קדימה - קדימה
תאריך פרסום: 19.11.2012
ש. לא שומעים
הרב: מה יש לצדיק הנסתר? אבל אם הוא נסתר הוא בלאו הכי לא נהנה מן העולם, אז הוא לא חי על חשבון העולם הבא שלו. אבל רבים כן צריכים לו, כי הוא מחזיק את העולם. העמוד שעליו עומד הבנין הוא נסתר, אבל כל הבנין עומד בזכותו, זה צדיק נסתר.
מכל מקום יהודים יקרים, אנחנו רואים שאנחנו לא צריכים לחשוש מזה. מפה אני מגיע למצב הבטחוני נכון לעכשיו. אתה מוכן עם הקטע? תודה רבה.
מכל מקום, אנחנו לכאורה שנואים מאד בעולם, סתם מראים לנו פרצוף של ידידים וזה האמריקאים האירופאים, זה סתם, זה רק הצגה, כי האינטרסים שלהם קודמים לאינטרסים שלנו, ברגע שהם מבינים שיכול להיות פה התלקחות אז לא מעניין אותם כמה טילים אנחנו מקבלים ביום, מעניין אותם שיש שקט בגזרה, שלא תהיה התלקחות שתשפיע על הנפט, שלא תשפיע על המזה"ת וממילא ירידות בבורסות העולמיות וכו', אז לא אוהבים אותנו. וגם אם שונאים אותנו אז מה אנחנו מתרגשים? מאז ומתמיד שנאו אותנו, בידוע הלכה עשיו שונא ליעקב, לא צריך סיבה. כשהיינו עניים אמרו שאנחנו צוענים חיים על חשבונם, כשהיינו מצליחים אמרו שאנחנו מוצצים את לשד המדינה שבה אנחנו חיים, מכל מקום תמיד לא מרוצים משהותנו שם, ואפילו מהיותנו כאן. גם זה לא מוצא חן בעיני אף אחד. רק מה, יש תרבות, התנהגות קצת בפרט אחרי השואה, אז משתדלים ככה לנשוך שפתיים ולשחק אותה עם חיוכים, יס יס יס. זה הכל. אבל אנחנו לא צריכים להיות מוטרדים, כי האלהים יבקש את נרדף, אם אנחנו נרדפים ה' שומר עלינו.
אתם ראיתם את הסרט המנצחים לפני שבאתי? ראיתם נכון? אבל יש עוד מצב פנימי שיהודים רודפים את לומדי התורה, והאלהים יבקש את נרדף, זה לא משנה, גם אם הנרדף רשע, גם אם הוא רשע זה כלל, האלהים יבקש את נרדף. עדיף תמיד להיות נרדף מרודף.
אמרתי והזהרתי וזה קטעים שהוא אמור להוריד ולהראות, בטבריה הייתי, ואמרתי שבגלל גזרת הגיוס שהחליטו לבטל את חוק טל, ורוצים לגייס את בני הישיבות שזה בבת עינו של הקב"ה אתם תראו שהמלחמה קרובה מאד, כמה עבר מאז והנה אנחנו כרגע בעיצומה של מלחמה שיכולה להתפתח לכאן ולכאן. ומאות טילים כל יום זה לא חויה נוחה נכון? אתם יודעים מה זה הפחד רק של ילדים שגדלים באוירה כזאת, הם לא יהיו נורמלים, ילדים כאלה לא יוכלו להיות נורמלים, לא במושג לא נורמלי כמו שמפרשים, לא בנורמה הבריאה של ילד שגדל בלי טילים ילד שגדל עם טילים, זה משהו אחר. סף המתח שלו, הפחד, הרגישות זה כל החיים ילווה אותו, ובפרט אם הוא ראה תוצאות של טיל או דברים כאלה.
אז לכן הנה זה בא וזה בא מהר, אמרתי לפני שנים כבר והוצאתי גם דיסק - המלחמה על תל אביב, צחקו עלי כמו תמיד, חילקתי מאתיים אלף, מאה אלף רק בתל אביב שיתכוננו לטילים. כרגע הטילים לא נחתו ויהי רצון שכך יהיה, אבל אם הסורים יכנסו לתמונה לדוגמא, או החיזבאללה, הטילים שלהם הרבה יותר מדויקים, יותר מהירים, זמן תגובה של כיפת ברזל צריכה להיות יותר מהירה, ויותר מדויקת, והכמויות הן אדירות מה שיש להם וזה גם טונה כל טיל, זה לא צינורות שגנבו אותם ניסרו ומילאו אותם חומר נפץ, מדובר על חמרים תקניים, אז ז"א זה לא פשוט, זה היומן מה שנקרא. מה יקרה שיתחיל הסרט? ובזמנו אמר ברק שהוא לא פוחד, 500 ימותו. יש לו מחשבון מיוחד להרוגים, הוא עושה לפי שטח ולפי זה טח טיח טיח יוצא לו ככה שיצא לא יותר מ-500, אלוף העולם לחישובים. מכל מקום, עכשיו אנחנו נמצאים במערכה, ותראו את הדשדוש, פתיחה עשר. ואחרי זה דשדוש, עוד פעם מאזינים, מה יגידו אומות העולם, מה אתה אומר אובמבה, כמה? 48 שעות, בסדר, מבטיח לך אני לא נכנס לעזה עד שבסדר, אוקי, נו, ואם אתה תכנע ותסכים אז חמאס והמוג'האידין וגדודי אלאקצה ואל-קעידה וכל החבר'ה יפסיקו, אכפת להם אובמבה? הם יודעים מה זה הסכם? שכחתם שערפאת הגיע כבר לחתימה על ההסכם, העט היה על הנייר, היה הסכם בפריז והוא לא חתם, עזב את העט והלך. הסכם, הוא הסכים, הוא הסכים, לא חתם. כי הכל הצגה, אתם חושבים הם רוצים 67? גם 48 לא מספיק להם, שטויות, הכל שטויות. איפה אבו מאזן נעלם? איפה הוא, למה הו אלא אומר להם די חבר'ה, תפסיקו נו די די די, למה הוא לא מתערב? ישראל במשא ומתן איתו וכאילו והוא יתן לנו וניתן לו, ומי הוא בכלל. אפילו לא בובה. אז שומרים עליו כמו אתרוג, בשביל מה? בשביל לחתום הסכם שבסוף החמאס יפר אותו ואם לא החמס אז הג'יהאד האיסלאמי, ואם לא הג'יהאד אז יבוא עוד אחד אחר וימציא שם וכל פעם יחליפו שמות וידחפו אותנו עוד ועוד. איפה השכל, אני לא מבין, זה מדינה רצינית? כל הכבוד, יודעים לפגוע מאה אחוז, מצוין, ובסוף כשמגיעים למילה האחרונה נו, אתם תעמדו עליה עד הסוף או לא? אם עכשיו עוצרים ולא מסיימים את העבודה, הם רק מתעצמים מחדש, ויהיה עוד סיבוב ועוד פעם יהיה ויתחילו עם טפטוף קטן, ואז יגידו בשביל טיל אחד לא עושים כלום, וכל זמן שאין נפגעים אז לא עושים כלום, אבל החרדות וצבע אדום וכל פעם ואין חיים והילדים בבית ספר ובגן, ומה קרה, ומה עם הילד, ואמהות צ ועקות ופפפפ ומה יהיה? וככה 12 שנה. ולישראל זה בסדר, נחמד, העיקר עוד קדנציה ועוד קדנציה ועוד קדנציה, יופי.
