טוען...
ספר חוכמת המצפון על סוכות - חלק ד | הרב אמנון יצחק שליט"א
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
‏קיצורי מקלדת
Shortcuts Open/Close/ or ?
‏עצור/נגן‏מקש רווח
‏הגבר עוצמת שמע
‏הנמך עוצמת שמע
‏העבר קדימה
‏העבר אחורה
‏הדלק / כבה כתוביותc
‏יציאה ממסך מלא/מסך מלאf
‏הפעל שמע/השתקm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
‏% העבר קדימה0-9
00:00
00:00
00:00
 

ספר חוכמת המצפון על סוכות - חלק ד | הרב אמנון יצחק שליט"א

 יביע אומר, בני ברק
 תאריך פרסום: 04.10.2012, שעה: 06:14

הורדת MP4 הורדת MP3


4-10-12
"ביום השמיני עצרת תהיה לכם". על הכתוב "ביום השמיני עצרת תהיה לכם", שואלים חכמי ישראל, מדוע נתן לנו הקב"ה את שבעת ימי חג הסוכות ותיכף ומיד לאחר מכן את חג שמיני עצרת שהוא רגל בפני עצמו? ועוד שאלה, מדוע הוא נקרא בשם עצרת? מה ענין עצרת ביום שמיני?
האלשיך הקדוש בפרשת אמור, מבאר מדוע ציוה ה' יתברך לשמוח בחג הסוכות יותר מאשר בשאר המועדים, ככתוב "ושמחת בחגך והיית אך שמח". ביאר האלשיך הקדוש ענין זה על פי מה שאמרו חז"ל במדרש תנחומא, אמר רבי שמואל בר נחמן, בשעה שברא הקב"ה את העולם נתאווה שיהיה לו דירה בתחתונים כמו שיש לו בעליונים, ולכן ברא את האדם וציווה אותו" מכל עץ הגן אכול תאכל ומעץ הדעת טוב ורע לא תאכל ממנו" ועבר על ציוויו. אמר לו הקב"ה, דבר אחד ציויתי אותך ולא שמרת אותו? מיד סילק הקב"ה שכינתו לרקיע הראשון, עמד קין והרג להבל מיד סילק שכינתו לרקיע השני, דור אנוש סילק שכינתו לשלישי, דור המבול סילק לרביעי, דור הפלגה - לחמישי, סדומיים - לשישי, מצריים לשביעי, אמר הקב"ה, שבעה רקיעים בראתי ועד עכשיו יש רשעים. מה עשה? קיפל את כל הדורות הראשונים הרשעים והעמיד אברהם, ז"א קיפל לא החשיב אותם. כיון שהעמיד את אברהם ועשה מעשים טובים, ירד הקב"ה מן הרקיע השביעי לשישי, עמד יצחק פשט צווארו על גבי המזבח, ירד הקב"ה לחמישי, עמד משה והורידה לארץ, שנאמר "וירד ה' על הר סיני" זה בקיצור.
נמצאנו למדים ממדרש זה, כי מאז שברא הקב"ה את העולם, התאווה הוא יתברך שתהיה לו דירה בתחתונים, דהיינו בתוך כל אחד ואחד מישראל. והנה למרות שה' יתברך השרה את שכינתו בבית המקדש, מכל מקום התאווה הוא להשרות את שכינתו בתוך ישראל, כמו שכתוב "ושכנתי בתוכם", דקדקו חכמים ז"ל שלכאורה היה ראוי לכתוב אפילו שכנתי בתוכו, בתוך כל יחיד, למה הוא אומר בתוכם בלשון רבים? אלא רצה הקב"ה ללמדנו דעת שתכלית בנין בית המקדש שישרה הקב"ה את שכינתו בתוך כל אחד מישראל, ולכך אומר הכתוב "ועשו לי מקדש" אבל התכלית היא "ושכנתי בתוכם" בתוך כל אחד ואחד מישראל.
