- - - לא מוגה! - - -
פשוט זה מבחינת זאב אגד אלה ומורה
מה שקורה בציבור שלנו
העדה שלנו, ברוך השם,
קוראים לכירון כאם זר אבד רק השם
אבל לצערי קורה לנו דברים שלא היינו מאמינים שיהיו
דהיינו
יש תקופה של בחינות וישיבות
הכיר בחור ישיבה, הלך להתבחן
מצליחו במבחן
פתאום
חוזר לתלמוד תורה, ששואל אותם
שאלו, מה, איך הוא? הצליח בכלל כן, תגיד לי
איך אתם עושים את זה? איך אתם שולחים לנו בחור עם פאות?
ילד עם פאות?
איך מה הבמה שלך שאני אקבל אותו?
טוב,
אתם יודעים, הוא רואה ילד עם פאות,
הוא לא מקבל אותו, לא מישהו הזה.
פאות אצלו זה חוט עולה לעבוד.
מה שהפעם, החילונים פעם הורידו לתימנים פאות, עכשיו ראשי ישיבות הורידו לתימנים פאות.
הוא שואל, מה הבמה בכלל משפחת בחור אליו?
מה, מה, מה, איזה חלקה דעתך? לא משפחת.
טוב, עוד הייתי מבין, אולי ישיבה זה חברה, זה לא מתאים מבחינה חברתית.
ספר לי הרב ישראל כהן, אברך,
הלך להתקבל בכולל.
זה,
אומר לו הראש כהן, לא, אני לא מקבל אותך, תתיים פאות.
איפה הגענו? בגלל שתימנים אין פאות, הוא כבר לא מקבל אותך לכולל. ממש מקבל הכולל זה כבר לא חברה ולא נעים, ומי יודע, אולי הבחור ייחלש או יעירו לו חברים.
זה, נראה לי שכבר עברו כל גבול.
לפי, תראו, זה, אני חושב ככה.
נראה לי, אני חושב שצריך למצוא איזה דרך לפעול בנושא הזה,
שתימנים שרוצים ללכת עם פאות, הלוואי שכולם לא יכולים פאות.
הרבה אנשים שאין להם אף פאות, אבל רוצים שהילדים שלהם יהיו פאות.
או שהילד היה, מכל מיני סיבות.
אבל לבוא ולהכריח את אלו שלכם לפאות, לחמור לו בשר,
וזה כאילו, זה כבר מום.
זה נראה לי, נראה לי ממש חמור מאוד.
זה, אבל מה שאני חושב, תראו,
אתם יודעים, את מה שמהרית כותב,
אשרי מי שעמולו וצרו, ועשו נחל רוח להיות שרה.
מה פירושו?
יש אדם שעמל בצרה,
אבל הצרה שלו לא עושה נחל רוח להקודות ברוחו.
אבל גם שהתורה שלו היא כשרה, תורה בלי חטא.
לפי עינות דעתי, תראו, יש היום שתי פאות.
יש פאות יהודיות ויש פאות נוכריות.
כן, יש שתי פאות.
יש פאות של יהודים ויש פאות של אחרים. אבל זה לעומת זה.
אני חושב, נראה לי,
אין לי ספק.
עיניים שסתבעו מלראות פאות נוכריות
התמלאו טומאה,
ואז הם רואים פאות יהודיות והם לא מסוגלים לסבול. לא יכולים לסבול את זה.
איך אפשר להאמין שזה בשביל...
הפאות היהודיות צורמות להם, לא מסוגל לסבול את זה. כנראה שכבר העיניים שלהם התמלאו לטומאה מהפאות הנוכריות.
אז אם כן,
גם אם נגיד שהוא חיפש תירוץ לא לקבל את הבחור או לקבל את האברך הזה לכולל. נגיד.
אבל זה עזות פנים, יכולנו להגיד שזו הסיבה? נגיד לך תירוץ סיבות אחרות. אתה לא רוצה בירקה וככה. אולי זה מדריך, זה מעץ או מדריך, לא יודע מה. נגיד שהם עובדתם מארחות התורה, לא רוצה חן בעיניך.
אבל מה אתה אומר? מה אתה טולה בפאות?
זה עזות פנים, לתלות בזה.
זה חמור מאוד.
צריכים, אני חושב, צריכים למצוא עצה איך לתקן את הנושא הזה. אני רוצה להגיד לכם שהמצב כל כך חמור,
שלח לי פה הרב אלמוג שלמה, תשמעו, איזה משהו שהתפרסם.
אחד מגדולי הדור בזמננו שאלו אותו שאלה.
מתקרבים ימי הפסח, ימי הקיץ, עונת הקניות,
שאלנו שאלה, שמעתי, אחד מגדולי הדור,
האם אפשר לברך שיחיינו על בגדים שהם לא הביאו כל כללי הצניעות?
שמעתם איזה שאלה?
בגד קנו לא לפי כללי הצניעות, אלא לברך שיחיינו.
תחמור על המשרד, זו שאלה.
צניעות זה כנראה כבר לא, זה לא, זה לא, זה לא זה.
רק חכה, אבל אין בקדישים וכנסועות.
שחיינו אם לברך או לא.
אני יכול לברך את ברוך די יונה עמד.
אני מברך על זה. ואתה אומר שחיינו.
טוב, מה, פרסמו את הפסק שלו, הוא אמר לא, לא לברך.
עכשיו התפרסם פסק, לא לברך על זה, כן.
במקושי יגידו, אולי צריך להגיד שזה ברחו לבפלו, לא יודע, צריך לעשות קריעה, אולי לקרוע את הבגדים. לא, טוב, לא, זה הפסק. וזה מפרסמים, זה כבר חידוש, כבר שצריכים לפרסם אותו.
במובן, אני חושב שזה, חברים, שכבר היום,
לצערנו האווירה עכורה שכבר,
אם הגיעו למצבים כאלה, זה סימן שהקדושה ירדה פלאים.
ואם בעבר לא דיברו על הפאות, כנראה זה היה בתוך הלב. עכשיו כבר הם לא מתביישים להגיד את זה, במובן?
גם בעבר כנראה הפאות שלנו התפיעו להם,
אבל עכשיו כבר יש להם עוד אפילו להוציא את זה בפה מלא.
אז זה סימן שהמצב, לצערנו, מידרדר.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).