מה יהיה? ומה יהיה עכשיו אם איראן תחמם עוד גזרה? הרי מי הפעיל אותם עכשיו, האיראנים הפעילו אותם, למה שישכחו מהפצצה הגרעינית שלהם, ושישכחו מהטבח בסוריה, אתם שומעים מה מדברים? העולם משתומם, נהרגו כך וכך ילדים בעזה, נכון, זה בלתי נסבל שילדים נהרגים, של כל צד, נכון, אבל רגע, אתם צועקים איך הם מעזים לירות מאות טילים בשביל להרוג ילדים, שמעתם מישהו שעושה מחאה על זה? לא. רק אם אנחנו פוגעים, אוי, בסוריה כל יום נהרגים, הם הורגים את האחים שלהם מאה מאתיים 300 כל יום, העולם לא מדבר, עד עכשיו למעלה משלשים אלף, לעולם אין בעיה, לא נתנו אולטימטום לאסאד 48 שעות, לא נתנו לו כלום, חרית ברית, אובמבה פעם אמר משהו, הוא כבר לא לגיטימי, הגיע זמנו לרדת, ביקש ממנו, עשה לו ככה, ושום דבר לא קורה, וכבר שנה ושבע חודש, ורוצחים רוצחים רוצחים רוצחים ולא אכפת. אנחנו שמתגוננים מפני מאות טילים כל יום במשך 12 שנה, אוי וי, אנחנו כבר לא סטרילים בפצצות בימים האחרונים, אז כל השדרנים השמאלנים מפחידים וכבר עושים חשבון כמה זה עולה כסף, ועושים וזה העיקר לעצור את הכל ולחזור כדי שהבובמה אבו מאזן יבוא ויחתום. אשאדה, תגידו לי מה זה? איפה ביבי? ביבי אמר שהוא יטפל באיראנים, עברו ארבע שנים, הם התעצמו, התחפרו, נכנסו למעמקים, למה אתה מחכה? פה יש לך עכשיו את כל ההצדקה, 57 אחוז מהאמריקאים אומרים שהמבצע מוצדק, ראשי העולם כרגע המערבי אומרים שזה מוצדק, תמשיך תסיים, הרי בשביל מה נכנסת? למה נכנסת למבצע? שלא יהיה יותר ירי. אז איזה פשרה אתה רוצה לעשות? אם לא תקבל את זה ונגמר הסיפור.
לכן אתה צריך להגיד להם רבותי, אני נותן לכם שעה, אם אתם לא מפסיקים את הירי פירושו של דבר, אין משא ומתן תחת ירי, אתם רוצים מו"מ? תוך שעה להפסיק את הירי ולהכנס למו"מ, לא פירושו שהכל זה חרטה ברטה אנחנו נכנסים עד שנשיג את התוצאה, כי מלמעלה אי אפשר לסיים. בנק המטרות נגמר מזמן, זה שאומרים שיש עוד מטרות, זה כן יש עוד כמה רעפים ועוד כמה בנינים ועוד כמה צריפים שאפשר לפוצץ, אבל בתכלס כל זמן שהמנהיגים עדיין קיימים תהיה בעיה. צריכים להביא לפינלה, וכשיבוא פעם הבאה ומישהו ירצה להתעסק איתנו עוד פעם יבין שגם בפעם הבאה תהיה פינלה, אז כל מי שלוקח את התפקיד יודע שסופו כמו הקודמים, ממילא יהיה יותר קל.
אבל יש לי הצעה טובה, תשמעו הצעה. איראן מה? טנק יו, איראן מאמנת את כל הארגוני טרור, מממנת, שולחת טילים, עכשיו יש אניה עם 270 טילי פג'אר 5 מחודשים שיצאו מאיראן עכשיו לכיוון עזה, ז"א הם אמרו בגלוי הפעם, המזכ"ל שלהם אמר שאיראן נתנה להם את כל הציוד והכל, אז עכשיו כל העולם יודע שזה האיראנים, ז"א עזה זה איראן, זה לא עזה זה רק שטח שנקרא עזה והג'יהאד זה איראנים. רגע, הם הקימו גדודים כאלה, ישראל תקים גדודים של עזתים בתשלום, תשלום יותר ממה שהאיראנים משלמים, באימונים ויקראו גדודי החירות. מה זה גדודי החירות? התפקיד שלהם לנקות את גדודי הטרור ולהביא חירות לתושבי עזה. תושבי עזה רוצים שקט, רוצים פרנסה, רוצים מסחר, עזה יכלה להיות סינגפור, מקום תיירותי מספר אחד, כל היום הם מתבוססים בטילים, באזעקות, בבלגנים, בהרס וחורבן, להקים גדודי חירות שהם ילחמו בשביל העם שלהם, כמו שהמורדים נלחמים במשטר של אסאד להוריד אותו, כדי להעניק מצב יותר טוב לסורים, אותו דבר, במימון רשמי גלוי איראן מממנת את האויבים, אנחנו דואגים לאויבים שיוכלו לחיות טוב ולמה שהם שואפים. טפלו בהם. קחו כסף קחו אימונים, לא כמו שאמריקה וישראל עשו, אימנו את אש"ף, נתנו להם נשק והפנו אותו נגדנו.
ש. מי נתן להם נשק?
הרב: יזרעאל
ש. מי עמד בראש ישראל?
הרב: סעידי אני חושב
ש. לא להזכיר את השם שלו הרב לטובה.
