סוד הקיום של בתי ישראל מושטת על כך שהוא כפוף לדת משה וישראל. משעת מסירת טבעת הקידושין הופכת האישה להיות כהקדש, אסור על שאר אנשי העולם, וחובת השמירה והזהירות לבל ייהנו אנשי העולם מן ההקדש מוטל גם עליה.
"הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל" המשפט הזה ידוע ומוכר מאותם הרגעים המרגשים בהם שם החתן את הטבעת על יד אשתו.
אבל יש להתבונן מה משמעות המשפט הזה: מדוע דווקא במצות הנישואין מדגישים אנו שהמצוה תעשה כדת משה וישראל? מה שלא מצינו בשום מצוה אחרת והרי כולן כדת משה וישראל, וצריכים להבין את המשמעות: דת משה זו היא התורה הקדושה ואולם דת ישראל מה היא? אם הכוונה לחכמי ישראל היינו צריכים לומר לדת משה וחכמי ישראל אז למי מתכוונים כדת משה וישראל?
מבארים רבותינו: כאשר איש ואישה מבני ישראל חפצים להקים בית קדוש להשם ולתורתו ישנו תנאי בסיסי שהוא ורק הוא יכול להוות את יסוד הקיום של הבית לאורך ימים ושנים ומבלעדי התנאי הזה אין לבית המשותף ולקשר שביניהם קיום אמיתי. התנאי הזה מורכב מדת משה ומדת ישראל, משמעות התנאי היא: הקפדה ושמירה על מנהגים של צניעות חלקם כתובים בתורה משה והחלק השני אלו מנהגים שנהגו בנות ישראל מדורות עולם והפכו להיות חלק בלתי נפרד מהנהגת בת ישראל. ככתוב בכתובות עב'.
לכן בראשית בנין הבית מודיע החתן לכלה ומתנה אתה את החיים המשותפים ואת שלמות המשפחה שהיא מקבלת על עצמה לחיות על פי אותם המנהגים גם אלו של תורת משה וגם אלו של דת ישראל, דהיינו: דתן של בנות ישראל הצנועות, וזהו יסוד חיי איש ואישה בעם ישראל, שאחר החופה והקידושין קובעים בליבם שיהיו מסורים זו לזו ולא יתנו לב לאחרים בעולם כלל וכלל, חוץ ממשא ומתן וכדומה, ויחיו בצניעות וקדושה שניהם באהבה ואחוה ושלום ורעות בדרכי תורתינו הקדושה.
ברגע שהאישה נשאת מכאן ואלך הרי היא אסורה לכל העולם כהקדש ולכן מקדשים בטבעת עגולה וסתומה בכל צדדיה לרמז לאישה שתהיה צנועה וגדורה סביב סביב כגן נעול, ועל ידי כך תרבה בביתה קדושה כמו שאמרו רבותינו: כל מקום שאתה מוצא גדר ערווה אתה מוצא קדושה.
מכאן ואלך בכל נדנוד קטן יש אחריות גדולה ואפילו חיוך קטן של האישה לאדם זר יכול להפוך לעוון פלילי, וחובת הזהירות לבלי ייהנו אחרים ממנה שהיא ההקדש מוטל גם עליה, זאת הקבלה שקבלנו איש מפי איש להיזהר בצניעות ובקדושה ביתר שאת וביתר עוז ושתהיה האישה מגודרת סביב סביב שלא תשלוט בה שום עין זרה חס ושלום וזהו יסוד חיי עם ישראל, ובהיותינו חפצים בחיים נעימים מוכרחים אנו להיכנע לתורה הקדושה לייסד יסוד הקודש בצניעות ובפרישות כדרך אבותינו הקדושים ובזה נזכה לחיי נחת דקדושה ארוכים וברוכים עם כל המשאלות לטובה ולגאולה הקרובה אמן כן יהיה רצון.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).