- - - לא מוגה! - - -
כן,
אתה רוצה לשאול?
תן לבחור שם על יד העמוד.
רציתי לשאול דבר כזה,
אני כאילו מאמין והכול, אין לי שום ספק.
יום שישי אני יושב בקידוש, בבית,
כל המשפחה, והאחי לא מאמין בכלל. בכלל, אין.
הוא כאילו, מה שלא הגיוני, לא נראה לו, וזה לא הגיוני בשבילו.
מה לא הגיוני? לא הגיוני שיש הקדוש ברוך הוא, ושהים נפתח, ושלא, כל הדברים האלה, אתה יודע.
מה שלא הגיוני, לא נשמע לו, והוא לא מאמין בזה.
טוב, כל יום שישי בקידוש, ויכוחים, ויכוחים, ויכוחים, ויכוחים, וכל פעם הוא מדבר איתי, ואני, טוב, אין לזה סוף.
יש לי עצה.
נו.
תגיד לו, אנחנו בקידוש לא מתווכחים, בהבדלה רק.
בקיצור, הוא השאל אותי שאלה כזאת בקידוש.
כל קידוש יוצא, אני יוצא מזה ככה, אני אומר לו, אתה צריך לשבת אחד על אחד עם הרב אבנון יצחק, תראה מי יצא מזה צודק.
כן, מה הוא שואל, כן. הוא שואל אותי דבר כזה, תראה, אתה אומר, הקדוש ברוך הוא, כל כך חזק,
מה שהוא רוצה הוא יכול לעשות
בלי להתאמץ בכלל, בלי כלום, בסדר. האם הוא יכול לברוא אבן?
לא, לא ככה, הוא אומר לי דבר כזה.
אפשר עוד מאלה להניח שהוא ברא ביום הראשון את הזה, וביום השני את הזה, וביום השני את הזה, אבל אם הוא כל כך, כל כך, כל כך חזק, למה הוא צריך לנוח ביום שבת?
איזה מותק, איזה שאלה.
איזה שאלה, אני אומר לך.
זו שאלה חכמה, עוד לא שמעתי גדול.
חבל שהוא לא בא, הייתי מכתיר אותו כגדול השואלים בדור.
עכשיו בוא שתבין, אתה יודע איך הקדוש ברוך הוא ברא את העולם?
מה אתה חושב, שהוא עשה שרירים, מתנפח, ככה, ככה, וברא?
ברור שלא.
ויאמר השם, יהי אור.
ויאמר השם, ייקבעו המים אל מקום אחד ותראה היבשה. ויאמר השם, תוצא הארץ דשא.
ויאמר השם.
מה הוא עשה? אמר.
בעשרה מאמרות
ברא הקדוש ברוך הוא שמים בארץ וכל אשר בהם. בעשרה מאמרות.
זה קשה להגיד?
ויאמר, יהי אור, יהי אור, או יהי, יהי, יהי, זה קשה להגיד?
זה צריך כוח?
לא. צריך לנוח מזה? לא.
לא צריך, נכון?
אלא מה הקדוש ברוך הוא? ברא ביום השביעי דבר חדש.
ברא מנוחה.
הבנת?
הוא לא נח,
אלא ברא מנוחה.
זה שהקדוש ברוך הוא הראה לנו שהוא נח בשבת,
ממה הוא שבת? שביתה. אתה יודע מה זה שביתה?
שבת זה לשון שביתה.
הוא שבת ממלאכה. מה הייתה מלאכה?
מלאכת הדיבור.
שאפילו דיבור צריך לשבות בשבת ולא לדבר דברי חול אלא דברי קודש. למה יש ששת ימי המעשה שעושים מלאכה, עובדים, עושים מה שרוצים,
ויש יום אחד רוחני שבו נחים מנוחת הנפש ומתקשרים
עם המחשבה לבורא עולם וזוכרים מי ברא את העולם,
מי נתן לנו את כל ימות השבוע,
מי נותן לנו את כל הטוב שלפנינו,
ומשבחים ומודים להשם יתברך ושרים ומשוררים ונחים מנוחת הנפש.
הבנת?
אני הבנתי. אז השם ברא לנו מנוחה.
ויש לי עוד שאלה אליך.
אנחנו עם הנבחר,
וכאילו אנחנו קיבלנו את כל המצוות והכול,
והאמת של התורה שלנו זה אמת.
למה הקדוש ברוך הוא ברא אותנו כל כך קצת וכל כך שונאים מסביבנו?
למה הוא לא שלא ברא אותנו כל כך הרבה?
כי אנחנו כאילו האמת, אנחנו זה האורגנה. למה לא אותנו הרבה והם קצת?
אתה שואל את זה בתור העם הנבחר, או בתור מי אתה שואל? בתור העם הנבחר.
למה אנחנו קצת, ולמה כולם שונאים אותנו, ולמה רק בעיות? אחד נבחר להיות ראש הממשלה, קוראים לו אולמרט.
והוא שואל את השאלה שלך, למה רק אני נבחרתי לבד, אם אנחנו העם הנבחר?
למה רק אני לבד?
לכן אני מפנה את מקומי,
וביבי יעלה במקומי.
למה אני הנבחר לבד?
שמעת פעם מישהו שקיבל פרס או גביע אומר למה אני לבד?
אנחנו העם הנבחר בגלל שאחרים לא נבחרו.
למה הם לא נבחרו כבר אמרנו?
כיוון שאנחנו בחרנו בשם
וכיוון שבחרנו בשם הוא בחר בנו.
השאר לא רצו לקבל את התורה.
ולמה הם שונאים אותנו?
בגלל שקיבלנו את הפרס.
אתה מכיר מישהו שמקבל פרס וכולם אוהבים אותו?
אתה מכיר מישהו שהרוויח בפייס וכולם אוהבים אותו?
כולם מקנאים בו ושונאים אותו. למה הוא קנה מכונית חדשה ככה?
הבנת למה לא אוהבים אותנו? כן, הבנתי. מהקינה?
יש עוד שאלה להבדלה? לא, תודה. תהיה בריא מותק. ציצית יש לך, נכון? יש, כן, בטח. השטריך מסודר.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).