- - - לא מוגה! - - -
ובסיום כותב הרמב״ם
וכאשר יאמין האדם אלא יסודות כולם,
שלוש עשרה העיקרים, אנחנו קראנו רק עיקר אחד
ואני אגיד עוד עיקר אחד תכף
וכאשר יאמין האדם אלא יסודות כולם
ונתברר באמונתו בשם
הוא נכנס בכלל ישראל
בלי זה הוא לא נכנס בכלל ישראל
אפילו שהוא יהודי
הוא מצווה
למי שמאמין בכל היסודות האלה, מצווה לאהוב אותו,
לרחם עליו
ולנהוג עמו בכל מה שציווה השם יתברך איש לחברו
מן האהבה והאחווה.
כל המצוות שיש לנו בתורה,
בין אדם לחברו שמחייבת אותנו לתורה,
מדובר באדם כזה שמאמין בשלוש עשרה העיקרים
ואפילו עשה מה שיכול מן העבירות.
מחמת התאווה
והתגברות הטבע הגרועה
הוא נענש כפי חטאיו
אבל יש לו חלק לעולם הבא
והוא מפושעי ישראל
אבל היות והוא מאמין
בשלוש עשרה העיקרים
אז האדם הזה אפילו אם יתאווה תעבוד ויעבור עבירות
יש לו חלק לעולם הבא, הוא מפושעי ישראל
הוא ייכנס לגיהנום והזדכך
אבל בכל אופן
האדם הזה הוא בכלל ישראל
וכשנתקלקל לאדם יסוד מאלה יסודות
זאת אומרת אחד משלוש עשרה העיקרים
הרי יצא מן הכלל
הוא לא בכלל ישראל, הוא יצא מן הכלל
וכפר בעיקר
זה נקרא כופר בעיקר
ונקרא אומר הרמב״ם צדוקי באפיקורוס וקוצץ בנטיעות
ומצווה לשונאו
ועליו נאמר
הלא משנאיך אדוני אסנא
אתם שומעים?
אני עובר
רגע
לעוד
אחד מהיסודות
זה היסוד החמישי
והוא שהוא יתברך הראוי לעובדו
ולגדלו
ולהודיעו
גדולתו
ולעשות מצוותיו
אז ראוי רק
לעבוד את השם, לגדל את השם ולשבח ולפאר אותו
להודיעו לרבים וכו'
ולהודיע גדולתו
ולעשות מצוותיו
ושלא יעשה כזה למישהו תחתיו במציאות
מן המלאכים
והכוכבים
והגלגלים
והיסודות
ומה שהורכב מהם
לפי שכולם מטובעים
דהיינו השם הטביע בהם
מה שאנחנו קוראים טבע זה הטבעה שהטביע בהם הקדוש ברוך הוא בכוחות כולם
ועל פעולתם
אין משפט
ולא בחירה
אלא לא לבדו השם יתברך
זאת אומרת, לכן הם לא עומדים למשפט
וגם אין להם כוח הבחירה
ואפילו שהם נעים זה לא מרצונם
זה בגזירת הבורא בטבע שהטביע בהם
אז לכן אין עובדים זולתו
שום כוח שבעולם, אתה יכול להתפעל מאיזה כוח שאתה רוצה בעולם
אין עובדים
וכן אין ראוי לו עובדם כדי להיותם אמצעים לקרבם אליו
זאת אומרת
כאילו אתה תעבוד חס ושלום
לאיזה כוח מן הכוחות
או כמו אלה שעבדו עבודה זרה וכולי
אלא אליו בלבד
יכוונו המחשבות
ויניחו כל מה שזולתו
וזהו היסוד החמישי הוא שהזהיר על עבודה זרה
ורוב התורה מזהרת עליו
אז אם אתה לא יכול לעבוד מה שתחתיו
ואפילו לכוחות הגדולים
שהוא מונה אותם כאן המלאכים הכוכבים הגלגלים היסודות ומשהו רכב מהם
קל וחומר שאינך יכול לעבוד לאדם
לסגוד לו
ולהחניף לו כאילו חייך, טובתך, תלויים בו.
כל המחניף עובר על היסוד הזה
לעובדו בלבד
רק את השם יתברך לעבוד
ואם כן אפשר שהאדם מחניף הוא אפיקוירס שיצא מכלל ישראל
ורבנו בחייה אומר
במפורש
אומר שהחניף הוא גרוע מעובד עבודה זרה
פה כתוב שאסור לעבוד עבודה זרה, רק את השם
והחניף גרוע מן עובד עבודה זרה
מדוע?
משום שעובד עבודה זרה עובד לפסל, עובד לעץ, עובד לפעור,
עובד למרקוליס
כל אחד עובד לאיזה עבודה זרה, למולך
עובד איזה עבודה זרה
עובד אחת
אבל החניף אומר רבנו בחייה
אין קץ לנאבדיו
עובד את דודי ואת איציק ואת אברהם, אבריימי ואת זה וכל אחד ואחד ואת דורעי, עובד אותם,
מאמין בהם,
חושב שיש בכוחם לפרנס ולעזור ולסייע,
עובדה, הוא לא עזר
זה רק, הקדוש ברוך הוא לא עזר, חייבים, זה פוליטיקה,
הם לא יתנו לי למוסד שלי, לא זה,
מה זה?
זה נקרא לעבוד בשר ודם
זה נקרא אפיקורסות
וזה יוצא מכלל ישראל
ולא נחזור עוד פעם על הדברים הקשים שאמר הרמב״ם,
מה המצווה?
המצווה באנשים כאלה.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).