ובואו אני אגיד לכם דבר שהוא מחריד!
"חשב הקב"ה לעשות את חזקיה המלך - משיח, ואת סנחריב - גוג ומגוג"
יש כל מיני אנשים שמחפשים גימטריאות, מי זה גוג ומגוג? אז אמרו זה ג'וג' בוש, זה גוג, מה, גוג בוש, כל מיני קשקושים כאלה…
האר"י הקדוש אומר, אל תחפשו שמות: 'גוג ומגוג' זה גימטריא 70, זה 70 אומות העולם שיבואו על ישראל! זה הכל.
גוג ומגוג זה 70 אומות העולם שיבואו להלחם על ישראל, וזה יהיה עוד מעט! זה הולך ומתרכז ומתהדק ומצטמצם, והעולם גועש מסביבנו, וכל הערבים מסביב 'מהפכות' לקראת חילופי שלטון, ורעידות אדמה, והוריקנים, ושריפות, ובולענים, וצונאמי, וכל הקשקושאציה הזו - מכוונת לישראל!
אז כבר היה את המצב הזה של גוג ומגוג,
"חשב הקב"ה לעשות את מי? את חזקיה המלך - משיח, ואת סנחריב - גוג ומגוג"
למה את סנחריב גוג ומגוג?
כי הוא כבש את כל העולם! וכשכובשים את העולם, אז כשהוא כובש מדינה, הצבא של המדינה נכנע לו, והופך להיות חלק מצבאותיו, ומצטרף הלאה איתו! וכובשים הלאה את המדינה הבאה, וככה הוא כבש את כל העולם, הגיע לשערי ירושלים עם כל צבאות עולם!
כמה הם היו?
370 מליון!!
370 מליון הקיפו את ירושלים…
איזה ירושלים?
ירושלים זאת שנמצאת 'בין החומות'
כמה זה?
קטנה מאוד!
ושמה ישבו ישראל, וכל העולם התאוה לכבוש את ירושלים. אז הוא בא עם כל צבאות עולם, כי הוא חשב שזה המקום הכי קשה שיהיה לו לכבוש.
וכשהציצו מעל החומה וראו מה זה ירושלים, וראו שאין להם אפילו 'סוסים', אז הציעו לעם ישראל 2000 סוסים כדי שיהיה פיר פייט לפחות, לעשות ככה איזה 'פתיחה' על מה? אין להם אפילו סוסים…!
אבל חזקיה המלך לא התפעל!
ולמרות שהיו לו יועצים אסטרטגיים, שאמרו לו: 'חייבים למסור תנאי כניעה! כי אם לא - ישחטו אותנו פה!'
חזקיה המלך! לא! לא עשה שום דבר!
ואמר: 'הכל בסדר, אל תדאגו… אני קיימתי את התנאי שהקב"ה ביקש, עכשיו הקב"ה יקיים את התנאי שלו - והכל יהיה בסדר!'
הקב"ה כתב בתורה: "אם בחוקותי תלכו" 'שתהיו עמלים בתורה'
מה הבטחה?
"ושכבתם ואין מחריד וחרב לא תעבור בארצכם"
אומר: אני נעצתי חרב, במקום ללמד את כולם מלחמה, וללמד אותם ג'יאוג'יסו וג'ודו וכאנקפו… להלחם נגד החיילים שיבואו, במקום ללמד אותם מלחמה.
אני תקעתי חרב בבית המדרש ואמרתי: 'מי שלא יכנס ללמוד - ידקר בחרב!' אני עשיתי 'כפיה דתית!' ועם הכפיה הדתית, תוך 3 שנים, כל ישראל; מנער ועד זקן - ידעו את כל התורה כולה!
אז אני את החלק "אם בחוקותי תלכו" קיימתי.
עכשיו הקב"ה שיקיים את חלקו "ושכבתם ואין מחריד, וחרב לא תעבור בארצכם"
ליל פסח, עם ישראל מוקף 370 מליון!
אתם יודעים מה זה 370 מליון???
את מובארק העיפו עם מליון (1) בלי נשק, רק עם הפגנה…
370 מליון !!!
אתם יודעים מה זה?
זה מספר לא נתפס!!!
