כל זמן שלא יכירו בקב"ה ובחכמי התורה לא תהיה ישועה
מבזים את החכמים?! מבזים את התורה?! מבזים את הא-לוקים! מה אתם רוצים? שיהיה לכם ישועה?! לא תהיה ישועה! כל זמן שלא יכירו בקדוש ברוך הוא וחכמי התורה שהובילו אותנו כבר 3300 שנה מאז משה רבנו עד עכשיו.
מי שהחזיק אותנו זה חכמי התורה במשך כל הדורות מי החזיק אותנו רק חכמי התורה לא היה משהו אחר.
אבל החליטו עכשיו כמה שהם חילונים, חילונים אבל כאלה שהם לא מקבלים את השני השונה הם אומרים תמיד תקבל את השונה הכי שונה והכי משונה אבל שונה אחד שמאמין באלוקים מי ששומר תורה ומצוות בזה הם לא רוצים להכיר מה זה? לא שנאת חינם?! זה גם סיבה שחרב הבית נכון זה הטעות השנייה של עמי ארצות שהם חושבים: 'אנחנו בונים את הארץ אנחנו עושים אנחנו פועלים אתם פרזיטים יושבים ולומדים את מי זה מעניין מה שאתם לומדים?!'
והם לא יודעים: שאם אין את אלה "אִם לֹא בְרִיתִי יוֹמָם וָלָיְלָה חֻקּוֹת שָׁמַיִם וָאָרֶץ לֹא שָׂמְתִּי" (ירמיה לג, כה)
אומר הקדוש ברוך הוא: אם אין את אלה - אני לא מחזיק את העולם בכלל! בשביל מה הבאתי תורה - בשביל שילמדו ויעשו ויקיימו בשביל זה בראתי את העולם לא בשביל משהו אחר אם יש את אלה אני מחזיק את העולם אם אין את אלה אני מחריב!
זה מה שהחריב הקדוש ברוך הוא את הבית והגלה אותנו אלפי שנים כי ביזו את התורה ביזו את התלמידי חכמים שהם לומדים את התורה ומקיימים אותה בגלל שביזו אותם
השם אמר: 'אין לכם יראה מהם אין לכם כבוד להם אתם לא מכבדים את התורה שלי שבהם אני מחריב את הכל אין לא יהיה לכם כלום תלכו תהיו עבדים ושפחות אצל הגויים'.
אומר החפץ חיים: 'מה זה שגזרו חכמים זכרונו לברכה שעם הארץ כזה שאומר... שאומר: 'שתלמידי חכמים לא מועילים כלום' - הוא אין לו עולם הבא! למה אין לו עולם הבא? מילא יקבל עונש מלקות יקבל זה, אבל להגיד 'שאין לו עולם הבא' עד כדי כך?! שאם הוא אמר משפט כזה: 'פרזיטים' הוא נקרא: 'אפיקורוס ואין לו חלק לעולם הבא!'
למה? הוא אומר זה לא עונש! זה לא עונש זה מציאות מה המציאות?
מסביר החפץ חיים: 'בכל דור יש: "צַדִּיק יְסוֹד עוֹלָם" (משלי י, כה) ויש עוד צדיקים שבזכותם יורד שפע לעולם כמו שאמרנו ש: 'בת קול יוצאת ומכריזה: 'כל העולם ניזון בשביל חנינא בני!' אז כולם אוכלים בלי לדעת בזכותו של אחד שהוא "צַדִּיק יְסוֹד עוֹלָם" אצל הקדוש ברוך הוא בשבילו כדאי להחזיק את העולם!
עכשיו אם אני מאמין בצדיק שהוא בזכותו אני אוכל - אז אני לא אוכל על חשבוני אני לא אוכל על חשבוני 'כל העולם ניזון בשביל שלו' הוא מוריד צינור שפע וכולנו אוכלים אם אני מאמין בזה אני אוכל על חשבונו ומה שאני עשיתי תורה ומצוות נשאר לי לאן? לעולם הבא!
אבל האפיקורס, הכופר, מה אומר? 'מה הם מועילים?! הם לא מועילים כלום!'
אה, אתה אומר 'שהם לא מועילים כלום'?! אז אתה לא אוכל משלו! אתה תאכל משלך!! אם אתה אוכל משלך - לא ישאל לך כלום אז אין לך עולם הבא. אז זה לא עונש זה מציאות אתה גזרת על עצמך: שלא יהיה לך עולם הבא.
אנחנו אומרים: "וְאָהַבְתָּ אֵת ה' אֱ-לֹהֶיךָ" (דברים ו, ה) – 'לרבות תלמידי חכמים' "אֶת ה' אֱ-לֹהֶיךָ תִּירָא" (דבים י, כ) – 'לרבות תלמידי חכמים' השווה הקדוש ברוך הוא אהבתו ויראתו לחכמים!
אתם יודעים מה זה? זה לא יאומן כי יסופר! ואנשים מבזים...
ועוד מבאר: 'המכבד את החכמים - גופו מכובד על הבריות! המבזה - מבוזה על הבריות!'
כלל ישראל כשכיבדו את החכמים - היו מכובדים בעיני כל העולם! כך היה בתקופת בית המקדש. וכשבזו את התלמידי חכמים נגרם חורבן הבית ואז היו כל ישראל מבוזים בעיני העולם (רח"ל)