מה ההבדל בין מלאך לאדם? | הרב אמנון יצחק שליט"א
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
‏קיצורי מקלדת
Shortcuts Open/Close/ or ?
‏עצור/נגן‏מקש רווח
‏הגבר עוצמת שמע
‏הנמך עוצמת שמע
‏העבר קדימה
‏העבר אחורה
‏הדלק / כבה כתוביותc
‏יציאה ממסך מלא/מסך מלאf
‏הפעל שמע/השתקm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
‏% העבר קדימה0-9
00:00
00:00
00:00
 

מה ההבדל בין מלאך לאדם? | הרב אמנון יצחק שליט"א

 בית כנסת קהילות פז, בני ברק
 תאריך פרסום: 01.10.2013, שעה: 20:23

הורדת MP4 הורדת MP3


http://live.shofar-tv.com/videos/3208
1-10-13
"וירא אלהים את כל אשר עשה והנה טוב מאד". טוב מאד זה האדם. המדרש אומר, טוב מאד זה האדם. נראה בכוונתם של חכמים ז"ל, לייחס את ה"טוב מאד" לאדם יותר מכל הבריאה שעשה הבורא יתברך, ואפילו מהמלאכים. ז"א טוב מאד נאמר על האדם ולא על המלאכים, ז"א הייחוס של הטוב מאד הוא לאדם דוקא יותר מכל הבריאה, ואפילו מהמלאכים. וזאת למה? מפני שאך ורק לאדם ניתן כח הבדלה והבחנה בין טוב לטוב מאד. מי יכול להבחין ולהבדיל בין טוב וטוב מאד - זה רק האדם, זה לא ניתן אפילו למלאכים. ואפילו שהרמב"ם ז"ל כותב, כל הכוכבים והגלגלים כולן בעלי הנפש ודעה והשכל הם, כל הכוכבים והגלגלים כולם בעלי נפש דעה והשכל הם, והם חיים ועומדים ומכירים את מי שאמר והיה העולם, כל אחד לפי גדלו ומעלתו, משבחים ומפארים ליוצרם כמו המלאכים, וכשם שמכירים את הקב"ה, כן מכירים את עצמם ומכירים את המלאכים שלמעלה מהם, עד כאן לשון הרמב"ם.
הרי שהמלאכים מכירים הבדל המעלות והמדרגות, אמנם יש יתרון לאדם על המלאך שהוא עומד ואין לו כח לעלות מדרגה שלו לדרגה שלמעלה ממנו, אף שמכיר ורואה מה שלמעלה ממנו אין לו את הכח לעלות למעלה ממצבו, מה שאין כן האדם שהוא הולך, כמו שכתוב "ונתתי לך מהלכים בין העומדים האלה", שהאדם יכול להלוך ולעלות מעלה מעלה, ואילו המלאכים נקראים עומדים במדרגתם תדיר. בכח הכרתו מונח גם כח עליה מדרגה לדרגה עד טוב מאד. אז האדם בכח ההכרה שלו יש גם כח עליה שהוא יכול לעלות ממציאות אחת לשניה, מדרגה לדרגה עד טוב מאד.
וביותר מצינו שהאדם ניתן לו כח ההבדלה בין טוב לטוב מאד, עד שהוא מביט ומבקר את המעשה הטוב כשיש טוב למעלה ממנו. ביקורת כל כך חריפה עד שבשם רע יכנה אותה. ז"א יש כח באדם לבקר אפילו טוב, אם יש טוב ממנו, עד שיכול לכנות את הטוב הפחות רע. יש לנו פסוק מפורש שאומר, אינו דומה מי ששונה פרקו מאה ואחד למי ששונה פרקו מאה, זה נקרא עבדו וזה נקרא לא עבדו, מה, לגמרי לא עבדו? לא עבדו.