הרב: נכון, קיצורו של דבר, רואים מפה, יש מה לעשות. איך ישראל משתמשת במסתערבים, איך היא משתמשת במלשינונים, במודיעין, איך? אותו דבר, בגלוי, בגלוי, אנחנו נשלם בשביל שיקום עזה, טפלו בטרוריסטים שהורגים אתכם, מי שמביא עליכם את הכל זה אנשים שלכם, סלקו אותם. הם שמים את הפצצות והמאגרים ליד הילדים, ליד גנים, ליד בתי ספר, ליד מסגדים במגרשי כדורגל, הם שמים במקום שיהיו דוקא פצועים ופגועים ילדים כדי שיוכלו לקחת אותם בידיים ולהראות לטלויזיה העולמית, הנה, היהודים רוצחים ילדים חפים מפשע, אין להם בעיה. הם מקריבים קרבנות מבוגרים ונערים, גם תינוקות, קוראים לזה שהידים, פטנט. אז אם ככה, בא נדבר בשפה ברורה, מי שרוצה להתגייס לגדודי החירות יקבל הבטחת הכנסה, זה יעלה לנו יותר זול מחמישים עד מאה אלף דולר כל טיל שיוצא מכיפת ברזל, אפשר לממן את גדודי החירות. תן להם שיטופלו בחבר'ה שלהם, הם גורמים לכם את האסון, תטו אותם. למה אנחנו צריכים לרדוף אחריהם ולפגוע בינתיים בילדים חפים מפשע כי אין אפשרות אחרת, אתם יודעים איפה הם - טפלו בהם, אתם לא רוצים להרוג אותם אין בעיה, סלקו אותם מעזה. מה כל כך מסובך להסביר להם את זה, אם אתם לא רוצים לעשות את זה אז תסבלו, זה החבר'ה שלכם גורמים לכם. לא ישראל, אנחנו לא יורים טילים לעזה, עזה יורה טילים אלינו. אנחנו רק מתגוננים, וכל יפי הנפש מאירופה שאומרים לנו די, די, די, נו די, כבר עברו חמישה ימים תפסיקו נו, אם בלונדון היו נופלים טילים או בפריז או ביון, או באמריקה, מישהו היה שותק, היו נכנסים מוחקים את המקום מוחקים. בשביל שני בנינים בארה"ב, ארה"ב יצאה למלחמה עשר שנים באפגניסן ובעירק, אבל עירקים לא הורידו את הבנינים ואפגנים גם לא הורידו, בגלל אחד שהיה שמה, אם בשביל אחד תראו מה עשו חורבן בשתי מדינות עשר שנים, אז מה עם כל יום.
אצלהם דם ודם זה שונה, דם אמריקאי זה משהו מיוחד, דם יהודי זה קרבנות השלום. בינתיים הוא קיבל פרס נובל לשלום, אובמבה, שום שלום הוא לא הביא, ערפאת קיבל פרס לשלום הוא ודאי היה איש השלום ממש רודף שלום, לא היה כמוהו, רבי קיבל שלום ופרס קיבל שלום וכולם שלום ואין שלום. אז על מה קיבלו פרס? בד"כ אדם עשה עבודה, מגיע לו פרס, אדם לא עשה כלום על מה קיבל פרס? לאובמבה נתנו פרס מוקדם, למה? לסגור לו את האפשרות שהוא יצא לעוד מלחמה, אז אמרו לו אתה קיבלת פרס לשלום אתה לא יכול להלחם יותר, סתמו לו את הפה עם הפרס, מאז הוא שואף לשלום, איפה? על חשבון אחרים. נו תגידו לי זה רציני? ככה אפשר לחיות? היום יושבים פה בשקט, אבל ברגע שתתחיל החגיגה לא יהיה שום מקום שיהיה בו שקט. האיראנים והסורים והחיזבאללה לא התחמשו סתם, אין סתם, אתם רואים הם הכינו את הכל מראש, שמו את הכל תת קרקעי מרימים את זה ככה עושים ככה, הכל מתוכנן מחילות מנהרות הכל הכל הכל הכל, ופה בעזה זה רק בשנים האחרונות למדו את הפטנט וזה אפס לעומת מה שיש בלבנון, ואיראן זה בכלל בלגן, זה מדינה מעצמה בגודל אין סופי כמעט, זה לא כמו לבנון משהו קטן קומפקטי מרחק דקה טיסה, אתה רואה פחות או יותר מאיפה זה יוצא, שמה לך תחפש מאיפה זה. אם אין לך מידע מדויק אתה לא יכול להגיע. אתה יכול להסתובב במרחבים כאלה אין סופיים, ואתה במרחק של 1800 ק"מ. אז המצב לא פשוט. המצב לא פשוט.
מה אתם אומרים מה עושים? מה עושים? אין לכם עצה? מה אתם אומרים?
ש. תהילים נגד טילים?
הרב: כן למדתם הא סלוגנים, כן? מה? בואו תשמעו משהו, תשמעו, תשמעו.
בואו נספור עד שלש, וואון טו סרי... איטבח על יהוד, מול חמאס וחיזבאללה גם איראן נסראללה ובן לאדן ואבו עמר ופלשתין וכל השאר, מול חמאס וחיזבאללה גם איראן נסראללה ובן לאדן ואבו עמר ופלשתין וכל השאר, יש לנו היסטוריה מנצחת, בתנ"ך היא כבר מונחת, השתמשו בה אבותינו וניצחו בה את כל אויבינו, התשובה של כל אחד היא מכה לכל ג'יהאד, התשובה של כל העם היא גאולה לכל העולם, התשובה של כל אחד היא מכה לכל ג'יהאד, התשובה של כל העם היא גאולה לכל העולם. השלום בוא יבוא רק לאחר גוג ומגוג, טילים רבים ופצצת אטום ינחתו עלינו מכל מקום, מה נעשה לא להפגע מכל מרעין בישין ורע, נרבה תורה וגמילות חסדים כהבטחת התורה והנביאים. התשובה של כל אחד היא מכה לכל ג'יהאד, התשובה של כל העם היא גאולה לכל העולם. התשובה של כל אחד היא מכה לכל ג'יהאד, התשובה שלכ ל העם היא גאולה לכל העולם. מבצע מיליון חוזרים בתשובה, כל אחד יחזיר אחד השנה, משימה קדושה זו לשם שויון תביא גאולה מאל עליון. סוף דבר הכל נשמע, עולם החומר כולו יגווע, מול הצועקים אלה ווקבר, שמע ישראל ה' אחד. התשובה של כל אחד היא מכה לכל ג'יהאד, התשובה של כל העם היא גאולה לכל העולם, התשובה של כל אחד היא מכה לכל ג'יהאד, התשובה של כל העם היא גאולה לכל העולם. איטבח על יהוד. שמע ישראל ה' אלקינו ה' אחד. שמע ישראל ה' אלקינו ה' אחד. שמע ישראל ה' אלקינו ה' אחד.
