ככל אשר יקשה לאדם לבחור בדרך האמת, כידוע לכם שלבחור בדרך אמת זה קשה מאד, כי מי שבחר ללכת בדרך אמת הוא לא יכול לסטות ממנה ימין ושמאל, מי שבחר ללכת בדרך אמת, מעטים אלה שתופסי האמת, מעטים בעולם. מעטים בודדים ממש. כל האחרים אוהבים להיות בדרך לא מחייבת, כאילו פעם ככה פעם ככה פעם ככה, לא להתקבע יותר מידי. אז קשה לבחור בדרך אמת, אבל יש דבר יותר קשה, דבר יותר קשה זה לעזוב את הדרך הנלוזה, לעזוב את הדרך שכבר הורגלת בה זה יותר קשה מללכת בדרך האמת. ולא עוד, אלא שקשה עוד יותר להודות שחיית בטעות.
הייתי עכשיו בסופ"ש במלון בנהריה, והסברתי לאנשים את האסון של המאכלות האסורות נבלות וטרפות בשחיטות והכל, אז כמובן שקשה לאנשים בהתחלה לקבל ופה ושם, ובסוף היתה משפחה שאמרה, זהו. מעכשיו אנחנו נלחמים איתך להסביר לכל מי שצריך את האמת וכו'. פתאום האשה אומרת, אבל מה נעשה בחתונות? איך נלך לחתונות? אי אפשר לאכול. אתם שומעים, היא כבר הסכימה ופתאום יצר הרע עלה ואמר רגע, אבל מה תעשי חתונות, אז מה לא תאכלי אף פעם? לא תלכי יותר לאירועים? אין ברית אין בר מצוה? מה מה עשינו? זאת אומרת לקבל את האמת עוד אפשר, אבל עכשיו להסתכל ולעזוב את הדרך לגמרי, לגמרי, כולל חתונות כולל בר מצוות כולל הכל, זה כבר קשה, וגם להודות שכל הזמן אכלנו נבלות וטרפות, זה קשה מאד. אז רגע, אז מה עם כל מה שאכלנו, היא שואלת, אז מה עם כל מה שאכלנו? זה בדיוק מה שכתוב.
קשה לאדם להגיד שהוא חי חיי טעות, ואת זה אנחנו לומדים מחכמי מצרים, אין כל ספק שהחרטומים היו חכמים ונבונים עד מאד, ומעשיהם יוכיחו שעד היום לא יודעים את הטכניקה המפותחת על כל ענפיה של המצרים, פירמידות, חכמת החניטה, והחרטומים הללו ידעו היטב את החכמה הזאת, הידיעה הזאת היתה עמוקה והיא מפליאה עד היום את גדולי המומחים. הסינים ניסו להעתיק את הפירמידות במצרים ונכשלו. הסינים הם חכמים גדולים, כל מה שאתה מביא להם עושים העתק, כל דבר שאתה מביא עושים העתק, ואת הפירמידות לא הצליחו. מכל מקום, חכמי מצרים היו חכמים גדולים. ולא רק זה, היה איתם גם בלעם, בלעם הרשע שהוא היה חכם, והיה גדול שבאומות ונביא שלהם, הוא היה מהיועצים של פרעה, אז למה הם לא הניסו את הבהמות והחיות שהיו בשדה למרות האזהרה של משה רבינו? למה לא רצו לאסוף את העבדים והמקנה אל הבית, יש לכם תשובה כבר ממה שלמדנו? למה הם לא הניסו קודם? את יודעת לענות? תיכף רגע, אבל את יכולה לענות? עוד לא. אתם יודעים למה? שלא יתפרש שהם מודים, מודים בכוחו ובטענותיו של משה רבינו. חס ושלום להודות שהוא צודק, גם לקבל ממנו מכות וגם להודות שהוא צודק, איזה טיפשים, תודו פעם אחת ולא תקבלו מכות בכלל יותר, הרי כל מכה שאתם מקבלים זה מוכיח עד כמה הוא צודק, אז בשביל מה לכם לקבל מכות, תפסיקו.
הרי לך עד כמה היו אדוקים בטעותם, עד כדי מסירות נפש ואיבוד הרכוש. ובלבד לא להודות על האמת ולא לקבל הדרכה ממש ולא עליה על דרך הישר. עד שהוא טיבע אותם בים סוף, אתם שומעים משוגעים, עם שלם של משוגעים.
שלום עליכם רבנו הקדוש! אני כ"כ מתרגשת לבשר לרבנו: שזכיתי ללדת בן בליל כיפור! והלידה הזו היתה מופלאה!! עם מינימום צירים סבילים וצירי לחץ בודדים שחששתי שיקח זמן ואסבול... אבל הפלא ופלא! ילדתי בערך תוך דקה וחצי בקלות ובמהירות ואין לי ספק שזכות הברכות של כבודו ועל כן אני מכוונת לקיים מצוות 'הכרת הטוב' - 'כאשר ציווה השם!' ולהודות לכם על כל הברכות המרגשות גם ב: 'נציב יום' וגם בהרצאה בראש העין. ואני מברכת: שכמו שהלידה היתה במינימום צירים ובקלות ומהירות - כך גאולת עם ישראל תהיה אף בלי חבל וצירים קלה ומהירה ב: "אחישנה" - אמן! ונשמח מאוד שכבוד הרב יהיה סנדק, הברית אמורה להיות בי"ז תשרי.
