טוען...

חג שבועות בכוונה - 'כאשר ציוה ה''

  פורסם בתאריך: 24.05.2023, 07:32 • מערכת שופר

בס"ד

בהמשך להרצאה הנפלאה בציריך: 'מצוות צריכות כונה'

  Gemeindehaus IRG,  תאריך פרסום: 15.05.2023

 

מוגש לכם הקוראים הנכבדים

כמה מהמצוות 

לקראת חג שבועות הבעל"ט

 שבועות בכוונה

הכנות ליום טוב: בזמן שעוסק בהכנות לקראת יום טוב מקיים מצות כבוד טוב טוב ועונג יום טוב, ועליו לכוין קודם כל מעשה:

הריני מכוין לקיים מצות כבוד יום טוב ועונג יום טוב "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

תוספת יום טוב:
כאשר מקבל על עצמו את קדושת היום טוב כמה דקות קודם השקיעה,

וכן כשמאחר להוציא את היום טוב אחרי זמן צאתו מקיים בזה מצוה להוסיף מן החול על הקודש,

ויכוין בזה:

הריני מכוין לקיים מצות תוספת יום-טוב "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

שביתת יום-טוב:

כאשר נמנע מעשיית מלאכה ביום טוב מקיים על ידי זה מצות שביתת יום טוב,

ויש לחשוב בתחילת היום טוב:

הריני מכוין לקיים מצות שביתת יום טוב "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

מקרא קודש:

בשעה שמברך את ברכת המועדות בתפילת העמידה של יום טוב מקיים מצות 'מקרא קודש' לקדש את החג בתפילה בציבור, ויהרהר קודם לכן:

הריני מכוין לקיים מצות מקרא קודש "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

אמירת הלל:

באמירת ההלל ביום טוב ובחול המועד מקיים מצוה להלל את שם השם,

ויש אומרים שקריאת ההלל היא ענף של מצות השמחה ברגל,

ועליו לכוין לפני כן:

הריני מכוין לקיים מצות הלל "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

 קידוש ביום טוב:

בעת שמקדש על היין ביום טוב, מקיים על ידי זה מצות קידוש ביום טוב,

ויכוין בזה:

הריני מכוין לקיים מצות קידוש ביום טוב "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

סעודות יום טוב:

כשסועד את ליבו בבשר ודגים ושאר מטעמים בסעודת היום טוב מקיים בזה מצוה מן התורה לענג את היום טוב,

ויש לכוין קודם הסעודה:

הריני מכוין לקיים מצות עונג יום טוב "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

שמחה ביום טוב:

באכילת בשר ושתיית יין ביום טוב מקיימים האנשים מצות "וְשָֹמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ", הנשים שמחות בבגדים חדשים ותכשיטים לכבוד החג, הילדים שמחים במיני מתיקה, והעניים שמחים כשמסייעים בידם לשלם את הוצאות החג, כמו כן, ישנם ענייני שמחה שונים כל מקום כמנהגו וכל משפחה כדרכה ובוודאי כולם נכללים במצות "וְשָֹמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ".

לכן, קודם שאוכל או שותה, וכן קודם שמעניק לאשתו מתנת חג או רוכש עבורה בגדים לכבוד החג, ולפני שמחלק ממתקים לילדים, והוא הדין קודם שמשמח עניים ומסייע להם בהוצאות החג יכוין:

הריני מכוין לקיים מצות "וְשָֹמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ" "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

זכירת מעמד הר סיני:

בשעת קריאת התורה של חג השבועות כשקוראים את פרשת מעמד הר סיני יש הזדמנות מיוחדת לקיים מצות זכירת מעמד הר סיני, מפני שבכל שנה ושנה נחשבים העם בשעה זו כאילו עומדים לפני הר סיני,

על כן קודם הקריאה יהרהר בליבו: 

הריני מכוין לקיים מצות זכירת מעמד הר סיני "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם":

הבדלה במוצאי יום טוב:

בשעה שאומר 'אתה חוננתנו' במוצאי יום טוב או אומר הבדלה על הכוס יש אומרים שמקיים מצות הבדלה

ועליו לכוין קודם לכן:

הריני מכוין לקיים מצות הבדלה "כַּאֲשֶׁר צִוָּה השם".

 

לסדרה המיוחדת: 'מצוות צריכות כוונה' על פי הספר: 'כאשר ציוה ה'' - לחץ כאן.

