הכרת הטוב וכפיות טובה - חלק ס | הרב אמנון יצחק
תאריך פרסום: 26.12.2021, שעה: 09:19
לע"נ
יחיא זכריא בן עוואד ז"ל
ורומיה בת סאלם ז"ל
נציב יום: גילה בת רומיה תצא מהניתוח לחיים טובים ולשלום בבריאות שלמה ואיתנה אמן סלה.
'הכרת הטוב וכפיות טובה' ס |
הכופר בטובתו של מקום אינו יכול לקבל עול מלכות שמים: בפרשת 'כי תבוא' אנו מצווים על מצוות הביכורים. לבוא לירושלים, להביא את ביכורי הפירות אל הכהן. והעניין הוא להכיר טובה להשי"ת ולא להיות כפוי טובה. כפי שכתב רש"י על פסוק ג: "וְאָמַרְתָּ אֵלָיו - שאינך כפוי טובה". והנה, במסכת ביכורים, תנן, וכן נפסק להלכה בהרמב"ם (פרק ד' מהלכות ביכורים הלכה טז) וזה לשונו: 'כיצד מעלים הביכורים? כל העיירות שבמעמד מתכנסות לעירו של מעמד כדי שלא יעלו יחידים' היתה עיר מעמד שכולם מתאספים ומשם יוצאים לירושלים. 'שנאמר: "בְּרָב עָם הַדְרַת מֶלֶךְ" (משלי יד כח) ולנים ברחובה של עיר'
'ובשחר הממונה אומר: "קוּמוּ וְנַעֲלֶה צִיּוֹן אֶל אל ה' א-לוקינו" (ירמיה לא ה) והשור הולך לפניהם וקרניו מצופים זהב ועטרה של זית על ראשו והחליל מכה לפניהם עד שמגיעים קרוב לירושלים. והם הולכים כל הדרך וקוראים (בניגון...!): "שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית ה' נֵלֵךְ" (תהלים קכב א) וכולם שרים שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית ה' נֵלֵךְ. הגיעו קרוב לירושלים, שלחו קרוב לפניהם שלוחים, להודיע לאנשי ירושלים, ועטרו ביכוריהם ופרכסו אותם. והפחות, והסגנים והגזברים יוצאים לקראתם מירושלים. לפי הבאים הם יוצאים; אם באו הרבה – יוצאים לקראתם רבים ואם מעט – מעט.
ומשיכנסו כולם בשערי ירושלים יתחילו לקרות: "עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָםם" כל בעלי אומנות שבירושלים עומדים מפניהם ושואלים בשלומם "בואכם לשלום! בואכם לשלום" והם מהלכים בתוך ירושלים והחליל מכה לפניהם. עד שהם מגיעים להר הבית. הגיעו להר הבית – כל אחד נוטל סלו על כתפו... (בניגון...!): "סלינו על כתפינו ראשנו עטורים מקצות הארץ באנו הבאנו ביכורים" ואומרים: "הַלְלוּ אֵ-ל בְּקָדְשׁוֹ" עד "כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָ-הּ הַלְלוּ יָ-הּ" (תהלים קנ).
(בפרק ג בהלכה יב עד כ) אומר: "שאפילו מלך גדול ישראל נוטל על כתפיו הוא בעצמו ונכנס עד שהגיע לעזרה, וקורא בעודהו הסל על כתפו: "הִגַּדְתִּי הַיּוֹם לַה' כִּי בָאתִי אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה'" (דברים כו ג) וכו' "ומוריד את הסל מעל כתפו ואוחזו בשפתיו והכהן מניח את ידו תחתיו וקורא "אֲרַמִּי אֹבֵד אָבִי וַיֵּרֶד מִצְרַיְמָה" (דברים כו ה) וגומר את כל הפרשה, ומניחו בצד המזבח וישתחווה ויצא. וכן טעונים קרבן שלמים ושיר. כשיגיע לעזרה מתחילין הלוים וקוראים "אֲרוֹמִמְךָ ה' כִּי דִלִּיתָנִי" (תהילים ל ב).
והנה נתבונן: איזה עסק גדול עשה הקב"ה מעניין הביכורים: ואפילו אם יש לו רק 'שלושה אילנות' כבר יחולו עליו כל הדינים האלו: ש'מביא וקורא' הפרשה הזאת ומביא קורבנות שלמים והלווים עוסקים בשיר. ועל מה עליו להודות? לא רק על הפירות שגדלו השנה, אלא הוא צריך להודות: על הקרקע שבה גדלו וצמחו הפירות האלו, ולהודות על כל הארץ שירשנו מאבותינו שהיא: "אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ" (שמות ג ח) ועל כל הניסים שנעשו לנו בעת כיבוש הארץ, וגם על כל הניסים שה' עשה לנו כשהוציאנו ממצרים כדי לקיים את השבועה שנשבע לאבותינו. לכן להפליג הודאתו – עד הצלתו של אבינו יעקב מלבן הארמי ש'ביקש לעקור את הכל!'.
הרי אנו לומדים מכאן: שכאשר אדם בא להודות על פירות של היבול השנתי הוא חייב להקיף בהודאתו את כל הטובות והחסדים שקדמו לטובה הזאת ושהודות להם הגיע גם לזמן הזה. פרשת "אֲרַמִּי אֹבֵד אָבִי" היא היסוד של סיפור יציאת מצרים שאנו אומרים ב'ליל הסדר' אומרים על הבאת ביכורים של סל פירות.
