- - - לא מוגה! - - -
איך יוצא בן סורר ומורה?
כתוב, איננו שומע בכל אביו ובכל אמו.
למה? כי יש שני קולות בבית.
לא כתוב איננו שומע בכל אביו ואימו.
איננו שומע בכל אביו זה לחוד, וקול אמו זה לחוד.
כל אחד מנגן משהו אחר. למי הוא הולך?
מי שנוח לו.
מה יוצא מזה?
בן סורר ומורה.
לכן, צריך תמיד לשדר באותו קול.
אם לא, אוי ואבוי.
עוד כדי כך שמגיעים למצב שכבר מדברים שיש חילול השם,
כי הציבור לא מבין.
אז המקלים אומרים שהשניים מחמירים,
והמחמירים אומרים שהם מקלים,
ונהיה בלאגן.
אלא מאי?
צריך לראות מה גדולי ישראל אומרים.
ואם גדולי ישראל אומרים משהו,
דרובה, דרובה,
הרוב הגדול של גדולי ישראל אומרים בסגנון אחד,
צריך לשמוע, צריך לחוש לפחות, לחשוש.
אבל זאת הבעיה של הדור הזה,
שלא כולם מוכנים להגיד את האמת, כי הם מפסידים קולות.
יש רק קול אחד שצריך להישמע.
קולו של הקדוש ברוך הוא.
אדם צריך להשמיע את קולו של הקדוש ברוך הוא.
מה השם אמר בתורתו ותו לא.
אדם צריך לזכור
שלשמוע זה לשמוע בקול התורה.
כתוב, על פי התורה אשר יורוך לא תסור ימין ושמאל.
מה שאומרים לך גדולי התורה,
לא לסור ימין ושמאל,
אבל בתנאי על פי התורה אשר יורוך.
אם התורה אומרת את זה, והם יורוך על פי התורה,
שמע בקולם.
בקול התורה.
אם זה מעוגן בתורה.
ואם זה כתוב במפורש בתורה, על אחת כמה וכמה.
אז זאת אומרת, אין לפרשן.
אם התורה אומרת משהו, צריך לעשות.
מה באים ועושים?
כן, נכון, התורה אומרת והיא צודקת. רק הדור עכשיו לא יכול לעמוד בזה.
זה גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה. אתה מבין מה הבעיה?
לא אומרים שהתורה השתנתה, כי התורה לא משתנה. אומרים שהדור השתנה.
ואם הדור השתנה,
לא צריך לתקן אותו?
להשאיר אותו ככה שירד וירד וירד וירד?
אם הייתי חושב כך,
לא הייתי מחזיר יהודי אחד בתשובה.
מה פתאום שאני אלך לשכנע בן אדם שנמצא בצד השני?
בוא תחזור, תהיה צדיק. מה פתאום?
טוב לו להיות רשע, מבסוט להיות רשע, כיף לו.
מה אתה מקלקל לו?
כי אני דואג לעולם הבא שלו.
אתה רוצה, תקבל. אתה לא רוצה, אל תקבל.
אבל אני לפחות דואג לך מה שאתה לא דואג לעצמך.
תדע, יש המשך.
וכדאי לך להכין צדה לדרך.
אם לא הייתי עושה את זה,
היה פחות מיליון חוזרים בתשובה.
זאת אומרת,
אל תוותר לדור.
אל תרחם על הדור.
תרים את הדור.
תרומם אותו.
תן לו כוח.
תוכיח לו שהוא מסוגל.
מה הראייה?
מיליון וחצי בעלי תשובה זה ראייה שאין דור, שימו לב, מחורבן הבית.
אין דור מחורבן הבית כמו הדור הזה שמסוגל,
שהרי מיליון וחצי יהודים חזרו בתשובה בדור הזה בלבד.
אז איך אפשר להגיד שאין כוח לדור?
תודה רבה.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).