מפה יוצא: כל מי שמיקל מחפש קולות... כל אלה שרוצים להגיד: 'מעיקר הדין – מותר...' ומחפשים כמה שפחות לעשות - אלה עבדים. אלה לא עושים רצונו של מקום, הם לא רוצים להשתהות בבית הכנסת יתר על המידה, הכל בקיצור וקדימה קדימה יאללה בא נעוף מפה... כל אלה שאומרים ברכות ככה - 'בוריך-אתה וזה... וברוך-אתה...' אבל מהר מהר העיקר לשתות לאכול
הם לא עושים רצונו של מקום, אין להם סבלנות בשבילו אין להם זמן הם לא משקיעים הם הכל עושים רק מינימום המחייב. בלי עבירות! אנחנו לא מדברים שהם עושים עבירות,
אבל מי שאוהב את ה' - מחפש רק איזה ציווי - מתפנק עליו, אַהּ! ישתבח ה'! יש לי הזדמנות לברך, לוקח יש לו פתק מלפנים אומר: 'הריני מכוון להשלים מאה (100) ברכות, הריני מכוון לברך כמצוות חכמים' ומתחיל: 'ברוך' עם כל הכוונות איזה לאט-לאט איזה יופי...! אך הוא שמח שהקב"ה נתן לו הזדמנות לברך לפניו, זה בן.
- 'יא בני תביאי לי בקשה כוס תה' הבן יודע שהאבא אוהב כוס תה עם עוגיות, אז אפילו שהוא לא אמר לו עוגיות - יביא לו כוס תה עם עוגיות.
עבד אומרים לו: 'תביא כוס תה' - הוא מביא כוס תה זה הכל. מה שאמרו הוא עושה.
זה ההבדל!
אבל מי זה 'הבן אוהב'? - מי שרוצה לעשות את רצון הבורא: "וְעָשׂוּ לָהֶם צִיצִת עַל כַּנְפֵי בִגְדֵיהֶם" הוא רוצה לעשות, הוא רוצה להראות לקב"ה: שהוא אוהב אותו! שהוא מתכבד בבגד של מצווה וכתוב: 'שאם יש מידת הדין מתוחה - אז כל מי שקיים את כל המצוות כולם ולא עבר עבירות, אבל אם יש מצוות שהוא יכל לעשות ולא עשה - הוא נענש ע"י מידת הדין!'.
זאת אומרת אם יהיה לו דבר כזה שציצית הוא לא עשה, למרות שהוא לא חייב! אמרנו, אבל היה יכול לעשות ולא עשה - הוא יֵענש ע"ז.
חוץ מזה שבעולם העליון גם מענישים על הדבר ויש בזה ביזיונות גדולים למעלה. זה נקרא שהוא לא רצה 'עִטּוּפָא דְּמִצְוָה'.
אמרנו, שעשיית רצונו של מקום זה לא רק לקיים את המצוות על כל הפרטים והדקדוקים, עשיית רצונו של מקום - זה לעשות את המצוות עם כמיהה... ערגה... לעשות 'נחת רוח' לבורא בכל מצווה ומצווה, לחפש ולחקור: מה עוד אפשר לעשות...?
אפשר לקנות תפילין פשוט 'סתם' להיכנס: 'כמה זה עולה? יש לך משהו יותר פשוט...? זה יקר מאוד! למה אתם מוכרים כל כך יקר?...' ולהוריד כמה שאפשר ולקנות איזה משהו תיק כזה כמו סמרטוט ומכניסים את זה בפנים וזהו והולכים לבית הכנסת
ויש אחד אומר: 'אני רוצה בהמה גסה, אני רוצה מהודר, אני רוצה פרודות, אני רוצה כל הזה... אני רוצה כמו רבי חיים גריינמן זצ"ל, עם ההידורים, אני רוצה בתים מיוחדים, אני רוצה ככה איזה כלי מפואר ככה שיהיה רקום השם ויאהיה... יש כאלה לוקחים מעיזים יש כאלה לוקחים מפרווה יש כאלה עם זה... ומהדר ועושה את זה בגודל יפה וזה ופה ושם... ועוד לוקח איזה תיק ומכניס את זה בתוך תיק והגנה על הגנה, אֶהּ!! למה? רוצה לעשות נחת רוח לבורא! אתה רואה? אני לא חס על הכסף, נתתי לי כסף
אמרת לי: 'בכל ממונך' "ובכל מאודך" הנה אני רק מוציא מצוות, אני רק מהדר: "זֶה אֵלִי וְאַנְוֵהוּ" אני יודע שאתה רוצה שאני אתנאה במצוות לכן אני עושה הכל הכי משובח! אני מחפש לדעת: מה אתה רוצה? מה יֵהנה אותך...? מה תשמח בי כשאני עושה את המצוות... אוֹ! זה בן!
שלום כבוד הרב! ב"ה רציתי להגיד ישר כח גדול לעורך באתר 'שופר' על הכתבה של הספר 'שומר אמונים!' (shofar.tv/articles/15343) מלא מידע ותוכן מחזקים כולל חלקים מהרצאות מסרטונים שקשורים לספר. מאוד מדרבן לקרוא בספר שומר אמונים. בעזרת השי"ת אני מצפה לרכוש את הספר או לקבל אותו מ: 'שופר'. מחזק את ידי העורך היקר! שבוע טוב ומבורך לכבודו (אמן) תודה!
בוקר טוב כבוד הרב ב"ה אני גורס את הש"ס וראיתי כמו שהרב דיבר בהרצאה ברחובות (רחובות 10.02.2025 shofar.tv/lectures/1647) על סנחריב שבלבל את האומות ושהיה מעביר האומות מקצה זו לקצה זו כמו שמבקש טראמפ לעשות! מדהים! תורתנו הקדושה ותודה לרב על ההרצאה המרתקת. ציטוט הגמרא (ברכות כח, א): 'דִּתְנַן: בּוֹ בַּיּוֹם בָּא יְהוּדָה גֵּר עַמּוֹנִי לִפְנֵיהֶם בְּבֵית הַמִּדְרָשׁ. אָמַר לָהֶם: מָה אֲנִי לָבֹא בַּקָּהָל? אָמַר לוֹ רַבָּן גַּמְלִיאֵל: אָסוּר אַתָּה לָבֹא בַּקָּהָל. אָמַר לוֹ רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ: מוּתָּר אַתָּה לָבֹא בַּקָּהָל. אָמַר לוֹ רַבָּן גַּמְלִיאֵל: וַהֲלֹא כְּבָר נֶאֱמַר ״לֹא יָבֹא עַמּוֹנִי וּמוֹאָבִי בִּקְהַל ה׳״? אָמַר לוֹ רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ: וְכִי עַמּוֹן וּמוֹאָב בִּמְקוֹמָן הֵן יוֹשְׁבִין? כְּבָר עָלָה סַנְחֵרִיב מֶלֶךְ אַשּׁוּר וּבִלְבֵּל אֶת כׇּל הָאוּמּוֹת, שֶׁנֶּאֱמַר: ״וְאָסִיר גְּבֻלוֹת עַמִּים וַעֲתוּדוֹתֵיהֶם שׁוֹשֵׂתִי וְאוֹרִיד כַּבִּיר יוֹשְׁבִים״, וְכׇל דְּפָרֵישׁ — מֵרוּבָּא פָּרֵישׁ.' ובאות ד' פירש הרמב"ם זיע"א (משניות ידים ד, ד): 'לפי שנתבלבלו האומות בזמן סנחריב כמו שנתפרסם בספרי הנבואה לפי שהיה מעביר האומות מקצה זו לקצה זו על כן חזרו משפחות האומות אצלינו נעלמים ואין אנו יכולים ללמוד ראיה ממקומותיהם וידוע כי ע' (70) לשון - כולם מותרין לבוא בקהל מיד' (סוף ציטוט). (לכתבה: גדולי ישראל במבצע סיום הש"ס תוך שנה אחת shofar.tv/articles/15221).
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! תודה רבה על שיעורי הבוקר ועל ההרצאות המדהימות כמה חכמה כבודו מלמדנו ב"ה אין מילים להודות! ואני מודה לכבודו שמלמדנו לשיר לכבוד השם יתברך בכל יום "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) כמו שאנחנו מצווים לעשות בכל יום בתפילת שחרית לאחר עקדת יצחק אבינו ע"ה; 'וְחַיָּבִים אֲנַחְנוּ לוֹמַר לְפָנֶיךָ שִׁירָה בְּכָל יוֹם תָּמִיד.' (נשמת כל חי) תודה שכבודו עוזר לנו לקיים את מה שאנחנו מוציאים מהפה בתפילה בכל בוקר! תודה שכבודו מלמדנו להיות אנשי אמת! יה"ר שהשי"ת ישמור ויברך אתכם ויזככם להיות משיח בן יוסף! ככתוב: 'שהוא יכין את העם ויחזיר את העם בתשובה לפני בוא הגאולה!!!!' המשך שבוע נפלא וגדוש בשמחה בכל טובה וברכה עד בלי די! אמן ואמן.
שלום עליכם רבנו, תודה רבה על ההרצאה המדהימה אתמול, (בית דגן - עמלק שבדורנו 09.02.2025 shofar.tv/lectures/1646) וב"ה מצאתי רמז קטן: שהירא שיילחם בלא ירא, זה כבוד הרב שליט"א, יר"א - ראשי תיבות: רבנו אמנון יצחק, שב"ה כבר נלחם ברשעים ובזכותכם יפול עמלק ותבוא גאולה לעם ישראל מהרה ברחמים אמן!
בזכות השיר "עבדו עבדו עבדו" שלום, רציתי לשתף שב"ה בזכות השיר "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) השתחררתי מבית חולים פסיכיאטרי והפסיקו לתת לי זריקות. אם תוכלו לכתוב זאת בספר שאתם מוציאים. תודה רבה ותזכו למצוות! (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).
חזק וברוך! ב"ה איזה שיעור בוקר נפלא ומרנין את הלב באמת (ט''ו בשבט 10.02.2025, shofar.tv/videos/17709).
מורינו ורבינו הקדוש! ב"ה אתמול זכיתי-זכיתי-זכיתי להגיע להרצאה ל רבנו בבית דגן, (בית דגן - עמלק שבדורנו 09.02.2025 shofar.tv/lectures/1646) בזכות 'קרן ההסעות' של מזכת הרבים גב' רחל שטה! ב"ה היתה הרצאה מרתקת ומדהימה במיוחד! חורף בריא רבנו היקר ☺️ (אמן). (קרן הסעות 0544823150 לכתבה shofar.tv/articles/14778).
