טוען...

ההכנה קובעת הכל | הרב אמנון יצחק

 בית מדרש 'קהילות פז', בני ברק
 תאריך פרסום: 28.04.2013, שעה: 12:25

הורדת MP4 הורדת MP3


"וספרתם לכם ממחרת השבת מיום הביאכם את עומר התנופה שבע שבתות תמימות תהיינה". על ידי שסופרים ספירת העומר שבעה שבועות עד לעצרת, קוראים את היום טוב חג השבועות. וכן אנו אומרים בתפילה "ותתן לנו את יום חג השבועות הזה זמן מתן תורתנו". יש להתבונן, למה לא קוראים לחג הזה על שם עיקרו - חג מתן תורה? ומה השייכות של ספירת העומר בשבועות האלה לקבלת התורה? שאנו מצרפים את שתיהם יחד ואפילו מקדימים ומזכירים את יום חג השבועות הזה זמן מתן תורתנו, והלא ענין הספירה מפורש בתורה שהוא ענין אחר לגמרי, כמו שכתוב "עד ממחרת השבת השביעית תספרו חמישים יום והקרבתם מנחה חדשה בשביל להקריב מנחה חדשה לה'. ולא נזכר בפרשה הזו שום ענין של קבלת התורה, אז למה החג של מתן תורה נקרא חג השבועות וגם מקדימים חג השבועות זמן מתן תורתנו, מה הקשר בין שניהם? 

אלא ודאי שחג השבועות נקרא באמת על שם שבעת השבועות של ספירת העומר עד לעצרת, באותם שבעה שבועות כללה התורה ענין הספירה וההכנה להטהר ולהתקדש לקבלת התורה הקדושה, כמו שלמדנו אתמול. כל זה הכנה להטהר ולהתקדש לקבלת התורה הקדושה, כמו שמבואר בזוהר הקדוש באריכות. על כן הפסוקים שבפרשה הזאת החל ו"וספרתם לכם" עד הקרבת שתי הלחם שהם כנגד שני לוחות הברית, והיינו מה שאמר הכתוב במשלי ט', לכו לחמי בלחמי - זה תורה, ולפיכך אנו כוללים גם בתפילה, "ותתן לנו את יום חג השבועות הזה זמן מתן תורתנו". ולמדנו יסוד זה כי אכן ספירת שבעת השבועות הם כוללים ההכנה והטהרה לבוא לידי קבלת התורה. אז זה הקשר בין השבעה שבועות למתן תורה וזה ההקדמה שבלעדיה לא תהיה תורה. אז לכן גם מזכירים ומקדימים את השבעה שבועות, וקוראים לחג חג השבועות, שבלי השבועות של ההכנה אין מתן תורה. אין קבלת תורה.

בפרק ו' מפרקי אבות שנינו, ארבעים ושמונה דברים שבהן התורה נקנית. בעלי המוסר, תלמידי הגאון רבי ישראל סלנטר זצוק"ל, היו עובדים לקנות לעצמם כל המ"ח דברים בימי ספירת העומר כל יום היו עובדים על דבר אחד, וביום האחרון היו חוזרים על הכל מ"ח דברים, כלומר יש הבדל רב בין ידיעת התורה לקנין התורה, אדם יודע תורה או שהוא בעל קנין בתורה.

משל למה הדבר דומה, לעשיר אחד יש הרבה בתים גדולים ויש לו ממונה הוא מטפל בהם, והוא יודע המטפל הזה יודע את כל החדרים ואת כל המוצאות והמובאות שלהם, הוא יודע את כל המידות אפילו יותר טוב מבעל הבית, הוא יודע לכל רוח כמה יש ומה המרחק. אבל כל זה רק ידיעה בעלמא, הוא לא בעלים על זה, כל זמן שלא קנה אותם ושילם עבורם בכסף מלא, אין לו קנין בהם.