הרב: תודה.
אם כן התשובה זאת התרופה. הקב"ה רוצה לראות האם אנחנו מבינים למה יש לנו בעיות, למה יש לנו מלחמות, אם נבין ונתקרב לקב"ה אז זאת התשובה. התשובה לכל האויבים זה מה שאנחנו מתקרבים לאבינו שבשמים. ממילא התשובה של כל אחד מאיתנו זה המכה של כל אלה שרודפים אותנו. אבל צריך להביא לקב"ה, כמו שאומרים, מעשים. אם עושים את המעשים כמו שצריך אז הקב"ה מושיע את ישראל כמו שהיה בכל ההיסטוריה של העם היהודי, תבדקו אלפי שנים, כשישראל סטו מן הדרך, באו האויבים עליהם, חזרו לה' סילק הקב"ה אותם מעליהם וניצחו אותם בקלי קלות, בדרך נס ומופת, לא כפי הכח הראוי. אז הכל תלוי בנו, אם נמתין עוד ועוד נצטרך לעבור את מה שאנחנו עוברים.
תראו, אנשים לא מבינים, יש גזרה קשה מאד על ישראל, כבר אמר את זה הרב שטינמן מזמן שהגזרה הזאת היא לא גזרה פשוטה, יש גזרה של השמדה. למה? משום שאחמאדי אומר שישמיד את ישראל, וידוע לנו שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, הפעם אנחנו גם רואים את זה בחוש אצלנו, לא קוראים על זה בהיסטוריה, אנחנו שומעים את הקריאות באו"ם ובכל מקום להשמיד את העם היהודי. אז ז"א, אם אנחנו לא חוששים היינו למעשה ראויים למוות רח"ל, מה עושה הקב"ה? נותן פחד מוות, ופחד מוות נחשב כמוות. מה שעוברים בדרום זה פחד מוות. וזה נחשב כמוות "כי עליך הורגנו כל היום היינו כצאן טבחה", כתוב שאם אדם נפצע אפילו בידו ויוצא לו טיפת דם זה כאילו ניטלה ממנו נשמתו, כי מעט מן הנפש זה כמו כל הנפש, אז ז"א עצם זה שאדם יש לו פחד מוות זה כאילו עבר מוות. אז הגזרה היא גזרה, וזה לא פעם אחתפחד, זה כל יום פחד, כל יום פחד כמה פעמים, אז זה לא פשוט, אז צריכים להתעורר ודחוף. זה מה שחייב לעשות הציבור. אם הציבור מבין ירויח מהר, לא מבין - אז זה תמיד מתגבר, וכבר הבאנו דוגמאות בעבר רבות איך זה התחיל מכלום מאבנים ולאן זה הגיע היום טילים, ואיום של פצצת אטום גם. ז"א, כשקול דודי דופק ואנחנו לא שומעים את הדפיקות אז זה יותר חזק, יותר חזק, עד שפורצים את הדלת. ככה זה, לא שומעים עם אבנים זה בא עם אקדחים, תת מקלעים, מרגמות ואח"כ יותר, גראד, פג'ארים ואחרי זה יש יותר מזה, ולך תסתדר עכשיו עם כל הבלגן הזה, ויש מאה שישים אלף טילים מכוונים לישראל מסביבנו. 160 אלף! אין לנו מספיק פצצות לענות וליירט. אנחנו חיים בנס, ואני לא רוצה להסביר יותר, המבין יבין. ז"א צריכים לחוש מהר ולעשות מה שאפשר בשביל להתקרב לתורה וכו'.
לכן באתי לפה גם עם אברכים חשובים שהגיעו, כדי שמי שרוצה להתחבר לתורה, ללמוד בחברותא או שיעור או בישיבה חינם אין כסף, יש רבנים ואברכים שמוכנים ללמוד איתכם בחינם מתי שתרצו. פעם בשבוע, פעמיים, שעה, שלשת רבעי שעה, כמה שתרצו, גם נשים שרוצות ללמוד שיעור עם רבנית, או ביחיד או ללכת למדרשיה של בנות וכו', יחלקו טפסים ובעזרת ה' תמלאו את הפרטים ותחזירו להם, מי שירצה ה' יזכה אותו שישב וילמד ויתקדש ויעלה מעלה מעלה, תהיה עליו שמירה גדולה ויוסף זכות לעם ישראל. זה הדבר שחשוב מאד שאנחנו נעשה.
ודבר נוסף, זה הקבלות שכל אחד יקבל על עצמו לשוב בתשובה. ומי שיכול להתחזק בכל דבר, בין אם הוא כבר שומר תורה ומצוות יכול להתחזק ולהוסיף, כל דבר קטן שאדם עושה יותר זה מוסיף למאזן החיובי של עם ישראל. אז לכן כל ישראל ערבים זה לזה וצריכים להשתדל כולנו לעשות מה שאפשר. אז אני עכשיו רוצה לתת ציציות למי שמעוניין, יש כאלה שמעוניינים? בבקשה. יופי, עכשיו אנחנו ממשיכים שבו.
לוחצים עלי בתקופה האחרונה להקים מפלגה ולהכניס אותה לבפנים לכנסת. מה אתם אומרים אתם מסכימים או לא?
כן.
הרב: מי שמסכים שירים את היד. זה לא הרבה, אז אני לא הולך. זה לא רציני חבר'ה. מי מתכוון ברצינות שירים את היד, באמת ברצינות. ברצינות, רק רגע ארם זה ככה, תן להם טפסים ש ימלאו את הטפסים, אני אתן לכם טפסים תמלאו אותם ותחתמו למטה על כל הפרטים אם זה רציני אני אפתיע אולי. יהיה מעניין, יהיה מעניין, יהיה מעניין. אז קדימה, כל מי שרציני, תעביר להם הם יעבירו ביניהם, תן להם. מעל גיל 18 רק למלא, רק מעל גיל 18.
ש. שלום, שומעים אותי?
הרב: רק רגע, לפני שאתה שואל, תהיה מוכן. למרות שאני יודע שנשלחת הערב לשאול את השאלה או השאלות אני נותן לך לדבר מתחילה.
ש. גם אני נתתי לרב כשהיה פה לדבר, נכון?
הרב: כל הכבוד שנתת לי לדבר, אני ממש מודה לך.
