- - - לא מוגה! - - -
יש לי שאלה. אשתי היא דתייה.
אני שומר שבת לא מרצוני.
כאילו, אני מכבד אותה בעיקר.
איך, מה אני צריך לעשות בשביל שכאילו
לאהוב את זה, שיהיה לי יותר כיף לשמור את השבת?
קודם כל, אתה צריך להודות לקדוש ברוך הוא שאתה בריא בנפש, בגוף.
בא קדוש ברוך הוא נותן לך שבת להתייחד איתו ועם המשפחה.
סוף סוף אתה יכול לשבת בבית,
פטור ממלאכה, מכל עיסוק,
להתרכז באישה שאתה החלטת להתחתן איתה ולחלוק את החיים איתה.
אז לשבת איתה, לשוחח, ללמוד איתה פרשת השבוע,
ללמוד ממנה, ללמד אותה,
לשיר שירי שבת, יש לך כבר ילדים?
כן. שילמדו ממך איזה אבא חכם,
יודע דברי תורה, שר איתם,
מאחדים את המשפחה.
לא טורחים, לא עמלים,
רק נחים, שרים, אוכלים, שותים,
אפשר לטייל רגלית.
מה לא טוב?
למה צריך לשנוא את זה בשביל לאהוב את זה?
מה קשה בזה? לא, זה לא של לשנוא, זה
מגיע כאילו שעה מסוימת, זה שהוא משעמם כזה.
אין מה לעשות.
מה זה משנה? מה זה משנה? תקנה מעם לא עז.
יש סדרת ספרים מעם לא עז על פרשת השבוע, מנוקד.
ותקרא ותבין בכלל מה יש בפרשיות שלנו, אתה תתמוגג, לא תפסיק. אתה לא תפסיק גם ביום חול אחר כך לקרוא.
אחר כך תבוא אליי בטענות.
זה אושר, אושר להרבות דעת, להרבות דעת.
אם בן אדם יושב מול קופסה ריקה,
שכל הזמן תל-הנובלות, חרטון, מבלבלים לו את המוח,
מגחכים ומצחקקים והכל שטויות ואבנים,
ורק העיניים כואבות בסוף, אי אפשר לרדם.
אנשים יושבים.
מה יש לך מזה? אתה זוכר מכל זה משהו?
שנים ראית.
מה יש לך מזה?
כלום.
אבל אם אתה לומד תורה,
קודם כל יש לך הבנה,
ואתה יודע מה השם דורש ממך,
ואם אתה עושה אתה מקבל שכר כבר בעולם הזה ולעולם הבא.
חוץ מזה אתה נקרא צדיק,
ירא שמיים, יש לך הערכה בחברה, בקהילה,
אשתך,
מה אתה צריך יותר מזה? שלמות כזאת,
באה שבת,
באה מנוחה אחרת, כל הזמן אדם עמל, עמל, עמל, עמל.
לא הספיק לנשום אף.
מה היה לו?
מה עשה?
אז השם עשה לנו חסד.
תנוחו כל שישה ימים, מי רוצה שתנוחו?
אפילו אני אומר הקדוש ברוך הוא, ביום השביעי שבתי.
מה הוא עשה? אתה יודע מה הוא עשה?
כתוב שביום השביעי הוא שבת. ממה הוא שבת? מכל מלאכתו אשר עשה. מה עשה?
ובעשרה מאמרות ברא את העולם.
אמר יהי אור,
מה יהי אור?
תוצא הארץ,
הוציא הארץ.
ייקבעו המים, ייקבעו המים.
בעשרה מאמרות. מזה הוא שבת, מאמירה.
אז זאת אומרת, הקדוש ברוך הוא אומר לך, אני אומר לך, תשבות.
אתה מעיד
שאני בראתי את העולם בשישה ימים
ובשביעי שביתה. למה אתה שובת?
בגלל שהשם שבת והוא ציווה אותי לשבות, אני שובת.
זה בעשרת הדיברות.
בכל האומות כמעט קוראים לזה שבת.
סבתא, שבת, שבת.
כל העולם
הולך לפי מחזור של שבוע.
לפי מה?
איך שברא אשר את העולם.
שישה ימים בשביעי שבת.
כל הגויים לא ידעו מה הפטנט הזה של שבת.
אחר כך הם אימצו לעצמם
אלה את יום השישי ואלה את יום ראשון,
וגם הם לקחו שביתה.
אז אנחנו הראשונים שהקדוש ברוך הוא העניק לנו את השבת.
זה אוצר. אתה יודע מה זה,
כמה שכר מקבלים על שמירת שבת?
מה שאתה לומד בשבת אתה מקבל פי אלף.
תלמד ביום חול, תלמד בשבת, פי אלף.
מי ששומר שבת במאה אחוז כמו שצריך,
מוחלים לו על שבעים שנה של עוונות.
אבל שבת מאה אחוז.
שיודע כל המלאכות שאסורות ונזהר מכל דבר ושומר כמו שצריך.
שבת זה הדבר הכי יקר שיש לנו.
זה יום חמדה שהקדוש ברוך הוא בחר לעם ישראל.
וזה רק אות ביני וביניכם.
אסור לגוי לשבות.
אם גוי שובת בשבת הוא חייב מיתה.
רק עם ישראל קיבלו את השבת.
וזו מתנה שהייתה גנוזה בבית גנזיו של הקדוש ברוך הוא ונתן אותה לעם ישראל.
יש המון מעלות על זה. סיפורים מכאן ועד להודעה חדשה.
אבל תתחיל ללמוד.
כשלומדים נהיה אושר.
מעם לועז.
זו הסדרה, תזכור.
תזכור. בסדר?
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).