וכמו שביאר ופירש הגאון ז"ל על הפסוק במשלי כ', "רע רע יאמר הקונה ואוזל לו אז יתהלל", פירש הגאון, בעת שאדם קונה איזה דבר הוא מגנה את מה שנותנים לו ראשונה כדי שיתנו לו אחרת יפה הימנה, לא לא, זה לא תראה לי משהו אחר, יש לך משהו יותר טוב? תראה לי משהו אחר. בעת שאדם קונה איזה דבר הוא מגנה מה שנותנים לו ראשונה כדי שיתנו לו אחרת יותר יפה הימנה, כך העוסק בתורה ובמצוות הכל מעט ורעים בעיניו בכדי שיתגבר לעשות טוב יותר, ויאמר רע רע מעט הוא, זה לא עבודה אשר בחר בה ה' יתברך, עד שקובץ ובוחר לעשות טוב הרבה, ואז כשאוזל לבית עולמו יתהלל בו. אז אותו דבר, כמו שאדם קונה קנין בעולם הזה ובראשונה הוא אומר לא טוב, רע, תביא לי משהו יותר טוב, ככה הלומד תורה ומצוות צריך להגיד על כל דבר אה, זה רע עדיין, למה כי אני לומד קצת ואני לא לומד ברצינות וצריך לעשות עוד וצריך להקיף עוד וצריך לעשות עוד וצריך זה, וכך כל הזמן לא מרוצה לא מרוצה בשביל לשאוף ליותר ויותר ויותר וככה הוא קובץ ואוסף לו עד שהוא אוזל - הולך לו מן העולם הזה, אז יתהלל. אבל אם כל פעם הוא ישבח את עצמו ברוך ה' היום למדתי עשר דקות, היום למדתי חצי שעה, היום למדתי שעה ישתבח הבורא איזה יופי איזה יופי, אז הבן אדם אתה מבין, ילך מפה ה' ירחם מה יהיה איתו, יהיה לו גרביים.
אז כח כזה לבקר את המעשים עד לכנותם בשם רע אין למלאכי השרת, אין למלאכי מעלה, אין להם שינוי ערכים של טוב מאד עד כדי לגנות את הטוב, אצלם הכל שווים לטובה, אפילו שיש להם הכרה בדרגות ובמעלות זו למעלה מזו, הם לא מגנים את הטוב, אצלהם הכל שווה לטובה, אין להם את ההכרה להבדיל בין טוב לטוב מאד, מפני שהם בבחינת עומדים, לא שייך בהם להתגבר ולבחור בטוב יותר יפה. על כן לא שייך בהם לגנות דרגה שתהיה בשם רע, וכולם ששים ושמחים לעשות רצון קונם, כל אחד לפי מדרגתו, מה שאין כן האדם שעליו להיות הולך ועולה ומתגבר לבחור בטוב שלמעלה מהדרגה שעומד בה עד למעלה למעלה, כמו שהפסוק אומר "אורח חיים למעלה למשכיל" כל הזמן למעלה, כל הזמן, כל הזמן, אם בחוקותי תלכו, תלכו כל הזמן, ללכת, קדימה.
אלה שאומרים מה אתה רוצה ממנו ,הוא בסדר גמור, הוא בסדר גמור, אלה שאומרים את זה הם מלאכים, למה הם מלאכים? אין להם חוש הביקורת, הם לא יודעים להבדיל בין טוב לטוב מאד, אצלם הכל טוב, זה בסדר זה בסדר זה בסדר, מלאכים, מלאכים, זה דרגה של מלאכים, לא בעיה להיות מלאך, הא? אומרים פשוט כולם טובים.
לאדם ניתן מדרגה להבחין, לבקר, ניתן לו כח הבדלה כזה עד שחוט השערה של מעשיו, חוט השערה של המעשים שלו מבדילים בין כשרה לנבלה. כמו שאמרו חכמים ז"ל, ולהבדיל בין הטמא לטהור, אין צריך לומר בין חמור לפרה, הלא כבר מפורשים, אם כן למה נאמר בין הטמא ובין הטהור? בין נשחט רובו של קנה לחציו של קנה, וכמה בין רובו לחציו - מלא שערה, זה שייחסה ותארה רק לאדם בתואר של טוב מאד.
ואולי זוהי כוונת חכמים ז"ל בשעה שאמר הקב"ה לברוא את האדם נמלך במלאכי השרת, אמר להם, נעשה אדם, אמרו לו אדם זה מה טיבו? אמר להם, חכמתו מרובה משלכם, הביא לפניהם חיה ועוף, אמר להם זה מה שמו ולא היו יודעים, העבירם לפני אדם אמר לו מה שמו? אמר לו זה שור וזה חמור, ואתה מה שמך? אמר לו אני נאה להקראות אדם שנבראתי מן האדמה, ועמדנו על זה בדרשות קודמות, לא נחזור. והענין כנזכר לעיל, שהאדם שניתן לו כח ההבדלה בין מעלה