כידוע הוציא הקב,ה את ישראל ממצרים ממ"ט שערי טומאה והכניס אותם למ"ט שערי קדושה, נתן להם את התורה הקדושה וביום ההוא נתבשם העולם, אסור לישון חוץ לסוכה, ונתן להם את התורה הקדושה, וביום ההוא נתבשם העולם, כאשר השרה הקב"ה את שכינתו בתוך ישראל ככתוב "וירד ה' על הר סיני". ע"י חטא העגל קלקלו ישראל הכל, נסתלקה השכינה וכבוד ה' יתברך היה מחולל חס ושלום. בין מלאכי מעלה שלא הסכימו לבריאת האדם ואמרו "מה אנוש כי תזכרנו". אמנם כשעשו ישראל תשובה על עוון העגל ועלה משה רבינו שנית להר סיני, נתרצה ה' שנית לישראל. וביום הכיפורים כשירד משה ריבנו מהר סיני עם הלוחות השניים, ציוה אותם על מלאכת המשכן שכן שוב היו ראויים להשראת השכינה עליהם. אז אחרי התשובה על עוון העגל עלה משה רבינו שנית ונתרצה ה', וביום הכיפורים כשירד משה עם לוחות שניים ציוה על מלאכת המשכן. כי שוב היו ראויים להשכנת שכינה. ועל כך היתה שמחה גדולה לפני ה' יתברך שכן אז הוסחרה חרפת מלאכי השרת שאמרו כי טוב היה העולם אם לא היה נברא. ולכן לאחר יום הכיפורים ציוה ה' לחוג את חג הסוכות כזכר לכך שהוא יתברך השרה את שכינתו בתוך ישראל. כל חג הסוכות זה בזכות הבעלי תשובה, שישראל עשו תשובה על מעשה העגל.
והנה דקדקו חז"ל על הכתוב בתורה בחג הסוכות "אך בחמישה עשר לחודש השביעי תחוגו את חג ה', שכן מדוע כתוב סוכות חג ה' ולא חג לה', כמו שכתוב בשאר הרגלים?
האלשיך הקדוש מבאר, חג הסוכות הוא חג של ה' יתברך, שהוא שמח שהוא משרה את שכינתו על בניו בני ישראל ומתקיים רצונו שיהיה לו דירה בתחתונים, לכן כתוב "אך בחמישה עשר יום לחודש השביעי תחוגו את חג ה'" זה חג שלו. מעתה יאירו עינינו וישמח ליבנו להבין, מה שנתן לנו הקב"ה את שבעת ימי חג הסוכות, והוסיף מיד לאחר מכן את חג שמיני עצרת, שכן צריכים לדעת שבגלל עוונותינו גורמים במשך כל השנה לגירוש חלילה של השכינה הקדושה מהארץ לרקיע. ומרקיע לרקיע עד הרקיע השביעי, אולם כאשר מתקרבים ימי הדין ועושים אנו תשובה במשך חודש אלול, ובעשרת ימי תשובה, זוכים אנו ביום הכיפורים לכפרה מחילה וסליחה על כל עוונותינו. צריכים עוד לדעת, שע"י שאומרים את תפילת הנעילה שבע פעמים "ה' הוא האלהים" יורדת השכינה הקדושה מרקיע לרקיע שבעה רקיעים עד למטה לארץ. אם כן יש למעשה שמונה מקומות, שבהם השכינה הקדושה יכולה להיות, והם כאמור שבעת הרקיעים של מעלה, והארץ כאן למטה, שהיא המקום השמיני.
ואמרו חז"ל, שתכלית הבריאה היא שהשכינה תשרה למטה בארץ, לכן לאחר יום הכיפורים שנמחלו כל עוונותינו יורדת השכינה למטה לארץ, אנו יושבים ברוב חסדיו ורחמיו של הקב"ה שבעה ימים בסוכה, בצילא דמהימנותא - צל האמונה, תחת כנפי השכינה, שבעה ימים אלה כנגד שבעת הרקיעים שבהם היתה השכינה לפני שירדה למטה לארץ, ולאחר מכן הוסיף לנו הקב"ה יום שמיני עצרת כנגד המקום השמיני שזה הארץ, שבה השכינה נמצצאת עכשיו. והיות ותכלית הבריאה היא שהשכינה תהיה למטה בארץ ולא תסלק לרקיעים למעלה, לכן בשמיני עצרת הוא רגל בפני עצמו, ואין לו קשר עם שבעת ימי חג הסוכות.