הכרת הטוב מידה טובה היא: גם לולא התורה היה חיוב להכיר טובה מכח השכל. אבל איזה 'ילוד אשה' יעלה על דעתו שהחיוב יהיה עד כדי כך: על פירות שגדלו בשדהו לא מספיק להודות בביתו; לקחת סידור ולהתחיל להגיד את כל הפרשה בבית – לא, לא מספיק. עליו להטריח את עצמו ולעלות מקצה הארץ אל בית המקדש בירושלים ושם להודות על כל החסדים שנעשו לאבותיו גם על כל מה שנעשה כשיצאנו ממצרים, ולחזור עוד אחורה עד הניסים שנעשו ליעקב אבינו. והכל בגלל דבר רגיל ושגרתי, שלא רק הוא, אלא כל העם כולו נהנה ממנו. אין הבדל בין עשיר לעני. וגם המופלג בעושרו, ואפילו מלך בישראל, צריך לבוא ביחד עם העם כולו לקיים "בְּרָב עָם הַדְרַת מֶלֶךְ" להודות על אלפי שנות חסד שזכה עם ישראל מיעקב אבינו.
והציבור עושים עסק גדול מזה: מכים בחליל, בטלים ממלאכה ויוצאים לקראת הבאים! מי יכול היה לעלות על דעתו שכזה חיוב יש להכיר תודה? שמא תאמר: 'שאילו בזמננו היינו מחוייבים במצווה של ביכורים - אז היינו ודאי מושפעים מזה! והיינו מתחזקים בחיובנו להכרת הטוב'. אם זה היה בימינו וכולנו היינו עולים עם סלים על כתפינו לירושלים - איזה מעמד זה! מי יכול לתאר?
אבל נתבונן ונראה: גם בזמננו אנו מצווים לעשות כן כל יום! איפה אתה עושה את זה כל יום? כן, אתה עושה כל יום. במצוות 'ברכת המזון!' רק מה, לא יודעים מה קוראים. לא יודעים למה קוראים.
נתבונן קצת: הנה אדם אכל לחם כדי שביעה. חייבה אותו התורה להודות "וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ וּבֵרַכְתָּ" (דברים ח י) אבל התורה לא אמרה לו: 'די להודות על הסעודה שהוא אכל ממנה ונהיה שבע', אלא התורה אומרת "וּבֵרַכְתָּ... עַל הָאָרֶץ הַטֹּבָה אֲשֶׁר נָתַן לָךְ" (דברים ח י) לא על הלחם עכשיו על הסעודה; על הארץ אשר נתן לך! זכיתם לקבל את ארץ ישראל והיא ארץ טובה! ויהושע תיקן 'ברכת הארץ' ותיקן נוסח של הודאה על הארץ שכולל לא רק את ה'אֶרֶץ חֶמְדָּה טוֹבָה וּרְחָבָה' שקיבלנו אלא גם להודות 'עַל שֶׁהוֹצֵאתָנוּ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם וּפְדִיתָנוּ מִבֵּית עֲבָדִים' וגם על 'בְּרִיתְךָ שֶׁחָתַמְתָּ בִּבְשָׂרֵנוּ', גם על הברית, וגם על התורה והחוקים שהודעתנו וגם על חיים וגם על חן ועל חסד שחוננתנו.
ולא רק על הסעודה הזאת שכעת אכלנו ושבענו ממנה, אלא על כל הסעודות והפרנסה שאתה זן ומזין ומפרנס אותנו תמיד בכל יום, בכל עת ובכל שעה! 'עַל הַכּל... אֲנַחְנוּ מוֹדִים לָךְ וּמְבָרְכִים אֶת שְׁמָךְ ככתוב: "וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ. וּבֵרַכְתָּ אֶת ה' אֱ-לֹקֶיךָ עַל הָאָרֶץ הַטּוֹבָה אֲשֶׁר נָתַן לָךְ'. אז הנה: מעשים של כל יום, שאנחנו בלי משים לב, מודים לה' על כל מה שהוא זן ומפרנס אותנו בכל הזמנים עד היום הזה, ועל שהנחיל לאבותינו את הארץ הטובה החמדה הזאת, ומודים לו על יציאת מצרים ועל ברית מילה ועל התורה שבזכותם ירשנו את הארץ. הכל בגלל שאכלת כמה פרוסות לחם וְשָׂבָעְתָּ. אתה צריך להודות עכשיו על ה-הכל! כל יום, כמספר הארוחות.
בהמשך הברכה 'עַל הַכּל אֲנַוּ מוֹדִים לָךְ' על מה על הכל? עוד פעם: על ארץ ישראל, על יציאת מצרים, על ברית ותורה על זן ומפרנס תמיד, על כזה אנחנו מודים. למה? ככתוב: "וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ וּבֵרַכְתָּ אֶת ה' אֱ-לֹקֶיךָ עַל הָאָרֶץ הַטֹּבָה".