לחסרון, עד הבדל בין טוב לטוב מאד, יכול לעמוד על אפיים של הנבראים. אז הוא יכול לעמוד על האופי של כל נברא ונברא, ודווקא האדם שמורכב מחומר ומנשמה, מכיר הוא גם את החסרון של שור וחמור, כי גם בהם לא הרי השור כהרי החמור, והרי יעקב אבינו תיאר ליוסף בתואר שור וליששכר בתואר חמור, ז"א יש הבדל ומהות בכל ברוא וברוא ובכל בריאה. וכן יודע לתאר את עצמו בשם אדם, מפני שנברא מן האדמה, זה לא סתם אדם אדמה בגלל שזה אדמה אדם, אלא לדעת את המהות של הדברים, שמורכב גם מחומר וחסרון, ועליו להתגבר בכח הבחירה ולהעלותו עד טוב מאד, זהו שמו וזוהי תכליתו של האדם, לעלות מדרגה של אדמה לדרגה רוחנית של מלאך. רוחנית, ז"א להיות כולו רוחני. הוא יותר גבוה מהמלאך, אבל לדרגה רוחנית שכל כולו מלאכות. אדם אותיות מאד.
אז ז"א, הנקודה זה שאדם צריך לדעת לעלות ממדרגה של אדם למדרגה של מלאך. מה נאמר במשה רבינו, בהתחלה נאמר "איש מצרי", ובסוף איך הוא סיים - "איש האלהים". בנח מה נאמר - "איש צדיק" ובמה הוא סיים - "איש האדמה" בדיוק הפוך, צריך להלות מלמטה ולהגיע למעלה ולא להגיע מלמעלה ולרדת למטה. אז לכן העבודה של האדם זה להכיר את המעלות, לדעת לבקר ולהבחין ביניהם ולעלות עוד ועוד ואף פעם לא להסתפק, תמיד כל מדרגה שאתה נמצא זה רע, יש יותר טוב, ובין טוב לטוב מאד זה רע, כי אפשר להגיע ליותר טוב. וככה כשאדם יעלה כל הזמן וישאף לעלות מעלה מעלה בדרך הזאת, אומר הגאון מוילנא, זה מה שאמר שלמה, רע רע יאמר הקונה ואוזל לו אז יתהלל, אם על כל דבר יגיד רע רע, כל מה שהוא קונה זה עוד לא מספיק, זה עוד רע, זה לא מספיק, זה עוד חסר, לא לא לא, כשהוא יהיה אוזל מן העולם - הולך לו, אז יתהלל, למה? כי הוא הספיק לאסוף הרבה, כי אף פעם הוא לא הסתפק, לא הסתפק בכלום.
אז זה הטוב מאד המיוחס לאדם, ובזה הוא אדם, אבל אם הוא מסתפק בכל דבר והכל בסדר הוא מלאך, הוא כבר מלאך. אז יש מושג מלאך שלילי, זה שרואה הכל שווים זה מלאך שלילי, למה? אין לו כח הבחנה בין טוב לטוב מאד, הכל בסדר. כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא שנאמר "ועמך כולם צדיקים לעולם יירשו ארץ", ככה, ממילא לא תהיה שאיפה ולא תהיה עליה ולא יהיה כלום, זהו, אולי הוא יקבל תואר של כוכב, אולי תואר של גלגל, יש מושגים כאלה שאומרים זה כוכב זה, אבל צריך להבין מה עומד מאחורי המילה כוכב, הרמב"ם אומר שלכוכבים יש דעה והשכל והכל, אבל הם לא עולים, הם יודעים מה המציאות שלהם והם יודעים מה המציאות של ההוא ומה המציאות שתחתיהם אבל זה לא, נשאר כוכב, מה אכפת לו הוא מאיר מאיפה שהוא נמצא וזהו כוכב.
אז רבותי, אם אמרו עלינו שאנחנו טוב מאד, אז טוב מאד זה מי שיודע לבקר ולהבחין ולדעת מה ההפרש בין מעלה למעלה עד כדי שמסוגל להגיד רע, שבהפרש של חוט השערה מכשרה יכול להיות נבלה, יכול להיות טריפה. וחוט השערה, חוט השערה, זה כח ההבחנה שניתן רק לאדם, ומפה צריך לעלות כל הזמן, לא להסתפק במצב שבו אנחנו נמצאים.
רבי חנניה בן....