נ.ב. ניתן להשיג במשרדי 'שופר' את הדיסק שמע בסדרת השיעורים הנ"ל.

ואו בשופרקול (גם בקומה הכשרה) 02-3724787 בשלוחה 2 ואז 4 ואז 30.

 

ומאת הרב שמעון רחמים שליט"א

שיעור 'חג שבועות'

וקונטרס 'משה אמת' - לצפיה לחץ כאן.

 

ומכבוד הרב שליט"א לסדרת שיעורים על חג השבועות - לחץ כאן

שיעור דוגמא: 'ענייני חג השבועות - חלק ב'.

  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 03.12 17:36

    שלום כבוד הרב, אני בהלם... ב"ה בסוף ההרצאה שלכם ברמלה (26.11.25) ביקשתי ממכם ברכה לתינוק בן שנה שמאושפז בטיפול נמרץ ומועמד לניתוח לקוצב לב (ל"ע), הרב בירך לרפואה ואמר: 'שיצא מבית החולים מהרה!' מאז הברכה התחילה הטבה בליבו ואתמול הוא חזר הביתה ללא ניתוח, וואו תודה רבה כבוד הרב יה"ר שהשי"ת ישמור עליכם תמיד! (אמן) (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).

  • 02.12 18:28

    כבוד הרב היקר שליט"א תודה רבה על ברכתכם, ב"ה קיבלתי היום תשובה שנתנו לי נכות כללית לעוד שנתיים. קיבלתי על עצמי לאסוף לפחות 10 נשים לומר יחד "מזמור לתודה" ו: 'נשמת כל חי'. אם אפשר בבקשה להפיץ לינק הצטרפות לקבוצה שפתחתי במיוחד לזה. תודה רבה כבוד הרב היקר שליט"א על הכל מכל וכל.

  • 27.11 14:05

    שלום כבוד הרב, יהודי שחי בצרפת, לקחתיו לשדה התעופה, חזר היום אחרי חופשה בארץ של כמה ימים, מוסר ד"ש ומשבח את הרב הוא מאוד אוהב את הרב הבאתי לו שני דיסק און קי של הרב הוא ממש התרגש! (מאגר השו"ת הגדול בעולם shofar.tv/articles/14569).

  • 27.11 13:10

    שלום עליכם כבוד הרב שליט''א, בדיוק מה שכבוד הרב דיבר בשיעור של הבוקר ,תודה לכבוד הרב שמכוון אותנו לאמת 🤗 (🎞 מדוע מבני עשיו באים להתגייר ולא מבני ישמעאל? shofar.tv/videos/16401).

  • 27.11 10:28

    בוקר אור לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום לאין ערוך על עוד דרשה מרתקת ועמוקה ממש - ניתוח עברו של העם היהודי בהתאמה למציאות היומית בהווה היא הרבה יותר ממדהימה בעיניי (ללא ספק אזדקק לחזור לשמוע דרשה זו עוד מספר פעמים על אף הבהירות שהרב היקר והאהוב העביר את העניין בשלימות כדרכו בקודש). כמובן שהחלק של ההתייחסות לשאלות ולבקשות הציבור היה מרגש ועינייני. מכאן, אני רוצה לאחל לרב היקר והאהוב בלב שלם ונפש חפצה בריאות ואריכות ימים ושנים שהקדוש ברוך הוא יתברך ישמור ויצליח את דרכך בכל עניין ועניין לנצח נצחים. אמן ואמן!!! (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).

  • 26.11 10:14

    בוקר אור ומבורך לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום על עוד דרשה מרתקת ומיוחדת כדרכך בקודש. (ועשה לי מטעמים 26.11.2025, shofar.tv/videos/18186) יה"ר שהקדוש ברוך הוא יתברך ירעיף על הרב היקר והאהוב כל מילי דמיטב ושמחה לנצח. אמן ואמן!!!

  • 23.11 18:00

    מורינו ורבינו הקדוש, ב"ה מאוד הזדהתי עם השיעור "לב שבור" (shofar.tv/videos/18174) גם אני הייתי תקופה ארוכה ללא ילדים (ל"ע). מה לא ניסינו?! טיפולים, תפילות, ברכות, סגולות... עד שיום אחד הייתי לבד בבית, התחלתי להתפלל ופתאום פרצתי בבכי ללא שליטה, ממש בכי חזק מלב שבור! התחננתי לזרע קודש, והיאומן!... ב"ה אחרי כחודש קיבלתי תשובה חיובית... 🥹☺️

  • 23.11 17:59

    🌺 שלום וברכה כבוד הרב היקר! חייב לשתף מה שהיה אתמול בערב בבני ברק: יעקב ברקולי הזמין אותנו לסעודת הודיה, לא אמר על מה, הגעתי מחולון עם מאור יהודה שותפי, אמרו שמתחילים עם סרט במקרן. הסרט התחיל עם לוגו העמותה שלנו ואז המון-המון חברים ממשפחות הקהילה מודים בוידאו לנו ולעמותה על כל השנים של התמיכה והעזרה הגדולה וכו', ממש ממש יפה ומרגש מאד! ❤️ היינו ממש מופתעים, לי אישית עדיין לא נפל האסימון ושאלתי את ברקולי 'ומה עכשיו? על מה הסעודת הודיה?'... ואמרו שכל הסעודה בשבילנו ולעמותה כהכרת הטוב! כל הארגון וההשקעה להוקיר טובה לעמותה ולנו היינו בהלם, מתרגשים מאד, שמחים מאד ולא ציפינו ולא חלמנו לדבר שכזה כי אנחנו לא מחפשים 'תודה' ושבחים, רק עושים באהבה בהתנדבות לשם שמים... היו אולי 30 חברים מהקהילה בבני ברק, חלק הגיעו מירושלים כמו אלחנן, בנצי ועוד, שי קדושים ניגן, הרב שמעון רחמים דיבר דברים מרגשים ומסר שיעור (צילמנו) כולם התארגנו והביאו לנו מתנות יפות ומושקעות מאד לי, למאור ולשלומי צעירי שמתנדב איתנו, תעודות הוקרה מרגשות, טרחו במיוחד לקייטרינג עם איתן אזולאי, בקיצור הרגשנו את ההשקעה בלב שלנו בצורה בלתי רגילה, כולם שמחו ששמעו על זה וחיכו להשתתף ולהוקיר טובה, פשוט מדהים ביותר! יישר כח ענק ליעקב ברקולי ואוריאל יפת הי"ו שארגנו את רוב הדברים והזמינו את כולם, הם אמרו שהלוואי שזה יהיה מעט מן המעט ממה שכל משפחות הקהילה יכולים להחזיר טובה! תודה לכבוד הרב היקר על כל העזרה וההכוונה מתחילת הדרך שלנו והלאה, לא מובן מאליו! יהי רצון שנזכה להגדיל את מפעל החסד והצדקה עשרות מונים, שנשמח את הבנים והבנות של הקב"ה ובזכות הצדקה נזכה לגאולה השלמה ברחמים בחיינו בימינו אמן ואמן! ארז ומאור, עמותת בצדקה תכונני (לכתבה הגדה של פסח מבית בצדקה תכונני shofar.tv/articles/15376).

  • 01.11 23:33

    כבוד הרב שלום שבוע טוב🌹קודם כל אני מודה לרב על הכל, אתמול בכניסת שבת בלחץ ב"ה בירכת את אימי, תודה. ביקשתי בנרות שבת שהשי"ת יתן לי סימן בתהילים שלא אדאג שקשור למילה של 'שופר' שאמא שלי תבריא בזכותך, ויצא לי תהילים (מז, ו) "עָלָה אֱלֹהִים בִּתְרוּעָה ה' בְּקוֹל שׁוֹפָר" ושמחתי ובכיתי שבזכותך אמא שלי תבריא . וב"ה השי"ת שומע בקולך כל כך. אמא שלי בדקה לחץ דם ויצא לה 167 ואחרי שעה בערך בדקה שוב ולפני אמרה: 'בזכות הרב אמנון יצחק יעבור לי!' הלחץ דם ירד ל144 תודה כבוד הרב. 🙂🙂 רציתי לפרסם את זה.

  • 25.10 19:44

    כל כך מודה לה' יתברך ולעוסקים במלאכה של אפלקצית הרב אמנון יצחק ללא ההפסקה, אין... ב"ה ממש לטהר את הלב והשכל מכל הטומאות שבעולם ומעניק שמחה ושלוות נפש לשמוע את הרב הקדוש הצדיק הפרוש והגאון שלנו (לכתבה shofar.tv/articles/15403 להורדה play.google.com/store/apps/details?id=tv.shofar.nonstop&pli=1).

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

077-353-2243 או 8724*
לשידור חי יש ללחוץ כוכבית (*) ואז 0

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים