שיעור אחרי התפילה מורנו הרב שליט''א
תאריך פרסום: 29.08.2012, שעה: 07:24
השיעור מתקיים כל בוקר לאחר התפילה בבית כנסת יביע אומר רחוב עוזיאל 41 בני ברק
- - - לא מוגה! - - -
לעומת זאת המוני ישראל שדבקו זה בזה באחווה וברעות
היה ענן מגן עליהם
ולא נפלו ביד עמלק.
דרך זו צריכה לשמש קו מנחה לנו לבנינו אחרינו שכל זמן שישראל יהיו שלומים באחדות לא תהיה לעמלק שליטה עליהם
דהיינו כל שונאי ישראל.
פעם ניסיתי ליצור חבורה קדושה
שיהיו באחדות גמורה ולא הצלחתם.
אמרתי עשרה אנשים רק שיהיו באחדות גמורה בדעה אחת
שמה שמחליטים מוחלט ואין מי שפורש.
אפשר להביא את הגאולה.
אם הם מחליטים,
לדוגמה,
הארי הקדוש, הייתה לו חבורה קדושה והוא היה יכול להביא את הגאולה.
אבל הם התפרדו בדעותיהם שעה שהוא אמר להם, רצונכם שנעלה לירושלים?
זה היה ערב שבת.
אז כמה אמרו? נשאל נשותינו, אמר להם, אוי, לאנוש איבדנו את הגאולה.
הם היו בעצה אחת ובאחדות אחת
כמו עם ישראל שהיו רואים לקבל את התורה רק וייחן שהיו בלב אחד.
אם יכולים להיות עשרה עדה
באחדות גמורה.
לא צריך את זה לגדולי הדור?
לא, לא צריך גדולי דור.
אתה אלוף העולם בתכנונים מהירים. אינסטנט. אני יודע. בבקשה. עכשיו יש פה חבר'ה טובים. כן.
מהיום מחליטים מעשרה אלה ומקבלים קבלה שמתבקלים לדעתך,
ואז זו אחדות גמורה. מה שתגיד, עושים. נכון. ואם אחד נגיד אמרנו ש... לא, אין, אין, אין. אז הוא הרס את הכול. רגע, נגיד שהחלטנו עכשיו שכולם באים... אין החלטנו. אתה מחליט, אנחנו אומרים אמן. בסדר, זה נקרא החלטנו. תודה רבה. נגיד שהחלטנו שבאים ב-4 ו-17 דקות ואחד אחר בדקה.
רחת. בסדר, אז חכמים צריך להיות. זה הבעיה. זה הבעיה, אתה מבין? אין בעיה.
למה לייצר בעיות?
אז תדברו לי חכמים, ונגיד שאנחנו לא עוברים לפני.
הנה, יש לך שניים, אתה רוצה עוד?
הנה, נמצא עוד. זה הבעיה.
מי רוצה?
מי רוצה?
יניב, נכון, אתה איתנו? פה.
יניב, אתה איתנו? אז הגעת בדרמה הלאה.
לא, זו סתם דוגמה נתתי, זה לא זה. אתה רוצה? הוא אומר שזה תלוי בגאולה. אתה רוצה?
לא רוצה. יש כאן עשרה שרוצים? הרב ראובן. נו, הוא אומר, הוא אומר שזה תלוי בגאולה.
מה הקשר? הייתי ולא אכפתי את הדור הכי הכי עקש פה. נכון.
נמצא השרה. נמצא השרה, נמצא השרה שיתפתחו לכלום. זה העניין? זאת אומרת, של דוגמה, אם אני אומר עכשיו לכם, אתה נוסע לצרפת, אתה לבריטניה,
אתה לבריטניה,
ואני אומר, שים לב שההוצאות עליכם.
אתה יודע שאני לא יכולה.
בסדר, הבנתי. בסדר. אין מצב בעולם שלא עושים. שמעתי. לארגן לך את העשרה, זה העניין?
בסדר, זה העניין?
לארגן לך עשרה? כן. בסדר, נארגן עשרה.
בסדר, נארגן עשרה.
רגע, אז כמה מוכנים, מושיע? אם יש לנו שלושה, אז למה איתך? יש לנו ארבעה.
יש ארבעה. בטח. בטוח יש פה ארגון. צריך ארבעה אנשים שיש להם קצת שכל, שלא יהיו שולחים. זה הבעיה. צריך שכל ולב, שני דברים. צריך אנשים ש... שכל ולב. צריך לב גם. פה תהיה מעיה. פה תהיה מעיה.
צריך שיהיו רווקים. דת, דת יחימה. איזה שטויות.
אם אתה מדבר בגאולה, אתה עושה הכול. תבטל דעתך לגמור הסיפורים.
אבל הנה, נכשלו התלמידים.
הנה, נכשלו התלמידים של הארי בגלל האישה. אנחנו לא רוצים אותך.
אנחנו לא רוצים.
אנחנו לא רוצים. תחזור בגלל שישה. הנה, יש לנו ארבעה. אנחנו נמצא עוד שישה.
או, עלייך, עלייך עוד פסס ופס, פס, פס, פס. אבל הרב זה עוד... או שהם מוצאים שהבעל והאישה הם מסכימים גם. הרב נחשב בעשר? כמה זה פשוט? כן, הוא נחשב בעשר. מטא. הוא נעבור שלושה.
זה לא בעיה. נעשה יעבור שלושה, אני אהיה בעולם.
צרפת עלייך, בסדר?
למה נתתי דוגמא? זה דברים טכניים, זה לא דברים שהם מסכימים. יניב, עזוב את השטויות, נו. בסדר, בסדר.
אני לא רוצה, אם היא לא רוצה כאולה פה, מה אתה רוצה? יניב, עזוב, די.
שלום אפסימלי. למה אתה חושב שזה לא יצמיח? אני סיפרתי לכם פעם, אני סיפרתי פעם
שהיה בן אדם, ואני לא זכרתי מי זה.
כשהרב הגיע לגור.
כן. כשאני הגעתי לגור פה,
הגיע בן אדם שאמר לי, כבוד הרב,
אני רוצה להיות המשמש שלך.
מה שאתה תגיד לי, אני עושה.
ראיתי אותו ברציני כאילו, אמרתי לו, אתה לא תעמוד בזה, כי הדרישות שלי הן לא...
אמר לי, מה שתגיד.
אמר לי לו, תשמע, אם אני אגיד לך, לגרד לי בין האצבעות ברגליים...
אז הוא אמר לי, כן,
מה שתגיד אני עושה.
אמרתי לו, אתה מבטיח?
אמר לי, כן.
אמרתי לו, תן תקיעת קו.
נתן תקיעת קו. אמרתי לו, אתה עולה עכשיו לישיבה בירושלים ומשמש אותי משם.
כמה זמן?
לא אמרתי לו.
ושלחתי אותו, ולא זוכר מי זה.
אתם זוכרים שהיה פה רמי לוי?
כן, כן. הרב רמי לוי. ראש כהלב. כן.
זהו.
הוא סיפר לי, אני לא זוכרתי.
אומר לי, הרב, אתה זוכר מי אני? אמרתי לו, לא. אני זוכר שהייתי בן... אז הוא אומר לי,
זה אני הייתי.
כשהייתי בן חמש עשרה. הוא מרצה ומחזיר בתשובה וזה. כשהייתי בן חמש עשרה.
יש איזה סיפור איתו, אני לא זוכר.
זה שהיה פה קבוע משהו הורים, נו שהיה בא מירושלים כל יום.
כן, כן, הגבוה.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).