  •    שיתוף   

הרצאות קרובות

היום!

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 31.03 10:28

    [הכרת תודה וברכה לרב על דרשתו המרגשת] בוקר אור לרב היקר ישר כח עצום על עוד דרשה מדהימה ביותר! (ירושלים, שבת הגדול 30.03.2025) יה"ר שהקדוש ברוך הוא יתברך ימלא את כל משאלות ליבך וימשיך להעניק לרב היקר כוח להמשיך להגדיל תורה ולהאדירה עד ביאת המשיח. אמן ואמן!!🌹🌹.

  • 30.03 14:10

    שבוע טוב וחודש טוב כבוד הרב!! לפני בערך שלושה חודשים אמא שלי קבלה אבחנה שיש לה סרטן מסוג לימפומה ובשלב מאוד מתקדם (ל"ע) במקביל לאבחנה ב"ה הוספנו ברגע האחרון את השם שלה להרצאה שעשינו (גם להבדיל לעילוי נשמת חמי ז"ל) אמא שלי עברה 3 טיפולים מאוד מאוד אגרסיביים שבמהלכם נשר לה השיער והגוף והנפש שלה מאוד נחלשו (ל"ע). ב"ה כבר תקופה ארוכה רציתי לקחת על עצמי כיסוי ראש, ולפני כחודשיים החלטתי לעשות את הצעד לכיסוי ראש מלא ואמרתי: 'שזה גם לרפואתה!'. בשבוע שעבר אמא שלי עברה בדיקה כדי לגלות אם הטיפולים בכלל עוזרים, וב"ה היום קבלה תשובה שהלימפומה האגרסיבית נעלמה!!! יש עוד נגעים קטנים אך לא משמעותיים, וממשיכים עוד את הטיפולים... אבל כל הנגעים המשמעותיים פשוט נעלמו!! אני מתרגשת ומאמינה על הנס!! תודה לקב"ה על הנס המדהים!! ולכבוד הרב על הברכות בהרצאה.

  • 30.03 13:13

    שבוע טוב חודש מבורך🌹 ביום חמישי בלילה הייתי ב: 'אושר עד' חיפשתי דגים שיהיה כשר לפסח בהשגחת בד"ץ העדה החרדית (קשה מאוד למצוא את זה) התחלתי לחפש והיו שם גם בהשגחות אחרות... חיפשתי וחיפשתי לבסוף נזכרתי: לשיר "עבדו" ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה"! (תהלים ק, ב) התחלתי לשיר בכל המרץ (לא בקול) וב"ה בפינת המקרר היה שם מלא דגים בהשגחה מהודרת מלאת יחד עם בעלי כמה שקיות (היה לידי חרדי עם 2 ילדיו מחפשים ולא מוצאים מסתכלים עלי: 'איך היא מצאה?!'😵) "אֵין עוֹד מִלְבַדּוֹ" (דברים ד, לה) ב"ה כמה שזה עובד, הודתי לאבינו שבשמים ואמרתי: "מזְמוֹר לְתוֹדָה" תודה לך הרב שמדריך אותנו רק לפי התורה הקדושה יה"ר שהשי"ת ישמח אותך ויתן לך בריאות בגוף ונפש ויאריך ימיך בטוב ובנעימים, שמחה ונחת יהא מנת חלקך אכי"ר המשך יומבורך (אמן) (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).

