בעניין הזה אומר אני אספר סיפור: היה לי חבר יחד עברנו את כל מאורעות המלחמה, בסביר, במחלות הפליטים ושם נודע לו שהוא נשאר לבדו בעולם, כל משפחתו עלתה באש הכבשנים. נשבר לחלוטין, לא יוכל להמשיך, איבד כל טעם בחיים. אמרתי לו בוא נכנס אל החזון איש. סירב. מה הוא יוכל לומר לי? במה ינחם אותי? האם הוא ישיב לי את בני המשפחה לתחייה? הוא היה שבר כלי. לא הנחתי לו והכנסתי אותו לחזון איש. שמע החזון איש, אמר לו שב! ישב. אמר לו הרי אתה בן ישיבה, אז אני אספר לך דין תורה שבאה לפני פוסק הדור רבי יצחק אלחנן זצ"ל:
מעשה באברך ששקד על התורה ואשתו פרנסה את הבית. הייתה שוכרת ממולחת, קנתה סחורה מבוקשת בזול, כסף מזומן ומכרה ברווח נאה. יום אחד לקחת את צרור הכסף בידה, נסעה לעיר הגדולה ליום השוק, אבל לדאבונה אבד הארנק. חשך עליה עולמה. כל כספה היה בו. מהירה לרב וביקשה שיכריז שמי שמצא את הארנק יביא אותו אל הרב. הרב הכריז. הגיע יהודי עני ואביון וסיפר שמצא אותו. נתנה האישה את הסימנים בארנק והתברר זה הארנק שלה.אמר האיש העני הזה והאביון: כבוד הרב, גם אני למדתי פעם ב"חדר" ואני יודע את הדין. מי שמוצא מציאה בעיר שרובה נוכרים, הרי היא שלו. לפי זה הארנק שלי. מפני שהבעלים מתייאשים ותדע לך שיש לי בת בוגרת, ואני זקוק להשיא אותה והכסף הזה כאוויר לנשימה. שמצאתי שמחתי! מן השמים זימנו לי מציאה כשרה. אבל הרב הכריז להביא אותה אליו, לכן באתי. איפה תמצאו היום יהודים כאלה נחמדים? אבל אני מודה להוד מעלותו, אם על פי הדין הכסף שלי, אני לא מוותר עליו. הרב נבוך. מצד אחד הכל מודים שהסף היה של האישה, כי היא נתנה סימנים וזה היה כל הונה וכל פרנסת ביתה תלויה בזה. מצד שני, היהודי צודק. זו עיר שרובה נוכרים והמוצא במציאה, הרי הם שלו. נשא חזון איש עיניו ושאל בחיוך, את הבחור המיואש, שכל המשפחה שלו אבדה בשואה, אמר לו: נו! מה דעתכם? מה הדין? מה הדין? אתה אומר חצי, חצי. ישר אתה מוותר חצי למישהו. כל אחד אתה מפסיד לו חצי. האברך קימט את המצח, משך בכתפיים, לא מוצא מוצא. אומר 'מסכנה האישה'.
המשיך החזון איש ואמר: אכן, זו הייתה גם דעתו של הרב, רב אלחנן. אבל הוא שלח את האלה לרב של קובנה. והוא ענה על פי דין חייב המוצא להחזיר לאישה את כספה. נו, מי יודע לתרץ את זה? איך הוא פסק כך? הרי זו עיר שרובה נוכרים, והמוצא בעיר שרובה נוכרים, זה דין מפורש פשוט הרי אלו שלו. איך הוא אמר הפך מן הדין, לכאורה. איך הוא אמר? האברך נדרך. גם אני. לפנים משורת הדין, מובן. גמרא ערוכה היא ונפסקה להלכה, זו גמרא ערוכה בבא מציעא כ"ד, עמוד ב' ונפסקה להלכה בחסון משפט רנ"ט, הלכה ה'. אבל על פי דין, מדוע? לפנים משורת הדין אני מבין, אבל על פי דין למה? הסביר לו החזון איש. תקשיבו טוב. זה מתוק מדבש שהיה שווה לכם להמתין פה שעות לשמוע את זה. יסוד הדין שהמוצא מציאה בעיר שרובה נוכרים, הרי היא שלו, זה משום שהבעלים מתייאשים, כי סוברים שודאי נוכרי מצא אותה וייקח אותה. אבל כאן היה כסף של האישה, ומה שקנתה אישה, קנה בעלה. כל מה שקונה אישה זה קנוי לבעלה, כמו שכתוב בגיטין ע"ז. ובעלה לא ידע שהכסף אבד וממילא הוא לא התייאש, לפיכך יש להחזיר את הכסף לאישה מצד הדין. לא לפנים משורת הדין, על פי דין. ועיני האברך נצצו איזה גאונות! ואז רכן החזון איש לעברו במבט נוקב ואמר לו: הדברים אמורים גם לגבייך. מי נתן לך רשות להתייאש? אפילו חב חדה מונחת על הצוואר, אל יתייאש. האם אתה בעלים על המצב? או אתה בעלים על עצמך? אנחנו שלוחים של הקב"ה, הוא קוצב לנו את זירת פעולותינו, ועלינו לעשות את המוטל עלינו ולהתפלל להצלחה. מי שמך ומי הסמיכך להתייאש? האברך יצא משם אדם חדש. אין להתייאש!