כבוד הרב שבוע מבורך! ב"ה קראתי את זה מספר בשבת… וואו צמרמורות כשקראתי את זה… לעזור ולסייע לצדיק כי כל מה שניתן לנו זה בזכות הצדיק וואו!! 'ניזון בזכותו'!!! יהי רצון שתמיד נזכה כולנו לעזור לסייע לרומם את הצדיק את כבוד הרב לנצח, אמן. [ציטוט מספר 'לאם ולבת בישראל', פרשת השבוע, בשלח עמוד 202 כותרת: צרִיךְ לְהַאֲמִין בְּצַדִיק וּלְסַיַעַ לוֹ כִּי הַכֹּל מַגִיעַ לָנוּ דַּרְכּוֹ וְעַל יָדוֹ כָּתַב רַבִּי לוי יִצְחָק מברדיטשוב זכרוֹנוֹ לִבְרָכָה בְּספרוֹ "קדושת לוי" (דרוש לפסח): 'מִכָּאן יִרְאֶה מַעֲלַת הַצַדִּיק לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, וְשַׁמָּסַר הַעוֹלָם בְּרְשׁוּתוֹ וְשִׁעבד לוֹ לַעֲשׂוֹת כָּל רְצוֹנוֹ. וְהַטַעַם, שֶׁכֵּיוָן שֶׁהעוֹלָם נִבְרָא בְּשְׁבִיל הַצַדִּיק וְכולָּם נִבְרָאוּ לְצוּוֹתוֹ כְּמַאֲמָר חֲכָמֵינוּ זַ"ל (מַסְכֶת בְּרָכוֹת דף ו' עמוד ב), לָכֵן מָסֵר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא כָּל הָעוֹלָם בְּיָדוֹ וְשָׁיַעַבְדוּ תַּחְתָּיו לְקַיֵּם כָּל מַה שֶׁיִגְזור. וְאִלּוּ הָיוּ יוֹדְעִים הָעַמִּי אֲרָצוֹת בָּזֶה, הָיוּ מְעַטְרִים אֶת הַצַדִּיק בְּכָל יוֹם עֲטָרוֹת זָהָב לוֹ, וְהָיוּ מַסְפִיקִים לוֹ כָּל צָרְכּוֹ, כִּי מִשלוֹ נוֹתְנִים לוֹ. כַּעֲבָדִים הַמְּשַׁמְשִׁים אֶת הַמֶּלֶךְ בַּמִּסִּים וארנונות. נִמְצָא שֶׁהַכֹּל מִשֶׁל הַצַדִּיק וּבִשְׁבִילוֹ נִבְרָא, וְלוֹ נָתַן הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא הַכֹּל בְּמַתָּנָה. וְכָל מַה שָׁאוֹכְלִין וְשׁוֹתִין עַמִּי הָאָרֶץ בַּמותָּרִים וְנִפְרָדִים מֵהַצַדִּיק גְזַלָה הוּא בְּיָדָם. שֶׁבִּשְׁבִיל לְשַׁמֵשׁ לַצַדִּיק בְּכָל צוותיו, מַה שָׁאוֹכְלִין אֵינוֹ גָּזֶל אֶצְלָם, לְפִי שֶׁהֵם מְשַׁמְשִׁים וְהֵם כַּעֲבָדִים הַמְּשַׁמְשִׁים אֶת רַבָּם שֶׁאוֹכְלִים וְשׁוֹתִים וְהוּא בְּרְשׁוּת רַבָּם. הֲרֵי לְפָנֶיךָ, דְּאִם הָאָדָם מַאֲמִין דהצדיק הוּא עוֹבֵד אֶת הַשֵּׁם בִּשְׁבִיל כָּל יִשְׂרָאֵל הַנִּצְרָכִים, אִם כֵּן אִם הָיָה זֶה בָּרוּר בְּלִבּוֹ שֶׁל אָדָם, אָז בְּוַוַדַּאי אַף אִם הוּא בְּעַצְמוֹ אֵין יָכוֹל לַעֲבוֹד אֶת הַשֵׁם כָּרָאוּי, עַל כָּל פָּנִים הוּא מְחַבֵּר אֶת עַצְמוֹ לְהַצַדִּיק וְהָיָה מְהַנֵּהוּ מִנְכָסָיו, כֵּיוָן דָּהוּא נָזוֹן בִּזְכוּתוֹ.' [סוף ציטוט מהנ"ל]
ישר כח עצום לרב היקר על עוד דרשה מרתקת ומיוחדת במינה!!! (בית דגן - עמלק שבדורנו 09.02.2025 shofar.tv/lectures/1646) בריאות איתנה ואריכות ימים ושנים לרב היקר והאהוב!!! (אמן).
בוקר טוב לכבוד הרב תודה רבה על השיעור תורה שככה מאיר לנו את הנשמה ומחזק אותנו מאוד מאוד להמשיך את היום בעולם הזה חזק וברוך (מכת בכורות - חלק ב' 06.02.2025, shofar.tv/videos/17699).