כבוד מורנו הרב היקר מ"פז". מעבר לעובדה שאת ההערכה והתודה שאני מוקיר לך, לא ניתן לתאר בהודעה, בין שורות אלו חבויות מנות גדושות של רגש ואהדה למי שהוא עבורנו חבל הצלה. שנים של התעלות ללא לאות וללא הפוגה חדור מטרה להחזיר את עם ישראל כולו בתשובה. לעולם הבא - אתה עמל שנגיע! ובכל יהודי את חייך משקיע. "שייך לציבור" - מקיים את דברי רבך הגדול, כשאת חיי משפחתך אתה מפקיר, כדי שעוד יהודי את ה' יזכה להכיר. אנחנו אוהבים אותך מעומקא דליבא, אהבת אמת. יהי רצון מלפני אבינו שבשמים: שיתן לך כח להרבות חיילים לתורה, ושתיהיה משכורתך שלימה. מאת הבורא יחולו ברכות על ראשך ותמשיך להנהיג את עם ישראל לתורה ויראה. מורנו ורבינו שתיהיה לך גמר חתימה טובה (אמן).
'גמר חתימה טובה' ושבת מבורכת! הרב הצדיק - כל היום שומע אותך ולא מפסיק לצחוק! מהחכמה שקבלת מהבורא לתקן את העולם - הרב, מלאך של הבורא❤️!
שלום כבוד הרב! רציתי להודות לכבוד הרב; מאז שהיינו אצל כבוד הרב - אני רואה שיפור אצל הבן שלי! הוא יותר רגוע, פחות עצוב. יום אחרי, בבוקר הוא אמר לי: 'שהוא מרגיש יותר טוב! אחרי שהוא דיבר עם כבודו' אז תודה כבוד הרב שאתה תמיד כאן בשבילנו לעזור בכל דבר. שבת שלום!
בוקר טוב לרב הקדוש והחשוב! רציתי רק להודות לבורא עולם ולרב הקדוש. לבעלי היה 'אלרגיה' - לא יודעים למה והמצב היה לא טוב ל"ע ברוך ה'! הודות לבורא עולם ולרב - קיבל טיפול ואנחנו בבית ברוך ה'!
צהרים טובים! רק רציתי להודות לרב אמנון יצחק על הברכה שבקשתי בקשר לחוב שהיה לי לביטוח לאומי הרב ברך - וברוך ה' תודה לאל! שהחוב בוטל!! ותודה רבה לכבוד הרב אמנון יצחק.
כבוד הרב, שיעור בוקר מדהים! ('רבי אליעזר בן יעקב אומר העושה מצוה אחת קונה לו פרקליט אחד' חלק ב' 21.09.2023) "שׁוּבָה יִשְׂרָאֵל עַד ה' אֱלֹהֶיךָ!" (הושע יד, ב) מחזק מאוד!!!! לחזור בתשובה בכל עת, ולהתקרב אל ה' ולהגיע עד אליו ושמתחילים תשובה מיד לאחר תפילת הנעילה! כי תשובה - זה כל הזמן! וכל החיים שלנו. ולמהר לעשות תשובה - תכף ומיד כשח"ו עושים עברה, לא לחכות לפורענות ח"ו אלא לפני הפורענות! - ממש מחזק!! יה"ר שנזכה לסור מן הרע ולעשות רק טוב כמו שהרב מלמד אותנו, 'תשובה ומעשים טובים' וגם אמונה שהקב"ה בכבודו בעצמו מליץ יושר על האדם שמאמין בו - מדהים!!!!
כבוד הרב! יש לי כל כך הרבה מה לומר לכבודו; על ההרצאות האחרונות בפרט ההרצאה מאתמול ראשון לציון ('האם תשובה חלקית נחשבת תשובה' 19.09.2023), שמשמה אנחנו שואבים את הכוחות! ורואים: שיש עוד תקווה לתשובתינו!! ולמרות כל המפריעים לכבוד הרב ובפרט בתחילת השנה החדשה... - אנחנו לא נירא ולא נחת!!!
כבוד הרב! בהמשך להרצאת רבינו אתמול (שדרות 18-09-2023 'תקון המידות חובה') על תיקון המידות - ממה שהספקנו לשמוע, גם חשבתי על זה: שזוהי זכות משמים שהקב"ה שיודע עלינו הכל על כל פרט ופרט, שהוא בכבודו ובעצמו מתקן אותנו! ע"י הנסיונות, הבזיונות, והיסורים, ושע"י כל התגברות על היצר - אנחנו מקדשים שם שמים ממש בנסתר ובגלוי! ובכך מוכיח להשי"ת ואם ברבים - אז גם לכלל; שהוא ורק הוא - 'מגביה שפלים עד מרום!' "סומך נופלים וזוקף כפופים" וכמה עלינו לשמוח! אפילו שקשה - על ההזדמנות שנתנה לנו; לתקן ולשוב בתשובה, ע"י ההתגברות ותיקון המידות - ישתבח שמו לעד!
בוקר אור לרב היקר! גם לאחר עשרות רבות של צפייה בדברי הרב היקר, לא מותירות את העיניים יבשות מדמעה. לכל מי שהטיל ספק בהיבט ההומני והאמפתיה לאחר, קיבל בהספד זה (shofar.tv/videos/14673) תשובה (בהנחה שהוא אובייקטיבי). שיהיה יום נפלא! (ראה גם הכנסת ס"ת לע"נ ר' חיים נגר ז"ל shofar.tv/articles/14693).
© 2023 כל הזכויות שמורות