הרב: כן, תן לחבדניקית שמה שצועקת בקול רם, תן לה. מעבירים לך את המיקרופון.
ש. אוקי,
הרב: לא לצעוק אבל
ש. אני לא צועקת, אני הייתי רוצה להגיד לך לגבי מה שאתה אמרת על נושא הפאות שיש לך מזה לא יודעת מה, הסתייגות מזה. קודם כל לפי מה שאני רואה פה בקהל שלנו היקר, מה שאתה אומר כיסוי ראש, אני הייתי זורקת אותו לפח הזבל, זה דבר ראשון.
הרב: למה את קיצונית
ש. שרואים שיער בחוץ, פאה
הרב: למה את כל הזמן קיצונית?
ש. פאה היא מכסה את כל הראש ואתה לא רואה דבר ואתה לא משאיר קליעת שיער שאם אתה יוצא החוצה ואתה מסיר את זה, זה הכל גלוי, זה אני אגיד לך לגבי השיער קיים.
הרב: תרשי לי לענות
ש. אצל חב"ד גוזרים את השיער ואין לך צ'אנס לראות שאשה תרים את הפאה או כיסוי ראש, אז מפריע לי שאתה מדבר על נושא הפאה בצורה כזאת, כאילו אם הרבי אומר לשים פאה הוא יודע על מה הוא מדבר
הרב: שמעתי גם אני יודע למה אני מדבר, עכשיו תקשיבי
ש. אתה יכול לראות את כל הקהל שלנו, ולצערי הרב אני חושבת שיש הרבה ליקוי בזה, יש הרבה, ויש הרבה שצריך שיפור בזה
הרב: שמעתי, אוכל לדבר?
ש. תדבר בשמחה
הרב: אה, תודה.
ש. אבל מה שאתה אומר זה ממש מכאיב, זה לא נכון.
הרב: מה שאת אמרת
ש. למה שומרים קוקו, מי ששומר שיער למה
הרב: אני יכול לענות? אני יכול לענות?
ש. כן
הרב: יופי. עכשיו שימי לב, תגידי לי, אשה שמכסה את גופה בבגד צמוד זה כיסוי?
ש. לא צנוע
הרב: שמעתי, אשה שמכסה את גופה בצבע הגוף.
ש. נו מה מה מה מ
הרב: מה מה מה מה מה, מה
ש. פאה זה לא שיער
הרב: מה אני שואל, מה מה
ש. פאה זה לא שיער
הרב: מה, פאה זה כמו שיער ובגד בצבע הגוף זה כמו הגוף
ש. זה לא גוף שלך, זה לא שיער, זה לא שיער. זה שאני רואה פה כובעים פה שרואים שיער זה חמור מאד וקיצוניים וגיהינום יש פה, זה סכנת נפשות.
הרב: בום. עכשיו תשמעי, תרגעי אני אסביר. שמעתי, שמעתי,
ש. אסור שיראה אפילו שערה אחת ופה הכל חשוף וגלוי,
הרב: אסביר לך אסביר, יש פוסקים שאומרים שזה בכלל לא נחשב כיסוי ראש, זה כלום.
ש. אז הפוסקים האלה
הרב: אאאא.... לא לדבר על פוסקים שחיו מאות שנים לפני הרבי ופסקו את מה שפסקו, הבנת? הזהרי, הזהרי בלשונך, לא לדבר על גדולי הפוסקים, את יכולה להגיד שאת אוחזת מדברי הרבי, אין בעיה, תגידי מה שאת רוצה, אבל אל תשללי את דעתם של גדולי הפוסקים.
ש. .... לא שומעים
הרב: ראיתי מה אני לא מבין, אשה שמגלה משערות ראשה ודאי שזה חמור, מי אמר שלא? אבל מה הקשר, ואשה שהולכת עם פאת קאסטם זה מצויין. או כמו שלך ארוכה ומפוזרת זה נפלא. את צריכה ללכת גם עם הפאה צנוע, לא צריך ללכת ככה פפפם.
ש. לא שומעים
הרב: את אומרת, את אומרת, את אומרת, אבל מי שיראה אותך מרחוק יחשוב שאת רווקה. ובפרט שאת צועקת, הוא יגיד זאת נערה. כן. בבקשה.
ש. כבוד הרב, על הפאות יש פסק דין הלכה שפאה חייבת להיות קצרה צנועה ומוכרת כפאה, רבי מלובביץ' אמר לכולנו לכסות ראש בפאה, לא בקאסטם, חס וחליחלה, קאסטם זה כמו שללבוש בגד שהוא לא צנוע, היום יש בגד לא צנוע וגם פאה שהיא לא צנועה.
הרב: נכון נכון נכון, אבל הרבי אמר, ויש עוד הרבה רבי בעולם, גדולים מהרבי שאמרו לא. יש ויש. והפסק לספרדיות שאסור. נקודה. זהו.
ש. יש פסק דין הלכה שכל אשה תלך לפי פסק דין של רב בעלה, אז אם אשה רוצה ללכת עם פאה שתתחתן עם בעל שרבו מתיר פאה, אם התחתנה עם ספרדי אז לא.
הרב: יפה יפה, ואם רבו מתיר לו לאכול בכשרות שהיא לא כשרות, אז היא תתחתן עם בעל שמתיר לו רבו לאכול שלא כל כך בכשרות, וככה כל אחד יחפש לו מי שרבו מתיר לו מה שמתיר לו ויהיה על הכיף כיפאק, יפה רעיון טוב.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).