- - - לא מוגה! - - -
כמה אתה רוצה להיות דתי באמת? אם אתה רוצה להיות דתי באמת אתה צריך לדקדק ולברר כמו שאתה קונה יהלום. נגיד אדם צריך ללכת לחתונה והחתונה הזאת היא מעורבת ויש זמרים פסולים ושמה אוכלים נבלות
וטרפות אבל זה משפחה ומצד שני הקדוש ברוך הוא לא רוצה שאדם יהיה במקומות כאלה אסור לו להימצא במקומות כאלה שיש עבירות כאלה גדולות וכו' וכו' אז מה יעשה הבחור הזה? מה יעשה?
היום בא אליי אחד ושאל על בן משפחה שצריכה להיות אתונה של הדודה אז הוא אומר אולי שהוא יבוא רק לחופה מה זה כל ההמצאות האלה לבוא לחופה ולבוא מה זה לבוא לחופה?
מה זה שם? מילה? לבוא לחופה? השאלה מה יש שם?
רק כשהוא עולה במדרגות מה שהוא יראה עד שהוא יגיע לחופה הוא יעמוד שם ויעשה ככה?
מה? אז בשביל מה הוא בא?
יעשה ככה? שידעו שהוא היה?
יש לי עצה חתונה יום חמישי יום רביעי בערב ילך לכלה שזה המשפחה ייתן מתנה זר פרחים ויסביר אני לא יכול לבוא בגלל א' ב' ג' ד' ה' ו' ז'
ג' ט' יו מספיק אי אפשר למכור את התורה בשביל שיהיה נחמד לבריות יש אלוקים בשמיים אז זאת אומרת אין מה לעשות מי שרוצה שבני המשפחה ששומרים תורה ומצוות באמת יגיעו זה לא לשים לו איזה גן חיות כזה עם חיצה לבד שישבו שם בצד וכל הפרעושים ירקדו פה ויאכלו איך שהם רוצים הוא יהיה בגן חיות אם אתה מכבד אותם אז תעשה הכל אם אתה לא מכבד
אל תזמין אתה רוצה שהוא יכבד אותך בתנאים שלך אבל אתה לא מכבד את התנאים שלו התנאים שלו שהשם אסר עליו מה יותר חזק
אתה או הקדוש ברוך הוא? למה? אני רוצה לציין הרי התורה אומרת שאפילו לאבא שלך ואימא שלך אתה לא שומע במקום שהקדוש ברוך הוא אמר אחרת אז הדודה, הדודה היא יותר חשובה מהקדוש ברוך הוא?
על זה לצערנו הרב אין הרבה מנהיגים שיגידו את האמת בפנים
אז יש אומרים לך, כן, אתה יכול ללכת לחופה, אתה יכול לקחת... חרית העיקר תלך, שלא יהיה קיצוני,
שלא יגיד חלילה דברים שלא נוח לאנשים לשמוע.
לא מי שמקל הוא הרב הצודק והנכון. בדיוק הפוך, התורה אין אצלה פשרה. התורה היא תורת חיים, אלוקים אמר את דברו.
יש הלכות, הולכים לפי הלכות. אם ההלכה מתירה, בסדר. ולא עם הארץ חסיד,
חסיד לא יכול להיות עם הארץ, כי עם הארץ מחפש לעשות מינימום. אתה רוצה לעשות מינימום? בסדר, אז שלך ייקרא בישראל עם הארץ.
אז אתה לא דתי אמיתי.
אתה רק בגלל שאתה מפחד שיש גיהינום באמת, ויש גן עדן אולי, ואתה אומר, אתה יודע מה, כדאי לי להתאמץ פה 70 שנה לעשות כמה דברים.
אם יש, יאללה, הרווחנו. אם לא, לא הפסדנו.
אבל אם היית מאמין אמיתי, היית רואה את זה ברור כמו שאתה רואה את עצמך במראה.
משתדלים מה שאפשר.
אבל כשאומרים משתדלים זה פירוש לא שלא יכולים.
משתדלים מה שאני מוכן להשתדל, לא מה שאני מסוגל.
כי מסוגל, כולם מסוגלים, אחרת התורה לא הייתה מצווה. היא לא פוטרת אף אחד, היא פוטרת רק שותה, חירש וקטן.
כל השאר מצווים במסוגלים.
הרב דיבר על כל מיני בשר שמגיע מערבים וכאלה דברים. רציתי לשאול אם גם בסופרים גדולים הם מגיעים,
או רק בעיטיזם פרטיים, שיש השגחות כאלה.
הייתי משגיח מטעם רבנות מסוימת, רבנות כמו נחשבת בישראל,
וכשאני הייתי הולף משם, כשכבר לא היו משלמים לי אחרי 12 בצהריים,
אז היה נשאר שם ערבי בערך עד שש בערב וממשיך את העבודה.
ערבי? כן. תודה רבה לך על כל החיזוקים שאתה נותן לעם ישראל, וממש מחרף נפש על זה. תודה רבה לך.
יהיה ברור.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).