ש. מה זה עצרת?

הרב: עצרו, עצרו עמדי, ביום השמיני תעצרו עצירה. קראו עצרה. עצרה זה לשון עצירה, אסיפה.
ומה נחמד ונעים להבין, על פי זה את הטעם לכך שהתורה מכנה את היום השמיני בתואר עצרת, ביום השמיני עצרת תהיה לכם, שכן התורה ביקשה ללמדנו דעת, שתכלית עבודת האדם היא להכין מקום ראוי להשראת השכינה למטה בארץ, וצריך לעשות כל מיני השתדלויות כדי לעצור למטה את השכינה בארץ, שלא תסלק לרקיע בגלל עוונותינו. לכן מתחננת התורה הקדושה ואומרת "ביום השמיני עצרת תהיה לכם" אל תסתפקו במה שהשכינה יורדת למטה בשבעת ימי חג הסוכות ולמחרת חס וחלילה תחזרו למעשיהם המקולקלים ותגרמו לשכינה להסתלק לרקיעים למעלה, אלא עצרת תהיה לכם, עצרו את השכינה למטה כי זוהי תכלית הבריאה.
כעת נזכה להבין גם את הענין שנקבע יום שמחת תורה דוקא לשמיני עצרת, כיון שעיקר ירידת השכינה למטה לארץ היתה ע"י קבלת התורה והר סיני, כלשון המדרש עמד משה והורידה לארץ, שנאמר "וירד ה' על הר סיני" אז מתי זה היה ירידת השכינה לארץ? במעמד הר סיני, לכן שמחת תורה נקבע בעצרת. וכן לאחר מתן תורה ירידת השכינה למטה ע"י עסק התורה, כמו שמצינו בגמרא אפילו אחד שיושב ועוסק בתורה שכינה עמו, לכן בשמיני עצרת שהוא כנגד המקום השמיני, דהיינו הארץ, שבו השכינה נמצאת, אנו מסיימים את התורה שבכתב ושמחים בשמחת התורה כדי לרמוז שרק ע"י קבלת התורה זכינו לירידת השכינה למטה לארץ, כמו"כ בעתיד, רק ע"י עסק התורה נזכה להשראה ולהשארה של השכינה בארץ, ולקיים את המצוה של "עצרת תהיה לכם" דהיינו לעצור את השכינה כדי שהיא תשאר לכאן למטה בארץ. הבנתם עכשיו למה יש שמיני עצרת?
רבי חנניה בן עקשיא אומר, רצה הקב"ה לזכות את ישראל....


  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 23.04 10:14

    ["הודו לה' כי טוב" – בענווה ובשמחה] כבוד הרב ב"ה שיעור בוקר מרתק ומחזק הנפש על הענוה ומעלתה (הענווה ומעלתה - חלק ד' 23.04.2025, shofar.tv/videos/17841) להכיר את ערך עצמנו ולא החזיק טובה לעצמנו ושהכל מאיתו יתברך הידיעה שהקב"ה משפיע עלינו טובות וחסדים בכל עת - היא השמחה העצומה שבלב! חזק וברוך👏.

  • 22.04 11:29

    [ברכת הרב והישועה בצהרון: עבודה קבועה, ליד הבית, ובתנאים מופלאים] שלום כבוד הרב, ב"ה אתמול בירכת אותי שאעבוד בצהרונים אחרי העבודה. ולמרות שסוף שנה, מצאו לי לעבוד כמדריכה ויש איתי סייעת לעזר, 60 ש"ח לשעה, שעתיים וחצי, ליד הבית. חשוב לציין: שלמרות שהאחראית קצת קשוחה - היא באה לקראתי, אמרה לי: 'לפנות לצהרונים שיעזרו לי' והם אמרו: 'שאין להם משהו מתאים וגם שאין קביעות, אז אצטרך להסתובב וכל פעם ללכת לגן או בית ספר שיצטרכו ולהחליף את הצוות מתי שצריך...' יצאתי משם ואז האחראית ישבה בחוץ ואמרתי לה: 'שאין מקום' והלכתי לאחר שהתרחקתי ממש, היא קראה לי וביקשה: 'שאקרא למישהי' היא דיברה איתה, ממש ניסתה לעזור. ובדקו ומצאו לי משהו קבוע! ואפילו היה אופציה או בגן או בבית הספר. ב"ה כמו תמיד הרב מברך ויש הצלחה זוכים לישועה🌹! נ.ב. ואני גם לא מאכילה, אלא הסייעת דואגת להביא לילדים לאכול. תודה כבוד הרב.

  • 22.04 11:26

    [ניצחון בזכות האמונה: הצלחה מלאה בתביעה ללא עו"ד בעקבות עצת הרב] שלום לכבוד רבי. שאלתי את הרב: 'האם לתבוע נכות עם עורך דין או לבד?' כי עם עוד היה נראה לי השתדלות יתרה! וב"ה כבודו הורה לי: 'לבד'. ואני רוצה לבשר: 'שהבורא עשה את כל העבודה! התביעה הצליחה מאה אחוז (100%) בזכות השם יתברך בלבד, רואים מעשי ידיו. הכל היה חלק וקל ומוצלח כמו שבחיים לא היה צפוי - אפילו עם עו"ד. תודה להשם יתברך ולכבוד הרב שעשיתי על פיך וברכה מצויה בכל מוצא פיך כבוד הרב. תודה רבה.

  • 20.04 20:36

    [בזכות כבוד הרב: ניצלנו משקוצי הנפש – מוסר מפרשת צו על מאכלות אסורות] כבוד הרב שליט"א, בלימוד של 'חוק לישראל' בחלק של המוסר מדבר על מאכלות אסורות, שיראו ממה ניצלנו ב"ה בזכות כבוד הרב! [חוק לישראל, פרשת צו יום שלישי, מוסר משערי קדושה ח"ב ש"ו] ציטוט: 'מַאֲכָלוֹת אֲסוּרוֹת יָדוּעַ כִּי אֲפִילוּ אֶת הַנֶּפֶשׁ הֵן מְשַׁקְצִין כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (ויקרא כ'): "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם" וְלֹא עוֹד אֶלָא שֶׁהַפּוֹרֵשׁ מֵהֶן נִקְרָא: 'קָדוֹשׁ!' כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם וְגו' וְהִתְקַדְשְׁתֶּם וְגו' כִּי אֲנִי ה' הַמַּעֲלֶה וְגוֹ' וִהְיִיתֶם קְדוֹשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אָנִי". וְיָדַעְתָּ כִּי הַקְדוּשָׁה מְבִיאָה לִידֵי רוּחַ הַקֹּדֶשׁ'. (לכתבה: חוק לישראל, סט כיס, 54 כרכים 145 ש"ח shofar.tv/articles/15320. לאשכול כשרות הבשר העוף והמאכלים בימינו shofar.tv/threads/9).