תודה רבה השיעור אל גמילות חסדים עשה לי סדר בבלגן שהיה לי כעס אל אישתי שאני בדרך כלל שוטף כלים ושוטף את הבית לכבוד שבת אחרי הרצאה הזאת אני מבין שהקדוש ברוך הוא. רוצה לנסות אותי אם אני יעשה חסד גם בבית דבר שלא ידעתי חשבתי שזה קללה בשבילי הבושה שהיה לי מאנשים היום כבר אחרת אני עושה את זה בכייף למרות הקושי הרב.
תודה והוקרה לרב שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א. כמה שאני צופה בסרטונים של הרב, אני מתמלא בהערכה לכבוד הרב, יותר ויותר. כבוד הרב הוא האוצר של בורא עולם. הס"מ, נלחם ברב, ושולח אנשים פגומים ומלאים בחטאים, ללא יראת שמים, שפוערים את פיהם כנגד הרב, וכל זה עצת הס"מ, כדי למנוע טוב מעם ישראל. הרב לא נלחם בהם, אלא בס"מ
תודה לרב שלום וברכה לכבוד הרב היקר שליט"א. כבוד הרב, עם ישראל אוהבים אותך. אתה מחזק אותנו, ומקרב אותנו לבורא עולם! מציל אותנו מהגיהנום, ומזכה אותנו בחיים נצחיים! הס"מ יעשה הכל, להחליש את דעת הרב, עלמנת שהרב יחלש במעשיו הטובים! ה" ישמור את רבנו, שלא ישים ליבו לכל שלוחי הס"מ, ויחזקהו-להשיב בתשובה, את כולנו.
כבוד הרב שליטא, ראשית ההרצאות שלך מושלמות!! תמיד שומעת יום אחרי כי אצלינו השעות הפוכות.. ממש תודה על ההרצאות המעלפות שלך ,קצת מקנאים בכל מי שגר כרגע בארצות הברית שאתה נמצא שם אז בוודאי שכולם מצפים לחזרתך במהרה . תודה רבה על ההרצאות המדהימות שלך . כוחה של תפילה הרצאה שצריך לשמוע יותר מפעם ..כל הרצאה מהממת יותר מהשניה ..תמיד אומרת זהו זה ההרצאה הכי מושלמת שייש ואז מגלה שייש יותר מושלמת איזה כיף לנו . השם ישמור אותכם ברכה והצלחה תמיד . מעדכנת שגם באילת מוצאים דברים מוזרים באוכל ..בוררת בורגול ויש שם משהו לא ברור . ברוך השם שלמדת אותנו לבדוק הכל . ברכה והצלחה בכל . אי שם מאילת :)
יישר כח ענק לרב היקר! דרשה מאוד מרתקת ומעניינת עם המון אנרגיות מדהימות. אני מאחל לרב היקר, בעזר השם ברוך הוא רפואה שלימה ברמח איברים ובשסה גידים במהרה. אוהב אותך!!!
הרב,שמעתי את השיחה בטורונטו והיא ממש חיזקה אותי והתחלתי להתפלל כמו שהרב אמר ופשוט כל היום אני ממש מחכה לתפילה תודה רבה הרב.
ריגשת אותי במיוחד עברתי ניתוח הבוקר בהרדמה מלאה וניתוח שהיה אמור לקחת שעה לקח בס״ד מעל שעתיים וחצי ובע״ה בהצלחה היה ממש חסדי השם להראות לי בנס גלוי שיש השגחה פרטית ממש וזאת בזכות התוכן שהרב אמר עכשיו על יוסף שכך נוהגים אשתי ואני ונוהגים לומר תמיד שהשם איתנו אשריך רבינו שכיוונו לדעתו 🙌💐
תבורך מפי עליון כבוד הרב על מסירות נפשך ובאהבת ישראל לכלל ולפרט זה מעל הטבע ולא מובן מאליו זה סיעתא דשמיא שכבוד הרב אמנון יצחק שליט״א זכה זוכה ויזכה מבורא עולם יתברך וישתבח שכל מילה ,תיבה , תנועה, הארה והערה מיועדת ונשמעת בהשגחה פרטית נפלאה ליעדה לכל ברי המזל בעולם שזוכים ללב פועם לאוזן קשבת ועין רואה את כבוד הרב המוסר את דברי תורתנו הקדושה בחן בנועם ובטוב טעם יהי רצון שכל ברכותיו של רבנו יתקיימו לטובה ולברכה חזק וברוך ואין סוף תודות ורגשי הכרת הטוב על הכל מכל כל
רציתי לומר לרב , שההרצאות האחרונות מחזקות ונוגעות ללב , תודה רבה על כל מה שהרב עושה למעננו. ה' ישמרכם ויחזקכם🙌🙌
כל ההרצאות מיוחדות!! ותענוג לראות את הכמיהה והצמא של היהודים שם מזה במיוחד התפעלתי
© 2023 כל הזכויות שמורות