לכאורה, אפשר לשאול: שיש כאן ראיה לסתור; כי בפסוק כתוב רק לברך עַל הָאָרֶץ ואנחנו מברכים על הכל! אלא התשובה היא שזה גופא ההוכחה שצריך לברך על הכל. כי הרי סך הכל אכל כדי שביעה של ארוחה אחת בלבד. התורה כתבה: שעליו לברך לא רק על הסעודה שאכל אלא לברך גם עַל הָאָרֶץ שהנחיל לאבותינו. אוכלים סעודה אחת ומצווים לברך על כל הָאָרֶץ הַטֹּבָה שנתן לנו. אלא בעל כורחך, שהחיוב של הכרת טובה והברכה אינה רק על הטובה היחידה הזאת שכרגע זכית אליה ואכלת כמה פרוסות, אלא גם על כל הטובות שקדמו לטובה הזאת; אילולא קיבלת את הארץ לפני כמה אלפי שנים, לא היית זוכה למזון הזה שאתה אוכל עתה!
ואם כן, מזה לומדים: שהבנת התורה בהכרת הטוב זה לא להצטמצם בטובה הבודדת הזאת, אלא להקיף כל מה שקדם לה, וכל מה שבנה את היסודות שעליה בנויה גם הטובה הזאת. וממילא אם כך, אם כך היא הבנת החיוב של הכרת הטוב, אז יהושע ברוח קדשו הבין: לא מספיק להודות עַל הָאָרֶץ, אלא צריך להודות: על מה שזיכה אותנו במאכל, וזה היה: התורה והמצוות ומצוות המילה ויציאת מצרים מבית עבדים וה' הוציא אותנו משם לתת לנו את הארץ הזאת כמו שנאמר: "הַמּוֹצִיא אֶתְכֶם מִתַּחַת סִבְלוֹת מִצְרָיִם: וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נָשָׂאתִי אֶת יָדִי לָתֵת אֹתָהּ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב וְנָתַתִּי אֹתָהּ לָכֶם מוֹרָשָׁה" (שמות ו ז-ח). כל זאת ועוד.
והנוסח שתיקן לנו יהושע בן נון שצריך להודות לא רק על הסעודה הזאת, אלא על אכילת מזון 'שֶׁאַתָּה זָן וּמְפַרְנֵס אוֹתָנוּ' תמיד בכל יום, בכל עת ובכל שעה.
יש ללמוד: שבעצם אדם שקיבל טובה, לא מספיק שיודה עליו פעם אחת בלבד, אלא צריך שיודה עליה תמיד! אדם מניח תפילין: יודה לה' "מוֹדֶה אֲנִי לְפָנֶֽיךָ מֶֽלֶךְ חַי וְקַיָּים - שזיכית אותי להניח תפילין, לא רק הפעם אלא מאז היותי". וממילא כשאדם אכל סעודה אחת ביום פלוני, היה בעצם צריך להודות על הסעודה הזאת גם ביום מחר, וגם אחרי יומים, וכן לעולם! כי בלי הסעודה של אותו יום, היה נשאר רעב! הרי היה מזה תוצאות על העתיד: כי אם לא היה לו סעודות אתמול ושלשום ולפני – היה מת. אז מה? אז גם בימים הבאים שהוא יברך הוא צריך לברך רטרואקטיבית גם עוד פעם – כי בלעדי הסעודות הקודמות הוא לא היה מחזיק מעמד להגיע לסעודה הזאת.
והאוכל התעכל במעיו, וגופו ניזון ממנו, ובזכות זה הוא מתקיים עם יום המחרת וכן הלאה. אז על זה צריך להודות תמיד. לדוגמא: אדם פרנס את חברו שנה! שנה שלמה חי על חשבונו. בשנה השניה פרנס אותו אחר ובשלישית אחר. אפשר לומר שמספיק להודות לו פעם אחת בסוף השנה? הרי בלעדיו לא יכול להגיע לשנים הבאות שיפרנסו אותו אחרים. אלא לעולם צריך להודות לכל מיטיביו – שכל אחד החזיק אותו עד שהשני בא והחזיק אותו, כי כל חייו בנויים על החסדים שגמלו אתו בשעתו ובזמנו.
ואם כן, פשוט גם בנידון דידן, שהמטיב הזה שהטיב איתנו מאז ועד עולם ופרנס אותנו בילדותנו כשהיינו תינוקות קטנים יונקים מחלב האם, שהחסד הזה הוא היסוד של כל מה שנזון אחר כך בימי חייו. ומדוע לא נצטרך להודות על זה עד זקנה ושיבה? מדוע שהטובות המאוחרות יְשַׁכְּחוּ את הטובות הראשונות? והאם יוצאים ידי חובה במה שפעם אחת מודים כשהיינו קטנים? וכן כל השנים ש'לא תמו רחמיו!' – חייבים תודה עליהם תמיד שוב ושוב. כי הטובה היא לתמיד.
אז הגדרת העניין הוא כך: שבעצם על כל טובה שמקבלים – צריך להודות תמיד, בכל זמן, בכל עת ובכל שעה. אבל כיוון שזה בלתי אפשרי, לכן צוותה התורה: שכל פעם שמתחדש אצלך טובה מחודשת, כגון; כשאתה אוכל סעודה נוספת, ואתה מודה ומברך עליה, מגלגלין עליך כבר את כל הסעודות ואת כל המזון שאכלת כל ימי חייך, שהוא זן ומפרנס אותך תמיד בכל יום, בכל עת ובכל שעה.