 

יש לפעמים עוזרת בית שמסתובבת עם כל המפתחות של הבית, אפילו בעלת הבית אומרת לה, תביאי לי המפתח או תפתחי לי פה או תסגרי לי את החדר שם או תעשי לי ככה, אבל היא רק עוזרת בית, זה לא הבית שלה, אין לה קנין בבית. אז גם בתורה ככה, יש אדם שיש לו ידיעות בעלמא אבל אין לו קנין בהם, וכן בתורה כמו שאמרו חכמים ז"ל על הפסוק "כי אם בתורת ה' חפצו ובתורתו יהגה יומם ולילה" בתחילה נקרא על שמו של הקב"ה, "כי אם בתורת ה' וחפצו", ובסוף נקראת על שמו, שיאמר "ובתורתו יהגה יומם ולילה". בתחילה שעדיין אין לו קנין בתורה זה נקרא תורת ה', כי זה רק ידיעה בתורה, אבל אח"כ כשכבר קנה תורה הוא נעשה בעלים עליה והיא נקראת תורתו. נ,ו אבל איך אדם קונה תורה? איך קונים תורה? איך זה הופך להיות התורה שלו? בתשלומים, בתשלומים בתשלומים של מה? של 48 דברים שבהם התורה נקנית.

ונתבונן קצת בפרטי הדברים. הדבר הראשון שהתורה נקנית בו זה בתלמוד, אז זה פשוט, ללמוד ולהביא אל בית אוצר שכלו וליבו כל מה שהוא יותר בלימוד תורה שבעל פה, המשנה, הגמרא, מפרשים ראשונים ואחרונים ז"ל, והקנין הזה אינו נקנה אלא אם האדם מתמיד בתלמודו ואינו לומד קטעים קטעים ולא מזמן לזמן, אלא בהתמדה גדולה בלא הפסק וברצף, והמתמיד יש לו הנאה בחוש, ממש, מעצם הלימוד, כמו שבעל תאוה נהנה בעת מילוי תאוותו.

 

היה לי חברותא שהיה מכחיש את מה שאמרנו עכשיו, הוא אמר לי ממה אתם נהנים? ממה אתם נהנים? מצ'וקולד, צ'וקלד? זה נקרא תאוה צ'וקלד? הוא אמר אני בעל תאוה, תורה, תורה, תורה. הוא היה ישן רק שעה אחת ביממה, הרב בירנבוים זצ"ל. 
ועוד הרבה יותר, או, עכשיו הוא אמר ועוד הרבה יותר, ז"א המתמיד יש לו הנאה בחוש ממש מעצם הלימוד, כמו שבעל התאוה נהנה בעת מילוי תאוותו ועוד הרבה יותר, כי נתוסף לו צמאון גדול והנאה יתרה על הנאתו בכל מילה ומילה בתורה הקדושה, כי אם תאכל שוקולד אז אחרי חפיסה שתיים אתה כבר תקיא, אתה לא יכול יותר, דבש מצאת אכול דייך פן תשבע והקאותו, אבל תורה זה מושך, עוד ועוד ועוד ועוד. ומי שאינו מתמיד לא ישיג את זה בחושיו, הוא לא יכול להבין את זה, רק מי שיתמיד, רק מי שיתמיד יכול להשיג את זה בחושיו.

אנחנו הצלחנו להרגיש את זה אפילו בגשמיות, כשבונים בית כנסת אנחנו לא מפסיקים, עובדים בקצב לא נורמלי, כל מוצאי שבת הרצפים עובדים עד הבוקר, עד שעה תשע וחצי, אין שינה, בונים בית הכנסת, אפשר להפסיק? איך אפשר להפסיק? בונים בונים בונים וכל בלטה, כל אריח, עוד ועוד ועוד, יש חשק לעוד אחד ועוד אחד. הורסים, כל בלוק שהורסים - עוד אחד, בקונגו עוד אחד, טח טיח טח טיח טח טיח, חביבי, אם יודעים לעשות את זה בחומר שמלא אבק משתעלים נחנקים, אז בתורה המתוקה שיושבים ולומדים והוגים בתורה ומחכימים ומשכילים, איזה הבדל יש.

