- - - לא מוגה! - - -
סיפרתי לכם שפעם כשבאתי לבני ברק אחרי שהתחלתי להחזיר בתשובה
וסיפרתי שהייתי בהרצאה ואנשים קיבלו עליהם עול מצוות וחזרה בתשובה ושמו ציציות, צחקו עליי.
תגיד מה אתה קוקו אתה, מה אתה, אנחנו רוצים לשנות, דבר אחד לא יכולים לשנות, אתה אומר לי שהוא השתנה לגמרי והוא החליט שהוא חוזר, מה?
הוא עוזב את העבודה, עוזב את המשפחה, עוזב את הכול, זורק את הכול, זורק את הבגדים, זורק את הדיסקים,
זורקים, זורקים, מה?
ככה אתה אומר? תגיד אתה נורמלי.
זה סתם עושים לך, כיבדו אותך, כאילו אמרו לך יאללה, בסדר, נו, תביא, תביא, יאללה, תביא, תביא.
זה לא ייתכן שבן אדם משתנה ביום אחד, איך ישתנה ביום אחד?
זה לא הגיוני, חרדים רוצים לשנות מנהג,
משהו, לא יכולים.
ואתה אומר לי שהוא השתנה לגמרי?
איך יכול להיות דבר כזה?
זה לא טבעי, זה לא טבעי, ברור שזה לא טבעי.
שאלו את הקוצקי רבי.
אמרו לו, למה השם לא עושה ניסים כמו במצרים פעם אחת לעיני כולם?
ואז כולם יצעקו, השם הוא אלוהים, השם הוא אלוהים, ונגמור את הסיפור.
הוא אומר, למה צריך את זה?
אתה ראית פעם בעל תשובה?
זה המויפס הכי גדול שיכול להיות.
לשנות את הטבע זה לא בעיה.
לשנות בן אדם זה מויפס שאין כדוגמתו.
זה מויפס שאין כדוגמתו.
זה המופת הכי גדול.
שהרי יעקב אמינו כשהלך לקראת עשיו
לא העלה בדעתו ולא שמח על עצמו שהוא יחזיר אותו בתשובה.
לכן הוא התכונן למלחמה, לדורון, לתפילה.
מה הבעיה? תשכנע אותו, תדבר איתו קצת, תגיד לו מפרשת השבוע, תגיד לו איזה דברים.
תקרא לו מחוכמת המצפון ותחזיר אותו בתשובה. נו, נראה.
לא, הוא יודע, אין דבר כזה.
מה זה לשנות בן אדם?
יעקב אמינו, נוח!
120 שנה, לא שכנע אחד.
והוא מפחיד אותם על מבול.
והם ידעו שהוא צדיק.
והם ידעו שאת האלוהים היתה לך נוח.
לשנות בן אדם? אתם יודעים מה זה לשנות בן אדם?
אז לשנות עם שלם,
בבת אחד,
במה?
שנתן להם מצוות, הפך אותם לעם.
איזה דבר כזה.
אומר להם, תשחטו את האלוהים של מצרים לעיניהם,
זה קורבן פסע?
תעשו ברית.
וואו.
בואנה, אני בן 60. אני בן זה. מה ברית?
עכשיו ברית?
ומה?
שיוצאים עכשיו למדבר? סכנה.
יואו.
מה?
וקיבלו על עצמם?
קודם היו עירום בעירייה. לא היה להם שום מצווה.
עירום בעירייה.
בדם בריתך שילחתי אסירייך מבור.
בדם בריתך.
בדמייך חיי.
בדמייך חיי.
בשני דמים.
דם של קורבן פסח
ודם של ברית מילה. שתי מצוות.
עם!
נהיה עם!
עם.
זה טבעי?
תגידו, זה טבעי?
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).