ש. אוקי. אני לא אכנס פה לגיל שקיים העולם ואני לא אכנס לפה לאם יש אלקים או אין אלקים, כי גם אני מאמין באלקים ובבריאת העולם אז זו לא שאלה שלי הרב, השאלה שלי פה למה כל האנשים האלה הולכים אחרי אנשים ולא אחרי אלהים, כי מי כמוך יודע ומי כמוני יודע ומי כמו כל הקהל הזה יודע שמי שכתב את התורה זה אנשים ולא אלהים זה בני אדם, ואתם הולכים אחרי בני אדם ולא אחרי אלקים, יש לכם מאה מיליארד תאים במח, מה אתם עושים איתם חוץ מלשבת כל היום ללמוד ולא להשכיל ולא לעשות עם החיים שלכם משהו בעצם
הרב: יופי שאלה יפה אני אגיד לכם מה אנחנו עושים עם מאה מיליון תאים שיש לנו בראש
ש. מיליארד, מיליארד
הרב: מילארד? אז אני רוצה לחדש לך שזה ביליונים
ש. נכון, הם מוחזקים בעשר בחזקת עשר, אתה לא צריך לחדש לי כלום
הרב: אז זה יותר, אני אגיד לך גם זה טריליונים
ש. אני יודע
הרב: אבל אני אגיד לך מה אנחנו עושים עם זה, צוחקים על השאלה שלך ועל מה שאתה שואל. חחחחחחחחחח. זהו תודה רבה. כן, שאלה נוספת.
כן, מי יש לו שאלה נוספת? לא, רגע. לא לא לא לא, סבלנות, סבלנות. שאלה נוספת, אח"כ שקט רגע סבלנות. כן. מי עוד? יש עוד מישהו עם מאה טריליונים במח שיש לו שאלה? הנה תן לגברת שמה, יש שמה שאלה לגברת. כן, תן לה לדבר. אם אפשר לקום בבקשה.
ש. שלום כבוד הרב
הרב: ערב טוב
ש. ערב טוב, קודם כל האיש שעלה פה שיתבייש לו על השטויות שהוא מדבר, וכבוד הרב הוא ככה מדבר ש טויות
הרב: כנראה חסר לו מאה טריליון תאים
ש. נראה לי גם נראה לי, ונשאלה פה שאלה, שאלו אם בוחרים במפלגה של כבוד הרב אז זה לא פוגע בכאילו ש"ס, זה לא מתנגד?
הרב: כל אחד בוחר במה שהוא רוצה, יגדיל תורה ויאדיר,
ש. תודה רבה.
הרב: כן, שאלה נוספת. תן לגברת פה עם הכובע. כן.
ש. שלום כל הקהל ושלום כבוד הרב,
הרב: שלום לכולנו
ש. כן, אני רוצה לספר לך מה אני עברתי
הרב: אני יודע, חלומות שלך אני מכיר אותם מזמן
ש. רגע רגע הרב זה מעניין מאד, זה קשור לך אדוני
הרב: נו, תמיד זה קשור אלי.
ש. כן, אני מתי הייתי בהרצאה שלך בערד יחד עם החתן הבת שלי והמשפחה כולם, ושלש לילות וארבע ימים, בקיצור שמה אחרי זה ראיתי חלום אותך, אתה בעליון עומדת ככה, שולחן כזה גדול, ואתה באמצע כזה..... אני אומרת וואו, זה רב אמנון שלנו, איך הוא למעלה לא פה, אבל הוא עוד חי, לא שמה מה קרה?
הרב: אני מטייל לפעמים
ש. אז מה אני שמעתי אח"כ, שאתה עושה משפטים למעלה עם הצדיקים ואתה יכול לגזור את הגזרות. כי אתה צדיק פה בישראל, מאד מאד צדיק. אתה מבין,
הרב: בטח אני מבין
ש. אם אתה מבקש מבורא עולם שגזרות האלה שיהפכו להיות עליהם, לא עלינו, זה יתקיים, אתה צדיק גדול. זה מה שאני שומעת, והנה יש עיתון עלי כתבה שכל פעם מה שאני שומעת לא רוצה אפילו להאמין, אמת אני בעצמי המומה. מה אמרו לי עכשיו לא מזמן, ועשיתי דיסק ושלחתי גם לכם, אמרו ככה, אם ביבי יחלק את האדמות הוא יהיה כמו אריק שרון, ואם הוא לא יחל ואנשים כל היהודים בישראל ישמרו אפילו שני, רק שתי שבתות, הוא יעשה את הכל אוהבים שלנו כמו שהוא עשה פעם סדום ועמורה בזה, איפה שהיה פה, בים המלח איפה שזה היה. ככה מה שאני שומעת. צריך שני שבתות כל עם ישראל לפחות לעשות אז הוא לבד לבד יתפוצץ את כל האויבים שלנו, יש לו רקטות יותר ממה שהם עצרו אותם.
הרב: כל הכבוד. כל הכבוד. תודה רבה, תודה רבה.
כן, תן לו תן לו.
ש. ערב טוב כבוד הרב
הרב: ערב טוב
ש. אתה פתחת את הערב בערב טוב ובעזרת ה', אז קודם כל היית פותח את הערב בבעזרת ה' וערב טוב. זה דבר ראשון. דבר שני
הרב: אתה זוכר בדיוק מה אמרתי?
ש. בדיוק אני זוכר מילה מילה מה אמרת. עכשיו אני חוזר בתשובה כולה כמה ימים, שקט, זה לא מצחיק, אני לא שמעתי פה בדיחה, תודה רבה. שקט גברת יש פסיכיאטר שמה, שק, עכשיו אני באתי לשיעור תורה, בלבד באתי לשיעור תורה ואתה הפכת את זה לפוליטיקה, עכשיו פוליטיקה יש לנו יום יום ברדיו פיצצו לנו את המח, פצצות זה זה זה,
הרב: אמרת שאתה שומע הכל כסדר, אמרת ששמעת שאמרתי ערב טוב ואח"כ בעזרת ה'
ש. היית צריך להגיד קודם כל
הרב: רגע, לא דיברתי על רחל?
ש. בעזרת ה' ערב טוב
הרב: שמעתי, פעם הבאה אני אתקן, עכשיו תגיד לי לא דיברתי על לאה ורחל
ש. דיברת על רחל
הרב: זה לא דברי תורה? אז מה הבעיה?
ש. אז תסביר לאנשים
הרב: רגע, מה הבעיה?
ש. תסביר פה לאנשים, אני אסביר לך מה הבעיה, תן לי לדבר.
הרב: בבקשה.
ש. אתה אמרת דברים, תסביר לאנשים מה ז"א הקב"ה פתח את רחמה.
