- - - לא מוגה! - - -
והנה ידוע שיתרו נטע מנהרה אל הטוב בכוחות עצמו.
מי גרם לו שהוא נטע מנהרה אל הטוב?
הוא בעצמו.
כמו שאמרו חכמים זיכרונו לברכה בשמות רבה א' ל' ח',
יתרו היה כומר לעבודה זרה.
ברעה שאין בה ממש,
הוא פירש ממנה.
אבל הטוב עדיין לא נשתרש בו.
הטוב לא נשתרש בו,
כי יתרו סבור היה שעם הכרה בלבד זה מספיק.
אם יש לי הכרה שיש בורא לעולם
ושעבודה זרה זה שקר,
זה מספיק, אני מאמין.
כמו שיש עילונים אומרים, אני מאמין, אני מאמין בשם.
מה אתה חושב, שאני לא מאמין, אני מאמין? אז למה אתה לא עושה מעשיות מצוויון?
אני מאמין, זה מספיק שאני מאמין, הוא יודע מה יש לי בלב, הכל בסדר.
יתרו היה סבור שהכרה בלבד מספיקה,
ועל ידי זה הוא לא הידרדר יותר לעולם הרשע.
הוא לא זקוק לשום זיקה ממשית
של ועשה טוב,
בקום עשה אלא קום לעשות מצוות,
אלא מספיקה הכרה בלבד. ככה הוא הבין.
אבל אחרי שהוא ראה מלחמת עמלק,
הוא ראה שמלחמת עמלק, כשרפו ידיהם מן התורה,
הוא נוכח לדעת כי אף אילו האדם הנמצא בדרגה הגבוהה ביותר,
יכול ליפול ממנה לתהום.
שהרי אין לך הכרה ברורה יותר מאשר קריעת ים סוף.
שהרי שם ראתה שפחה על הים,
אפילו שפחה.
ראתה מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי.
ובכל זאת רפו ידיהם מן התורה.
אז זאת אומרת, גם אם תהיה במדרגה הכי גבוהה, בהכרה הכי שלמה,
אתה עלול ליפול לתום.
מכאן למד יתרו שיש צורך בפעולה נמרצת
כדי להיאחז בטוב.
זאת אומרת, חייבים לעשות מצוות מעשיות כל הזמן,
לעמול בתורה ומצוות וחסדים,
כל הזמן.
אחרת, אם רפו ידיהם בעמלק.
אתה לא מרגיש בהכרת הבורא,
יביאו עליך מישהו שגם לא מרגיש.
ולכן הוא הבין שעליו להתגייר
כדי לחבר את הארת התורה עם הארת השכל.
זה שיש לך הארה בשכל ואתה מבין,
אם לא תוציא את זה לפועל,
זה לא יועיל.
לכן הוא הבין שהוא צריך לחבר להארה של התורה.
ואז יש תקווה שישאר בדרגתו הגבוהה.
לכן השם אמר, אני בראתי יצר הרע. אני יודע מי זה.
זה הרע.
אין יותר רע ממנו.
אני אומר לכם,
הרע בהא ידיעה יצר, הרע.
שום תרופה לא תועיל לו.
לא אמונה, לא הכרה, זה לא מספיק.
אלא,
וצדיק באמונתו יחיה. צריך לחיות על פי האמונה.
להוציא לפועל.
לא מספיק הכרה.
לכן בראתי לו תורת ולין.
אם אתה לא תעסוק בתורה ותקיים אותה,
ולמדתם ועשיתם.
כל שאינו בכלל עשייה,
איננו בכלל לימוד.
לא נחשב גם שהוא לומד והוא יענש על זה.
צריך ללמוד לא מדרש עיקר, אלא מעשה.
אז זאת אומרת, זה לא מועיל.
אז אם אתה מתרפא מן התורה,
אז ודאי שהכרה שלך נחלשת בהשגחת הבורא, ואז בא עמלק.
לכן זה גרם ליתרו
לבוא ולהתגייר.
קודם
הוא פרש מהרע.
והוא הבין מה טוב ומה רע,
והכל היה בסדר.
אבל זה לא הספיק.
כי כשהוא ראה שעם ישראל, בדרגה הכי גבוהה שיכולה להיות,
מגיעים לשפל כזה שרפוי די מן התורה, ובגלל זה בא אליהם עמלק,
אז הוא הבין שאין לו הגנה.
אז ודאי שגם הוא יכול ליפול.
זה שכרגע,
בתנאים האלה שהוא חי,
אז כרגע יש לו הכרה ברורה.
אבל אם יהיו קשיים קצת, ניסיונות קצת, אתה יכול לרדת ולפרוש לתהום.
כמו שאפילו אנשים חרדים
יכולים לרדת.
אין לאף אחד שום הגנה.
רק מי שמחובר לתורה, ואתם הדבקים בשם אלוקיכם,
אז חיים כולכם היום.
אבל אם אתה פורש מן התורה, הרי זה פורש מן החיים.
אתה פורש מאלוקים,
והוא אומר, אם תעזבני יום, יומיים עזבך.
אז מי ישמור עליך?
מי יגן עליך? מי יציל אותך?
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).