ולכן גם בתפילה של 'ברכת ההודאה' שאנו אומרים: 'אנו מודים לך, עַל חַיֵּינוּ הַמְּסוּרִים בְּיָדָךְ וְעַל נִשְׁמוֹתֵינוּ הַפְּקֻדּוֹת לָךְ, וְעַל נִסֶּיךָ שֶׁבְּכָל יוֹם... וְעַל נִפְלְאוֹתֶיךָ וְטוֹבוֹתֶיךָ שֶׁבְּכָל עֵת, עֶרֶב וָבֹקֶר וְצָהֳרָיִם. הַטּוֹב כִּי לֹא כָלוּ רַחֲמֶיךָ, הַמְרַחֵם כִּי לֹא תַמּוּ חֲסָדֶיךָ, כִּי מֵעוֹלָם קִוִּינוּ לָךְ'. ואף על פי שכל יום כבר הודינו לקב"ה על הטובה של הימים הקודמים, אנו חוזרים שוב ומודים על כל הימים מכל העיתים שכבר הודינו עליהם אלפי פעמים, כי יש חיוב הודאה על כל הטובות שהקב"ה גמל אותנו כל ימי חיינו. ולא רק זה, אלא גם מה שגמל לאבותינו, ולאבות אבותינו מעולם, כשבאו לארץ, ועוד אחורה - יציאת מצרים, ועוד אחורה - עד האבות הקדושים.
וכך אנו אומרים כל יום בתפילה: "זִכְרוּ לְעוֹלָם בְּרִיתו. דָּבָר צִוָּה לְאֶלֶף דּוֹר: אֲשֶׁר כָּרַת אֶת אַבְרָהָם. וּשְׁבוּעָתוֹ לְיִצְחָק: וַיַּעֲמִידֶהָ לְיַעֲקֹב לְחֹק. לְיִשְׂרָאֵל בְּרִית עוֹלָם: לֵאמֹר. לְךָ אֶתֵּן אֶרֶץ כְּנָעַן. חֶבֶל נַחֲלַתְכֶם: בִּהְיותְכֶם מְתֵי מִסְפָּר. כִּמְעַט וְגָרִים בָּהּ: וַיִּתְהַלְּכוּ מִגּוֹי אֶל גּוֹי. וּמִמַּמְלָכָה אֶל עַם אַחֵר: לֹא הִנִּיחַ לְאִישׁ לְעָשְׁקָם. וַיּוֹכַח עֲלֵיהֶם מְלָכִים: אַל תִּגְּעוּ בִּמְשִׁיחָי וּבִנְבִיאַי אַל תָּרֵעוּ" ובבית המקדש היו אומרים את זה כל יום! בשעת הקרבה 'תמיד' של בוקר. הרי שבכל יום ויום עלינו לחזור ולהודות גם על הטובות שנעשו לאברהם, ליצחק וליעקב: שה' שמר אותם מכל פגע ואויב!
כאשר כך חיובו של הכרת הטוב, מובן ממילא מה שאנו אומרים בשבת ובחג בתפילת 'נִשְׁמַת': "וְאִלּוּ פִינוּ מָלֵא שִׁירָה כַיָּם וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה כַּהֲמוֹן גַּלָּיו וְשִׂפְתוֹתֵינוּ שֶׁבַח כְּמֶרְחֲבֵי רָקִיעַ" וכו'... "אֵין אֲנַחְנוּ מַסְפִּיקִין לְהוֹדוֹת לְךָ... עַל אַחַת מֵאֶלֶף אַלְפֵי אֲלָפִים וְרוֹב רִבֵּי רְבָבוֹת פְּעָמִים, הַטּוֹבוֹת... שֶׁעָשִׂיתָ עִמָּנוּ וְעִם אֲבוֹתֵינוּ". לכאורה לא מובן: בסדר, אנחנו מבינים שהיו לנו מליונים! מליונים טובות, אבל למה לא מספיק לְהוֹדוֹת עַל אַחַת מהן? לפי מה שלמדנו יש לומר: כיוון שגם על טובה אחת חייבים להודות ולחזור ולהודות לעולם! ואף פעם לא תצא ידי חובה, שתוכל לומר: 'עכשיו כבר הודיתי מספיק על זה', כי כל טובה קיימת לעולם – מהטובה הזאת מתבססת הטובה הבאה, והבאה והבאה.
אם לא היו הטובות הראשונות לא היית מגיע הלום. כמו שאנחנו אומרים: "הוֹדוּ לַה' כִּי-טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ" (תהילים קלו א) זאת אומרת חסדי ה' הם לְעוֹלָם – אז ממילא גם ההודאה צריכה להיות לְעוֹלָם.
היסוד הזה אנחנו רואים בתורה גם בפרשת 'כי תצא': כתוב: "לֹא תְתַעֵב מִצְרִי כִּי גֵר הָיִיתָ בְאַרְצוֹ" (דברים כג ח) ורש"י אומר: 'שהיו לכם אכנסיא בשעת הדוחק ואף על פי שזרקו את זכוריכם ליאור' הפלא ופלא! על הרעות שעשו לכם – היה מגיע להרחיק אותם לעולם! לא רק לשלושה דורות. כמו עמון ומואב שהם לא יבואו לקהל לעולם על העוול שעשו לכם. אבל מצרים אין להרחיק יותר משלושה דורות. למה? כי חייבים גם לזכור שקיבלתם טובה מהם. ומי שקיבל הטובה – מי זה היה? אבות אבותינו, יעקב ובניו! בגלל הרעב הם הגיעו למצרים, ואז הושיבו אותם בארץ גושן.
