחייב לימדתנו בהרצאה (בני ברק - הקבלת פני רבו "מעלת הזריזות" 18.04.2025 shofar.tv/lectures/1655) ונפתרו לי כמה קושיות שהיו לי בעניין העקידה תמיד שאלתי 1. למה עקידת יצחק נספר ונמדד כניסיון לאברהם ולא גם ליצחק? הרי בכל זאת הוא הנעקד! 2. מה כבר הניסיון לעקוד את הבן אחרי שכבר קפץ לאש ויצא למלחמה בודד נגד מיליונים וכו' הרי כל חייו נתן את כל כולו להשי"ת! 3. "כִּי עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי יְרֵא אֱלֹהִים אַתָּה" (בראשית כב, יב) קצת מבייש שרק עכשיו הוכתר כירא שמים?! אחרי כל מה שעבר אברהם בחייו למען הבורא! אבל עכשיו אחרי החידוש הנפלא! שהניסיון היה על אופן ביצוע העקידה שאפילו ביקע לבדו את העצים ובזריזות ב"ה זה פותר את כל השאלות! לעיל, כדלהלן: 1. דווקא אברהם שהיה אז בן 137 ניסיון הזריזות גדול לאין שיעור מיצחק שהיה בן 37. 2. באמת העקדה עצמה היא לא הנקודה אלא הזריזות, מה שלא היה שייך לבדיקה בשאר הניסיונות. ואם נבוא ונקשה: הרי במלחמה נגד 4 המלכים, אברהם הריק את חניכיו בזריזות? אין זה דומה, כיוון ששם ההצלה תלויה בזמן! כי הצבאות הולכים ומתרחקים, מה שאין כן העקידה שהיצר טוען: 'שום דבר לא בוער...' 3. כאן אברהם הוכיח לבורא וגילה על כל מפעל חייו שאכן היה בשמחה! בזכות הזריזות, כמו שהסביר הרב בהרצאה. ישר כוח!!! עד כאן תאוריה נפלאה מאד מאד, מכאן החלק הפרקטי, יה"ר שנזכה לקיים, חג שמח (אמן).

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

 02-372-4787 | שידור חי:  073-337-6900

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime