ונסיים בסיפור: המשגיח דמיר, רבי ירוחם זצ"ל, נפטר בשיא פריחתו כבן 60. הוא העלה את הישיבה שלו לפסגות, ודרש מכל אחד ואחד למצות את עצמו. להגיע לידי מיצוי. מקסימום. להיות לאיש. תזכרו את הצבא של דוד. "והיית לאיש". לאיש. באחד הועדים האחרונים שמסר לפני בן הזמנים של חודש ניסן אמר: הבחורים שווים לבתיהם. מי אומר את זה? המשגיח דמיר רבי ירוחם. חודשים ספורים לפני פטירתו. אומר לתלמידים: הבחורים שווים לבתיהם בכל רחבי פולין. בעגלות, ברכבות, במכוניות. אתם מגיעים לעיר אחת, יורדים מהעגלה, ממתינים לרכבת. הרציף הומה אדם. יהודים גם נוכרים. כשיראו אתכם יתקבצו סביבכם. כי בן תורה הוא איש המעלה, הוא אש שואבת. יש לו מה לומר, יש לו מה להקנות, יש לו מה להנחיל. הרכבת מגיעה, אתם עולים לקרון, הנוסעים היהודיים ישבו לצדכם ומולכם, ויעמדו סביבכם. בין ישיבה אישיות נעלה ימשכו אליכם כברזל למגנט. הבחורים היו רגילים לדרשות של רבי ירוחם, אבל דומה שהפעם הזאת הוא גדש את הסאה. הציב רף גבוה מידי, ציפיה בלתי מציאותית בעליל, שכל מקום שיעמוד לא יהיה בחור ישיבה הוא יהיה כאבן שואבת, כמו מגנט שואב אליו את הברזל שכולם יתקבצו סביבו. כעבור שלושה חודשים הוא נפטר. במלואת השלושים, נערך הספד מר בישיבה. והרב מורשוביץ' זצ"ל מוותיקי תלמידיו סיפר בהספד: וסערת מלחמת העולם הראשונה גלתה ישיבת סלובודקה, רובע בפאתי העיר קובנה, נקרמניצ'וק, שבאוקראינה, שהסתיימה המלחמה התכוננו לשוב לסלובודקה. הסבא מסלובודקה שיגר מבקר לתלמידו לשעבר רבנו ירוחם, וביקש שישתדל לפתוח את ישיבת סלובודקה ולחדש את סדריה, כדי שהתלמידים לא יבואו לחלל ריק, אלא ישתלבו מיד בלימודים. רבי ירוחם ירד בתחנת הרכבת בקובנה, משם ועד לישיבה מהלך חצי שעה רגלית. חנוונים יהודים ראו אותו, סגרו את החנויות, הצטרפו אליו. נפחים, סנדלרים, ראצאנים, סוחרים, ותגרנים הצטרפו. בני נוער, מובטלים הסתרכו עימם. הגיע ל בניין הישיבה בראש כ-300 יהודים. עלה לבית המדרש, פתח בשיחה מוסרית נוקבת, לאחריה התיישבו 300 היהודים שנלוו אליו מהרכבת עד הישבה, והחלו ללמוד. וכך התחדשה הישיבה בסלובודקה. שמעו בני ישיבת מיר והבינו. לא דרש מהם דרישה מופקעת. בשיחה בשלושה חודשים לפני שהוא נפטר, הוא לא דרש מהם דרישה מופקעת! שכל אחד יהיה אבן שואבת, לכנס סביבו יהודים, להדריך, להנחיל ולהקנות. כי בדידו הבא עובדה. הוא בעצמו עשה זאת! כי זה כוחו של איש.
