עניני כשרות וצניעות בפרשת חיי שרה | הרב אמנון יצחק
תאריך פרסום: 04.11.2018, שעה: 07:20
- - - לא מוגה! - - -
הבת לאוני ויקטוריה בתוך שאר חולי עמו ישראל בריאות והצלחה אמן
בפרשת השבוע
יש לנו
שני מקורות לעניין הכשרות
ולעניין צניעות
כתוב בפרשה ויושם לפניו לאכול
ויאמר עבד אברהם אנוכי
אליעזר מגיע לבית לבן
והם שמים לפניו לאכול
אז הוא מציין עבד אברהם אנוכי
ריבי ישראל מאיר הכהן מראדין
החפץ חיים נזדמן פעם לעיירה נידחת בפולין
כמנהגו פנה לבית המדרש במקום ושקע בלימוד התורה
אנשי העיירה לא הכירו אותו אישית
ולא שמו לב אליו
והניחו לו לשבת בפינת בית המדרש היכן שכל הקבצנים והעניים נמצאים
ושם היו עושים את השבת באותה עיירה העניים והקבצנים בבית המדרש
אחר תפילת ערבית
ניגש אחד מבעלי הבתים
והזמין את ריבי ישראל מאיר
החופץ חיים להתארח בביתו לסעודת שבת
הגאון הרכין את עצמו לעבר המזמין ולחש באוזנו
בוודאי ידוע לך שאני החפץ חיים
נדהם
האיש מהגילוי המפתיע ושאל את האורח הדגול
מדוע הצניע עצמו רבנו עד עתה ולא גילה את הזהות שלו לבני המקום
כשהגיע לכאן
השיב לו החופץ חיים
בפרשת חיי שרה
מצינו שבשעה שלבן
הזמין את אליעזר לסעוד על שולחנו
אז השיב האורח עבד אברהם אנוכי
התכוון לומר למארחים
שהוא נזהר מאוד בכשרות המאכלים
כיאה לעבד של אברהם
גם אני משתדל לנהוג כך
כל הימים
כיוצא בכך
כל כמה שאפשר לי
אז אני נזהר מפרסום מיותר
שעלול להכשיל אותי בשמץ של התנשאות וגאווה
אבל בשעה שמזמינים אותי לסעוד
אינני נאלץ לגלות למזמין את זהותי
כדי שלא יכשילוני חלילה במאכלים
שיש בהם שמץ פקפוק בכשרות
חופץ חיים
ובנושא הצניעות
כתוב ויוצא העבד
כלי כסף וכלי זהב ובגדים
וייתן לרבקה
הצדיק רבי שלום רוקח מבלז
היה מקפיד
בענייני הלבוש
של אלפי חסידיו
הקפדה יתרה
בכל הזדמנות היה מטריע באוזניהם ללבוש בגדים צנועים
כמקובל בישראל מדורי דורות
כאשר באו אצלו החסידים לקבל ברכתו בענייני שידוכין
הזהיר אותם
לכתוב בטנועים
דברים מפורשים שהבגדים לכלה יסופקו לפי דגם יהודי צנוע ופשוט
כמקובל בבתי חסידים מובהקים
את העניין הזה הסמיך
רבי שלום רוקח
האדמור מבלז על הכתוב הבא
ויוצא העבד כלי כסף
וכלי זהב ובגדים
וייתן לרבקה
נשאלת השאלה
לשם מה נטל עמו אליעזר בגדים מיוחדים מבית אברהם
לכלה שמיועדת ליצחק?
כלום יעלה על הדעת
שמשפחת נחור המכובדת
בעשירה תשלח את הכלה מבית אביה ועימה בלי בגדים ראויים?
אלא בכוונה תחילה דאג אברהם אבינו
שאליעזר עבדו
ייטול עמו בגדים לכלה המיוחדת ליצחק בנו
לפי הדגם המקובל בביתו
לא לפי המודה
כדי שהכלה הזו
העתידה לבוא אל ביתו
לא תלבש את הבגדים האופנתיים והמגונדרים
שלובשות הבנות בעיר נחור האלילית.
אז רואים?
שבתורה הקדושה הדברים כבר מונחים וגדולי ישראל שואבו מפה מקורות
בשביל לדעת כמה צריך להקפיד בכשרות
מעבד אברהם,
להיזהר מאוד בכל מקום שהולכים וכולי.
עכשיו כבר יש פחות בעיה.
אם יש אנשים שהם צריכים להתארח במקום במקום
לקחת סירים ולעשות את הבישולים שמה והם מתביישים ואומרים מה אתה לא סומך עלינו וכולי
עכשיו יש בקפאס קייטרינג בתוך קופסה לכבוד שבת,
מנות,
עשרה סלטים, דגים, עופות, הכל מבושל, אתה לוקח מוכן, לא מבשלים כלום,
אתה בא, זה גם לא מעליב.
אני פשוט אוהב את הקייטרינג הזה לכבוד שבת
ושלום על ישראל.
ובגדים.
כתוב פה גם כן עניין בגדים.
הבגדים הם צריכים להיות צנועים,
לא הצעקה האחרונה ולא השגעון האחרון.
כן, זה צעקות אחרי זה.
אז צריך לדעת, הנה כתוב במפורש, הולך עם בגדים. חסר בגדים שם?
לא, לא. צריך בגדים שהם ראויים על פי התורה.
רבי חנניהו ברגשי אומר, עושה הקודש בכל זאת קודש רואה לפי כוח ארבעולם תרום מסורת שנעמור.
אז אנוך בסלמאן סטגו יחדיל תורו יאדיר.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).