וכבר אמרנו על מה שכתוב בברייתא בפרקי אבות פרק ו', כך היא דרכה של התורה, פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ועל הארץ תישן וחיי צער תחיה ובתורה אתה עמל, אם אתה עושה כן אשריך וטוב לך. אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא. טוב, טוב לעולם הבא אנחנו מבינים, אחרי שבן אדם לא אוכל ולא שותה וישן על הרצפה והכל ומוכן להשקיע בתורה אחרי כל הדברים האלה, בטח שמגיע לו עולם הבא ועולם הבא גדול מאד. אבל אשריך בעולם הזה איך אפשר להגיד? אדם שישן על הרצפה אשריך בעולם הזה, אוכל בקושי שותה בקושי וזה נקרא אשריך בעולם הזה?

אבל נתבונן ונבין, בשביל מה הוסיף התנא ואמר, אם אתה עושה כן אשריך וטוב לך, הרי הוא אמר פת במלח תאכל, נכון? אם כן במה אנחנו מדברים? במי שעושה כן, פת במלח תאכל, עליו הוא מדבר. ובד"כ תנא מקצר, למה כפל בלשון הזה? אבל נבין זאת על פי משל, אחד לא שתה יין מעולם, ורוצה לדעת איזה טעם מרגישים בני אדם ביין, בא שני ואומר לו הטעם חמוץ, אתה יודע, ואומר הן, טעם מתיקות אתה גם כן יודע והוא אומר הן, ועל ידי זה הוא מסביר לו שאם תערב כך וכך אחוזים של חמיצות וכך וכך מתיקות תדע טעם היין, כל זה בהסברים הוא אומר לו. הרי מובן שכל הסבר זה עדיין לא יבהיר לו לדעת טעם יין בכלום, כשאומרים לו אתה יודע מה זה חמוץ אתה יודע מה זה מתוק תערבב חמוץ ומתוק זה טעם היין, הוא מרגיש את הטעם? הוא יודע מה הטעם? הוא לא יודע מה הטעם. אבל ימזוג לו כוס יין אחת וישתה, לא צריך להסביר לו שום דבר, טעמו וראו, טעמו וראו כי טוב ה', טעמו, ואז הוא ידע את טעם היין, תטעם. כאן המכוון בדיוק אומר התנא, פת במלח תאכל אשריך וטוב לך, אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא, אם תשאל איך אפשר בדברים הללו שיהיה אשריך בעולם הזה - התשובה אם אתה עושה כן, אם אתה טועם. כי אמנם ודאי אי אפשר להסביר לאדם שום ענין ואופן מה התענוג והעידון מי שימצא מי שהוא עמל בתורה אחרי שהוא אוכל רק פת במלח ומים במשורה, אבל אם אתה עושה כן אתה תראה בחוש ותרגיש בעצמך כי אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא, ובכזה אמרו במעלה הראשונה, המעלה הראשונה שבה נקנית התורה, שהתורה נקנית בתלמוד. אז תלמוד זה בכל התנאים בכל המצבים בלא הפסק, אז זה נקרא תלמוד. זה קנין ראשון. לא הרבה עומדים אפילו בקנין הראשון. אז ז"א, אתם יודעים, פעם היה לי אוטו בי אם וי, אני התחלתי עם בי אם וי, אבל בי אם מ-62, זה עם מנוע של אופנוע, זה היה 750 סמ"ק, ואנחנו קראנו לזה הטקטקה, למה זה היה עושה רעש, עוד לפני שהגעתי קילומטר לשיעור אמרו לי כנס, הרב הגיע, הרב הגיע, קילומטר מהרעש. אבל זה אוטו שהיה על הכיף כיפאק, הדלתות לא היו נסגרות, היינו קושרים חוט מחזיקים את הדלת ונוסעים, ואם אתה לוקח סיבוב חזק אז הדלת הולכת לצד השני. בקיצור, אבל דבר אחד היה הנאה באוטו הזה, אף פעם לא דאגתי עליו, אף פעם לא סגרתי את הדלתות, אף פעם לא היה מפתח, אתה משאיר אותו מי יקח כזה דבר? אף אחד, אם שרטו לך עשו לך חרית, מה זה הכל שטויות. אתה מבין? כשאתה חי פשוט לישון אתה יכול לישון פה, לאכול יש כמה פרוסה בבקשה, מים - תביא מים, אפשר להמשיך ללמוד זהו. אחד אומר לא, לא אכלתי ארוחת צהריים, אני לא זה, כואב לי הראש, אני חייב ללכת לנוח, זה יכול לקנות תורה? אני עוד זכיתי לראות תלמידי חכמים שישנים על ספסלים, לא הולכים הביתה בצהריים לנוח, בצהריים זוט על הספסל ככה שוכב, נח אני לא יודע כמה, חצי שעה-שעה קם, בדור קודם היה וגם לא עושים ככה, עושים ככה, זהו. היו כאלה שלא רצו גם וופ לעשות, אז גידלו קוקו קשרו אותו לתקרה, וכשהיו נרדמים אז זה היה מעלה להם את הראש בחזרה, לא היו יכולים לישון. בתלמוד, רוצים ללמוד, רוצים לקנות תורה. אייי, היום אנשים עושים טובה נכנסים לאיזה שיעור פעם ב, פשששש הייתי בשיעור, איזה שיעור, פשששש פשששש פשששש זהו.

