וכן מבואר בזוהר הקדוש: "רבי יוסי ורבי חייא הלכו בדרך, נאנח רבי חייא ובכה פתח ואמר: "וַתְּהִי שָׂרַי עֲקָרָה אֵין לָהּ וָלָד" (בראשית יא ל) אוי על אותו זמן שהולידה הגר את ישמעאל! אוי על אותו זמן שהולידה הגר את ישמעאל.
וכך שמעתי מפיו של שמעון בר יוחאי: "וואי על אותו זמן שנולד ישמעאל בעולם ונימול!".
תא חזי, בא וראה, ארבע מאות (400) שנים עמד הממונה של בני ישמעאל
וביקש לפני הקב"ה, אמר לו: "מי שנימול יש לו חלק בשמך?"
אמר לו הקב"ה: "כן".
אמר לו: "והרי ישמעאל שנימול למה אין לו חלק בך כמו יצחק?"
אמר לו: "זה נימול כראוי וכתיקוניו וזה אינו כך". זה מל ופרע וזה מל ולא פרע.
הרחיק הקב"ה את בני ישמעאל מדביקות העליון, ונתן להם חלק למטה בארץ הקדושה בשביל המילה שבהם. למה הם נאחזים בארץ עכשיו טוענים: "הארץ שלנו! הארץ שלנו" ? בזכות המילה.
אבל זה עתיד להיפסק ברגע מסוים כתוב, ובאותו רגע "וְיִנָּעֲרוּ רְשָׁעִים מִמֶּנָּה" (איוב לח יג) אז הקב"ה כמו שטיח ינער אותם כמו שעושים ככה בשטיח פססססט וזה מקפיץ את הכל, ככה זה יהיה...
עזות ותקיפות של ישמעאל אינה יודעת גבול! כי בעבור פעולה אחת, בעבור איזה דבר טוב אחד ויחידי, הוא מרהיב עוז להתמודד עם ישראל הנבחר מאת הבורא יתברך שמו. ומעזותו וחוצפתו של ישמעאל סובל עם ישראל לתקופה מסוימת עד שייפול וגאוותו תהיה נעלמת. אבל עד אז העזות והתוקף שלו יהיה חזק כנגד ישראל. זה מה שאנחנו רואים עכשיו, זה אחרית זה הסיום, עוד מעט יהיה סיום. הלימוד מזה הוא: כי מי שהיכולת בידו להחזיק תחת הנהגתו עדה שלמה, או מי שמחנך בנים ותלמידים, שיזהרו להכיר היטב את כוחות הנפש של כל תלמיד!
חובה על כל בעל עדה, בעל משפחה, ראש ישיבה וכן הלאה, חייב להכיר היטב את כוחות הנפש של כל תלמיד! כי צריך להימנע מלקלס תלמידים כאלו שאינם שולטים על נפשם ומתגאים יתר על המידה, כי הם עלולים לעבור את הגבול של הצניעות שלא יהיה בידם לקלקל את עצמם וגם את האחרים! לא בכל אחד אפשר לתת אמון ולבטוח שלא יתפרץ כדי להזיק ולהרעיל את האווירה בכל העדה או בכל הישיבה! זאת אומרת צריכים זהירות יתר שלא לשבח ולא לקלס כאלה שעלולים בכוחותיהם להשתמש בזה לרעה, וזה יעלה ביוקר! אם יגידו אפילו פעם אחת שבח לאחד כזה - יהיה נזק גדול לו ולאחרים.
אז צריכים לדעת את מי לקלס ואת מי לא. שהרי רואים שהתורה הסתירה את השבח שהיה ראוי לפרסם של ישמעאל ושל הגר שסייעו בקבלת האורחים של המלאכים משום הידיעה מה זה יגרום. ואכן ראינו שכך היה. ובאמת ישמעאל תמיד היה מתווכח עם יצחק על זה שהוא מל בגיל שלוש עשרה,
והוא אמר ליצחק: "מה הבעיה? אתה מלו אותך בעל כורחך בלי ידיעתך, אני מלתי מרצון! בגיל שלוש עשרה!! בגיל שלוש עשרה אני מרצון הסכמתי".
אז אמר לו יצחק: "אני מוכן! אתה אבר אחד היית מוכן למסור? אני את כל הגוף שלי מוכן למסור!"
בשביל זה הוא הלך לעקדה, בשביל להוכיח שאכן הוא צודק. אז מפעולה אחת של ישמעאל זה כל העולם, זהו מספיק לו פעם אחת לעשות משהו טוב ועם זה הוא מנגן כל הזמן, .. רברברברברבר... ""אִסְתְּרָא בִּלְגִינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא" הגר עשתה מעשה אחד שהיא הצליחה מן השמים שיְצֵא ממנה, מי יִצֵא ממנה? מי יצא ממנה? ישמעאל יצא ממנה! מה יצא ממנה? והיא כבר הקלה בכבודה של הגבירה! וזלזלה והרגישה גאווה וכו', אז התורה לא מפרסמת אנשים שזה יכול להיות... ואתם יודעים מה הכי מדהים? שהישמעאלים משקרים את העולם
ואומרים: שמי שנעקד זה ישמעאל! זה בכלל לא יצחק... אההה, מה איכפת להם להגיד,
הם אומרים: שירושלים שלהם! מה איכפת להם להגיד.
יש שך ירדני שאומר: שפלסטין לא מוזכרת בקוראן, וארץ ישראל שייכת ליהודים, ונידו אותו עכשיו כולם כל השבט שלו, אבל הוא אומר את האמת והוא חוזר עליה כל הזמן "לא שייך לנו בכלל"! בכלל!! אין פלסטין בכלל שמה.
זאת אומרת אין להם בעיה, הישמעאלים הם מסוגלים לשקר, תופסים אותו גנב אוטו גנב אוטו עכשיו נוסע לשטחים,
הוא יכול להגיד לשוטר: "אתה הגנב, אתה הוצאת אותי עכשיו מהמדרכה שמת אותי באוטו ואתה אומר שאני גנב! איך אתה יכול לעשות כזה דבר?!"
ככה הם יכולים אין להם שום בעיה להגיד את ההיפך מההיפך בלי שום בעיה! בלי שום בעיה! אז זה צריך להבין, זה החבר'ה שאנחנו צריכים להתמודד איתם. אבל אם אנחנו נעשה את רצון הבורא; נקיים תורה ומצוות - הוא יטפל בכל העולם כולו! אתם רואים מה הוא עושה מסביב, אין לקב"ה בעיה לסדר את הכל, רק שאנחנו נעזור כמו שאומרים "תְּנוּ עֹז לֵאלֹהִים" (תהלים סח לה) צריך לעזור. אבל היוצא לנו ממה שלמדנו: לא לפרסם כאלה שעלול להיות נזק, משום שיש להם מידת הגאווה, ואדרבא! לעודד את אלה שברור שהם לא ישתמשו בזה לרעה אלא זה יתן להם דרבון להמשך העבודה.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).