  • 20.04 19:07

    [מגיפה, מסכות וסנקציות – רמזים שנאמרו מפי הרב כבר בשנת תשס"ג] חלק משיעור, לפני 22 שנים! הרב שליט"א בהרצאה בקרית הרצוג בשם "בְּצֶדֶק תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶךָ" (ויקרא יט, טו. shofar.tv/lectures/1057) ומיד אחרי שהרב מספר על תלמידי רבי עקיבא 'שלא חלקו כבוד זה לזה...' ורבי עקיבא הזהיר את החמישה שנותרו: 'שלא יעשו כמעשיהם!... יצאו מיד ומילאו את כל הארץ תורה..." ואז כבוד הרב משלב עם זה את המגיפה 'סרס' שהתפרצה באותה שנה(2003) שידועה גם בשם: 'שקורונה'. ואומר: 'מגיפה עולמית שיכולה להיפרץ ואף מדבר על כמה בודדים שמתו ואלפים הולכים עם מסיכות...!' אכן, אפשר לומר: 'נבואה!' והנמשל ברור... לבסוף הקטע: 'רבי יהונתן אייבשיץ, מה זה שנאת חינם? - אף אחד לא דאג רוחנית אחד לשני! "וְהֶחֱזַקְתָּ בּוֹ" (ויקרא כה, לה) לא רק פיזית, אלא רוחנית!'

  • 20.04 18:03

    [העקידה באור חדש – חידוש מהרצאה שפתר לי קושיות של שנים] מועדים לשמחה רבינו היקר! ב"ה באמת חידוש גדול ומחייב לימדתנו בהרצאה (בני ברק - הקבלת פני רבו "מעלת הזריזות" 18.04.2025 shofar.tv/lectures/1655) ונפתרו לי כמה קושיות שהיו לי בעניין העקידה תמיד שאלתי 1. למה עקידת יצחק נספר ונמדד כניסיון לאברהם ולא גם ליצחק? הרי בכל זאת הוא הנעקד! 2. מה כבר הניסיון לעקוד את הבן אחרי שכבר קפץ לאש ויצא למלחמה בודד נגד מיליונים וכו' הרי כל חייו נתן את כל כולו להשי"ת! 3. "כִּי עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי יְרֵא אֱלֹהִים אַתָּה" (בראשית כב, יב) קצת מבייש שרק עכשיו הוכתר כירא שמים?! אחרי כל מה שעבר אברהם בחייו למען הבורא! אבל עכשיו אחרי החידוש הנפלא! שהניסיון היה על אופן ביצוע העקידה שאפילו ביקע לבדו את העצים ובזריזות ב"ה זה פותר את כל השאלות! לעיל, כדלהלן: 1. דווקא אברהם שהיה אז בן 137 ניסיון הזריזות גדול לאין שיעור מיצחק שהיה בן 37. 2. באמת העקדה עצמה היא לא הנקודה אלא הזריזות, מה שלא היה שייך לבדיקה בשאר הניסיונות. ואם נבוא ונקשה: הרי במלחמה נגד 4 המלכים, אברהם הריק את חניכיו בזריזות? אין זה דומה, כיוון ששם ההצלה תלויה בזמן! כי הצבאות הולכים ומתרחקים, מה שאין כן העקידה שהיצר טוען: 'שום דבר לא בוער...' 3. כאן אברהם הוכיח לבורא וגילה על כל מפעל חייו שאכן היה בשמחה! בזכות הזריזות, כמו שהסביר הרב בהרצאה. ישר כוח!!! עד כאן תאוריה נפלאה מאד מאד, מכאן החלק הפרקטי, יה"ר שנזכה לקיים, חג שמח (אמן).

  • 20.04 17:26

    [תודה מכל הלב – בזכותכם עשרות משפחות חגגו את פסח בשמחה!] 💐 בס"ד, מועדים לשמחה לתורמים ולכולם! 🎞️ ב"ה ערכנו סרטון קצר כהוקרה לכל התורמים ששימחו עשרות משפחות למשך החג! כל הפעילות לא היתה אפשרית בלעדיכם! 🌟 חגים וזמנים לששון עד לגאולה השלמה ברחמים מהרה בניסן הזה אמן❣️ 💛עמותת בצדקה תכונני💛 פסח התשפ"ה (לכתבה: הגדה של פסח - בצדקה תכונני - כאשר ציוה השם shofar.tv/articles/15373).

