- - - לא מוגה! - - -
אנטיגנוס איסוכו אמר,
אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב על מנת לקבל פרס.
זאת אומרת, אנחנו לא צריכים לעבוד את הבורא בשביל הפרס,
מה שנקבל.
ידוע מה שאמר הגאון מווילנה, שמי שלומד בשביל הבורא,
שימצא חן בעיניו וייתן לו שכר טוב בעולם הבא,
זה גם כן נכלל
על מנת לקבל פרס.
הגאון מווילנה אומר,
אם אתה מתכוון
למצוא חן בעיני השם בשביל לקבל פרס,
זה גם כן נקרא שאתה משמש את הרב על מנת לקבל פרס.
זה לא לשמה.
לשמה זה שאתה עושה לשם המצווה,
לשם המצווה.
יש פרס,
אין פרס,
בחינם,
לשווא
אתה עושה כי השם ציווה.
תחשבו רגע,
אבא אומר לך, תביא לי בבקשה כוס תה,
אתה תגיד לו, מה אתה משלם?
איזה פרס?
איזה שכר אתה נותן לי?
מה פתאום?
עצם זה שאבא מבקש,
זה צריך להיות שמחה שהבן זוכה
לשמש את אביו.
צריך עוד פרס?
אז אביך שבשמים.
מה, זה לא מספיק בשביל שאתה זוכה לשמש אותו?
אם היו רוצים לך לשמש צדיק,
לשמש צדיק,
ואתה היית רק צריך לשמש אותו, זה לא היה זכות בשבילך? זה לא מספיק?
אתה עוד רוצה כסף?
אז אביך שבשמים,
שנותן לך חיים ובריאות וראייה ושמיעה,
והכול נותן לך חינם,
עוד אתה רוצה לעבוד אותו בשביל פרס, ואם לא, לא?
אז לכן אומר הגאון שאם עושה נחת רוח לבורא על מנת לקבל פרס, זה גם כן נקרא
על מנת לקבל פרס,
וזה לא לשמה.
אלא צריך לעשות ללא שום פנייה.
אבל כתוב ששכר הצדיקים בעולם הבא זה שהם יושבים,
ועטרותיהם בראשיהם,
ונהנים מסביב השכינה.
אז שוב פעם יש פה פרס.
ידוע שהצדיקים בסוף
ישבו בעולם העליון
קרוב וסמוך לקבל ברוך הוא ונהנים מזיו השכינה,
ועטרותיהם זה חוכמתם בראשיהם,
ואין אושר יותר גדול מזה. אז זה פרס או לא פרס?
אז זה פרס.
אבל לפי מה שלמדנו,
שגם תענוג רוחני נפלא זה לא ייקח לעצמו,
אלא משום שכך רצון הבורא שיתענג.
אמא לפעמים אומרת, תטעם.
אתה אומר, אני לא רעב.
היא אומרת, תטעם, תעשה לי טובה,
שתהיה לי הנאה, אני נהנית כשאתה אוכל, אני נהנית.
אבל אני לא רעב, אני לא רוצה.
אבל בשביל אמא הוא יאכל ויטעם,
שזה עושה נחת רוח לאמא.
נכון, אמא אוהבת, שאוכלים מהמטעמים שהיא הכינה?
תטעם, תטעמו, תאכל, תאכל עוד,
עוד, נכון?
למה היא נהנית מזה?
אנחנו צריכים לקבל את השכר בעולם הבא לא בגלל שאנחנו רוצים את השכר,
אלא בגלל שזה נותן הנאה לקדוש ברוך הוא שהוא נותן לנו שכר, ונהנה שהבנים שלו מקבלים שכר.
ככה צריך אדם להרגיש.
לא אני עובד אותך בשביל לקבל שכר,
אבל אם אתה נהנה מזה שאני אשב ועטרתי על ראשי ואני איהנה מזה בשכינה,
מה שאתה רוצה, בורא עולם.
אתה רוצה?
על העיני ועל הרסי.
אבל לא בשביל זה עשיתי.
לא בשביל זה עשיתי.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).