תגובת הרב למחדל של הבד"צים בסניף אושר עד
הרב: למי ששמע אתמול את הפרשייה המסעירה בערוץ עשר (10), שקשרו את 'קהילות' ו'עטרה' (מערכי כשרות) ב'אושר עד' (רשת סופרמרקטים). משגיח כשרות מערבב בשר שפג תוקפו, מלפני חודש, עם בשר טרי, וטוחנים את זה מחדש ומוכרים לציבור החרדי 'מהדרין מן המהדרין'. יש שמה חיידקים מהדרין, ואין כשרות בכלל. זה כל חיידק, חודש כבר עבר לו להתפתח, ככה כבר יש לו. כן, ואנשים אוכלים אותה לתיאבון, וחושבים שהם אכלו ושילמו וזה. ומערבבים כשרות בכשרות, ויש להם הולוגרמות שמה שהם שמים לבד, ממש כמו שאמרתי לכם תמיד.
זה לא נס?
למה הם גילו את זה, אתם חושבים? בשביל להצדיק את דברי, זה הכל. משום שה' רוצה להראות: שמה שאני אומר לכם, זה אמת לאמיתה! אז בלי לעבוד, מלאכתו נעשית על ידי אחרים (ברכות לה:). אני אמרתי שיש ספק גדול לגבי הכשרויות, בלי לפרט, ואני יודע דברים נוראים, אבל אני לא מפרט. מי שרוצה להאמין, יאמין, מי שלא רוצה, שיאכל עם פג תוקפו. אין שום בעיה. אבל צריך לדעת, פג תוקפו זה החלק הקל שבכשרות, כי יש בעיה של נבלות וטרפות ממש!
אבל מכל מקום, הנה רואים, מדי פעם הקב"ה נותן לנו 'טינג' חיזוקים. מי ששם לב, מבין. מי שלא שם לב, לא מבין. זה "עַל נִסֶּיךָ וְנִפְלְאוֹתֶיךָ שֶׁבְּכָל יוֹם עִמָּנוּ" (ברכת ההודאה) כל יום יש ניסים כאלה, שהקב"ה נותן סימנים והדרכה למי שרוצה לשמוע, למי שרוצה להבין. א
בל יש כאלה: "לא לא לא, לא רוצה לשמוע, לא לא לא, אני לא רוצה, לא לא לא לא לא".
(הרב צוחק). זה בגלל שאכלת כבר 'עטרה' ו'בית יוסף' ו'מחפוד' וכל אלה, בשביל זה אתה ככה (עם אוטם לב לדבר שבקדושה). לכן אתה סתום, ואתה לא שומע, ואתה לא רואה ניסים, ואתה לא מכיר בהם. אבל ה' מעורר, מעורר.
אז הוא אומר: "לא, זה מקרה, זה מקרה". כמו במצרים, אמרו: "לא, מכת דם, זה מקרה, לא. כינים, קורה פעם ב... מה זה? ערוב, כן, לפעמים מקבלים שיגעון כל החיות בג'ונגל, אני יודע מה? בא להם וירוס, אז כולם רצים למצרים".
כן, אבל למה ה'וירוס' הזה פוגע רק במצרים? ולא פוגע בישראלים?
- "כן, לא יודע, אני לא יודע מה, כן, לא יודע למה זה, לא יודע, כנראה הם עשו כישוף".
הסברים יש, אבל מי שרוצה לראות, רואה. מי שלא רוצה לראות, לא רואה. זה "עַל נִסֶּיךָ וְנִפְלְאוֹתֶיךָ שֶׁבְּכָל יוֹם" כל יום. חדשות לבקרים רַבָּה אֱמוּנָתֶךָ ("חֲדָשִׁים לַבְּקָרִים רַבָּה אֱמוּנָתֶךָ" איכה ג כג).
"רַבִּי חֲנַנְיָא בֶּן עֲקַשְׁיָא אוֹמֵר: רָצָה הקב"ה לְזַכּוֹת אֶת יִשְׂרָאֵל, לְפִיכָךְ הִרְבָּה לָהֶם תּוֹרָה וּמִצְוֹת, שֶׁנֶּאֱמַר (ישעיהו מב כא): "ה' חָפֵץ לְמַעַן צִדְקוֹ, יַגְדִּיל תּוֹרָה וְיַאְדִּיר" (משנה מכות ג טז).