הרב: כן, אני לא גניקולוג ואני לא יכול להסביר
ש. אז גם אני לא גניקולוג וגם בטח פה אין גניקולוגית, אז קודם כל תתן להם רש"י, לפני שאתה אומר מילים, זה דבר ראשון
הרב: אני לא יכול להחליף אותו
ש. קודם כל מחילה מכבודו, קטונתי בפני הקהל הנכבד הזה, עכשיו אני חוזר לקראת סוף הארוע, אתה דיברת על פוליטיקה, פוליטיקה שמענו מפה עד אין סוף, יש לנו לבחור מפה עד אין סוף
הרב: אל תבחר
ש. בודאי שלא
הרב: זהו
ש. אני אגיד לך משהו אחר, אם יעשו שלום אני בוחר בלאד אבל זה כבר ענין שלי, אני אבחר בלאד,
הרב: אתה לא תימני, נכון?
ש. בטח שלא
הרב: אתה לא בלאדי
ש. אני לא בלאדי. תשמע אני מדבר איתך ברצינות ואל תחשוב את זה לבדיחות, גם לי יש בדיחות
הרב: למה, בלאד ובלאדי זה אותו דבר.
ש. בלאד זה כפרי. בלאדי כפרי זה פירוש לעברית לפי אבן שושן, עכשיו אנחנו לא משחקים מילים, אני אומר לך מה שאני שמעתי פה, אני גם משפטן דרך אגב, אז אל תשחק איתי במילים, יפה?
הרב: כן
ש. יש לנו, שקט
הרב: שקט. כן אני עוזר לך.
ש. בסדר אתם מרוצים, יש לכם בדיחות יופי. אנחנו לא באנו פה, אני באתי לשמוע שיעור תורה נטו, אמנון יצחק, הרב כבוד הרב כמובן בודאי, אני מחילה מכבודו, קודם כל כל מה שאני אומר אין פה כוונה להעליב לא את הרב ולא את הקהל, תצא מהקטע של בחירות וזה זה לא מתאים לך
הרב: למה?
ש. כי אני אגיד לך למה, גם אבא של גלעד שליט החליט לרוץ לבחירות
הרב: מה אכפת לי ממנו?
ש. נתנו לו במה והוא הפך את זה למסחרה
הרב: מה אכפת לי ממנו?
ש. לי אכפת
הרב: לך בסדר, לי לא אכפת
ש. אז עכשיו, אני אומר לך, קודם כל אני לא בוחר
הרב: גם אני לא
ש. אני באתי לשיעור תורה נטו
הרב: גם אני.
ש. יופי, כשאתה נותן שיעור תורה גם תתן להם רש"י
הרב: זה קשה, זה מסובך, זה כתב רש"י לא כולם מבינים.
ש. אני יודע את הרש"י, אני קטונתי אני יודע את הרש"י, אני באתי לשמוע ואני חושב שהרבה אנשים
הרב: אז תביר להם, עשה טובה אני לא זוכר אותו תגיד להם, תגיד להם את הרש"י
ש. רש"י - הקב"ה פתח את רחמה ז"א הוציא לה את הקרח מאיפה שצריך להוציא לה את הקרח, עכשיו כולם מחילה מכבודכם תבינו מה שתבינו, הוציא לה את הקרח
הרב: תודה רבה, צריך פירוש על עוד פירוש רש"י
ש. אני יודע, אני במקרה למדתי,
הרב: בסדר.
ש. יופי, עכשיו שקט רגע,
הרב: לסיום, לסיום
ש. לסיכום תצא מהפוליטיקה
הרב: אני לא נכנסתי
ש. אתה נכנסת לפוליטיקה, אתה דיברת כל הערב מלחמות אמרו ואמרו, אני יודע מה אמרו, כולנו יודעים פה מה אמרו, כולנו רואים טלויזיה, אנחנו לא צריכים פה עוד פוליטיקה אנחנו צריכים רב שיוביל אותנו, לא פוליטיקאי
הרב: נכון, נכון, תהיה בריא, חזק וברוך. תודה תודה. תודה.
הנה תן לבחור שמה כן.
ש. כבוד הרב, בתחילת דבריך דיברת על הכבוד וכמה צריך לברוח מהכבוד, מפלגות דתיות יש לנו, יש לנו מבחר, מי שאשכנזי בוחר בזה, מי שספרדי בוחר בש"ס, מי שדתי לאומי בוחר במפד"ל, ויש לנו מספיק מגוון של מפלגות, למה שופר צריכה להיות בכנסת.
הרב: טעות. שופר לא בכנסת, לא קשור לשופר
ש. נציגות של שופר
הרב: לא קשור לשופר אני אסביר. לפני כשנה כשלפיד העלה על דעתו ללכת לבחירות, וידענו מה הוא הולך לעשות, כמו שאנחנו שומעים היום בבירור מה דעתו על החרדים ומה צריך לעשות עם התקציבים שהם מקבלים וכו', נשאלה שאלה אצל הרב שטינמן מה עושים? נעשו סקרים והתברר שיש לנו הרבה מנדטים, ז"א אם אנחנו נציע מפלגה אני לא אהיה בפנים, אם נציע מפלגה ונעמיד אנשים אז יש הרבה מנדטים, מה לעשות, הרב שטינמן אמר, אם יש כח מצוה להציל. ז"א זה לא מפלגה, זה בשביל ללכת ולהציל שאותם מנדטים לא ילכו לאחרים ויתבזבזו, ולפעול עם עוד כח בפנים בשביל לסכל את הגזרות והתכנונים. שהרי בפעם האחרונה אתה רואה שכולם הסכימו לבטל את חוק טל כולל הימין, כולם, בלי יוצא מן הכלל, כולל ביבי כולל כולם, ועכשיו לפיד אומר שגם את השש מאות שמונה מאות שקל יורידו, הוא ידאג שיורידו ויעבירו לחינוך האוניברסיטאי האקדמי והממלכתי, ז"א לבטל את עולם הישיבות, בשביל זה עשינו את הסרט המנצחים, שהציבור יבין בכלל מה ההטעיה שעושים. עכשיו, שתדע מה המצע שלנו אומר ומה אנחנו מתכוונים לעשות תבין שאף אחד לא עשה את זה עד היום, לא ביקש ולא העז, וזה אנחנו יודעים לעשות, מבחוץ, אין קשר לשופר, אנחנו פשוט מאד מוכנים להיות השטיח שעליו ידרכו ואתה יודע שאת זה יעשו בשביל שאתם ואני בסופו של דבר נוכל להעמיד את התורה על איתנה ולפי כבודה כעם יהודי שנמצא בציון. זהו.
