"אין ישראל נגאלים אלא בתשובה". ככה הבטיחה התורה בפרשת ניצבים": אין ישראל נגאלים אלא בתשובה". הדבר היחידי שיגרום לנו להיגאל , זה התשובה. עושים תשובה יהודים מתקרבים לאבינו שבשמים, זה עושה נחת רוח בשמים,על-ידי זה הקב"ה מסיר גזירות וממעיט מעלינו את הצרות. אבל אם לא עושים תשובה ומתרחקים אז הקב"ה פשוט לוחץ עלינו. כמו שאמרנו באחת ההרצאות למה אנחנו דומים? אחד יש לו תרנגולת לבנה והיא התאבקה והיא התלכלכה והוא רצה לנקות אותה יש לו שתי אפשרויות: או שייקח מחבט וייתן לה מכות חבטות בגוף ואז ירד מעליה כל האבק והגרגירים. או שיכניס את האצבעות וככה לאט לאט יוציא משם, כמובן, זה יכאב לה כל הצביטות האלה אך ככה הוא ינקה אותה. יש אפשרות שלישית זה שהתרנגולת תגיד לו סליחה! רק רגע. היא תעמוד על השולחן לבד תעשה דר...ותוריד מעליה את כל הליכלוך. אם היינו חכמים היינו מתנערים לבד מהעבירות דר...חוזרים בתשובה. אם לא, נצטרך לקבל חביט חביט או צביט צביט. זה השאלה. מה עדיף? "התנערי מעפר קומי לבשי בגדי תפארתך עמי". למה לא נעשה את זה לבד. למה צריך לחכות למכות ,לצרות, לגזירות בשביל לחזור בתשובה. בסוף נרצה לחזור בתשובה. אבל למה אחרי מכות?. אפשר לשמוע את הקב"ה לפני כן כשאתה בריא וטוב לך. אז מה אתה צריך לעשות בסך הכל. ללכת להתפלל כמו בן אדם, להשקיע קצת בלימוד תורה , לעשות חסד, לא לעבור עבירות,מה ביקשו ממך? להיות בן אדם טוב,תהיה צדיק, תהיה סוחר צדיק תהיה תלמיד חכם צדיק יהודי צדיק. יהודי פשוט צדיק. אבל תהיה צדיק. מה הבעיה.
כבוד הרב אבא היקר חג אורים שמח יה"ר שהשי"ת ישמרכם (אמן) ב"ה הסדרה של "ימי החנוכה " שבה כבוד הרב מספר על החשמונאים ברמה גבוהה מרתק מדהים מצחיק מושלם (סגנון של הייתי שם במצרים)!!!! יהודה המכבי איש מיוחד במינו לא יאמן כי יסופר!!! איש רם מעלה עליו השלום. ביקשתי מהשם יתברך שיזכני לאמונה ובטחון כמו שהיה ליהודה המכבי זה תפילה שהלוואי ותתקבל נהיה מסודרים! מדהים מדהים, אחרי ששמעתי את הסדרה מה עברו כמה ניסים גלוים מותשים רצוצים מול צבא שלא נגמר, והפיליםם!!! יבא בא ביי לרוץ לשמוע אסור לפספס זה חנוכה באווירה אמיתית אחרי ששומעים מה היה באמת אפשר לברך כמו שצריך על הניסים!! אני מודה להשם יתברך שזיכני להיות חלק מהעם הקדוש הזה שמוסר נפשו על קדושת השם כבוד הרב תודה רבה לכם איזה כיף לסיים סדרה בת יג' פרקים מרתק והכי מצחיק שכבוד הרב מכניס מפה ומשם כמה דחקוקים.. "בָּרוּךְ ה' לְעוֹלָם אָמֵן וְאָמֵן" (תהלים פט, נג) אשרי מתתיהו אשרי יהודה המכבי "אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁהשם אֱלֹהָיו" (שם קמד, טו)🌸. (ימי החנוכה - חלק א - אלכסנדר מוקדון 08.12.2024 shofar.tv/lessons/17495).
אמירת דברים כאלה יפים שלא ניתן לסתור אותם. יישר כח גדול הרב שליט"א 🙏 (נס גדול - השקר ברח ממני! shofar.tv/videos/24659).
חנוכה שמח כבוד הרב. ב"ה כשמגיע חג חנוכה כשאני קורא אט שומע שיעורים ורעיונות על החשיבות להיבדל מהמתיוונים, ועל המלחמה של המכבים לשמור על טהרה, משתקפת לי הדרך של הרב כהיסטוריה חוזרת ואסמכתא שהדרך של הרב היא נכונה ללא עוררין, נגד רוחות חדשות שמנסות להפיל רבים וטובים ברשת הפיתוי. תודה ענקית על צעידה בדרך אמת ועל התוויה בהירה מה הוא אור ומה הוא חושך. חנוכה שמח.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).