- - - לא מוגה! - - -
שולחן ערוך.
מרן הוא שולחן ערוך,
כותב דבר מזעזע.
מרן הוא שולחן ערוך.
הוא בדרך כלל לא כותב עונשים.
בשולחן ערוך לא כתוב עונשים,
כתוב הלכות.
אבל מי שיסתכל בשולחן ערוך,
יראה שמרן כותב
שמי שמדבר
בחזרת השליח ציבור בבית הכנסת,
תשמעו מה הוא כותב,
גדול עוונו מנשוא.
מרן, שולחן ערוך.
תגידו,
על מי נאמר גדול עוונו מנשוא?
על הרוצח נאמבר וואן,
רוצח מספר אחת בעולם שקראו לו קין,
הוא אמר גדול עווני מנשוא.
ומרן כותב, אתם יודעים מרן לא כותב גוזמאות
או כותב על בערך, זה הלוכה.
הוא אומר שמי שמדבר
בחזרת השליח ציבור גדול עוונו מנשוא. בקיצור, השווה אותו לקין, לרוצח.
אתם מעקלים על מה מדברים?
אז איך אדם לא ירעד?
לדבר בבית השם דברים בטלים, דברי חולין,
דברי ליצנות, דברי... מה זה?
מה זה?
יש מעשה שמספרים על שני סוחרי מכוניות,
שעמדו להם בחזרת השליח ציבור.
ואחד אומר לשני,
אתה יודע, דוד,
הייתי בעיר מכוניות, שבוע שעבר,
ראיתי שם מכונית וולבו
2018 כבר.
ברוך הוא וברוך שמו.
מה אני אגיד לך?
צבע לבן מבריק.
אמן!
השני אומר לו,
עזוב אבי,
מה אתה מדבר?
חבר שלי קנה פרארי,
גם כן 2018,
ברוך הוא וברוך שמו.
עם גג נפתח, אמן!
אז הראשון אומר לו,
אבל תדע לך שזה עוד כלום.
יש איזה יבואן עכשיו,
שהוא אמר שהוא הולך להביא שלוש מכוניות,
קדוש,
קדוש, קדוש!
אתם מבינים מה הולך פה?
הם מדברים שיחת חולין על מכוניות,
בינתיים הם עונים, ברוך וברוך שמו, עונים אמן,
עונים קדושה,
וזה מתערבב ביחד.
הדברי חולין,
עם הקדושה, עם הברוך וברוך שמו,
עם האמן,
ככה זה עולה לשמיים.
זה המנחה
שהם מגישים לריבונו של עוינו.
קח את מנחתנו.
תאמינו לי שתפילה כזאת לא מגיעה לתקרה.
איזה מלאך יעיז להעלות דבר כזה לקדוש ברוך הוא יקבל עונש?
איך הבאת דבר כזה?
לתקרה זה לא יגיע.
עכשיו, יש אחד שמדבר,
מדבר איתך, אתה בבית כנסת, הוא מדבר.
עכשיו, אתה לא רוצה לדבר איתו.
אז מה אתה עושה?
אתה מענה לו,
אתה ממשיך, לא יודע מה, להניח תפילין,
להגיד קורבנות, לא משנה מה אתה עושה.
הוא מדבר איתך, ואתה,
כשאתה עושה לו אתה,
תדע לך שאתה משת״פ.
אתה משתף פעולה איתו.
במקום לגעור בו,
אתה אומר לעצמך, תשמע, אני לא מדבר.
זה הוא מדבר.
אני לא עשיתי כלום.
לא עשיתי כלום.
לא עשיתו.
אתה נתת לו גושפנקה.
בזה שהנהנת בראש,
בזה שחייכת לו, בזה שהקשבת, עשית לו כן, זה...
אתה אבל צדיק, אתה לא מדבר.
יש כאלה מגיעים לבית הכנסת, הם לא מדברים.
הכל ברמז.
איך כתוב?
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