ואף על פי שלא עשו זאת מטוב ליבם, אלא יוסף הצדיק דאג שיקבלו אותם 'בסבר פנים יפות'; כדי שירגישו טוב ולא ירגישו את הגרות – הוא הגלה את כל מצרים מעריהם והושיבם בערים אחרות! גֵר מרגיש לא טוב... מה עשה יוסף? לקח את התל-אביבים העביר אותם לטבריה, העביר את הטבריאנים שם אותם בבת-ים. כך עשה במצרים: העביר את כל הערים, ערבב אותם, שכולם ירגישו גֵרים, בשביל שהמשפחה שלו לא תרגיש גרים. אבל במציאות הייתה להם הנאה בזה שהם היו בארץ גושן ואין לשכוח את זה אפילו אחרי אלפי שנים ולכן "לֹא תְתַעֵב מִצְרִי כִּי גֵר הָיִיתָ בְאַרְצוֹ" "גֵר הָיִיתָ בְאַרְצוֹ".
אתם שומעים איזה דברים? אנחנו מפסיקים פה בינתיים, ממשיכים מחר אם ירצה ה', אבל צריך לזכור: כל הטובות הם בנין! לבנה על לבנה! וככה נבנה בנין הטובות והחסדים שהקב"ה מגדל אותנו בעולמו. אז אי אפשר לזכור רק את הטובה העכשווית; הטובה העכשווית בנויה על הקודמות. בלי הקודמות אין את העכשווית. צריך לזכור תמיד: את כל הטובות שה' עשה! לכן מפורט הכל בברכת המזון. ואנשים לא שמים לב מה הם אומרים? למה הם אומרים? עכשיו זה ברור: צריך להודות על הכל – מהתחלה עד הסוף!
והלומד ברבינו בחיי ב'שער הבחינה' ורואה: איך הקב"ה היטיב לו עוד מהיותו עובר בבטן אמו - עד שהוא נתגדל! וכו' כמה צריך להודות ולשבח לבורא יתברך על כל רגע של חיים.
ולכן (בניגון...!): 'ושמחת בימיך והיית אך שמח...' "הַכֹּל יוֹדוּךָ, וְהַכֹּל יְשַׁבְּחוּךָ וְהַכֹּל יֹאמְרוּ אֵין קָדוֹשׁ כַּהַ'" יום טוב!
לשמיעת שיעור זה ושיעורים אחרים בטל' 02-3724787 או בטל' 0722-604910
וכן ניתן לקבלם במייל main@shofar.tv.
בס"ד (י' אייר תשפ"ב, כה' למט'מונים) שלום וברכה! סגולת הביסים עובדת – גם כששוכחים לכוין... בהמשך לנס ההצלה משיני ההוצאה לפועל (שכותרתו 'מנחם אב תשפ"א') על חוב כ-200,000 ש"ח ב"ה אתמול (שני) התקשרו אלי מ'הוצל"פ' לאחר ששלחוני הודעת סמס – ולא עניתי להם בהודעה משמחת! הם רוצים להחזיר לחשבוני בסך 5,000 ש"ח התפלאתי! כי לצערי השבת (פרשת אמור) שכחתי לכוין בסעודה שלישית... סיפרתי לאשתי לשַׂמְּחַהּ אמרה: 'ב"ה כיונתי בביסים...' סיפרתי לעקיבא אמר: 'תספר לכבוד הרב שליט"א - בזכותו!' אז תודה לכבוד הרב שליט"א!!
