טוען...

מעשה אבות | רבי ישמעאל ברבי יוסי | הרב אמנון יצחק

 יביע אומר, בני ברק
 תאריך פרסום: 20.07.2012, שעה: 06:55



20-7-12
פרקי אבות משנה ח' פרק ד'. המשך לקודם.
הוא היה אומר, רבי ישמעאל ברבי יוסי, אל תהי דן יחידי שאין דן יחידי אלא אחד, ואל תאמר קבלו דעתי שהן רשאין ולא אתה. רבי ישמעאל בנו של רבי יוסי בן חלפתא היה אומר, אל תהי דן יחידי, אף על פי שמדין תורה יכול יחיד מומחה לדון, מדרכי חסידות הוא שאפילו מומחה לא ידון יחידי. אלא אם כן קיבלוהו בעלי הדין עליהם שאז דן יחידי אפילו מדרך חסידות. שאין דן יחידי אלא אחד, הוא הקב"ה שהוא יחיד בעולמו. ואל תאמר אם חבריך שצרפת עמך לדין חולקים עליך ואינם מסכימים לדעתך, אל תאמר להם קבלו דעתי שאני דיין מומחה, ובלי הצירוף שלכם הייתי גם יכול לדון, שהן רשאין ולא אתה, הואיל וצירפת אותם עמך ראוי שיפסק הדין על פי רבים. כמו שכתוב "אחרי רבים להטות".
מעשה אבות. מעשה ברבי ישמעאל ברבי יוסי שהלך פעם בדרך, פגע בו איש אחד שהיה נושא משא של עצים, הניח המשא מעליו כדי לנוח מעט, אמר זה האיש לרבי ישמעאל ברבי יוסי, הטעינני המשא, אמר לו רבי ישמעאל, כמה שווים העצים האלו? אמר לו חצי זוז. נתן לו חצי זוז והפקיר רבי ישמעאל את העצים, בשביל שלא יצטרך להרים אותם - קנה אותם, ואחרי זה הפקיר אותם. הלך זה האיש וזכה בעצים, נתן לו רבי ישמעאל עוד הפעם חצי זוז ושוב הפקיר את העצים, ראה רבי ישמעאל שהאיש הזה רוצה פעם נוספת לזכות בעצים מן ההפקר, אמר לו רבי ישמעאל, לכל העולם כולו הפקרתי את העצים אבל לא לך. למה כל פעם היה לוקח את העצים אמר לו הטעינני, והוא קונה אותם מחדש. גמרא בבא מציעא ל'.
עוד מובא מעשה ברבי ישמעאל ורבי יוסי שהלך להר גריזים, באו הכותים אצלו לפתותו שלא יעלה לירושלים להתפלל, אלא יתפלל בהר גריזים, כי המקום ההוא יותר קדוש בעיניהם. אמר להם, אני מראה לכם שאינכם משתווים להר הזה אלא לצלמים אשר תחתיו, שכתוב "ויטמון אותם יעקב תחת האלה אשר עם שכם" כמו שכתוב בבראשית ל"ה. שמע שהם אומרים נשכים ונחתוך אלו הקוצים, והבין שהיו רוצים להרגו, מה עשה, השכים ויצא משם. ירושלמי מסכת עבודה זרה פרק ה' הלכה ד'.
מעשה ברבי ישמעאל בן רבי יוסי, שהלך אחריו תלמיד אחד בשוק של ציון, וראה רבי יוסי שתלמיד זה מפחד. אמר לו, מזה שאתה מפחד זה סימן שאתה חוטא, שנאמר "פחדו בציון חטאים". ישעיה ל"ג. אמר לו אותו תלמיד, והלא נאמר "אשרי אדם מפחד תמיד" משלי כ"ח, אמר לו רבי ישמעאל, פסוק זה בדברי תורה נאמר, כלומר אשרי אדם שמפחד תמיד שמא ישכח את הדברי תורה שלמד, ומתוך כך הוא חוזר תמיד על תלמודו. ברכות ס'. לכן צריך לגרוס הרבה.
הוא היה אומר, רבי ישמעאל היה אומר, תלמידי חכמים כל זמן שמזקינים חכמה מתוספת בהם, ועמי האץר כל זמן שמזקינים טיפשות מתוספת בהם, שבת קנ"ב.

  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 13.12 18:45

    הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...

  • 13.12 18:35

    רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).

  • 13.12 18:33

    כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹

  • 10.12 19:03

    כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!

  • 09.12 18:28

    כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:28

    פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:11

    תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:10

    שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:09

    שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

  • 09.12 18:08

    תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

077-353-2243 או 8724*
לשידור חי יש ללחוץ כוכבית (*) ואז 0

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים