המודה להשם - זוכה לניסים ונפלאות!
אדם שמתפלל לשם, אפילו מתפלל כראוי, יש לו הרגשה: 'שהוא עשה משהו עבור הקדוש ברוך הוא'! והוא מצפה על התפילה שהוא התפלל כראוי - שמגיע לו שכר!
בעוד שהתפילה היא בעצם בקשה; לחיים, לבריאות, לפרנסה, תפקוד כל האיברים והחושים. ואנחנו צריכים לבקש כל יום מחדש פרט-פרט!
בכל אופן האדם מרגיש: שאם הוא התפלל ובפרט אם הוא התפלל כראוי - הוא עשה כאילו טובה לקדוש ברוך הוא! מגיע לו על זה פרס!!
אבל האם הקדוש ברוך הוא חייב לנו משהו?!
האמת שאנחנו צריכים להתחנן ולהודות לקדוש ברוך הוא כל פעם מחדש! על כל דבר ודבר!! כיוון שזה מתנה מאת השם!!!
כי אם היינו עוברים לו עבירה אחת (1) בלבד – כתוב: 'המורד במלכות חייב מיתה' אדם שמרד במלך בשר ודם פעם אחת - חייב מיתה! ועוד אם זה 'מלך מלכי המלכים'! אז מי התחייב לך בכלל שאתה תהיה בריא ושלם?!
בסעודיה למשל, אם מישהו גונב מורידים לו את היד! ואם עוד פעם הוא גונב? את היד השנייה!!
אבל אנחנו צריכים להתבונן: שכל בריאתנו... למה? – 'שבראנו לכבודו' כל מה שאנחנו שוהים פה בינתיים, זה רק 'לכבודו' לעשות כבוד לקדוש ברוך הוא!
אנחנו צריכים להודות לקדוש ברוך הוא על כל דבר ודבר! וברגע שהאדם מודה לקדוש ברוך הוא על כל דבר ודבר - הוא זוכה להצלה גדולה!!
אדם שמתרגל להודות לשם ושם לב לחסדים וטובות שמעניקים לו משמים - הופך להיות אדם שמח ומרוצה בחלקו!
אם אדם מקדים הודאות - רק טובות והצלות וניסים ונפלאות! אתה תודה לשם? - השם יתן לך להודות לו עוד! אתה לא תצטרך; יסורים ולא דוגמאות ולא שום דבר.