שלום כבוד הרב תודה רבה ענקית אין סופית ונצחית על הברכות של הרב ידעתי שהם יפעלו ה' יתברך עשה לי נס גדול. כבר יומיים התייסרתי בצורה לא רגילה עקב אבן בכליה כאבים במותן והקרנה לכל מיני מקומות בגוף קשה להיתפנות בקיצור לא נעים בכלל. בקשתי מכבוד הרב ברכה והמצב לא הישתפר אמרתי לעצמי אין דבר כזה שברכתו של הרב לא פועלת ופינו אותי לבית חולים עם כאבים בדרך שלחתי לרב את המצב ושוב פעם הרב בירך ועדיין לא ראיתי תוצאה מידית אמרתי לעצמי רבונו של עולם מורי וריבי בירך אותי לרפואה שלמה לא יתכן שלא תשנה את הגזירה הזו! לבנתיים עשו לי בדיקות דם,שתן, שמו לי בוריד חומר הרגעה להקלה על הכאב והיה איתי יהודי יקר מהקהילה ששמו יונתן רחמימוב השם ישמרהו שעזר לי ולא עזב אותי לרגע. מחוזק התרופה בקושי הצלחתי ללכת ושלא נדבר על לעמוד כ -5 שעות, נתמכתי ע"י כסא גלגלים הודעתי לכבוד הרב שמכניסים אותי לסיטי וביקשתי ברכה שלא יהיה ניתוח ושתצא האבן היום. וכבוד הרב שלח לי *מַה יָּקָר חַסְדְּךָ אֱלֹהִים וּבְנֵי אָדָם בְּצֵל כְּנָפֶיךָ יֶחֱסָיוּן* *מה יקר חסדך אלהים. פירש בספר ארץ החיים מה יקר חסדך היסורין הבאים לאדם בעה"ז המה חסדים גדולים שממרקין עונותיו כדי לנקותו בעה"ב וז"ש ובצל כנפיך יחסיון עכ"ל* . התחזקתי מזה מאוד והבנתי עוד יותר כמה שצריך לקבל יסורים באהבה אע"פ שזה כואב ומצער והתחזקתי בבטחון בקב"ה. *וכבוד הרב שוב פעם בירך רפוש ולהמשיך לשתות גישר ואבטיח.* נרדמתי מהתרופה לכ-20 דק בערך, קמתי ופתאום לתדהמתי הרופא אומר שייש לי אבן ענקית בגודל 9 מ"מ!!! ועדיין בוחנים את הסיטי כי הוא לא היה בטוח בעצמו וכמה רופאים שהיו שם אמרו ואהוו אבן גדולה ושמעתי אותם מתלחששים הצטערתי מאוד מהבשורה. ומיד בזכות הרב מה ששלח קודם התחזקתי והתחלתי לדבר עם הקב"ה שירחם עליי ושירפא אותי שאבריא ואוכל ללכת לביתי, ושוב נרדמתי מתוך דיבורים לקב"ה ושכבוד הרב בירך כמה פעמים ולא יתכן שברכת הרב תבוא על חינם! וראיתי בעיניי ושמעתי באוזניי כל יום בשופר ניסים וישועות שהרב בירך אנשים ונושעו בניסים גדולים. נתנו לי במיון בבית חולים קרוב ל-6 ליטר נוזלים עירוי ושתיית מים מה שלא רגיל לתת. התעוררתי אחרי כ-10 דק ונגשתי לרופא ושאלתי מה קורה אמר שממתין לאורולוג שיבחן גם הוא וחזרתי למקום והתחלנו יחד לומר תהילים שיר למעלות, ומהתשישות שמתי ראש בלי לישון. ופשוט נס נס נס נס שכל המילים לא יספיקו לתאר הרופא מגיע ואומר אתה יכול ללכת לבית אין אבנים אני ויונתן המומים ושמחים ואמרתי ישר אין על הברכות של הרב אמנון יצחק שליט"א הברכה שמעלימה אבן 9 מ"מ והרופא היה המום גם כן שאין כלום וכנראה יצאה עם הקטנים לפני הסיטי!! ובגלל זה המשיכו לי הכאבים והם היו בטוחים שהם רואים אבן ואורולוג מומחה שלל ואמר שכנראה יצאה בקטנים והכל נקי ברוך השם. עדיין יש כאבים של אחרי ותחושות לא נעימות בעזרת השם ובזכות ברכותיו של כבוד הרב גם זה יעלם אמן. ולסיום: רציתי לומר תודה נצחית לבורא העולם מלך מלכי המלכים, שעשה לי נס במקום הזה! *’’מזמור לתודה הריעו לה’ כל הארץ: עבדו את ה’ בשמחה בואו לפניו ברננה: דעו כי ה’ הוא אלוקים, הוא עשנו ולו אנחנו עמו וצאן מרעיתו: בואו שעריו בתודה חצרותיו בתהילה, הודו לו ברכו שמו: כי טוב ה’, לעולם חסדו, ועד דור ודור אמונתו:’’* תודה רבה נצחית לכבוד הרב הצדיק יסוד עולם על הברכות היקרות המוסר והעצות הטובות שברכותיו לא חוזרות ריקם. ותודה רבה ענקית ונצחית לכל החברים היקרים מקפ"ז שכולם התפללו ולמדו ושלחו גישר וצמחי מרפא ודאגו ושלחו כל הזמן הודעות לשאול לשלומנו השם הטוב ישלם שכרכם מושלם לנצח אמן כן יהי רצון.
הרב אני רוצה לשתף אותך במשהו: אתה יצאת נגד הזמרים הפסולים והמוזיקה הפסולה. היום אני קולטת כמה הרב צדק ! ואני לא יודעת אם הוא בעצמו יודע לעומק עד כמה שהוא צדק.!! נחשפתי למידע שהאילומנטי מחדיר מסרים בשירים של זמרים פסולים. *מסרים תת הכרתיים*. !!! לא רק גלויים!!! שאם תיקח את השיר, תהפוך אותו ותאט אותו באולפן הקלטות אתה תשמע משפטים שמחדירים למוח בצורה תת הכרתית מה לעשות. אם זה עידוד לעישון, אלכוהול, רגשות שליליים שעלולים להוביל לדכאונות ואף להתאבדות ואפילו משפטים שמחדירים התחברות ללוציפר שלהם... זה נמצא בשירים של מפורסמים בארה"ב ואף מצאתי לבינתיים גם בשיר של זמרת מפורסמת בישראל. נושא מרתק. אז נפל לי האסימון כמה הרב צדק !!
לא יאומן כבוד הרב אמש בשעה 3 לפנות בוקר הבת שלי בת 7 חודשים קמה עם שיעול כבד מאוד, נזלת ירוקה, ליחה שאפשר לשמוע בבירור וקוצר נשימה וממש לא הצליחה לנשום ואף עלה לה החום, שלחתי הודעה לכבוד הרב שייברך והרב בירך, עכשיו חזרתי מהרופאה והיא אמרה שאין שום ליחה בריאות ושום אינדקציה שמעיד שהילדה סבלה מקוצר נשימה אמש. אני בהלם כבוד הרב, צדיק גוזר והבורא מקיים !! תודה לרבנו!!
שלום כבוד הרב תודה רבה ענקית אין סופית ונצחית על הברכות של הרב ידעתי שהם יפעלו ה' יתברך עשה לי נס גדול. כבר יומיים התייסרתי בצורה לא רגילה עקב אבן בכליה כאבים במותן והקרנה לכל מיני מקומות בגוף קשה להיתפנות בקיצור לא נעים בכלל. בקשתי מכבוד הרב ברכה והמצב לא הישתפר אמרתי לעצמי אין דבר כזה שברכתו של הרב לא פועלת ופינו אותי לבית חולים עם כאבים בדרך שלחתי לרב את המצב ושוב פעם הרב בירך ועדיין לא ראיתי תוצאה מידית אמרתי לעצמי רבונו של עולם מורי וריבי בירך אותי לרפואה שלמה לא יתכן שלא תשנה את הגזירה הזו! לבנתיים עשו לי בדיקות דם,שתן, שמו לי בוריד חומר הרגעה להקלה על הכאב והיה איתי יהודי יקר מהקהילה ששמו יונתן רחמימוב השם ישמרהו שעזר לי ולא עזב אותי לרגע. מחוזק התרופה בקושי הצלחתי ללכת ושלא נדבר על לעמוד כ -5 שעות, נתמכתי ע"י כסא גלגלים הודעתי לכבוד הרב שמכניסים אותי לסיטי וביקשתי ברכה שלא יהיה ניתוח ושתצא האבן היום. וכבוד הרב שלח לי *מַה יָּקָר חַסְדְּךָ אֱלֹהִים וּבְנֵי אָדָם בְּצֵל כְּנָפֶיךָ יֶחֱסָיוּן* *מה יקר חסדך אלהים. פירש בספר ארץ החיים מה יקר חסדך היסורין הבאים לאדם בעה"ז המה חסדים גדולים שממרקין עונותיו כדי לנקותו בעה"ב וז"ש ובצל כנפיך יחסיון עכ"ל* . התחזקתי מזה מאוד והבנתי עוד יותר כמה שצריך לקבל יסורים באהבה אע"פ שזה כואב ומצער והתחזקתי בבטחון בקב"ה. *וכבוד הרב שוב פעם בירך רפוש ולהמשיך לשתות גישר ואבטיח.* נרדמתי מהתרופה לכ-20 דק בערך, קמתי ופתאום לתדהמתי הרופא אומר שייש לי אבן ענקית בגודל 9 מ"מ!!! ועדיין בוחנים את הסיטי כי הוא לא היה בטוח בעצמו וכמה רופאים שהיו שם אמרו ואהוו אבן גדולה ושמעתי אותם מתלחששים הצטערתי מאוד מהבשורה. ומיד בזכות הרב מה ששלח קודם התחזקתי והתחלתי לדבר עם הקב"ה שירחם עליי ושירפא אותי שאבריא ואוכל ללכת לביתי, ושוב נרדמתי מתוך דיבורים לקב"ה ושכבוד הרב בירך כמה פעמים ולא יתכן שברכת הרב תבוא על חינם! וראיתי בעיניי ושמעתי באוזניי כל יום בשופר ניסים וישועות שהרב בירך אנשים ונושעו בניסים גדולים. נתנו לי במיון בבית חולים קרוב ל-6 ליטר נוזלים עירוי ושתיית מים מה שלא רגיל לתת. התעוררתי אחרי כ-10 דק ונגשתי לרופא ושאלתי מה קורה אמר שממתין לאורולוג שיבחן גם הוא וחזרתי למקום והתחלנו יחד לומר תהילים שיר למעלות, ומהתשישות שמתי ראש בלי לישון. ופשוט נס נס נס נס שכל המילים לא יספיקו לתאר הרופא מגיע ואומר אתה יכול ללכת לבית אין אבנים אני ויונתן המומים ושמחים ואמרתי ישר אין על הברכות של הרב אמנון יצחק שליט"א הברכה שמעלימה אבן 9 מ"מ והרופא היה המום גם כן שאין כלום וכנראה יצאה עם הקטנים לפני הסיטי!! ובגלל זה המשיכו לי הכאבים והם היו בטוחים שהם רואים אבן ואורולוג מומחה שלל ואמר שכנראה יצאה בקטנים והכל נקי ברוך השם. עדיין יש כאבים של אחרי ותחושות לא נעימות בעזרת השם ובזכות ברכותיו של כבוד הרב גם זה יעלם אמן. ולסיום: רציתי לומר תודה נצחית לבורא העולם מלך מלכי המלכים, שעשה לי נס במקום הזה! *’’מזמור לתודה הריעו לה’ כל הארץ: עבדו את ה’ בשמחה בואו לפניו ברננה: דעו כי ה’ הוא אלוקים, הוא עשנו ולו אנחנו עמו וצאן מרעיתו: בואו שעריו בתודה חצרותיו בתהילה, הודו לו ברכו שמו: כי טוב ה’, לעולם חסדו, ועד דור ודור אמונתו:’’* תודה רבה נצחית לכבוד הרב הצדיק יסוד עולם על הברכות היקרות המוסר והעצות הטובות שברכותיו לא חוזרות ריקם. ותודה רבה ענקית ונצחית לכל החברים היקרים מקפ"ז שכולם התפללו ולמדו ושלחו גישר וצמחי מרפא ודאגו ושלחו כל הזמן הודעות לשאול לשלומנו השם הטוב ישלם שכרכם מושלם לנצח אמן כן יהי רצון.