  • 30.03 13:02

    מה שכתוב בליקוטי מוהר"ן זיע"א - זה עליך: 'הַצַּדִּיק בְּעַצְמוֹ אִי אֶפְשָׁר לְהַשִּׂיגוֹ כִּי אֵין בּוֹ שׁוּם תְּפִיסָה, כִּי הוּא לְמַעְלָה מִשִּׂכְלוֹ רַק עַל יְדֵי אֲנָשָׁיו הַמְקרָבִין אֵלָיו, יוּכַל לְהָבִין מַעֲלַת הַצַּדִּיק כִּי עַל יְדֵי שֶׁרוֹאִין אֲנָשָׁיו, שֶׁהֵם אַנְשֵׁי מַעֲשֶׂה יְרֵאִים וּשְׁלֵמִים וּבָהֶם יֵשׁ לָהֶם תְּפִיסָה וְהַשָּׂגָה כִּי הָעוֹלָם אֵינָם רְחוֹקִים עֲדַיִן מֵהֶם כָּל כָּך כְּמוֹ מֵהַצַּדִּיק בְּעַצְמוֹ עַל כֵּן מִי שֶׁרוֹצֶה הָאֱמֶת אֶפְשָׁר לוֹ לֵידַע מַעֲלַת הַצַּדִּיק עַל יְדֵי אֲנָשָׁיו'.

  • 25.03 14:59

    הרב, חייבת לספר... ישתבח הבורא יתברך בכל מעשיו. ב"ה ניקינו את המקרר לפסח, אני ואבא שלי, אחרי שסיימנו, הכנסנו בחזרה למקומו וכשרצינו להפעילו - לא עבד (ל"ע). אז התחלנו לשיר: "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה"! (תהלים ק, ב) אך עדין לא עבד... אחרי הכל התיישבתי לנוח וב"ה נזכרתי שאתמול כשנכנס הכסף - תודה להשם יתברך, אך עדין לא העברתי לארגון: 'שופר' להקמת הבית כנסת (קמפיין שופר גדול) ולפני העברה, קוראת את תפילת רבי מאיר בעל הנס ומבקשת מבורא עולם יתברך שיגן על עם ישראל (אמן) והעברתי . הילד שלי התחיל להתעייף וכמובן נרדם רק עם השיר "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה" אבל שאתה שר... אז שמתי את השיר והתחלנו לרקוד ולשיר איתך. והנה אחי סיפר שהיה ניסיון לפיגוע (רח"ל) בכניסה למעלה אדומים ומביתנו רואים את הכניסה למעלה אדומים... התקשרנו לאמא שלי שעובדת בביטחון העיר וסיפרה: שב"ה המחבל גוסס ואין נפגעים - תודה להשם יתברך! לפי מה שדיווחו בקשר... ובנוסף, המקרר חזר לפעול! אז אמרתי: ישתבח הבורא יתברך! לתת צדקה להקמת בית כנסת עם רב אמיתי ולשיר "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה" - כמה כוח יש לדברים הללו לבטל גזרות קשות! (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096 לקמפיין שופר גדול shofar.tv/donations/51).

  • 24.03 12:07

    שלום עליכם מורנו ורבנו שליט"א! רצינו לומר תודה גדולה על כל העצות, הברכות, המוסר והדרך חיים האמיתית שכבוד הרב נותן לנו ללא שום גמול וב"ה זכינו גם לחזק אחרים ממה שהרב לימד אותנו ובפרט בענין הכוונה במצוות שֶׁיִּדַּעְנוּ אנשים על זה וחילקנו ספרים של: 'כאשר ציווה השם' (shofar.tv/articles/14749) וכשדיברתי עם אחד האברכים בכולל הוא אמר: שבספר 'מעלות התורה' לרבנו אברהם אחי הגר"א מונה כיותר ממאה מצוות בתלמוד תורה (ספרתי רק בהתחלה 72 מצוות)...

