למה התכוונו הרב קניבסקי והרב דוד אבוחצירא בברכתם למר דארעי?
תאריך פרסום: 07.06.2000, שעה: 14:03
- - - לא מוגה! - - -
שמעתי מהגאון רבי שמעון שבב,
זכר צדיק וברכה.
בשובו מישיבת מיר לבית הוריו בארצות הברית,
נסע דרך ראדין לקבל את ברכת החפץ חיים.
יש עוד מישהו שנדבר עליו
בסוף השיחה, שגם קיבל ברכה
מהרב קנייבסקי, מהרב דוד אבוחצירא,
הלוא הוא מיודענו דור עי,
שנחקר בחקירות
והוא חושש מאוד, נראה מאוד מאוד מבוהל,
ורץ ממקום למקום.
רק מעניין שלרב קנייבסקי הוא בא בעצמו,
אבל לעומת זאת, לרבנים הספרדים הוא נותן שיבואו אליו.
אבל בסוף נדבר על זה.
מכאן אנחנו רואים
שכל אחד
צריך להבין שתלוי בכוונה כשהוא לומד,
איך הוא מתייחס לדברים וככה הוא מרגיש,
ככה הוא מרגיש.
ואם בן אדם
לא עושה את הדברים עם חשק,
אז נפשנו יבשה, אין קול.
זה המתלוננים שהתלוננו על המן, נפשנו יבשה, אין קול.
נפשנו יבשה, אין קול.
וזה מסתדר עם הברכות שקיבל
דור יאיר.
בכיכר השבת מתפרסם
שהוא היה
אתמול אצל הרב קנייבסקי,
והרב קנייבסקי בירך אותו,
שתצא מהכל ללא כלום,
בסייעתא דשמיא.
וזה באמת נכון, הוא יצא בלי כלום,
לא תפקיד של שר,
ולא הכסף, כבר עיכלו לו את הכסף של כמה דירות,
וזה כתוב בסייעתא דשמיא.
והוא הלך גם לקבל ברכה
מהרב דוד אבו חצירא,
והוא בירך אותו שההצלחה בכל העניינים
היא שהכל יעבור כעורבא פרח.
זאת אומרת, כל מה שיש לו יעבור לו,
ויעבור ממנו כעורבא פרח.
ויש לזה שלושה פירושים, מה זה עורבא פרח.
אני לא יודע לאיזה כיוון הרב דוד אבו חצירא,
אולי לשלושתם, אולי רק לאחד מהם.
עורבא פרח זה ביטוי
שראה ציפור,
עורף פרח, אה, אה,
אה, ראה ציפור, זה המקביל.
כשרוצים לחמוק מנושא עיקרי ולהסיט אותו לעניין אחר,
אומרים עורבא פרח.
מאיפה הביטוי הזה לקוח?
ממסכת ביצה.
כאשר רב איביה סבא שאל את רב הונא שאלה הלכתית קשה,
אז השיב לו רב הונא,
עורבא פרח.
רשי מסביר,
רבה ברב הונא העביר נושא במתכוון,
על ידי האמירה,
עורבא פרח, כלומר, הוא שואל אותו שאלה,
והוא אומר, היי, תראה,
עורב, ראית?
ראית?
עורבא פרח.
לפי פירוש רבנו חנן אל,
הדברים עורבא פרח מכוונים כלפי דבריו של אותו המורה,
שדעתו היא דעתם של ילדים המשחקים בציפורים ועורבים,
כלומר הבלים שאין בהם כל ממש.
אז כאילו הוא אמר לו, עורבא פרח,
אתה באמת מאמין שתצא מזה בחייאת דינן.
ויש עוד פירוש אחד,
לאחר שרב, בנו של רב הונא, שאל אותו לפשר הדבר,
שהרי רב הונא היה מכבד את רב איבי אסבא באופן מיוחד,
שהצביע על גדלותו המיוחדת בתורה,
אז הביא לו רב הונא,
כי אי ההיגיון לא בשאלה עצמה.
זאת אומרת, אני מעריך אותך, מר דור אי,
זה אין ספק, אתה פעלת רבות וכולי.
אבל התזמון של השאלה זה הבעיה,
כי השאלה הייתה קשה מאוד לעיון,
והיא נשאלה בזמן שרב הונא היה עייף וחלש ולא יכול להשיב עליה כראוי.
זאת אומרת, עורבא פרח, אתה בא אליי עכשיו, אני לא יודע בכלל מה הממצאים,
על מה חוקרים, מה כל הפרטים וזה,
אתה בא אליי בזמן שאני לא יכול לעיין בכל הסוגיה, שהרי החוקרים חקרו אותך 11 שעות ועוד 6 שעות,
ויהיו עוד בהמשך,
והם שמעו אותך 17 שעות וחקרו על פי הנתונים המצויים בידם,
ואתה רוצה שאני אתן לך ברכה שהכל יעוף כמו עוף שפרח?
בחייאת,
דור אי, מעריך אותך, אבל יש גבול.
עורבא פרח.
על זה נאמר הדרשה שלנו, נפשנו יבשה.
אין קול.
רבי חנין יאמר כשהוא אומר,
נושא הקדוש ברוך הוא לזה קדוש ישראל,
לפי כוח רבו על תורו ומשוות,
שנא אמר אדונאו וסמנסית, גאו יגדיל תורו ויאדיר.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).