אני חייבת לשתף אותך לפני פחות משנה דברתי בעוונותי על הרב אמנון יצחק אמרתי שהוא מבלבל אנשים ושלא מתחברת והיה בחור בשם דוד צדיק אמר לי שהוא חולק עלי והיה ויכוח כמובן בנועם הוא שלח לי כמה שיעורים של הרב והתחלתי לשמוע כאילו רציתי להבין מה דוד הצדיק כל כך מחזיק ממנו ? תודה לקב"ה ששלח שליחים לחלוק עלי ושלוח לי שיעורים של הרב פתאום ראיתי משהו אחר ברב משהוא שלא ניתן להסביר במילים ראיתי את אמת שברב אמנון יצחק ראיתי כמה נלחם על עם ישראל לא מובן מאליו שאת כל החיים שלו נותן בשביל להציל עוד נשמה ועוד נשמה תודה לקב"ה שייש לנו רב כזה תודה לאבא שבשמים שזיכה אותי לתקן את הטעות המרה שלי לההכיר ולזכות לשמוע אותו כמובן שגם כל יום חוזרת בתשובה הרב אמנון יצחק שליח נאמן שליח של אמת של הקב"ה ..... מתפללת עליו שאבא שבשמים ישמור אותו ...אמן .....
שלום כבוד הרב היקר תודה הרב על הברכה הניתוח עבר בהצלחה רבה. אפילו שהייתי דרגה 1 לפני האחרונה, ואם הייתי מחכה עוד קצת היה צריך להיות לי כבר בצקת במוח ומעל העיניים, כרגע יש רק דימומים מהאף וסחרחורות וגם אני קצת מבולבל בגלל כמות חומרי ההרדמה זה יקח עוד יום יומיים עד שהכל יעבור וכל השטיפות שאני עושה אין כמו הברכה של הרב ממש קולעת בול למטרה אשרינו שזכינו
שבת שעברה עשינו את הביסים ובחסדי שמיים קיבלנו לא פחות מ3000 שקל! אם אתה יכול תפיץ בבקשה והשם ישלח שפע עד בלי די בקרוב אמן! תודה
מורי ורבי שלום וברכה רוצה להודות לך על מה שהינך אבא ומורה דרך תודה על מוסר תודה על ניתוב הדרך תודה שהחזרת אותי ואת כל מישפחתי בתשובה תודה על כל הרצאה ושיעור תודה על הזכות להישתתף בזה יחד איתכם ותודה שהשם שלח לנו שליח נאמן שמגן ושומר ועוזר ומציל רבבות נפשות בישראל היה ממש מרגש ומחזק לראות את הסירטון לעילוי נישמת הרב יעקב חי זצק"ל ויחד עם זה הלב ניפעם מהחוכמה ומהיראה אשרינו ומה טוב חלקנו שזכינו כבר 20 שנה להידבק במורנו ורבנו הקדוש והכי תודה לרבנית השם ישמור אותה שנתנה את כל כולה לעם ישראל יהי רצון שניזכה לראות יחד עם רועה הצאן שלנו את בית המיקדש ואת משיח צידקנו אמן ואמן אורך ימים ושנות חייים בטוב ובנעימים משפחת שטרית
שלום כבוד הרב השבת שעברה עשינו בסעודה שלישית סגולת הביסים כמו שכבוד הרב הביא מהאדמור מרמינוב זצ"ל ואתמול בערב ישבתי בבית עם אישתי ודיברנו על סגולת הביסים כמה זה נפלא ועובד בס"ד ופתאום מתקשר אליי יהודי ואומר לי ערב טוב מה שלומך אמרתי ב"ה תודה לאל אין תלונות אמר לי אבא שלי רוצה לתת לך במתנה את הרכב הישן שלו כי הוא קנה רכב חדש. והישן המזדה לנטיס שנת 2001 רוצה להעביר לך אמרתי תודה רבה ובאותה נשימה שאלתי במה זכיתי שמגיע לי רכב פתאום? אמר לי בזכות סגולת הביסים פלא פלאות לאחר סיום השיחה הודנו לאל יתברך שמו על החסדים שעושה איתנו בלי סוף ובלי שביקשנו ותודה רבה לכבוד הרב שליט"א על העצות, הסגולות, והברכות ה' ימלא כל משאלות ליבו של כבוד הרב לטובה ולברכה אמן כן יהי רצון.
© 2022 כל הזכויות שמורות