  • 24.03 12:06

    שלום כבוד הרב ב"ה רוצה לשתף אותך בנפלאות הסגולה של הרב בשיר "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה". בני בן ה-15 שכח באוטובוס את התפילין היקרות שלו (ל"ע), שעלו לנו 4 אלף שקל! ממש רגעים ספורים אחרי הירידה מהאוטובוס הבן קלט את העניין וישר התקשר למחלקת אבדות של אגד בתקווה שיעזרו לאתר את הנהג שעדיין על האוטובוס. מחלקת אבדות לא עזרו הרבה רק פתחו קריאה על אבידה... הבן התקשר לבעלי וביחד החליטו שמנסים לאתר את נהג באוטובוס. העניין מורכב מכיוון שהאוטובוס 'עירוני' ולכן מספר הקו קיים בתדירות גבוהה אבל לא הנהג שחיפשו. בעלי ובני רדפו אחרי אוטובוסים 3 שעות עד שמצאו את הנהג והאוטובוס. ולמרבה האכזבה הנהג טען: 'שלא ראה שום תפילין!' וגם כשהבן עלה בעצמו לבדוק באוטובוס אכן התפילין לא היו במקום ששכח אותם. חזרו מאוכזבים הביתה. החלטנו: שאין יאוש! מתחילים לעשות את סגולת הרב לשיר כל יום: "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה" עם החידוד הנפלא שהרב חידד בהרצאה האחרונה ברחובות (10.02.2025) שממש להאמין שכל מה שהשי"ת עושה זה לטובתי! ולקבל את הכל בשמחה!! אציין: שעל התפילין לא היו שום פרטים של בני; לא שם מלא. לא מספר טל'. רק רקום על התיק האותיות הראשונות של השם ושם המשפחה. וכל יום במשך 5 ימים שרים: "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה" ומאמינים שכל מה שהשי"ת עושה זה לטובה. וברצונו התפילין יחזרו גם בלי פרטים מזהים. ואולי יתרכך לב הגנב. ואולי זכינו שמישהו מניח תפילין בזכותינו... וכל הזמן רק שרים ושומעים את השיר המוקלט של הרב. פתאום השי"ת נתן בלב בעלי מחשבה: 'אולי יש מצלמה בתוך האוטובוס?'. הפנו אותנו לתלונות הציבור של אגד. שם אחרי בירור זריז התגלה שאכן מותקנות מצלמות בתוך האוטובוס. לאחר יומיים מהשיחה עם תלונות הציבור. התקשרו ממחלקת אבידות ובישרו שהתפילין נמצאו - 5 ימים אחרי האבידה! "הוֹדוּ לַה' כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ" (תהלים קלו, א) תודה לרב שמחזק אותנו באמונה ומחזיר לנו את השמחה שכל מה שהשי"ת עושה הכל לטובה ואין יאוש רק להאמין שהכל אפשרי. תודה. (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).

  • 24.03 12:01

    אהבת תלמידי חכמים שלום וברכה כבוד הרב אני רוצה להגיד לך שוב תודה רבה על כל מה שאתה בשבילנו בפרטי ובשביל כל מה שאתה עושה בכללי לעם ישראל תודה רבה לך על הכל אין מילים פשוט תודה רבה רבה רבה אני אוהב אותך מאוד ולא יפסיק לעולמי עד "שְׁמַע יִשְׂרָאֵל השם אלוקינו השם אֶחָד" (דברים ו, ד) פשוט תודה תודה תודה אתה מכניס אור לחיינו פשוט בן של מלך❤️❤️.

  • 24.03 12:00

    כבוד הרב, ב"ה שיעור בוקר יפיפה על כוחו של הניגון משמח ומחזק🌹 (לכתבה כוחו של ניגון ע"פ הספר פורים דיליה shofar.tv/articles/14959).

  • 24.03 11:59

    'היזהרו בממון חבריכם - א'' (shofar.tv/videos/4448) ב"ה שיעור שכל פעם ששומע בדיסק און קי - מתפעם מזהירותו של החפץ חיים זצ"ל זיע"א בענייני ממון. וזה גורם לבדוק עצמי בכל עניין ממוני ב"ה 🙏 תודה רבה לכבוד הרב שמאיר את עינינו בכל מקצועות התורה.

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

 02-372-4787 | שידור חי:  073-337-6900

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime