ש. אני הייתי חילוניה, לא שמרתי שבת, לא שמרתי שום תורה שום מצוות, הייתי אשה מסודרת עובדת ארבעה ילדים הבאתי לעולם הזה מקסימים חמודים, אחרי כן פתאום הרגשתי גירודים בפנים, הרגשתי גירודים בפנים ורופא ועוד רופא ועוד רופא ועוד רופא וטסתי לחו"ל פעמיים קשים ניסיתי כל מיני דרכים, אבל הגירודים לא עזבו אותי, אחרי זה בעלי התחיל להתחזק בתורה, אני גם פה אולי קהל יצליח,
הרב: הרופאים יודעים מה זה הגירודים? מה המקור של זה?
ש. אמרו לי דלקת בעור
הרב: וזה רק בפנים?
ש. לא, בכל הגוף. כל השיער נפל, אני חשבתי זה משהו אחר, אבל כל מיני בדיקות עשו אמרו לי רק דלקת בעור, גם הטיפול לא עזר, אבל ברוך ה' לפחות אני עומדת על הרגליים, הילדים מרגישים שאין אמא בבית, זה אני אומרת לבורא עולם תודה תודה תודה תודה, פעם זה לא היה, אני לא מבקשת שום דבר, רק הבריאות שלי כמו שהיה לי שיחזיר לי בורא עולם, אני לא רוצה, אני אשתה מים, לא יודעת, אני אשתה מים ואני אשן בשקט מהגירודים האלה שיעזבו אותי, כמו.... ואחרי זה אני מרגישה חום רותחת, אני רוצה כבוד הרב שתציל אותי,
הרב: טוב, אני רוצה להגיד לכם משהו יהודים יקרים, אתם שומעים אשה שעוברת יסורים קשים ביותר, אתם שמעתם פעם על יסורי איוב, יסורי איוב היה לו יסורים יותר קשים משל הגברת הנכבדה, היה לו שחין בכל הגוף וזה פצעים עם מוגלות שצריך להתגרד עם חרס בשביל להשקיט את המקום הרותח והכואב והמגרד להתגרד עם חרס, אתם יודעים מה זה חרס? זה קשה, ולגרד את הגוף זה מוציא דם, מוציא מוגלות ומוציא הכל, הוא לא רק סבל משחין ורע בכל הגוף, גם מתו לו עשרה ילדים ביום אחד, לא רק מתו לו עשרה ילדים ביום אחד אלא גם הוא היה עשיר גדול מאד שכולם נהנו מעשירותו והוא היה רחב לב והוא הפסיד את כל ממונו ביום אחד. זה נקרא יסורי איוב, והוא היה צדיק גמור, שה' העיד עליו שלא היה כמוהו, עד שהשטן בא ואמר, אברהם אבינו. אומר הרמב"ן שאם אדם יראה את העונש שמקבלים בעולם העליון על מצוה אחת של לאו, לאו, רק לאו אחד בתורה, אם אדם עובר על לאו אחד בתורה, הוא יהיה מוכן לקבל שבעים שנה של יסורי איוב על לאו אחד בעולם הזה ולא את העונש שצריך לקבל על לאו אחד בעולם הבא. אתם שומעים? מה שהאשה מתארת פה וזה כאבים וקושי שהיא אומרת שהיא מוכנה רק לישון ולשתות מים, לישון ולשתות מים ולחיות בלי כאבים, בלי היסורים האלה, ויש לה ארבעה ילדים ברוך ה' בריאים ויש לה בעל והכל בסדר, ולאיוב עשרה ילדים ועני מרוד וכאבים כאלה של שחין רע והוא צדיק גמור, אדם אם יגידו לו מה אתה רוצה, אחרי שהוא יראה את העונש שיש בעולם העליון על לאו אחד בתורה, לאו אחד, הוא יגיד אני מוכן לחזור לעולם לקבל שבעים שנה יסורי איוב ברציפות, שבעים שנה על לאו אחד. מי שעובר על שני לאוים, אתם יודעים מה זה לאו לדוגמא? לשון הרע. אמר לשון הרע על מישהו ככה ככה ככה שלום, זה הכל, אמר לשון הרע נגמר. אמרנו בהתחלת השיחה שבלשון הרע אחד שאמרו המרגלים על ארץ ישראל, לא על אדם, על ארץ ישראל מה קרה מתו כל הדור. מרים שאמרה לשון הרע על אחיה לטובתו והיא אחותו הגדולה, והיא התכוונה לטובתו בשביל שלום בית, היתה מצורעת שבוע ימים בהנחה, ה' עשה לה הנחה, במקום שבועיים שבוע, כולה מצורעת. זה לשון הרע אחד, כמה לשון הרע מדברים ביום, כמה שומעים, כמה מוציאים דיבה, כמה עוברים על לא תשנא את אחיך בלבבך, כמה עוברים על לא תיקום, על לא תיטור. ומהאכלות אסורות, ולא מקפידים על זה ועל זה ועל זה ועל זה, אז ז"א אם אדם יראה מה יהיה מגיע לו אוי ואבוי. מה אומר ה', תבכה רבע שעה אני משחרר אותך מהכל, אבל כל זמן שלא נגע בבן אדם יד ה' למה שהוא יבכה? מה פתאום שהוא יבכה?
אתם יודעים היה בן אדם אחד פיקח, היה בן אדם מוטל ישן מה זה תרדמה, כמו התרדמה של אדם הראשון לפני הניתוח שעשה הקב"ה את חוה ממנו, נו, אמר אחד אני עם מחט פוקח לו עולם ומלואו, אמרו איך אתה עם מחט פוקח לו עולם ומלואו? אמר הנה תראו, לקח את המחט תקע אותה בישן טח ההוא קם ישר ראה עולם ומלואו. אם ה' נוגע בבן אדם רק עם מחט פתאום הוא מבין הכל פתאום הוא רואה פתאום הוא אומר ה' הוא האלקים, ה' הוא האלקים, ה' הוא האלקים, ישתבח שמך לעד ישתבח הבורא, אין אין כמוך, תעזור לי תוציא את זה ממני, קח את זה, תעביר את זה למישהו אחר, עשה לי טובה די אני אהיה בן אדם די די די די, די נפקע כולה בטפזה אחת. רק עם מחט. אבל אנשים מחכים עד שיתנו להם טפזות, אין שכל, אין שכל, אין שכל, כדאי לבכות לפני, כדאי, כדאי. לא רק בשבילנו, בשביל כל עם ישראל, עם ישראל בבלגן, אתם לא יודעים, כשיתחילו הטילים אלפים טילים מה יהיה פה, מה יהיה פה, מה יהיה פה הכל הולך לקראת, לקראת לקראת, הכל מתקדם ואני מזהיר כל הזמן מזהיר מזהיר, אבל כל זמן שזה לא נגע אלינו לא הגיע אלינו, למה לנו לחיות כבר את העתיד. אנחנו לא חכמים הרי, חכם רואה את הנולד, אנחנו לא חכמים, הרי הסוס רוכב עלינו אז איך אנחנו יכולים לראות את העתיד? והאדם לא יודע מה עתו בכלל, הוא לא יודע אם יחיה מחר, אם יקום בלילה, הוא לא יודע בכלל, מסכן, אדם אומלל לא יודע מה איתו, והוא חי עם תכניות, יש לו סקצ'ווארד. ה' ירחם, יושבים אנשים עם לוח וכותבים אני ביום פלוני כאן אני ביום פלוני כאן, רק איפה היום כתב שתהיה בבית קברות לא ראיתי, איפה התאריך הזה, אתה יכול להכניס אותו? זה הוא לא יודע להכניס והוא לא חושב על זה.
טוב, גברת נכבדה, תשמעי, תקבלי על עצמך ללמוד את כל התנ"ך כולו כל יום תלמדי חצי שעה מבראשית עד סוף התנ"ך, דברי הימים ב', כשתסיימי את הכל בעזרת ה' אני מאמין שעד אז את תעברי לאט לאט ממצב של גירודים למצב של רפואה שלמה.
ש. אמן. תודה.
הרב: בריאות שלמה ואיתנה.
ש. תודה.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).