שואל: שלום כבוד הרב ערב טוב.
הרב: ערב טוב,
שואל: אנחנו רוצים להגיד לרב קודם כל שאנחנו מאוד אוהבים את הרב באלעד. אם אפשר כפיים לרב שהגיע תודה רבה לרב אנחנו אוהבים אותך.
הרב: תודה רבה
שואל: ולשאול את הרב כנהוג בימי ראש השנה יש כאלה שנוסעים לאומן.
הרב: כן
שואל: מה הרב אומר אם זה בסדר או שזה בסדר להישאר כאן ולא ללכת לשם
הרב: דעתי כרוב גדולי ישראל, אני לא רוצה להגיד כל. שאומרים שעדיף להישאר כאן. יש תשובה של הרב עובדיה יוסף שוב פעם שגם דיבר בעניין ושלל את העניין ללכת, ממתי הולכים לבתי קברות בראש השנה, ממתי עוזבים את המשפחה, במקום להיות ביחד עם כל המשפחה, ללכת. ואם אתה רוצה ללכת נגיד יש ימים אחרים אבל לא בימים הגדולים האלה ראש השנה, עכשיו לצערנו הרב נכון שיש אנשים שאומרים שהם מתעלים שמה וזה זה ויש שמה המונים וכו וכו אבל לדאבוננו גם שומעים דברם קשים ונוראים לאן הולכים אנשים מסוימים ולא מעט לערינו וחילול השם גדול מאוד וכו. זה יש בעיה של בעיה לא יראת שמים, קצת הפקרותה ויושבים ושותים ושרים וזמרים פסולים מגיעים לשמה בקיצור עד שאתה מגיע לראש השנה כבר רואים בדיוק מה התכוונת שהגעת לפה. זה לא כלכך לא כלכך מומלץ.
שואל: עוד שאלה קטנה הרב אם אפשר
הרב: כן
שואל: אני מנגן בקלידים באורגן, ולגבי הזמרים הפסולים שאני מנגן את השירים שלהם אני לא אוהב לשמוע אותם כמו שאני אוהב לשמוע את המנגינה, האם אני מנגן את זה האם זה בסדר או ש..
הרב: אם המנגינה היא לא שלהם והיא לא נכתבה על ידי אדם שהוא פסול דהיינו שהוא לא ירא שמיים אין בעיה אם זה רק המנגינה. עכשיו תקשיב, מנגינות גם לא שרים סתם בימים רגילים שהם ימי חול, אסור. רק בימים של מועד או בסעודות מצווה אבל זה צריך לברר כל מנגינה ומנגינה מה מקורה, נגיד אם זה לחן עממי טורקי סתם דוגמא, אין בעיה אבל אם זה מישהו עשה ביצוע לשיר או שינה, יש כח הפועל בנפעל. אם הוא טמא הכח שלו פועל עליך גם. כמו שאתה רואה אדם שומע מוזיקה פתאום מתחיל לתופף בידיים ברגלים זה עובד. מוזיקה טרנס מטריפה את האנשים, רוק, רוק כבד אתה יודע שוברים גיטרות בסוף וכו וכו זה גרם לרציחות בארה''ב עד שנשיא ארה''ב פעם אמר על זה שזה אסון באמריקה שהרוק התפתח. ואם שומעים מוזיקה קלאסית סתם דוגמא אז זה לא משפיע על הבנ''א כל הבהמיות ועל דברים כאלה. אז רואים שמוסיקה משפיעה.
פעם הבאתי מחקרים רבים יש לי כמה קלטות בנושאים האלה מאוד מאוד חילקתי חוברות (כי דבר ה' בזה, הרב אפרים לופט) גם בנושא הזה ויש את זה באתר שופר תוכל למצוא את המקורות שאפילו פרחים צמחים, אם אתה שם מוסיקה כבדה הם נובלים אחרי מספר ימים ואם אתה שם מוסיקה אז הם נוטים לכוון של המוזיקה הרגועה וכו וכו ומתפתחים יפה. רואים שמוסיקה משפיעה גם על צמח. גם על בעלי חיים עשו ניסוים עם עכברים נתנו לעכברים לשמוע מוסיקת רוק ואחרי כמה ימים הם הרגו אחד את השני ונתנו לאחרים קלאסית וחיו בשלווה נשארו אותם עכברים כמו שהיו בהתחלה אז רואים את ההשפעות השליליות אז ז''א זה לא פשוט לכן צריך לברר את המקור של כל דבר.
שואל: תודה רבה
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).