וחזקיה המלך אומר: 'היום אנחנו יוצאים לחירות! 4 כוסות, בהסיבה, שותים, אומרים את 'ההלל', אוכלים מצות…'
מדהים!
איזה שלות נפש! הא?
"בלילה ההוא… יצא מלאך השם, והכה במחנה סנחריב! 185 אלף ראשי גייסות! שכל גייס 2000 איש, 370 מליון!!! חיילים מתו בבת אחת.
הקב"ה השמיע להם את השירה של המלאכים, ונפשם יצאה כששמעו את השירה - ומתו!
יפה? צריך כוח? צריך מלחמה, צריך טנקים, צריך מטוסים? לא צריך!
עם ישראל לומדים תורה - הכל בסדר!
וככה מתו כולם, נשארו לו איזה 6 אנשים, גרגירים קטנים, הוא ברחב סנחריב נבוזראדן ונבוכדנצאר ואחר כך הבנים שלו הרגו אותו, אסרדון וכו' ובזה הוא גמר סנחריב, ונגמר הסיפור.
ומה עם חזקיה?
היה ראוי להיות משיח!
זהו, גאולה! כל צבאות עולם קיבלו את המכה.
זה מה שיהיה עוד מעט, בגוג ומגוג ככה יהיה "ונאספו כל הגוים אל ירושלים למלחמה"
ואז מה יקרה?
הם יפלו על הרי ישראל… כמו התיאור שיש ביחזקאל לח-לט ובזכריה יג-יד.
אז כל זה עתיד לחזור! זה כבר היה, והיה יכול להגמר, אבל, מה קרה?
מידת הדין קיטרגה, והיא אמרה לקב"ה: "דוד המלך שאמר לפניך כל שירות ותשבחות ולא עשיתו 'משיח', חזקיה המלך שעשית לו כל הניסים והנסים והאותות והמופתים האלה ולא אמר לפניך שירה - תעשהו משיח?!"
- נסתתם מ"ם של "למרבה המשרה ולשלום אין קץ" היה יכול להיות "ולשלום אין קץ" הגאולה היתה יכולה לבוא, אבל יש אות אחת בכל התנ"ך, מ"ם סתומה שנמצאת באמצע מילה "לםרבה" המ"ם שמה סתומה, כי מידת הדין סתמה את הטענה שהוא יהיה משיח.
אז שימו לב!
מיעוט הכרת הטוב לקב"ה במידת מה של חזקיה המלך - גרם, שעד היום אנחנו בגלויות, מלחמות, צרות, כל מה שקורה - אם היה אומר חזקיה המלך שירה על זה - אנחנו היינו גאולים כבר!
אבל לא אמר, זה נדחה עד עכשיו!
אתם שומעים?
עכשיו אתם יהודים יקרים שזכיתם לישב באהלה של תורה, אתם אומרים את השירה הגדולה לפני הקב"ה, שירה זה מושג של שלימות! כשאדם בוקעת שירה מקרבו, השירה מבטאת מיהו, מהו? זוהי אישיותו אין הבעה יותר משירה, "אז ישיר משה ובני ישראל את השירה הזאת" באותה שעה כל מה שהיה אצור בתוכם - יצא החוצה! כל השבחים יצאו החוצה.
'9 שירות נאמרו עד היום, יש עוד שיר אחד שיהיה, לשון זכר שלא מוליד אחריו שירה, זה "שירו להשם שיר חדש" כשיבוא מלך המשיח' - זה מה שהיה חסר.
אז זאת אומרת אדם צריך להבין, שאנחנו צריכים לדעת, שהשירה הזו, עצם זה שאנחנו עושים את רצון הבורא יתברך, ואנחנו ממלאים את יעודנו כשאנחנו יושבים בכולל ולומדים עם תשובה כמו שלמדנו - חבל על הזמן! אנחנו אלה שמקרבים את הגאולה לעם ישראל.
אנחנו מקרבים את הגאולה! כי הגאולה תלויה היכן שורה השכינה? על מי שורה השכינה?
וזה נקרא הגאולה לפי הרמב"ן, זה הגאולה! הגאולה זה השראת שכינה, כל אדם שמכשיר את עצמו "ועשו לי מקדש בתוכם" בתוך עצמו, זה השראת שכינה, ויכול אדם להביא שכינה לעולם - שתגאל את עם ישראל.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).