דבר שני זה שמיעת האוזן, בפשטות הפירוש הוא שילמד בקול, שישמעו אזניו מה שמוציא בפיו, למשל אחד מהקנינים זה בשמיעת האוזן, אבל יש לומר עוד כי יש אנשים שהם מתמידים ועמלים בתורה אבל הוא לא מסוגל לשמוע מאחרים ולהיות דבק עם חברים בלימודו, אתם יודעים כמה פעמים נתתי דרשות בבתי כנסת, ואתה רואה שאברכים שרואים שבא מישהו לתת איזה דרשה, אז הם תופסים איזה גמרא וכאילו מעיינים, הם לא יכולים להקשיב למישהו אחר, לשמוע דרשה, מה יש לחדש בדרשה, אז הם מעיינים, צוללים בתוך הגמרא, אבל ביני וביני ככה מציצים לראות מה קרה. כמו התינוקות בבית המדרש עושים שמע ישראל ומציצים ככה מהעין. לא יכולים, מה הוא יגיד שהוא שמע את פלוני אלמוני והוא קיבל ממנו? אולי הוא יודע את המשנה שאומרת שאם הוא למד דבר אחד או שניים אז צריך לקרוא לו רבו אלופו ומיודעו, ואז אוי ואבוי הוא יעניק לו את התואר? יבבי אוי ואבוי, לא יכול לשמוע. אבל יש סוד גדול, כתוב והיה אם שמוע תשמעו, המדרש אומר, מי ששומע לאחרים ישמעו אותו, מי שלא שומע לאחרים לא ישמעו אותו. אם אתה הולך לדרשה ואתה רואה שאנשים לא מקשיבים לבן אדם שמדבר גם הוא לא שומע אחרים, מידה כנגד מידה, אם אתה הולך לדרשה ורואה שכולם מקשיבים לו - שומע גם לאחרים, זה הכלל מידה כנגד מידה.

אז יש כאלה שלא מסוגלים לשמוע מאחרים ולהיות דבקים עם חברים בלימוד, מכונסים הם בתוך ארבע אמות שלהם, אדם זה לא רק שהוא נענש על זה נוראות, גם לימוד עצמו אינו עולה ולא מצליח כלל וכלל, כי לא קנה את זה בשמיעת האוזן לשמוע את סברת חברו, וזה פשוט גם בדרך ה טבעי כי אדם קרוב אצל עצמו ומשוחד להבין כל אשר עולה על רוחו, הוא אף פעם לא טועה כי מה שהוא אומר סברה - זה הסברה, יש עוד סברה מנוגדת? אין סברה מנוגדת, מי אמר לו? איך התימנים אומרים, מאן גרי אנדומו מחווי, מי שלומד אצל אמא שלו אף פעם לא טועה, למה אמא שלו אומרת לו יופי יופי תמשיך תמשיך כל הכבוד תמשיך תמשיך, מישהו יכול להעיר לו שהוא לא בסדר? שהוא לא מבין, שהוא לא אומר נכון? זה נקרא הקורא אצל אמו.

אז לכן אדם זה משוחד להבין את כל אשר עולה על רוחו ולכן לא יוכל לברר דבר לאמיתו אם לא ישמע דעת זולתו, וכל זה כלול במעלה השניה שאמרו חכמים שהתורה נקנית בשמיעת האוזן, אז גם צריך להשמיע לעצמו והוא גם צריך להשמיע לאחרים. צריך ללמוד בלא הפסקה ולהתמיד בזה, ובכל התנאים והמצבים כמו שאמרנו, וצריך לשמוע ולהשמיע ולהקשיב לאחרים, ולדעת סברות נוגדות וככה יתחיל לקנות תורה.

והנה רוב המעלות אשר נמנו כאן הוא בין אדם לעצמו, בבינת הלב, באימה, ביראה, אבל יש גם במ"ח דברים אלה מעלות שעיקרם בין אדם לחברו, מה זה קשור לקנות תורה, כגון נושא בעול עם חברו, מכריעו לכף זכות, מעמידו על האמת, יבבי, מעמידו על האמת. למדים אנו מזה שהנושא בעול עם חברו שנזכר במ"ח דברים אלו לא לבד שהם מידות טובות כשלעצמם, אלא הם מועילים לאדם לקנות התורה שהוא לומד, להבין אותה יותר, לסעדו ולתמכו בסברה ישרה ולהוסיף חכמה ודעת, כי ישרים דרכי ה', וחסד ה' מעולם ועד עולם על יראיו, כי אם בן אדם הוא נושא בעול עם חברו, אם הוא מוכן לסחוב איתו וכו', הוא רואה בונים בית כנסת הוא יכול ללכת? לא יכול ללכת, הוא אומר מה צריך לעזור, נושא בעול עם חברו. אז ודאי שהוא יהיה מוכן לשמוע סברה שלו, ודאי שהוא יחשיב מה שהוא אומר, כי אם הוא מוכן לשאת בעול שזה לא שייך אליו, זה שייך לחברו, מה הבעיה לסחוב סברה של חברו, יותר קל לא?

ודבר נוסף, אם הוא מכריעו לכף זכות אז ודאי שהוא יכול לקבל גם את הסברה שלו, כי אם הוא ראה דבר שזה לא כל כך בסדר והוא מכריע אותו לכף זכות, במקום שהוא רואה לא בסדר, אז ודאי שהוא יכול גם סברה שלא נראית לו לחפש אולי הוא לא הבין את הסברה נכון ולא לבטל אותה מראש ולחקור מאיפה הוא בא ואמר. ומעמידו על האמת, יש כאלה שאומר, אתה יודע מה שאתה אומר זה גם נכון, אפשר אפשר להגיד את זה גם כן, אוקי בא נתקדם קדימה, אה אה, אם אתה יודע שזה לא נכון למה אתה משאיר אותו ככה משאיר אותו בטעות, העיקר שאתה תתקדם? אתה מבין מה שאתה מבין, אתה מבין שהוא לא מבין, אבל מה אכפת לך שהוא לא מבין, העיקר להתקדם. לא, מעמידו על האמת, אתה צריך שהוא יגיע למסקנות אמיתיות כמו שאתה, אם אתה בקיא ויודע וברור לך שאתה צודק, תעמיד אותו על האמת. אם הוא לא לומד טוב תגיד לו איך ללמוד טוב.

אז רואים שזה לא רק בין אדם לחברו סתם כאילו המידות האלה רק מוסיפות ונותנות איזה ערך ומעלה, אלא הם גופא נוגעות לעצם הלימוד, כי אם לא אז בן אדם מבטל את כולם רק הוא ואפסי עוד, אני ואפסי עוד.

בקיצור ראינו שצריך הכנה, ההכנה למתן תורה זה קנין של 48 דברים שבהם נקנית התורה, וזה מה שקובע איך מתן תורה יהיה, ואם אין אותם אז אין חג. למה? כי זה נקרא חג השבועות, אם לא עשית בכל השבועות כלום אז מה עשית, איזה תורה תקבל? אז אתה תהיה בבית כנסת, תגיד את התיקון, תזה פה שם, תאכל אני יודע גבינה, ועבר עוד חג אחד שלום, מה השתנה אצלך? שום דבר לא השתנה כי לא היתה הכנה, לא היתה הכנה אז מה השתנה?