בוקר טוב כבוד הרב ב"ה אני גורס את הש"ס וראיתי כמו שהרב דיבר בהרצאה ברחובות (רחובות 10.02.2025 shofar.tv/lectures/1647) על סנחריב שבלבל את האומות ושהיה מעביר האומות מקצה זו לקצה זו כמו שמבקש טראמפ לעשות! מדהים! תורתנו הקדושה ותודה לרב על ההרצאה המרתקת. ציטוט הגמרא (ברכות כח, א): 'דִּתְנַן: בּוֹ בַּיּוֹם בָּא יְהוּדָה גֵּר עַמּוֹנִי לִפְנֵיהֶם בְּבֵית הַמִּדְרָשׁ. אָמַר לָהֶם: מָה אֲנִי לָבֹא בַּקָּהָל? אָמַר לוֹ רַבָּן גַּמְלִיאֵל: אָסוּר אַתָּה לָבֹא בַּקָּהָל. אָמַר לוֹ רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ: מוּתָּר אַתָּה לָבֹא בַּקָּהָל. אָמַר לוֹ רַבָּן גַּמְלִיאֵל: וַהֲלֹא כְּבָר נֶאֱמַר ״לֹא יָבֹא עַמּוֹנִי וּמוֹאָבִי בִּקְהַל ה׳״? אָמַר לוֹ רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ: וְכִי עַמּוֹן וּמוֹאָב בִּמְקוֹמָן הֵן יוֹשְׁבִין? כְּבָר עָלָה סַנְחֵרִיב מֶלֶךְ אַשּׁוּר וּבִלְבֵּל אֶת כׇּל הָאוּמּוֹת, שֶׁנֶּאֱמַר: ״וְאָסִיר גְּבֻלוֹת עַמִּים וַעֲתוּדוֹתֵיהֶם שׁוֹשֵׂתִי וְאוֹרִיד כַּבִּיר יוֹשְׁבִים״, וְכׇל דְּפָרֵישׁ — מֵרוּבָּא פָּרֵישׁ.' ובאות ד' פירש הרמב"ם זיע"א (משניות ידים ד, ד): 'לפי שנתבלבלו האומות בזמן סנחריב כמו שנתפרסם בספרי הנבואה לפי שהיה מעביר האומות מקצה זו לקצה זו על כן חזרו משפחות האומות אצלינו נעלמים ואין אנו יכולים ללמוד ראיה ממקומותיהם וידוע כי ע' (70) לשון - כולם מותרין לבוא בקהל מיד' (סוף ציטוט). (לכתבה: גדולי ישראל במבצע סיום הש"ס תוך שנה אחת shofar.tv/articles/15221).
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! תודה רבה על שיעורי הבוקר ועל ההרצאות המדהימות כמה חכמה כבודו מלמדנו ב"ה אין מילים להודות! ואני מודה לכבודו שמלמדנו לשיר לכבוד השם יתברך בכל יום "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) כמו שאנחנו מצווים לעשות בכל יום בתפילת שחרית לאחר עקדת יצחק אבינו ע"ה; 'וְחַיָּבִים אֲנַחְנוּ לוֹמַר לְפָנֶיךָ שִׁירָה בְּכָל יוֹם תָּמִיד.' (נשמת כל חי) תודה שכבודו עוזר לנו לקיים את מה שאנחנו מוציאים מהפה בתפילה בכל בוקר! תודה שכבודו מלמדנו להיות אנשי אמת! יה"ר שהשי"ת ישמור ויברך אתכם ויזככם להיות משיח בן יוסף! ככתוב: 'שהוא יכין את העם ויחזיר את העם בתשובה לפני בוא הגאולה!!!!' המשך שבוע נפלא וגדוש בשמחה בכל טובה וברכה עד בלי די! אמן ואמן.
שלום עליכם רבנו, תודה רבה על ההרצאה המדהימה אתמול, (בית דגן - עמלק שבדורנו 09.02.2025 shofar.tv/lectures/1646) וב"ה מצאתי רמז קטן: שהירא שיילחם בלא ירא, זה כבוד הרב שליט"א, יר"א - ראשי תיבות: רבנו אמנון יצחק, שב"ה כבר נלחם ברשעים ובזכותכם יפול עמלק ותבוא גאולה לעם ישראל מהרה ברחמים אמן!
בזכות השיר "עבדו עבדו עבדו" שלום, רציתי לשתף שב"ה בזכות השיר "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) השתחררתי מבית חולים פסיכיאטרי והפסיקו לתת לי זריקות. אם תוכלו לכתוב זאת בספר שאתם מוציאים. תודה רבה ותזכו למצוות! (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).
חזק וברוך! ב"ה איזה שיעור בוקר נפלא ומרנין את הלב באמת (ט''ו בשבט 10.02.2025, shofar.tv/videos/17709).
מורינו ורבינו הקדוש! ב"ה אתמול זכיתי-זכיתי-זכיתי להגיע להרצאה ל רבנו בבית דגן, (בית דגן - עמלק שבדורנו 09.02.2025 shofar.tv/lectures/1646) בזכות 'קרן ההסעות' של מזכת הרבים גב' רחל שטה! ב"ה היתה הרצאה מרתקת ומדהימה במיוחד! חורף בריא רבנו היקר ☺️ (אמן). (קרן הסעות 0544823150 לכתבה shofar.tv/articles/14778).
כבוד הרב שבוע מבורך! ב"ה קראתי את זה מספר בשבת… וואו צמרמורות כשקראתי את זה… לעזור ולסייע לצדיק כי כל מה שניתן לנו זה בזכות הצדיק וואו!! 'ניזון בזכותו'!!! יהי רצון שתמיד נזכה כולנו לעזור לסייע לרומם את הצדיק את כבוד הרב לנצח, אמן. [ציטוט מספר 'לאם ולבת בישראל', פרשת השבוע, בשלח עמוד 202 כותרת: צרִיךְ לְהַאֲמִין בְּצַדִיק וּלְסַיַעַ לוֹ כִּי הַכֹּל מַגִיעַ לָנוּ דַּרְכּוֹ וְעַל יָדוֹ כָּתַב רַבִּי לוי יִצְחָק מברדיטשוב זכרוֹנוֹ לִבְרָכָה בְּספרוֹ "קדושת לוי" (דרוש לפסח): 'מִכָּאן יִרְאֶה מַעֲלַת הַצַדִּיק לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, וְשַׁמָּסַר הַעוֹלָם בְּרְשׁוּתוֹ וְשִׁעבד לוֹ לַעֲשׂוֹת כָּל רְצוֹנוֹ. וְהַטַעַם, שֶׁכֵּיוָן שֶׁהעוֹלָם נִבְרָא בְּשְׁבִיל הַצַדִּיק וְכולָּם נִבְרָאוּ לְצוּוֹתוֹ כְּמַאֲמָר חֲכָמֵינוּ זַ"ל (מַסְכֶת בְּרָכוֹת דף ו' עמוד ב), לָכֵן מָסֵר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא כָּל הָעוֹלָם בְּיָדוֹ וְשָׁיַעַבְדוּ תַּחְתָּיו לְקַיֵּם כָּל מַה שֶׁיִגְזור. וְאִלּוּ הָיוּ יוֹדְעִים הָעַמִּי אֲרָצוֹת בָּזֶה, הָיוּ מְעַטְרִים אֶת הַצַדִּיק בְּכָל יוֹם עֲטָרוֹת זָהָב לוֹ, וְהָיוּ מַסְפִיקִים לוֹ כָּל צָרְכּוֹ, כִּי מִשלוֹ נוֹתְנִים לוֹ. כַּעֲבָדִים הַמְּשַׁמְשִׁים אֶת הַמֶּלֶךְ בַּמִּסִּים וארנונות. נִמְצָא שֶׁהַכֹּל מִשֶׁל הַצַדִּיק וּבִשְׁבִילוֹ נִבְרָא, וְלוֹ נָתַן הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא הַכֹּל בְּמַתָּנָה. וְכָל מַה שָׁאוֹכְלִין וְשׁוֹתִין עַמִּי הָאָרֶץ בַּמותָּרִים וְנִפְרָדִים מֵהַצַדִּיק גְזַלָה הוּא בְּיָדָם. שֶׁבִּשְׁבִיל לְשַׁמֵשׁ לַצַדִּיק בְּכָל צוותיו, מַה שָׁאוֹכְלִין אֵינוֹ גָּזֶל אֶצְלָם, לְפִי שֶׁהֵם מְשַׁמְשִׁים וְהֵם כַּעֲבָדִים הַמְּשַׁמְשִׁים אֶת רַבָּם שֶׁאוֹכְלִים וְשׁוֹתִים וְהוּא בְּרְשׁוּת רַבָּם. הֲרֵי לְפָנֶיךָ, דְּאִם הָאָדָם מַאֲמִין דהצדיק הוּא עוֹבֵד אֶת הַשֵּׁם בִּשְׁבִיל כָּל יִשְׂרָאֵל הַנִּצְרָכִים, אִם כֵּן אִם הָיָה זֶה בָּרוּר בְּלִבּוֹ שֶׁל אָדָם, אָז בְּוַוַדַּאי אַף אִם הוּא בְּעַצְמוֹ אֵין יָכוֹל לַעֲבוֹד אֶת הַשֵׁם כָּרָאוּי, עַל כָּל פָּנִים הוּא מְחַבֵּר אֶת עַצְמוֹ לְהַצַדִּיק וְהָיָה מְהַנֵּהוּ מִנְכָסָיו, כֵּיוָן דָּהוּא נָזוֹן בִּזְכוּתוֹ.' [סוף ציטוט מהנ"ל]
ישר כח עצום לרב היקר על עוד דרשה מרתקת ומיוחדת במינה!!! (בית דגן - עמלק שבדורנו 09.02.2025 shofar.tv/lectures/1646) בריאות איתנה ואריכות ימים ושנים לרב היקר והאהוב!!! (אמן).
בוקר טוב לכבוד הרב תודה רבה על השיעור תורה שככה מאיר לנו את הנשמה ומחזק אותנו מאוד מאוד להמשיך את היום בעולם הזה חזק וברוך (מכת בכורות - חלק ב' 06.02.2025, shofar.tv/videos/17699).
שלום כבוד הרב, ב"ה רציתי להודות לרב על הסגולה המופלאה של 'עבדו' ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב)) שכבר ביום הראשון ששרתי ורקדתי - הילד שלי החלים ב"ה, אז תודה רבה רבה! (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).