תורת הליצנות
לסרטון: התנצלות הרב יצחק פנגר אחר הפסק דין - לחץ כאן.
לסרטון: התנצלות הרב יצחק פנגר אחר הפסק דין - לחץ כאן.
ש. א... ברצוני להגיד לרב שאני כבר כמה שנים עוקב אחרי ההרצאות שלו והשיעורים שלו ובזכותו חזרתי בתשובה! ועם כל השנים שאני עוקב אחרי, מכיר את ההרצאות
הרב: מה קורה? כן
ש. ואת הדרך שבה הוא מעביר את ההרצאות שלו והשאלה שלי בעצם זה האם כבוד הרב לא נותן ל"תשקורת" כביכול את מה שהיא צריכה כרגע את... את הדם הזה שהיא צריכה בינך לבין כל מיני ארגונים שאתה יוצא נגדם בזה ש... אתה נותן להם כביכול את מה שהם רוצים?
הרב: אני אגיד לך, אנחנו מחפשים שלא יהיה דם! אנחנו במשך למעלה משנה!! שיגרנו לארגון המדובר את התקלות שיש אצלהם נקרא לזה: "תקלות" בהתחלה זה נקרא תקלה כי יכול להיות שבן אדם לא לב שהוא עושה דברים שהם לא בסדר! הוצאנו חוברת שלמה עם כל התקלות!! ומה צריך לתקן והראנו את זה למורה הוראה והם הסכימו עם כל מה שכתבנו בחוברת.
הפננו את זה ליושב ראש ולאחרים ובן אדם שעבד אצלהם בתוך הארגון ומכיר אותו על קרביו עמד בקשר אישי גם עם האנשים גם עם המנכ"ל וגם עם היושב ראש וגם עם אחרים - אבל הם מצפצפים פשוט!! לא מעניין אותם. הם החליטו: שהם גדולים מספיק בשביל להחליט בשביל עצמם וככה זה נראה.
עכשיו תאר לך שאתה היית בדור של קורח ועדתו ומשה רבנו; מה אתה אומר? בגלל שקורח הצליח לאסוף הרבה ראשי סנהדרין סביבו ולהתלוצץ על משה רבנו!! אז מה אתה אומר? התקשורת העולמית הרי עושה מזה כותרות! עומד פה איש אמת משה רבנו שאומר שהוא אומר את התורה מפי הקדוש ברוך הוא! ועומדים ליצנים שבראשם ליצן ראשי שאומר: 'תשמע, בית שמלא ספרים חייב במזוזה?!' הקדוש ברוך הוא אמר שצריך מזוזה גם בבית שיש מלא ספרים.
אבל הליצן אומר: 'לא! אם הבית מלא ספרים ויש את כל התורה - בשביל מה צריך מזוזה שיש בה שתי פרשיות?!' – ליצן! 'טלית שכולה תכלת צריכה פתיל תכלת?!' – ליצנות!!
עכשיו, מה השאלה? השאלה שלך, האם משה רבנו לא נותן דם בזה שהוא עושה את הדברים האלה והוא... והוא לא שותק? כדאי שהוא ישתוק! ויבליג!! הרי הוא: "עניו מכל האדם" וזהו?
אבל משה מבין: שפה לא יוצאים נגדו! פה יוצאים בעצם דרכו נגד כל התורה כולה!! מכחישים כבר את התורה!!! יש פה "תורה חדשה" - תורת הליצנות!
אז לכן משה רבנו אומר: 'זה או אני או הם' ואז הוא מחליט: שהקדוש ברוך הוא יפתח את האדמה ויברא בריאה חדשה!! ואז נבלעים קורח וכל עדתו!!! ועד היום הם אומרים: 'משה אמת תורתו אמת והם בדאים ושקרנים!'
זאת אומרת יש מצבים שכבוד התורה וכבוד הקדוש ברוך הוא עולה על כל שיקול!
וזה גם מה שאומרים גדולי ישראל!!
זאת אומרת בימים הקרובים יתבררו הדברים ואתה תראה מה יפסקו ואז תבין.
אבל מכל מקום אתה צריך לדעת: כל מה שאנחנו אומרים וכל מה שאמרנו עד היום, מאז שאתה עוקב אחרי - זה היה על פי דעת גדולים!
ש. לא, זה-זה זה שזה על פי דעת גדולים - זה ברור לי! אבל התשקורת לא כל כך מבינה את זה שזה על דעת גדולים, הם רואים מלחמה בין שתי רבנים כרגע! בין שתי ארגונים וזה מה שהם חיפשו בעצם...
הרב: הם לא מעניינים אותנו בכלל! זה, אם אומות העולם יגידו: 'שהיהודים רבים ביניהם' זה מעניין אותנו?! אם... אם הריב הוא מוצדק - אז זה בסדר! יש מחלוקת שמאי והלל ויש מחלוקת אתה מבין שהיא אחרת לגמרי! פה המחלוקת היא לשם שמים! הכוונה פה: ששם שמים יתגדל על פי התורה ולא בדרך של ליצנות שזה לא על פי תורה!! יש פה עניין של קיום התורה.
אתה יודע כמה בעלי תשובה היום מחוברים לשטויות האלה?!
ש. אה... בגלל שהדור הזה חלש אז...
הרב: הדור לא חלש! מחלישים אותו!! זה הבעיה, הדור חזק!!! כי עד שהגיע הארגון הזה - כבר הספקנו לעשות למעלה ממליון (1,000,000) יהודים בעלי תשובה!! אז הדור חזק!!
עכשיו רוצים להפוך אותם לחלשים ורדודים צופי טמבלויזיה! וליצנים!! וזה חמור ביותר!!! אתה מבין? זה נקרא: 'עבודה שהסטרא אחרא מצליח!' הבנת?
ש. אז למה הרב לא יוצא בארגונים עוד יותר גדולים כמו שהוא היה עושה אז?
הרב: היה פעם, היה פעם המזרחי - שהתנגדו לזה כל גדולי ישראל! למה התנגדו למזרחי כל גדולי ישראל? - היתה להם השקפה מסויימת, שלא היתה לפי כל גדולי ישראל. ומה קרה? היה להם איזה פטנט, הם אמרו: 'שהם יהיו גשר בין החרדים לחילונים' והם יקרבו את החילונים לחרדים! ככה היה הדמיון מאז קום המדינה ועוד לפני...
מה קרה? - הם לא קירבו אף אחד! הם לא החזירו אף אחד!! אלא הם ירדו לכיוון ההוא...!!! והיום מה קרה? - שהם בעצמם מתחילים להבדל מן החילונים!
ולא עוד, אלא שהם העיזו והרימו את הכפפה להגיד: 'שגם הם מתחילים להחזיר בתשובה' מילה שהיתה "מוקצה" אצלהם לפני כן.
ואילו הארגונים האלה החדשים עם הזקנים, הם אומרים: 'אנחנו לא מדברים מחזרה בתשובה בכלל! כולל הליצן הזה!! שעכשיו היתה לו כתבה ב: 'ישראל היום' אמרו לי ושם הוא אומר במפורש: 'הוא לא מתכוון להחזיר בתשובה!' זה רק "לקרב דעות", "החלפת דעות"
או כמו שהוא סיפר באחת ההרצאות שלו שהוא ישב ליד דוקטור דינה, אם אני זוכר את שמה טוב, שהוא לא זוכר את שם משפחתה, חמש וחצי שעות! אחד ליד השני במטוס!! והחליפו דעות. חמש... וכל כך היתה מאושרת... אתה מבין? היא לא החזירה אותו בשאלה (חֶה...חֶה...חֶה...) והוא לא החזיר אותה בתשובה "ברוך השם" והם נשארו שני יהודים מנוגדים ומקוטבים עם החלפת דעות! הוא עושה סירקולציה לנשים... הבנת?
ורק הוא "שכח" את המשנה ש: 'לא ירבה שיחה עם האישה! אפילו באשתו נאמר!!'
ש. כל שכן אם יש את חברות
הרב: כן, אז זאת אומרת התורה נשכחת כשרוצים שיטות חדשות! אתה מבין? זה נקרא: 'ריקי' מלשון ריק! כן. מאסטר ריקי, כן.
ש. כשאני רואה הרצאות ישנות של הרב, אני רואה שהפעילות שלו גם בארץ היתה הרבה יותר גדולה מהיום
הרב: כן
ש. למשל שופר על גלגלים שהיה פעם או שופר ניוז, דברים כאלה אין היום, אז אולי בגלל שהרב... לא יודע, לא רוצה להגיד, לרדת, ירד קצת אולי בגלל זה הארגון הזה התעצם? כי יותר נוח לשמוע אותם מאשר יותר לשמוע את הרב, כי הרב, אומרים...
הרב: לא-לא לא, אני אסביר, לא-לא לא, אני אסביר לך ככה 'שופר על גלגלים' עשה את מה שיכול היה לעשות זה אותה משאית שהלכה ממקום למקום, 'שופר ניוז' קיים עד היום וברוך השם אנחנו מפיצים תורה בסדר גודל שגם אם הם יתעצמו פי 10 ו-20 - לא יגיעו למה שאנחנו מגיעים גם היום!!!
אבל מה לעשות? שהם כל הזמן מטיפים: "דרכיה דרכי נועם" והם אומרים: 'שכל השאר הם שחורים - כי הם מחזירים בתשובה!' לא צריך להחזיר בתשובה, צריך רק "לקרב" רק לקרב ולהתקרב... אז אם זה בצורה כזאת, למה לא?! אדם מעדיף לא לעשות את התורה והמצוות! אם בא רב ואומר לו: 'שלא חייבים לעשות! רק להתקרב - זה מספיק!!' אז למה שהחילוני הרחוק לא יבחר במשהו מינימלי?! אם אומרים לך: 'במקום לשלם מס מלא אפשר לשלם 10%!' לא עדיף לשמוע למי? לפקיד השומה שאומר: 'שאצלו אפשר לשלם 10%!' גם יעברו דירה למקום של הפקיד שומה... זה דברים ברורים!
אבל זה לא משנה כי הוא זה, כי תורת השם נשארת אותו דבר! רק מה גורמים? - רפיון בעם!
ש. אז מה, הם עושים את זה בשביל כסף?
הרב: זה אתה אמרת ותבדוק בעצמך.
ישתבח הבורא ויתברך! לפני כמה חודשים סיפרתי לכבודו שיש לי וועדה עם ביטוח לאומי בגלל מחלת האנדומטריוזיס (ל"ע) וב"ה כמובן ברכת ואמרת: 'לשיר ולרקוד "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) ואמרתי לך: 'שבלי לשמוע את קולך ולרקוד עם הבן שלי - הוא לא מוכן ללכת לישון'... ובנוסף תרמתי כל חודש לבית כנסת בירושלים של 'שופר' (קמפיין שופר גדול) והתחננתי לבורא עולם יתברך: 'שיתן לי להמשיך לתרום לכם!' אז ב"ה התפילות והכל התקבלו וקיבלתי לצמיתות!! לאחר 10 שנים של מלחמות איתם... (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096, לקמפיין שופר גדול charidy.com/shofar.tv).
לכבוד הרב אמנון יצחק שליט"א שלום כבוד הרב! ביקשתי ברכה לילדה: איילה בת יהודית לרפואה שלימה בזכות ה180 ש"ח שתרמתי, אז הילדה היתה במצב קריטי (ל"ע) והשבוע ברוך השם חזרה בריאה לגן! תודה רבה להשם יתברך ולכבוד הרב אוהבים המון שבת שלום ומבורך (אמן).
שלום לכבוד הרב אמנון יצחק שליטא ב"ה היום ט'ו בשבט זה יום מיוחד בשבילי שהיום השי"ת זיכה אותי בעצת כבוד הרב: 'לסיים את כל הש"ס בגרסה!' והיום ברוך השם סיימתי לגרוס את כל הש"ס. רציתי להגיד שזה היה מאוד מאתגר ואני זוכר שהתחלתי לקח לי פעם אחת כמעט שבע (7) שעות לסיים שבע דפי גמרא! ולא ויתרתי ופשוט ממש הקרבתי את עצמי לזה והשי"ת ראה שלא ויתרתי הוא ראה שאני כל כך רוצה את זה ועזר לי מאוד ואני מרגיש ממש שנולדתי מחדש ושמח בזה ושבעולם הבא ילמדו אותי את כל התורה כולה אני רוצה להגיד לגברים לכולם שיקחו את העצה של כבוד הרב ויגרסו שבע דפים כל יום ויסיימו את הש"ס תוך שנה תודה ענקית לקדוש ברוך הוא שזיכה אותי ותודה לכבוד הרב אמנון יצחק שבזכותו סיימתי את הש"ס וחזרתי בתשובה אני ואשתי ותודה לאשתי היקרה שתמכה בי כל הזמן תודה ❤️❤️❤️ (לכתבה: גדולי ישראל במבצע סיום הש"ס תוך שנה אחת shofar.tv/articles/15221).
ערב טוב ומבורך מורי ורבי האדיר ואיש האמת!!! תודה רבה על היום, ישר כחך על השיעור היום לבני נוער, ב"ה שמעתי שהיה מרתק! וגם על ההרצאה שהולכת להיות עם הזכיינים... שיעורים כאלה לדעתי פותחים לנו שערים חדשים! כמו בעבר וממש רואים איך חוזרת העטרה ליושנה. שיעורים עם אנשים רחוקים לגמרי עם אותן השאלות שכבוד הרב ענה עליהן מאות פעמים, וזה מה שתופס את הקהל ומושך אותו חזרה למקורות. אשרינו שזכינו להסתופף בצילך, ותודה על עבודת הקודש! בלעדי כבוד הרב העולם היה מקום משעמם, ריק מתוכן, ולא היינו זוכים בכל מה שזכינו עד היום. תודה רבה!!!
בוקר טוב כבוד הרב באחת השיחות שלי... ניתחנו את האירועים למפרע; כשביקשנו רפואה לאביו - אתה הטלת עליהם מטלה חוץ מהחזרה בתשובה גם 33000 לאברכים שירבו את הזכויות היה מישהו ששמע והקשה: 'מדוע צריך יותר מתשובה?' וכו' אמרתי להם: 'מה שהרב אמר - תעשו בדיוק לא פחות ולא יותר!' ובאמת ד. אמר: 'נעשה ונשמע' ותוך 4 ימים השיג את ה-33 אלף! - שבועיים אחרי זה היה לו את ההצלה מהמוות!! הרגיש לנו מעל לכל הספק שה-33 היה הצלה עבורו יותר מאבא שלו "גְּדֹל הָעֵצָה וְרַב הָעֲלִילִיָּה" (ירמיה לב, יט). יה"ר שנזכה להידבק לדרכו ותורתו של הרב שליט"א ביתר שאת, כל טוב וטו' בשבט שמח (אמן).
כבוד הרב אמנון יצחק שליט”א, ברצוני להביע את תודתי העמוקה מעומק ליבי על תפילותיך החמות למען אשתי. ב"ה לאחר שחתך עמנו, שרתי לה את השיר: "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) ובתוך פחות משעה היא החלה להזיז את ידיה! היום, לאחר חצי שנה, קיבלנו את תוצאות הביופסיה, וברוך השם, היא נקייה. אשתי היתה במצב קשה, בקומה, עם התדרדרות של מערכות הגוף כתוצאה מהטיפולים במחלת הסרטן (ל"ע). אני מאמין שבזכות תפילותיך, וכן בזכות הזכות שנפלה בחלקנו לתרום לאבן היסוד של הישיבה שלך, זכינו לישועות גדולות. ההשתתפות בבניין הישיבה וקבלת חלק קטן בארץ ישראל היא זכות עצומה, ומצוות יישוב הארץ היא מהמצוות הגדולות והשקולות כנגד כל המצוות שבתורה. תפילותיך ותמיכתך העניקו לנו כוח ואמונה בתקופה קשה זו, ואנו אסירי תודה על כך. בכבוד רב, א. וא. ק. בת ת. 🙏🏼. (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096, לקמפיין שופר גדול charidy.com/shofar.tv).
ברוך השם יופי פנימיות סודות התורה 12.02.2025 (shofar.tv/lessons/17714)
שלום כבוד הרב! ב"ה רציתי להגיד ישר כח גדול לעורך באתר 'שופר' על הכתבה של הספר 'שומר אמונים!' (shofar.tv/articles/15343) מלא מידע ותוכן מחזקים כולל חלקים מהרצאות מסרטונים שקשורים לספר. מאוד מדרבן לקרוא בספר שומר אמונים. בעזרת השי"ת אני מצפה לרכוש את הספר או לקבל אותו מ: 'שופר'. מחזק את ידי העורך היקר! שבוע טוב ומבורך לכבודו (אמן) תודה!
בוקר טוב כבוד הרב ב"ה אני גורס את הש"ס וראיתי כמו שהרב דיבר בהרצאה ברחובות (רחובות 10.02.2025 shofar.tv/lectures/1647) על סנחריב שבלבל את האומות ושהיה מעביר האומות מקצה זו לקצה זו כמו שמבקש טראמפ לעשות! מדהים! תורתנו הקדושה ותודה לרב על ההרצאה המרתקת. ציטוט הגמרא (ברכות כח, א): 'דִּתְנַן: בּוֹ בַּיּוֹם בָּא יְהוּדָה גֵּר עַמּוֹנִי לִפְנֵיהֶם בְּבֵית הַמִּדְרָשׁ. אָמַר לָהֶם: מָה אֲנִי לָבֹא בַּקָּהָל? אָמַר לוֹ רַבָּן גַּמְלִיאֵל: אָסוּר אַתָּה לָבֹא בַּקָּהָל. אָמַר לוֹ רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ: מוּתָּר אַתָּה לָבֹא בַּקָּהָל. אָמַר לוֹ רַבָּן גַּמְלִיאֵל: וַהֲלֹא כְּבָר נֶאֱמַר ״לֹא יָבֹא עַמּוֹנִי וּמוֹאָבִי בִּקְהַל ה׳״? אָמַר לוֹ רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ: וְכִי עַמּוֹן וּמוֹאָב בִּמְקוֹמָן הֵן יוֹשְׁבִין? כְּבָר עָלָה סַנְחֵרִיב מֶלֶךְ אַשּׁוּר וּבִלְבֵּל אֶת כׇּל הָאוּמּוֹת, שֶׁנֶּאֱמַר: ״וְאָסִיר גְּבֻלוֹת עַמִּים וַעֲתוּדוֹתֵיהֶם שׁוֹשֵׂתִי וְאוֹרִיד כַּבִּיר יוֹשְׁבִים״, וְכׇל דְּפָרֵישׁ — מֵרוּבָּא פָּרֵישׁ.' ובאות ד' פירש הרמב"ם זיע"א (משניות ידים ד, ד): 'לפי שנתבלבלו האומות בזמן סנחריב כמו שנתפרסם בספרי הנבואה לפי שהיה מעביר האומות מקצה זו לקצה זו על כן חזרו משפחות האומות אצלינו נעלמים ואין אנו יכולים ללמוד ראיה ממקומותיהם וידוע כי ע' (70) לשון - כולם מותרין לבוא בקהל מיד' (סוף ציטוט). (לכתבה: גדולי ישראל במבצע סיום הש"ס תוך שנה אחת shofar.tv/articles/15221).
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! תודה רבה על שיעורי הבוקר ועל ההרצאות המדהימות כמה חכמה כבודו מלמדנו ב"ה אין מילים להודות! ואני מודה לכבודו שמלמדנו לשיר לכבוד השם יתברך בכל יום "עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה" (תהלים ק, ב) כמו שאנחנו מצווים לעשות בכל יום בתפילת שחרית לאחר עקדת יצחק אבינו ע"ה; 'וְחַיָּבִים אֲנַחְנוּ לוֹמַר לְפָנֶיךָ שִׁירָה בְּכָל יוֹם תָּמִיד.' (נשמת כל חי) תודה שכבודו עוזר לנו לקיים את מה שאנחנו מוציאים מהפה בתפילה בכל בוקר! תודה שכבודו מלמדנו להיות אנשי אמת! יה"ר שהשי"ת ישמור ויברך אתכם ויזככם להיות משיח בן יוסף! ככתוב: 'שהוא יכין את העם ויחזיר את העם בתשובה לפני בוא הגאולה!!!!' המשך שבוע נפלא וגדוש בשמחה בכל טובה וברכה עד בלי די! אמן ואמן.