100 שנה לחיות בשביל להיות מאכל לתולעים?
לפני כמה זמן הגיע אלי אבא עם בן כבן 17
וביקש ברכה. הם נוסעים לגרמניה לניתוח.
מה יש?
הוא הראה לי את היד של הבן שלו, שלש האצבעות האלה לא קיימות בשתי הידיים, הוא נולד ככה, רק עם האצבע הזאת והבוהן, ככה הוא נולד. הוא הגיע לגיל 17 כבר כולם מושיטים לו יד ללחוץ יד והוא לא יכול להושיט יד כי יש לו שתי אצבעות, זה לא נעים. ובגרמניה מומחים בהשתלת עצמות, אתם יודעים ממתי... ואז הם בקשו ברכה.
שאלתי אותו כמה עולה הניתוח?
הוא אמר לי חצי מיליון דולר, להשתיל שלש אצבעות.
אני מכיר הרבה אנשים שאומרים שהמצב שלהם קשה ואין להם מה לאכול, ואין להם כסף, והם לא יודעים שביד שלהם יש חצי מיליון דולר.
ז"א, קשה להאמין שאחרי הניתוח בגרמניה הוא יוכל לעשות באצבעות כמו שאני עושה כאן, אבל אנחנו קבלנו את זה בחינם, אנחנו קבלנו עוד יד בחינם, קבלנו רגליים, קבלנו איברים, קבלנו את כל הגוף המופלא הזה. בשביל מה? שיום אחד הגוף הזה יהיה מאכל לתולעים? האם זה יתכן?
האם חשבתם פעם כמה אתם אוכלים ביום? כל בן אדם בממוצע אוכל שלש קילו ביום עם שתייה. שנה זה 365 יום, כפול 3 קילו זה למעלה מטון. כל אחד מכם אוכל למעלה מטון בשנה אוכל. זה משאית שלמה של אוכל שהוא לעס. אם הוא יחיה מאה שנה הוא יאכל מאה טון - זה אוניה. אוניה שלמה עברה לו דרך הגרון, וכמה הוא שוקל כשהוא זקן? בקושי חמישים קילו. איפה כל המאה טון והכסף והיורו, הכל הלך. אין כלום. וגם זה בסוף יהיה מאכל לתולעים. זה הגיוני? בשביל זה בא האדם? מאה שנה לחיות ובסוף להיות מאכל לתולעים?