כן, תן לגברת עם הכובע, תן לגברת עם הכובע.
ש. ערב טוב כבוד הרב
הרב: ערב טוב
ש. אני אין לי שאלות, אין לי טענות, אני אוהבת את אבא שבשמים והלואי שכל עם ישראל בכללותו יחזרו בתשובה שלמה
הרב: אמן
ש. אני רק רציתי בבקשה מכבודך, אם אפשר שהשיעור הזה יהיה לעילוי נשמת אחי שנפטר לפני חדשים אברהם בן סעידה, הוא היה איש חסד, איש עניו צנוע, למרות שעשיתי את זה בפרהסיא,
הרב: אמן
ש. תודה. ולכל כלל שוכני עפר
הרב: אמן. תביא לבחור עם הכיפה הלבנה.
ש. ערב טוב כוד הרב
הרב: ערב טוב
ש. בהרצאה בפתח תקוה הודיתי לך ואני רוצה שוב פעם להודות לך, כי לפני שנה בעקבות ששמעתי אותך מדבר נזכרתי מה אמרו לי כשהייתי ילד קטן, כשאני הייתי ילד קטן אז למדתי במורי, כשהמורי היה נותן לי במחווט ואתה יודע מה זה מחווט
הרב: בטח
ש. ועם השוט, אני בתור ילד התרסתי נגד, והקב"ה ריחם עלי באיזשהו גיל גרם לי להזכר גם בזכותך, גרם לי להזכר למה הרביצו לי ומה לא רצו שאני אשכח, לא הרביצו לי בקטע הזה, מורי כבוד הרב מכיר, בכל מקרה לפני שאני אגיד את מה שרציתי להגיד, אני מתרגש קצת אז סליחה מכל הקהל, דיברו פה על הבחירות ואני חושב שכבוד הרב לא היה הולך, הוא לא ביבי והוא לא ציפי ופיצי, מדובר פה על כבוד הרב אמנון יצחק, וכבוד הרב אמנון יצחק לא היה הולך לפוליטיקה אם הוא לא היה רואה בזה משהו שרבונו לא רואים פה, אני לא ארחיב, אבל מה שרציתי להגיד זה, בהרצאה ברמת גן אני אמרתי לך, אני חוזר בתשובה שנה, ובהרצאה ברמת גן באת ואמרת קחו על עצמכם ש"ס, והייתי מספר 29 שאמר כן אני מוכן לקחת על עצמי ש"ס, זה היה קצת יהיר מידי ויומרני מידי כי זה לא באמת קרה, אני לאט לאט, אתה יודע בן אדם לא יכול להגיד לעצמו בא תגע במשוואות וטנגנס וקוסיבוס לפני שאתה לומד את החיבור וחיסור, אז זה היה קצת ימרני אבל אני כן נתתי מילה שאני אקרא את הש"ס, אני שבוע הבא מסיים תענית של ארבעים יום בעקבות משהו אחר, רציתי שאם אתה יכול להגיד לי לקחת על עצמי משהו אחר, אם אתה יכול להגיד לי אני מאד אשמח.
הרב: יש, לגמור את הש"ס.
ש. אוקי. אני בפסגות, אני אדבר עם הרב שחר בנימין ואני אלך על זה. עוד שאלה כבוד הרב, זכיתי להכיר בחורה חוזרת בתשובה, והיינו בתהליכים של להקים בית נאמן בישראל, זה מאד חשוב לי, הדברים התגלגלו ככה שזה לא בדיוק יצא לפועל, ורציתי לדעת אם אפשר לקבל מכבודו ברכה כדי שאוכל לעמוד תחת חופה וקידושין השנה ולהקים בית נאמן בישראל.
הרב: ש"ס
ש. ש"ס? הבנתי.
הרב: כן, בעזרת ה'. עד שתסיים את הש"ס תתחתן.
ש. תודה כבוד הרב, אמן.
הרב: כן. שאלה לבחור שם. אין להתחבא. כן שאלה נוספת. שאלה תן לילד פה החמוד.
ש. שלום כבוד הרב
הרב: שלום
ש. רציתי לשאול את הרב לגבי מלחמת גוג ומגוג, אם היא קרובה או לא?
הרב: היא יותר קרובה מאתמול.
ש. לא לזה התכוונתי, להגיד יש לי כאילו עוד שלשה ומשהו חדשים בר מצוה בעזרת ה'
הרב: אל תדאג אתה תעשה בר מצוה
ש. לא, לא קשור, לא קשור, ועכשיו כל הענינים שבדרום יש לי גם משפחה שם ואני רוצה שהרב יברך אותם
הרב: ה' יברך את כל אזרחי ישראל שלא יאונה להם כל רע.
ש. וגם אני בתהליך כזה של חיזוק
הרב: תזכה להתעלות בתורה ויראת שמים
ש. אני רוצה לסיים את מסכת ראש השנה עד לבר מצוה
הרב: אמן ואמן. תהיה בריא.
אני מודה לכל הציבור, אני מברך אתכם בכלל הברכות הכתובות בתורה, במשנה, בגמרא ובזוהר הקדוש, ה' ישמור עליכם מכל רע, תעלו מעלה מעלה, ובעזרת ה' נזכה לראות בגאולתן של ישראל מהרה.
אמן.
שלום כבוד הרב, אני בהלם... ב"ה בסוף ההרצאה שלכם ברמלה (26.11.25) ביקשתי ממכם ברכה לתינוק בן שנה שמאושפז בטיפול נמרץ ומועמד לניתוח לקוצב לב (ל"ע), הרב בירך לרפואה ואמר: 'שיצא מבית החולים מהרה!' מאז הברכה התחילה הטבה בליבו ואתמול הוא חזר הביתה ללא ניתוח, וואו תודה רבה כבוד הרב יה"ר שהשי"ת ישמור עליכם תמיד! (אמן) (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).
כבוד הרב היקר שליט"א תודה רבה על ברכתכם, ב"ה קיבלתי היום תשובה שנתנו לי נכות כללית לעוד שנתיים. קיבלתי על עצמי לאסוף לפחות 10 נשים לומר יחד "מזמור לתודה" ו: 'נשמת כל חי'. אם אפשר בבקשה להפיץ לינק הצטרפות לקבוצה שפתחתי במיוחד לזה. תודה רבה כבוד הרב היקר שליט"א על הכל מכל וכל.