  • 20.04 17:21

    [בזכות ההרצאה – זכיתי לעלות לארץ ישראל: סיפור של סגירת מעגל ונס גלוי] רבנו הקדוש, מועדים לשמחה. ב"ה בהרצאה שארגנתי באילת לפני שנה, בחודש שבט, נושא ההרצאה היה על עשרת הדברות ועל חודש סיון (29.01.2024 shofar.tv/lectures/1583) במעמד ההרצאה בירכת אותי: 'שאזכה לעלות לארץ ישראל!' וב"ה אחרי כמה חודשים בדיוק זכיתי לעלות לארץ ישראל בחודש סיון. ועכשיו יש 'סגירת מעגל' בחודש הגאולה, חודש ניסן, רגע לפני שהחודש של הגאולה חולף לו, שוב יש הרצאה באילת (23.04.2025) והפעם בעזרת השי"ת אזכה להגיע כאורחת באילת... אם ידעו כולם שבזכות זה שארגנתי הרצאה ועזרתי בהפצה זה מה שיפתח לי שערי שמים לעלות לארץ ישראל, כולם צריכים לרוץ לארגן הרצאה! ממש בריש גלי, זה ברור לי שרק בזכות זה זכיתי להגאל ממצרים. תודה רבנו, שבזכותך ניצלתי, כמו הרבה פעמים. תודה להשי"ת שאתה הוא רבנו. אשמח אם יפורסם הנס העצום הזה, זה המעט הכרת הטוב שלי, לרבנו היקר, עטרת ראשנו, להגיד בפשטות שיש לרבנו, תודה רבה על הכל.

  • 20.04 16:51

    [תפילות שמרעידות את השמים – סיפור על ניסים והכרת הטוב] בס"ד שלום וברכה, מועדים לשמחה חגים וזמנים לכבוד גדול הדור מורנו ורבנו עטרת ראשנו צדיק האמת בדורנו רבי אמנון יצחק שליט"א "מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַה' כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי ה' הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ ולא [וְלוֹ] אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב ה' לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:" (תהלים פרק ק') תודה רבה למלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא שנותן לנו מתנה גדולה ונפלאה בדורנו את מורנו ורבנו רבי אמנון יצחק שליט"א שמברך ומתפלל לקדוש ברוך הוא על עם ישראל בכל זמן וב"ה התפילות עושות פלאי פלאים בשמים, ניסים ונפלאות הכרת הטוב לרב, שהשיב: 'בירכתי'... תודה תודה תודה תודה תודה רבה הנה ב"ה אמא שתחי' השתחררה עכשיו מבית חולים בדרך לבית בריאה ושלמה יהי רצון מלפני אבינו שבשמים כשם שהרב שליט"א מברך ומתפלל על עם ישראל ומשמח אותם כך מן השמים ישמחו אותו ואת אשתו ובניו ובנותיו וכל יוצאי חלציו, בריאות ואריכות ימים ויוקויים בו הפסוק: "כִּי אֹרֶךְ יָמִים וּשְׁנוֹת חַיִּים וְשָׁלוֹם יוֹסִיפוּ לָךְ" (משלי ג, ב) ולכל הברכות הכתובות בספר התורה אמן ואמן ברכת: מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון, פסח כשר ושמח.

  • 20.04 16:40

    [ברכת הצדיק שהביאה שלום לביתנו] ביום רביעי, שעבר, אימי ביקשה מכבודו: 'שיברך את הבית לשלום' מפני המחלוקת, מה שלא היה בעבר הרחוק הרחוק... 'ושיהיה חג שמח! ושלא תהיה מחלוקת בחג בין האחים'. וממש בדרך של נס! השי"ת מקשיב לצדיק וב"ה החג היה כיף מלא באהבה בין האחים, גם מי שלא מדבר - היה בשקט וברוגע, הבית היה עם שלווה בלי שום מריבה, אלא, חג שמח ושלום. ולכן רציתי לפרסם את זה ולהודות לכבוד הרב. מועדים לשמחה 🌹🌹.

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

 02-372-4787 | שידור חי:  073-337-6900

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime