- - - לא מוגה! - - -
אתה רוצה לברר את המהות שלך כיהודי,
מה המקור שלך, למה אתה יהודי, במה אתה שונה מאחרים, מה המקור, אין לך איפה לבדוק? אני לא שונה אבל מכאן, זה לא מעניין אותי. זה לא אני, אתה בחרתנו. זה לא מעניין אותי, תקשיב, זה שלימדו אותך מושגים שפוסלים לך את הבחירה,
לך יש בעיה.
אתה בחרתנו,
זה דבר גדול ועצום. שהוביל אותנו בסוף למה שהוביל אותנו. הפוך,
מי שזכה באירוויזיון, שיתבייש לו.
למה?
הוא אומר אחרי האירוויזיון, אתה בחרתני מכל האומות להיות זמר השנה.
תתבייש לך.
מה זה אתה בחרתני? מי אתה בכלל?
עובדה, בחרו בו, מה הוא יעשה?
שר הכי יפה, בחרו בו מקום ראשון.
אז אתה אומר שהוא גזעני?
אני בחר בי השם
כעם מובחר בגלל שגברתי נעשה ונשמע.
זה נקרא שאני גזעני?
אתה בחרתנו?
אחד קצין, ברק, החליט ששר האוצר יהיה אחד מ-120 חברי כנסת.
מה?
אז הוא גזען?
הוא בחר אותו. זה לא אותו דבר. נו, מה? איך אתה משווה דבר כזה? אם ברק יכול לבחור אדם
שהוא לא מתאים אפילו,
הקדוש ברוך הוא שבחר מכל העמים אותנו, הוא לא יכול לבחור. אבל זה לא אותו דבר. מה הוא פחות מברק? נו, באמת, זה לא אותו דבר.
מה? בטח שלא אותו דבר. בכפלי כפליים יותר הגון וראוי.
בטח שלא אותו דבר.
אתה רוצה להגיד לי שאהוד ברק זה בדיוק אותו דבר כמו העם?
מה זה לא? הוא לא...
אהוד ברק לא מתחיל אפילו.
אהוד ברק, אפילו ברוך שאמר מה היה עולם, לא אמר הבוקר.
זאת אומרת, אתה צריך להבין, אני לקחתי את אהוד ברק להבדיל, להבדיל, להבדיל, כמו הקדוש ברוך הוא. אם ברק יכול לבחור אדם אחד שיהיה שר האוצר,
ואדם אחד שייצג חמש מיליון יהודים בארץ כשר החוץ,
אחד הוא בחר.
והאחד הזה מתהלך ואומר, אני שר החוץ. אתה לא מתבייש?
אתה אומר, אתה בחרתני מכל האומות?
אתה אומר, אתה שר החוץ לא מתבייש?
אתה נבחרת יחידית, תתבייש לך, אתה גזען.
לא, אבל... מה פירוש? בחרו פה. למה? כי צריך לבחור מישהו. אבל שהוא מתבייש... אשר בחר מכל העמים
את העם
את העם שהסכים להיות נבחר.
יש מכרז.
אז העובדה שאני אתחיל עכשיו להתחיל עכשיו לנהל שיחה פילוסופית על מה זה בחירה. לא, הוא אומר שמפריע לו.
בסדר, אז הוא מפריע לו, לא נורא.
לא, לי נורא.
איך בן אדם השתילו בו גזענות כזאת,
להגיד לו שאם אדם נבחר למשהו, הוא גזען? איך אפשר להגיד כזה דבר? לא, לא, את זה לא אמרתי.
אמרתי שאנחנו מתגאים בחטא הגאווה הזה של התא הבחרתנו. זה חטא? אז אני שואל, מה החטא? זה חטא גאווה. סליחה, ליחידה נבחרת.
נבחרת.
נבחרת מלשון בחירה, בחרו אותם מובחרים.
איך אומרים דבר כזה? כן, אבל אם היא תהיה מובחרת אז תהיה בשקט, כי זה התפקיד שלה. מה אתה מדבר? כתוב בכל בסיס שאני נכנס הטובים לטיס.
חטא הבחירה, חטא הטובים.
איך כותבים הטובים לטיס? תתביישו לכם.
הרעים לטיס.
מה זה הטובים לטיס? אבל נגיד ציירת מטכ״ל, בגלל שהם... עוד פעם! אל תברח לי למטכ״ל. הפוך, כמה שזה יותר סודי,
יותר משובח.
המאה ואחד,
שמעת על המאה ואחד?
איך שמעת אם זה סודי?
כי הכי סודי זה הכי מפורסם!
משהו מפורסם בכלל לא סודי!
נכי רק, אתה צריך להבין, בחירה,
בחרת אישה אחת מכל המיליארדים שיש בעולם. אחת בחרתה להתחתן. גזענית וגזען, וחטא הבחירה יחול על ראשכם.
איזה דיבורים!
אתה בחרתנו מכל העמים!
אתה יודע מה זה?
השתבח בורא. כשאתה...
כבוד הרב אבא היקר חג אורים שמח יה"ר שהשי"ת ישמרכם (אמן) ב"ה הסדרה של "ימי החנוכה " שבה כבוד הרב מספר על החשמונאים ברמה גבוהה מרתק מדהים מצחיק מושלם (סגנון של הייתי שם במצרים)!!!! יהודה המכבי איש מיוחד במינו לא יאמן כי יסופר!!! איש רם מעלה עליו השלום. ביקשתי מהשם יתברך שיזכני לאמונה ובטחון כמו שהיה ליהודה המכבי זה תפילה שהלוואי ותתקבל נהיה מסודרים! מדהים מדהים, אחרי ששמעתי את הסדרה מה עברו כמה ניסים גלוים מותשים רצוצים מול צבא שלא נגמר, והפיליםם!!! יבא בא ביי לרוץ לשמוע אסור לפספס זה חנוכה באווירה אמיתית אחרי ששומעים מה היה באמת אפשר לברך כמו שצריך על הניסים!! אני מודה להשם יתברך שזיכני להיות חלק מהעם הקדוש הזה שמוסר נפשו על קדושת השם כבוד הרב תודה רבה לכם איזה כיף לסיים סדרה בת יג' פרקים מרתק והכי מצחיק שכבוד הרב מכניס מפה ומשם כמה דחקוקים.. "בָּרוּךְ ה' לְעוֹלָם אָמֵן וְאָמֵן" (תהלים פט, נג) אשרי מתתיהו אשרי יהודה המכבי "אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁהשם אֱלֹהָיו" (שם קמד, טו)🌸. (ימי החנוכה - חלק א - אלכסנדר מוקדון 08.12.2024 shofar.tv/lessons/17495).
אמירת דברים כאלה יפים שלא ניתן לסתור אותם. יישר כח גדול הרב שליט"א 🙏 (נס גדול - השקר ברח ממני! shofar.tv/videos/24659).
חנוכה שמח כבוד הרב. ב"ה כשמגיע חג חנוכה כשאני קורא אט שומע שיעורים ורעיונות על החשיבות להיבדל מהמתיוונים, ועל המלחמה של המכבים לשמור על טהרה, משתקפת לי הדרך של הרב כהיסטוריה חוזרת ואסמכתא שהדרך של הרב היא נכונה ללא עוררין, נגד רוחות חדשות שמנסות להפיל רבים וטובים ברשת הפיתוי. תודה ענקית על צעידה בדרך אמת ועל התוויה בהירה מה הוא אור ומה הוא חושך. חנוכה שמח.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).