שלום כבוד הרב, יהודי שחי בצרפת, לקחתיו לשדה התעופה, חזר היום אחרי חופשה בארץ של כמה ימים, מוסר ד"ש ומשבח את הרב הוא מאוד אוהב את הרב הבאתי לו שני דיסק און קי של הרב הוא ממש התרגש! (מאגר השו"ת הגדול בעולם shofar.tv/articles/14569).
שלום עליכם כבוד הרב שליט''א, בדיוק מה שכבוד הרב דיבר בשיעור של הבוקר ,תודה לכבוד הרב שמכוון אותנו לאמת 🤗 (🎞 מדוע מבני עשיו באים להתגייר ולא מבני ישמעאל? shofar.tv/videos/16401).
בוקר אור לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום לאין ערוך על עוד דרשה מרתקת ועמוקה ממש - ניתוח עברו של העם היהודי בהתאמה למציאות היומית בהווה היא הרבה יותר ממדהימה בעיניי (ללא ספק אזדקק לחזור לשמוע דרשה זו עוד מספר פעמים על אף הבהירות שהרב היקר והאהוב העביר את העניין בשלימות כדרכו בקודש). כמובן שהחלק של ההתייחסות לשאלות ולבקשות הציבור היה מרגש ועינייני. מכאן, אני רוצה לאחל לרב היקר והאהוב בלב שלם ונפש חפצה בריאות ואריכות ימים ושנים שהקדוש ברוך הוא יתברך ישמור ויצליח את דרכך בכל עניין ועניין לנצח נצחים. אמן ואמן!!! (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).
בוקר אור ומבורך לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום על עוד דרשה מרתקת ומיוחדת כדרכך בקודש. (ועשה לי מטעמים 26.11.2025, shofar.tv/videos/18186) יה"ר שהקדוש ברוך הוא יתברך ירעיף על הרב היקר והאהוב כל מילי דמיטב ושמחה לנצח. אמן ואמן!!!
מורינו ורבינו הקדוש, ב"ה מאוד הזדהתי עם השיעור "לב שבור" (shofar.tv/videos/18174) גם אני הייתי תקופה ארוכה ללא ילדים (ל"ע). מה לא ניסינו?! טיפולים, תפילות, ברכות, סגולות... עד שיום אחד הייתי לבד בבית, התחלתי להתפלל ופתאום פרצתי בבכי ללא שליטה, ממש בכי חזק מלב שבור! התחננתי לזרע קודש, והיאומן!... ב"ה אחרי כחודש קיבלתי תשובה חיובית... 🥹☺️
🌺 שלום וברכה כבוד הרב היקר! חייב לשתף מה שהיה אתמול בערב בבני ברק: יעקב ברקולי הזמין אותנו לסעודת הודיה, לא אמר על מה, הגעתי מחולון עם מאור יהודה שותפי, אמרו שמתחילים עם סרט במקרן. הסרט התחיל עם לוגו העמותה שלנו ואז המון-המון חברים ממשפחות הקהילה מודים בוידאו לנו ולעמותה על כל השנים של התמיכה והעזרה הגדולה וכו', ממש ממש יפה ומרגש מאד! ❤️ היינו ממש מופתעים, לי אישית עדיין לא נפל האסימון ושאלתי את ברקולי 'ומה עכשיו? על מה הסעודת הודיה?'... ואמרו שכל הסעודה בשבילנו ולעמותה כהכרת הטוב! כל הארגון וההשקעה להוקיר טובה לעמותה ולנו היינו בהלם, מתרגשים מאד, שמחים מאד ולא ציפינו ולא חלמנו לדבר שכזה כי אנחנו לא מחפשים 'תודה' ושבחים, רק עושים באהבה בהתנדבות לשם שמים... היו אולי 30 חברים מהקהילה בבני ברק, חלק הגיעו מירושלים כמו אלחנן, בנצי ועוד, שי קדושים ניגן, הרב שמעון רחמים דיבר דברים מרגשים ומסר שיעור (צילמנו) כולם התארגנו והביאו לנו מתנות יפות ומושקעות מאד לי, למאור ולשלומי צעירי שמתנדב איתנו, תעודות הוקרה מרגשות, טרחו במיוחד לקייטרינג עם איתן אזולאי, בקיצור הרגשנו את ההשקעה בלב שלנו בצורה בלתי רגילה, כולם שמחו ששמעו על זה וחיכו להשתתף ולהוקיר טובה, פשוט מדהים ביותר! יישר כח ענק ליעקב ברקולי ואוריאל יפת הי"ו שארגנו את רוב הדברים והזמינו את כולם, הם אמרו שהלוואי שזה יהיה מעט מן המעט ממה שכל משפחות הקהילה יכולים להחזיר טובה! תודה לכבוד הרב היקר על כל העזרה וההכוונה מתחילת הדרך שלנו והלאה, לא מובן מאליו! יהי רצון שנזכה להגדיל את מפעל החסד והצדקה עשרות מונים, שנשמח את הבנים והבנות של הקב"ה ובזכות הצדקה נזכה לגאולה השלמה ברחמים בחיינו בימינו אמן ואמן! ארז ומאור, עמותת בצדקה תכונני (לכתבה הגדה של פסח מבית בצדקה תכונני shofar.tv/articles/15376).
כבוד הרב שלום שבוע טוב🌹קודם כל אני מודה לרב על הכל, אתמול בכניסת שבת בלחץ ב"ה בירכת את אימי, תודה. ביקשתי בנרות שבת שהשי"ת יתן לי סימן בתהילים שלא אדאג שקשור למילה של 'שופר' שאמא שלי תבריא בזכותך, ויצא לי תהילים (מז, ו) "עָלָה אֱלֹהִים בִּתְרוּעָה ה' בְּקוֹל שׁוֹפָר" ושמחתי ובכיתי שבזכותך אמא שלי תבריא . וב"ה השי"ת שומע בקולך כל כך. אמא שלי בדקה לחץ דם ויצא לה 167 ואחרי שעה בערך בדקה שוב ולפני אמרה: 'בזכות הרב אמנון יצחק יעבור לי!' הלחץ דם ירד ל144 תודה כבוד הרב. 🙂🙂 רציתי לפרסם את זה.
כל כך מודה לה' יתברך ולעוסקים במלאכה של אפלקצית הרב אמנון יצחק ללא ההפסקה, אין... ב"ה ממש לטהר את הלב והשכל מכל הטומאות שבעולם ומעניק שמחה ושלוות נפש לשמוע את הרב הקדוש הצדיק הפרוש והגאון שלנו (לכתבה shofar.tv/articles/15403 להורדה play.google.com/store/apps/details?id=tv.shofar.nonstop&pli=1).