- - - לא מוגה! - - -
מה המעלה הגדולה של מלך המשיח?
אהבת צדק
בתשנא רשע?
על כן משכך אלוהים אלוהיך שמן ששון מחבריך.
למדנו ברבנו יונה שחסד ואמת אל יעזבוך.
בין הדברים הוא אמר שצריך לעשות חסד אם אתם זוכרים,
ואם לא זה מידות מגונות, כמו שנאה, קילוט, אכזריות וכולי.
וצדק אמרנו.
ורבנו יונה בשערי תשובה אומר,
לנשא את האמת ולהשפיל את השקר.
זה נקרא בחסד ואמת יכופר עוון.
אז במלך המשיח מה כתוב? אהבת צדק
בתשנא רשע.
זאת אומרת, אין דבר כזה אוהב את כולם.
אהבת צדק ותשנא רשע. אמרנו, אבי, שהם שנאו רע. אין דבר כזה.
לכן,
זו מעלתו.
המלבי מפרש.
אהבת צדק.
רוצה לומר,
מה שאתה נוהג מלכות ביושר וצדק,
שב להיות קניין בנפשך,
עד שאהבת צדק ותשנא רשע.
זה הפך להיות מידות קבועות, מוחלטות,
אצל מלך המשיח.
זה לא לפרקים לפעמים, זה מציאות.
שלכן אי אפשר כלל שתטה מן הצדק והיושר.
לא יכול, כבר זה המידות שלו.
על כן, משככה אלוהים אלוהיך באופן אשר תשיג שמן ששון מחבריך.
מה זה שמן ששון מחבריך?
שאוהבים אותך,
ימשכו אותך בשמן ששון כי ישמחו על הצלחתך.
זאת אומרת, ברגע שיתגלה מלך המשיח,
כל האוהבים שלו ימשכו אותו בשמן ששון, דהיינו ישמחו על ההצלחה שלו כמי ששמים עליו תמרוקים.
פסוק הבא,
מור באהולות
קציעות כל בגדותיך
מן היכלי שן
מיני שימחוך.
אומר, מור באהולות, זה עדיין מיני בשמים,
קציעות זה קידה, גם כן מין של בושם.
מור באהולות קציעות כל בגדותיך.
מה זה לשון כל בגדותיך?
גם אלה שבגדו בך ולא רצו במלכותך ישליכו עליך מור באהולות,
וכל ראשי בשמים בעת שתלך מן היכלי שן,
מיני שימחוך.
זאת אומרת, כולם ישמחו אותך בשעה
שאתה תתגלה.
רש״י אומר,
מור באהולות קציעות כל בגדותיך,
כל בגדיך מריחים קרח בסמין.
ואומר רש״י, המדרש, זה פשטים,
המדרש על הפסוק אומר,
כל בגדותיך וסרחוניך מתכפרים ומריחים ריח ערב.
זאת אומרת,
אפשר לפי המדרש,
שמלך המשיח,
אם היו לו איזה דברים שהם לא בסדר,
כולם יתכפרו ויריחו ריח ערב.
מן היכלי שן,
מיני שימחוך,
דהיינו,
יותר מהיכלי שן משובחים,
ההיכלות המתוקנים לך בגן עדן,
לשמח אותך בהם.
אחר כך יש פסוק שאני אדלג עליו, בנות מלאכים ביקרותיך, הנצבה שגל ימינך בכתם אופיר.
יש על זה את הפירושים אבל אני מגיע למה שהמסקנה תהיה בסוף,
שכתוב
שמעי בת וראי והתי אוזנך
ושכחי עמך ובית אביך.
בני קרח בנבואה אמרו
שמעי בת וראי
מי זה בת?
שמעי כנסת ישראל וראי דרך הטוב והתי אוזנך לתורה ושכחי עמך.
איזה עם, מה שהיינו פעם מעבר לנהר כמו שכתוב,
מעבר לנהר ישבו אבותינו בתחילה,
היו עובדי עבודה זרה ובית אביך,
שעבדו אבותיך מעברנו, תשכחו את העבר.
שמעי בת וראי
ועטי אוזנך לתורה ושכחי עמך ובית אביך, ואז מה יקרה?
ויתאב,
יתאבה, ויתאב המלך יופייך. איזה מלך? תכף נראה.
כי הוא אדונייך
וישתחווה לו, אומר רם צעודות דמים.
ויתאב, אז יתאבה מלך המשיח,
יופי, כישרון מעשייך,
ואז ינוח לך.
בזכות שהמשיח יהיה מרוצה ומתאבה מזה שאת עזבת את הדרך ההיא והתחברת לתורה ומקיימת את המצוות,
ויראה את יופי כישרון מעשייך,
אז ינוח לך.
כי הוא יהיה אדונייך,
ואז תשתחווה לו,
ולא יאונה לך רעה,
כי יסך עלייך בצלו.
נו, אנחנו רואים שצריכים להתדבק
בכל מה שלמדנו ברבנו יונה עד עתה,
ומי שעושה את זה הכי טוב והכי מוצלח יש לו את הסיכויים להיות מי שקראנו עליו עכשיו.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).