הרב מוצפי [לפני]: זמר חילוני אפילו שקורא מספר קודש ההבל שיוצא מפיו זה טמא
מקור: יוטיוב
מקור: יוטיוב
- - - לא מוגה! - - -
אמן, תודה. ואנחנו עם מאזינה. שלום לך.
שלום, כבוד הרב.
שלום, שבת שלום.
רציתי לדעת לגבי שמיעת שירים. הבן הגדול שומע מדי פעם ולפעמים זמר חרדי שעושה דואט עם זמר חילוני. השיר הוא דתי.
פשוט הזמר הדתי מזמין זמר, אורח שהוא חילוני,
וככה הוא שומע את השירים האלה.
האם זה מותר לשמוע את זה? תאמרי לי, בבקשה, את היית במקומי. מה היית עונה על דבר כזה?
אני ממש לא הרשיתי לבן שלי לשמוע, ואני כעסתי עליו אפילו,
נכון.
שאני לא רוצה, שהוא חילוני,
וה' ישמור.
אני לא רוצה כאן להרבות בתיאורים פתולוגיים וכל מיני זה.
מה שכתוב בספרים, שאפילו
הוא קורא באיזה ספר, הקריאה שלו, אפילו ספר קדוש,
הקריאה שלו, האהבה ליוצא מפיו,
זה לא טהור.
אני לא אנקוט בסגנון אחר.
זה לא טהור.
זה מאוד מאוד קשה.
אותו דבר אלה, את יודעת מתי התחילו הפרצות הללו?
ביום שהתחילו להוציא סרטים חינוכיים לילדים.
כמו כל האגדות הידועות, אני לא אזכיר שמות, כי אני לא רוצה להצביע על מישהו מסוים.
ומביאים שחקנים,
והוא מגלם איזה סיפור מכלבה סבוע, מרבי עקיבא, מיוסף מוקיר שבת, מכל מיני מקומות,
ויש שם את הגוי שעושה כך וכך.
אז מביאים פשוט שחקנים מקצועיים,
והילד רואה אותם.
וזה דבר הכי נורא, למה זה נורא?
אז לא שאני נשמע איזה קיצוני כזה פנאט, לא.
רבותי, זה לטובתנו.
ילד קטן, בכל הספרים זה מובא.
את התמונות שהוא רואה,
אלה נחקקות בנפשו עד כל ימיו,
לאורך ימים ושנים.
ואם הוא רואה פנים של רשע,
אוי ואבוי מה שזה עושה לו בנשמה.
וזה מפריע לו בלימוד תורה, מפריע לו בלהתקרב לקדושה, מפריע לו בלעבוד את השם, בלכוון בתפילה.
זה פשוט מקלקל אותו ומשחית את נפשו. פשוט.
מילה נוגדול מיצחק אבינו,
שהגמרא אומרת עליו, ההיא כי זקן יצחק, אפילו שלא יהיה ילד, הוא יהיה כבר בוגר.
ותכהנה עינם מראות, אל שיסתכל בפני רשע הוא עשיו,
שהיה משמש אותו,
שאה את פני רשע לא טוב.
הפסוק אומר שאה את פני רשע לא טוב. תיזהר.
אז לוקחים לנו שחקנים משם,
והשחקן הזה מדבר.
אז מה, אז הוא מקצועי,
אז משלמים לו כסף, ואתה גם משלם לו כסף כשאתה קונה את הדיסק או את הסרט ומסייע בידי עוברי עבירה?
ואז התירו. אז בקבל זה נהיה מותר, נהיה מותר גם שהוא ישיר לי,
ונהיה זמר, ואחרי זה גם זמרים יהודים חרדים הולכים למקומות של פרחחים.
אחרי זה לא רק זה, גם נשים תשים איזה משקפי שמש עבות
ותופיע בפני גברים ותשיר.
זהו. ואנחנו,
זהו. יהודים, איך זה נקרא? לייט.
לייט.
חסידות נקלה.
אנחנו שייכים לזרם יותר ליברלי.
אז ככה זה הרפורמים התחילו.
ואל תעשי את זה בכוח,
אבל בהסברה טובה.
ושיהיה בהצלחה.
כל טוב.
תודה רבה.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).