אם אדם לא יכין לקראת שבת את כל מה שצריך להכין, אז איך תהיה שבת - כמו יום חול. לכבוד שבת מכינים, מה שהכנת זה השבת, לא הכנת - זה יום חול. לא השתנה שום דבר. אז כפי ההכנה ככה הקבלה. אז חג מתן תורתנו מן השמים נותנים את התורה עוד פעם, ויש הזדמנות עוד פעם לקבל השאלה מה מקבלים. בשנה שעבר ברוך ה' למעלה מאלפיים איש קיבלו על עצמם לגרוס את הגמרא ולסיים בתוך שנה, ויש כבר רבים שסיימו ישתבח הבורא ויתעלה שמו, זה קבלת התורה. היה מתן תורה וקיבלו את התורה. השנה נראה מה נעשה. אבל בעזרת ה' יתברך אדם צריך להכין את עצמו לקראת מתן תורה, בסוף נעלה לעולם האמת ישאלו אותנו מה עשינו, מה נגיד? היה לי שיעור שעה, וזהו, זה מספיק? והיה לך גם עבודה שעה? כמה היה עבודה - שמונה שעות? למה זה שמונה שעות וזה שעה? הרי אמרו חכמים פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ואפילו על הארץ תישן ולא יהיה לך שכירות ולא כלום, ובתורה אתה עמל, ואם אתה עושה כן אשריך בעולם הזה, מי לא רוצה אשריך בעולם הזה? אז הנה אומרים לך אשריך, לא וילה ולא מכונית ולא כלום, רצפה לחם ומים ואתה מסודר, אשריך בעולם הזה. אבל זה רק אם אתה עושה כן אז אתה תראה שזה ככה, אם לא תעשה כן לא תבין את זה.

רבי חנניה בן עקשיא אומר, רצה הקב"ה לזכות את ישראל...

  •    שיתוף   

הרצאות קרובות

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 02.07 14:22

    ב"ה עכשיו זכיתי לראות את שיעור הבוקר המדהים! (בלי תפילה לא מקבלים - חלק כה' 02.07.2024, shofar.tv/videos/17295) ואספר לכבוד הרב שליט"א, שכל מודעה שראיתי או שמעתי אמבולנס, או במדיה, או לוח מודעות [לרוב זה על אבלות ל"ע], אמרתי "שיר למעלות" וכו'... אין כמו לעשות חסד כפי שהרב שליט"א מלמד אותנו ברוך השם 🙏

  • 02.07 10:10

    בוקר אור ומבורך לרב היקר! יה"ר שהשם יתברך יברך את הרב היקר בכל הטוב שבעולם! אתמול הדרשה היתה מהממת ומרגשת במיוחד, (באר שבע - המדינה לפני פירוק 01.07.2024 shofar.tv/lectures/1609) ב"ה הרב היקר משתבח כמו יין טוב, חשוב להדגיש: שנקודת הפתיחה (1985, צפת - הכר את יהדותך shofar.tv/lectures/1291) כבר היתה עם הצבת רף גבוהה מאוד, רואים את ההשתבחות של הרב היקר באופן שיטתי!!! יה"ר שהשם יתברך ימשיך וישפיע על הרב היקר רוח הקודש בבריאות איתנה ונחת! אמן ואמן!!!

  • 02.07 10:09

    כבוד הרב, גדול הדור, תודה רבה על 'דברי א-לקים חיים' (באר שבע - המדינה לפני פירוק 01.07.2024 shofar.tv/lectures/1609) ישתבח שמו לעד, קשה לחשוב שהדברים שנכנסו מאוזן אחת ויצאו ח"ו מהאוזן השניה... בוודאי שיש רושם גדול אצל השומעים! תודה להשי"ת יתברך שזכינו לבוא היה לנו קפיצת הדרך האב ובתו חזרו לבית הרפואה עם כוחות נפש! ממש אלפי תודות מקווה שיהיו בשורות טובות (אמן).

  • 02.07 01:04

    כבוד הרב!🌸 ב"ה הרצאה טובה מאד (באר שבע - המדינה לפני פירוק 01.07.2024 shofar.tv/lectures/1609) מניסיון של החיים שלי מבחינתי גם שציערו אותי בעבר זהו! מחלתי כבר ממזמן. כי אז בזמנו לא ידעתי כמו היום את המשמעות של לדעת למחול על דבר קשה זה בעצם לא היה צער זה הכל מתנות מהשי"ת גם מה שצער שחושבים שזה צער ככה לומדים. מזמן כבר מניסיון החיים כיפיים וטוב להיות אני כל יום כל אדם שמקבל צער ופגיעה זה 'מידה כנגד מידה' כי זה בסך הכל לתקן את האדם אם אדם היה יודע - היה מאושר, צוחק! אנשים צריכים למחול גם על דברים שכאלו קשים כי החיים יפים מהממים וממשיכים הלאה כל יום זה מתנת חינם! ולא צריך לחשוב שמגיע לו משהו כמו שהרב שליט"א מלמד אותנו יום יום🌹🌹 מקווה שאם שההודעה תתפרסם שאנשים יקחו מוסר מכאן 😄 תודה להשי"ת ✨.

  • 02.07 01:02

    מורנו ורבנו! הערב, הבת שלי עשתה שיעורי בית. היא ראתה עמוד אחד בספר הלימוד והיתה בטוחה שכבר עשתה את העמוד הזה אבל לא מצאה את הדף בשום מקום במחברת או בדף נפרד. חיפשה וחיפשה בכל דף ודף אבל לא מצאה! היתה עצובה ואז התחלתי לשיר: "עבדו-עבדו..." ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) ואפילו קמתי לרקוד! לא עברה חצי דקה וכבר צעקה בשמחה שב"ה מצאה בתוך המחברת!!! זה עובד כבוד הרב, זה פשוט עובד!! תודה רבה לקב"ה על שזיכה אותנו להיות בקהילה של צדיק הדור!! ותודה רבה לרבנו. (סגולת השמחה: shofar.tv/articles/15096).

  • 02.07 01:01

    תודה רבה, ב"ה היתה הרצאה מדהימה ונוגעת, אולי יותר נכון דוקרת בלב (באר שבע - המדינה לפני פירוק 01.07.2024 shofar.tv/lectures/1609) ובטוחני שהרבה מרגישים כמוני שהרב דבר ישירות אלי, ואני רוצה לבכות על כל אלו שפגעתי בהם ולרצות אותם, באותו הזמן רוצה: למחול לכל (למרות שלא קל) אלו שפגעו בי - שלא יסבלו חלילה בגללי, תודה כבוד הרב מאוד מחוברים אליכם וממש אוהבים אותכם. יה"ר שהשי"ת יברך אותכם בכל מכל כל (אמן).

  • 01.07 23:58

    לילה טוב לכבוד הרב הגאון שליט"א תודה לך כבודו על הרצאה כל כך מרתקת וכל כך חשובה בדורנו (באר שבע - המדינה לפני פירוק 01.07.2024 shofar.tv/lectures/1609) אשרינו שזכינו בצדיק כמו הרב. מי יתן ותזכה לכל טובה וברכה, תחזור לשלום (אמן) הרב, אנחנו אוהבים אותך.

  • 01.07 23:57

    כבוד הרב שליט"א ב"ה הרצאה טובה ומיוחדת ממש! ברוך השם 🤲 (באר שבע - המדינה לפני פירוק 01.07.2024 shofar.tv/lectures/1609) ב"ה אני יום-יום מבקש מהשם יתברך: 'שימחלו לי כל אלה שציערתי אותם!' ולצערי לא חסר אנשים שציערתי בחיים... מקווה שיפעל משהו בשמים🙏 תודה רבה כבוד הרב שליט"א נסיעה טובה ובטוחה 🤲 (אמן)

  • 01.07 14:09

    כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! חמותי [כעת, לא שומרי תורה ומצוות] שלחה לי ששרו את השיר: "עבדו...!" ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) סגולת השמחה: shofar.tv/articles/15096).

  • 01.07 14:09

    ל. היקרה! ב"ה שרנו ורקדנו ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) סגולת השמחה: shofar.tv/articles/15096) ובדיוק שסיימנו קיבלנו טלפון מ: 'שערי צדק' שב"ה סידרו לאלי תור ליום חמישי לרופא תודה על הדאגה יה"ר שהשי"ת יברך אותך אמן. מרגש מאוד.

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

 02-372-4787 | שידור חי:  073-337-6900

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים